Primera División - souhrn 36. kola

18.05.2013, 19:51, aktualizováno 20.05.2013, 23:49
Komentáře a souhrny
Valencia vyhrála na hřišti Getafe a stále je bodově nasteno s Realem Sociedad, který odpověděl výhrou v Seville. Granada si doma poradila s Osasunou, Zaragoza podlehla Athleticu, Deportivo zaznamenalo výhru nad Espanyolem a Mallorca v pondělní dohrávce udolala Betis. Tři body si připsaly také Real Madrid, Atlético a Barcelona...

RCD Mallorca - Real Betis 1:0

20.05.2013 22:00

Góly: 21. Tomer Hemed

Mallorca slaví hubenou výhru nad favoritem ze Sevilly, Real Betis prohrává gólem Hemeda. Naděje domácích na setrvání v La Lize tak stále žije. Naopak Betis se po zaváhání dostává mimo příčky zaručující evropské poháry.

Hosté ze Sevilly byli sice jasnými favority na zisk tří bodů, přesto se jako aktivnější celek jevila již od počátku domácí Mallorca. Víctor Casadesus se dokonce dostal do solidní šance, jeho hlavičku s vypětím sil zlikvidoval brankář Adrián. Míč svým zákrokem ale odeslal jen k dobíhajícímu Hemedovi. Útočník Mallorcy však zklamal a míč napálil do břevna Adriánovy brány!

Obrana hostujícího Betisu nevzala Hemedovo zastřelování vážně a to ji za chvíli mrzelo. Jen čtyři minuty po nastřelení brankové konstrukce totiž Hemed opět úřadoval. Vedoucí branka padla vlastně po velmi podobné situaci, střelu Victora Casadesuse do opuštěné brány tečoval oslavující Hemed - Mallorca v souboji o záchranu vedla nad favoritem o jednu branku.

Víctor Casadesus se poté ocitl v další gólové šanci, ale tentokrát zamířil mimo. Casadesus byl v první půli velmi aktivním hráčem, ale další z mnoha jeho pokusů zablokovala pozorná obrana. Krátce po půlhodině hry jsme se dočkali také dvou střídání, v obou případech byla vynucena okolnostmi. Nejprve se zranil Piňa, o pár minut později z taktických důvodů vliv krev do žil svého týmu Pepe Mel.

Martího centr poslal v závěru poločasu Tomer Hemed nad břevno, přesto mohl být jeho celek spokojenější, neboť vedl 1:0 a naděje na bodový zisk byla stále reálnější. Do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji hosté, v jejichž šatně muselo být o přestávce rušno. A rušno bylo i v pokutovém území hostí, kde po kontaktu s Nachem upadl Hemed. Sudí Pérez Lasa ale faul neviděl a nechal ve hře pokračovat.

Hosté sice v aktivitě řádně přidali, ale zakončení se jim nevedlo. Důkazem budiž situace před brankářem Aouatem, ve které hned dva hráči Realu Betis nedokázali zakončit. Na bránu Aouateho se poté sesypalo hned několik projektilů, ale ani výtečně zahraný rohový kop z kopaček Beňatových v síti neskončil. Po zbytek utkání domácí tým nervózně bránil hubený výsledek, což se mu s vypětím všech sil nakonec povedlo. Cenné tři body znamenají alespoň teoretickou šanci na záchranu.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Valladolid 2:1

19.05.2013 21:00

Góly: 21. Pedro, 42. Marc Valiente (vl.) - 88. Víctor Pérez (pen.)

Real Valladolid dokázal vstřelit proti Barceloně dva góly, zatímco ta pouze jeden, přesto se z výhry radovali Katalánci. Marc Valiente se totiž trefil do špatné sítě, čímž výrazně přispěl k soupeřově třem bodům. Barcelona tak může útočit na stobodový zisk během jedné sezóny.

Před zápasem hráči Valladolidu vychvalovali kvality nových španělských mistrů, ale v nedělním večerním zápase jim museli sami hodně pomoci, aby se Katalánci mohli radovat z dalších tří bodů. Nejprve totiž Jesús Rueda zkazil centr a nabídl Xavimu obrovskou příležitost. Ten přihrával ještě Pedrovi, který se nemýlil a z lehké pozice otevřel skóre zápasu. A ještě před koncem prvního poločasu si Valiente po centru z rohu nešťastně sklepl míč do vlastní sítě.

Barcelona pak ovládla druhý poločas, ale ze své převahy nedokázala vytěžit žádný další gól, a tak byl pro hosty konec aspoň o trochu sladší, protože těsně před koncem zápasu proměnil Víctor Peréz penaltu a snížil na 1:2. Mimo jiné také obral o čisté konto Víctora Valdése, pro kterého to byl pětistý soutěžní zápas v barvách katalánského klubu.

Na vyrovnávací gól se už Valladolid nezmohl, a tak získala Barcelona tři body. Nyní jich má na svém účtu již 94, přičemž do konce ligové sezóny zbývá odehrát ještě dvě kola. To znamená, že pokud Barca nezaváhá ani v dalších dvou zápasech, získá historických sto bodů za jednu sezónu, což by byl nový klubový rekord. Jediným týmem La Ligy, který na hranici sta bodů dosáhl, byl Real Madrid, kterému se tento kousek podařil loni. Nejlepší výsledek Barcelony pochází ze sezóny 2009/10, kdy získala devadesát devět bodů.

Domácí do zápasu vstoupili s cílem zvítězit, aby mohli bojovat o oněch sto bodů, ale bez zraněného Messiho si v prvních 20 minutách nedokázali vytvořit žádnou smysluplnou akci. Tu jim tak museli založit sami domácí, kteří udělali velkou chybu v obraně. Pedro tuto nabídnutou šancí nepohrdl a otevřel skóre zápasu, když poslal přízemní střelu pod padajícím brankáře Jaimem.

Byla to jedna z mála barcelonských střel v prvním poločase, přesto odcházeli domácí do šaten za stavu 2:0 v jejich prospěch. Xavi rozehrál rohový kop centrem na bližší tyč, kde stál Valiente. Ten chtěl míč odkopnout přímo z voleje, ale míč trefil tak nešťastně, že zapadl za bezmocného hostujícího brankáře, který podobnou věc vůbec nečekal.

Ve druhém poločasu už měla Barcelona více ze hry a vytvářela si více příležitostí, ale Jaime chytil v brance velmi dobrou formu a nedovolil jí přidat už ani jeden gól. Ve svých příležitostech se tak neprosadil ani Xavi, Martin Montoya či David Villa. A když už byl Jaime překonán, napálil Pedro pouze břevno a o chvíli později i boční síť.

Na druhé straně hřiště stál v brance Valdés, který se stal teprve čtvrtým hráčem, který nastoupil do pětistého zápasu za Barcelonu. V bráně ale nebyl příliš vytížen, za celý zápas totiž musel pořádně zasahovat jen proti střele Oscara. Nakonec byl ale i tak překonán, když Montoya srazil v pokutovém území Alberta Manucha a Peréz nařízenou penaltu proměnil nekompromisní střelou do horního rohu Valdésovy brány.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Athletic Bilbao 1:2

19.05.2013 19:00

Góly: 14. Hélder Postiga - 80. Fernando Llorente, 90+1. Ibai Gómez

Athletic dokázal dvěma góly v samotném závěru zápasu otočit vývoj zápasu s Realem Zaragoza a mohl se radovat ze zisku tří bodů. Domácí hráči naopak smutní, protože prohra dobře rozehraného zápasu pro ně znamená návrat mezi sestupové týmy.

Hélder Postiga dostal Zaragozu do vedení už ve 14. minutě, kdy brankáře Iraizoze překonal přesnou hlavičkou, jenže o vyrovnání se v 80. minutě postaral Fernando Llorente. Vítěznou branku pak v nastavení vsítil Ibai Gómez. Zaragoze po prohře patří 18. příčka, přičemž ztrácí jeden jediný bod na jejího úhlavního soupeře Deportivo La Coruňa. To dokázalo odpoledne porazit Espanyol 2:0.

Athleticu stačilo získat jeden jediný bod, aby se v La Lize udržel i pro příští rok, a tento úkol nakonec splnil vrchovatě. Baskové se tak mohou radovat, že prodloužili klubovou tradici, která spočívá v tom, že Athletic nikdy od doby svého vzniku nesestoupil z nejvyšší španělské ligy.

Svěřenci Manola Jimenéze předvedli kvalitní výkon a v zápase byli lepším týmem, ale na konci zápasu ztratili koncentraci, za což tvrdě zaplatili. Do první šance zápasu se dostal Postiga, ale Iraizoz dokázal být včas u své tyče a jeho hlavičku vyrazit mimo bránu. Na druhou hlavičku portugalského internacionála však již nedosáhl. Paco Montaňés našel Postigu přesným centrem a ten poslal míč přesně do horního rožku brány.

Athletic nebyl v prvním poločase ve své kůži a nedostal se do žádné závažné šance. Jedinou výjimkou byl pokus Oscara De Marcose, ke kterému se dostal míč od Markela Susaety. Jeho pokus ale směřoval mimo tři tyče. Hned po přestávce se musel mít Iraizoz opět na pozoru, neboť na něj mířila další Postigova střela. Tentokrát si s ní poradil a byl to naopak Athletic, který zahrozil na druhé straně. K přímému kopu se totiž postavil Ibai Gómez a jeho střela jen o centimetry minula břevno Robertovy brány.

Také Zaragoza si vytvořila velkou příležitost z přímého kopu. Centr Rochiny totiž Iraizoz vyrazil na břevno a odražený míč museli v brankovém území rychle odklízet obránci. Hosté vyrovnali deset minut před koncem. Llorentemu se nejprve nepodařilo dát gól z bezprostřední blízkosti, ale míč se odrazil k De Marcosovi. Ten vypálil, míč se odrazil od několika obránců a doputoval opět na kopačku vytáhlého útočníka, který se již napodruhé nemýlil.

Zaragoza se snažila ještě vstřelit vítězný gól, ale hlavička Adama Pintera mířila vedle Iraizozovy brány. Domácí se poté dožadovali odpískání penalty za Castillovu hru rukou, ale rozhodčí jejich výzvy ignoroval a nechal hru běžet. Fatální konec zápasu byl dokonán v nastaveném čase, kdy z pokutového území stanovil konečné skóre 1:2 Ibai Gómez a poslal Zaragozu zpět do sestupové zóny.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 2:0

19.05.2013 17:00

Góly: 50. Bruno Gama, 90. Nélson Oliveira

Deportivo La Coruňa poráží hosty z Katalánska a dál bojuje o setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou! Klíčový duel zvládli domácí lépe také díky dvěma vstřeleným brankám.

Alespoň na pár chvil se Deportivo odráží vstříc vysněné a již málo očekávané záchraně. Tým trenéra Fernanda Vazqueze naplnil přání všech svých věrných fanoušků a v podvečerním zápase získal tři body. Body, které mohou mít cenu zlata. Minimálně do zápasu konkurenční Zaragozy se galicijský tým ocitá mimo sestup.

Jako první ale musel zasahovat domácí brankář Daniel Aranzubia. Na jeho bránu totiž vyslal celkem nepříjemný projektil záložník Joan Verdú. Hosté evidentně přijeli na půdu téměř sestupujícího týmu s úmyslem získat tři body a od úvodních minut se snažili diktovat tempo hry. První větší šanci domácích hráčů si po deseti minutách vytvořil Riki, který dokonce přeloboval brankáře Cristiana Álvareze. Míč směřoval do sítě, na brankové čáře ale zasáhla vracející se obrana a stav utkání byl nadále remízový. A opět domácí Deportivo - na pas od Gamy si za obranu naběhl Pizzi, jeho pokus ale fantasticky chytil vyběhnuvší brankář Álvarez.

V Galicii se mohli diváci radovat o pár minut později, slibnou palebnou pozici z volného přímého kopu ale Bruno Gama nastřelil jen do obrany. Větší množství zajímavých akcí jsme v rámci prvního chodu nedostali, druhé dějství přesto slibovalo atraktivní podívanou. A napínavé okamžiky se dostavily hned tři minuty po změně stran. Hostující útočník Sergio Garcia dokonce brankáře Aranzubiu překonal, ale zaváhání svého gólmana včas odčinili obránci a míč odkopli.

Kdyby Garcia svou šanci využil, patrně bychom se dočkali úplně jiného vývoje. Takto se prosadili domácí hráči - portugalský útočník Bruno Gama sice vstřelil jen šest branek za celou sezonu, ta dnešní ale rozhodně stojí za to. Jeho technický pokus z velké vzdálenosti zapadl přesně za záda brankáře Álvareze.

Strach o body sice z domácích hráčů zcela neopadl, ale na jejich hře se gólová výhoda začala rychle podepisovat. Po hodině hry se další z mnoha protiútoku Deportiva mohl stát zvyšující brankou, ale proti Rikimu brankář Álvarez výborně zasáhl. Z větší vzdálenosti zkusil vypálit také obránce Sílvio, ale ani jeho pokus brankáře Álvareze nepřekonal. Stejně tak se nevedlo dnes smolně zakončujícímu Rikimu, jehož výhodná pozice na malém vápně si žádala mnohem přesnější zakončení.

Zvýšit na rozdíl dvou branek se Deportivu povedlo až v samotném závěru. Střídající portugalský útočník Nélson Oliveira si skvěle načasoval vyběhnutí za obranu, kde jej našel přesný pas Pabla a mladý reprezentant již s přehozením Álvareze neměl větší problémy. I díky jeho čtvrtému letošnímu gólu Deportivo slaví a na pár chvil se dostává mimo ohrožení.

Více informací k zápasu

Levante UD - Rayo Vallecano 2:3

19.05.2013 12:00

Góly: 52. Robert Acquafresca, 86. Vicente Iborra - 20. Piti, 56. Franco Vázquez, 72. Piti (pen.)

Rayo Vallecano odolalo závěrečnému náporu Levante a odváží si tak z Valencie cennou výhru 3:2. Díky tomu se madridský celek posunul na osmou příčku a uchovává si stále naději na kvalifikaci do Evropské ligy. Zato Levante ani posedmé v řadě nedokázalo zvítězit a pokračuje v propadu tabulkou.

Přestože hostům chyběla hned řada hráčů, jako Casado, Tito, Bangoura, Baptistao či Delibašić, dokázali v první půli na stadionu Ciutat de Valencia dominovat a zaslouženě se ujali vedení. Chori Domínguez, který nastoupil na hrotu, poslal nebezpečnou ránu, již dokázal brankář Navas pouze vyrazit před sebe. Odražený míč skončil na kopačce Pitiho, a ten s přehledem uklidil míč do sítě. Jednalo se již o jeho šestnáctý zásah v sezoně.

Na druhé straně byl gólman Martínez takřka nadbytečný, neboť na něj nešla jediná střela. Poděkovat za to mohl však především svým obráncům, kteří obětavě zakročili při nebezpečných pokusech Acquafrescy a Míchela. Nicméně po změně stran již domácí zapnuli naplno. Střídající Rubén García ještě pět minut po začátku druhé půle neuspěl, ale brzy nato se již příznivci Levante mohli radovat z vyrovnání. Znovu u toho byl García, jenž nikým nehlídaný dokázal naservírovat z levé strany centr přímo k Acquafrescovi, který se zblízka nemýlil.

Sotva však Levante vyrovnalo, už se skóre měnilo znovu v jeho neprospěch. Rayo podniklo rychlý protiútok skrze levého beka Nacha, který ke skórování vybídl Pitiho. S jeho střelou z první si sice Navas poradil, ale znovu nedokázal míč udržet a dovolil tak Vázquezovi doklepnout míč za jeho záda. Bláznivou pětiminutovku mohl ještě zvýraznit Iborra, který měl na kopačce opětovné vyrovnání, ale jeho křižná střela minula tyč a zároveň byla příliš prudká na to, aby ji dobíhající García stihnul tečovat do odkryté branky.

Další velkou příležitost srovnat skóre měl Pedro Ríos, ale ani jeho parádní pokus, kdy si sklepl míč na hruď a hned z dalšího dotyku pálil, naneštěstí pro domácí neuspěl. Poté se projevilo ono klasické "nedáš, dostaneš", když Choriho povalil ve vápně García a Piti z nařízeného pokutového kopu bezpečně poslal Navase na druhou stranu a proměnil. Ani to však nestačilo Rayu ke klidnému dohrání utkání, neboť Iborra se přeci jenom dokázal rovněž zapsat do listiny střelců díky povedené hlavičce čtyři minuty před koncem základní hrací doby.

V samotném závěru zápasu si Levante vytvořilo drtivý tlak v honbě za třetím vyrovnáním, ale tentokrát již Rayo své vedení nepustilo. Poslední šanci měl na kopačce Acquafresca, ovšem v samostatném úniku zbrkle pálil příliš brzy a vůbec netrefil branku hostí. Zápas tak skončil výhrou Vallecana 3:2.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Sociedad 1:2

18.05.2013 22:00

Góly: 10. Ivan Rakitić - 16. Ivan Rakitić (vl.), 24. Imanol Agirretxe

Real Sociedad tentokrát nezaváhal, zvítězil v Seville 2:1 a nadále tak drží klíčovou čtvrtou příčku před dotírající Valencií. Přestože brzy v utkání po brance Rakitiće hosté prohrávali, ještě do konce první půle dokázali skóre otočit a poté si hubený náskok uhlídat až do konce.

Hned od úvodního hvizdu bylo na co se dívat. Gary Medel již v první minutě vypálil ostrou ránu nad, na druhé straně jen o chvíli později zahodil skvělou příležitost Antoine Griezmann, když v úniku obstřelil nehybného brankáře, ovšem spolu s ním minul i branku. Antonio Beto se před Griezmannem musel být na pozoru opakovaně, ale navzdory útočné snaze hostů to byla přesto Sevilla, kdo se ujal vedení.

Domácí rozehráli nakrátko rohový kop, který doputoval ke Kondogbiovi, jenž přízemním centrem našel přesně Rakitiće a chorvatský reprezentant s přehledem umístil míč do sítě. Okamžitá odpověď Agirretxeho po skvělé přihrávce Vely ještě kvůli pár decimetrům neuspěla, ale přesto si museli hosté na vyrovnání počkat pouze šest minut. Znovu u toho byl Rakitić, který si však tentokrát gratulovat za další branku nemohl, neboť jeho přizvednutí Bergarova centru poslalo míč za záda zamrzlého Beta.

Klíčový moment zápasu přišel záhy. Carlos Martínez poslal kvalitní centr do šestnáctky, kde číhal Agirretxe a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. I nadále šance střídala šanci. Rakitić se snažil odčinit své pochybení a prudkou střelou donutil Brava ke kvalitnímu zákroku, Negredo poté neuspěl ani s razantní, dobře mířenou hlavičkou. Beto na opačné straně musel vyrážet Agirretxeho pumelici.

Jen samotný Álvaro Negredo neproměnil tři slibné příležitosti, když ve všech případech ani nepřinutil Brava k zákroku. Po hodině hry však nastal kontroverzní moment. Asistent rozhodčího totiž nesprávně odmával postavení mimo hru Sevilly, což se setkalo se silnou nevolí domácí lavičky. Zvláště José Antonio Reyes šel se svými výtkami natolik daleko, že uvidět rovnou červenou kartu a zajistil si, že se na hřiště nepodívá ani jako střídající hráč.

Dodat Sociedadu klid na kopačky mohl Vela, ale v obrovské šanci pouze trefil Betovy nohy. Přesto si již baskický celek své vedení pohlídal navzdory velké snaze domácích a posunul se zpátky na čtvrté místo před Valencii, která má dvě kola před koncem totožný počet bodů.

Více informací k zápasu

Granada CF - CA Osasuna 3:0

18.05.2013 20:00

Góly: 23. Youseff El Arabi, 80. Guilherme Siqueira (pen.), 90+2. Diego Buonanotte

Granada si rozdílem třídy poradila s Osasunou a odpoutala se od ní na rozdíl právě tří bodů. Situace týmu z Pamplony sice není kritická, ale k sestupovým příčkám rozhodně daleko nemá.

Souboj dvou sousedů v tabulce nakonec vyzněl jednoznačně pro domácí celek, který si díky třem brankám v síti brankáře Fernándeze nechává tři body. Utkání ale nabídlo mnohem více zajímavých momentů a také jedno vyloučení - zhruba deset minut dohrávali hosté v oslabení jednoho hráče v poli. Hosté byli dokonce v úvodu zápasu aktivnější - zajímavý centr se snášel do pokutového území domácího celku od kopaček Marka Bertrána.

Složitou situaci musel řešit domácí strážce tří tyčí po ráně Emiliana Armenterose, jehož střelu Roberto vyboxoval jen s obtížemi. Do první opravdu velké šance se dostal Carlos Aranda, domácí útočník po rychlém protiútoku dokonce udělal kličku brankáři Fernándezovi, ale zakončení nezvládl a míč nastřelil jen do boční sítě.

Granadu ale jeho selhání mrzet nemuselo, neboť se o pouhou minutu později dostala do vedení. Guilherme Siqueira se dostal k centru ze strany, hostující obrana nechala El-Arabiho zcela pozapomenutého a marocký útočník se mohl radovat z první trefy dnešního utkání.

Do zakončení se dostal také Nolito, mladý hráč, který je v Granadě hostem z Benfiky, se ale neprosadil. Radost mu zkazil pohotový a hlavně efektivní zákrok brankáře Fernándeze. První půli orámovala snaha hostí dostat soupeře pod tlak, hráči z Pamplony si ale nedokázali vytvořit žádnou větší šanci a spíše drželi míč na kopačkách.

Ani úvod druhého dějství se nedá označit za přehnaně atraktivní, o jediné zajímavější zakončení se akrobaticky pokoušel Nolito. O to překvapivější zápletku mohl zápas dostat dvacet minut před koncem hry, kdy de las Cuevas z velké vzdálenosti napřáhl ke střele a v cestě do sítě míči zabránilo až břevno Robertovy brány! Nicméně, hosté tuto šanci neproměnili a to je vzápětí mrzelo.

Deset minut před koncem pronikl Yacine Brahimi do pokutového území hostí, kde jej k zemi srazil Nano. Za svůj nevybíravý zákrok si od sudího Carballa vysloužil rovnou kartu barvy červené a oslabil svůj tým. K nařízené penaltě se navíc postavil Siqueira a nabízenou šancí nepohrdl - obloučkem poslal míč přesně do středu brány a domácí vedli 2:0.

Pro hosty nešťastně se vyvíjející utkání ukončil střídající Diego Buonanotte, jehož nikdo z obránců frustrované Osasuny již nehlídal, mladý argentinský záložník v klidu zamířil a propálil brankáře Fernándeze. Granada si víceméně zajistila prvoligovou příslušnost pro další sezonu, když o tři branky porazila Osasunu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Valencia CF 0:1

18.05.2013 18:00

Góly: 44. Jérémy Mathieu

Valencia poráží Getafe a definitivně pohřbívá jeho šance na pohárovou Evropu. Jediným gólem o tom rozhodl francouzský obránce Jérémy Mathieu.

Netopýři se alespoň na pár chvil posouvají na kýženou čtvrtou příčku. K jejímu obhájení do konce sezony zbývají dva zápasy, jeden má k dobru ještě další konkurent, pátý Real Sociedad San Sebastian. Právě mezi těmito dvěma týmy se pravděpodobně strhne největší bitva...

Ta dnešní ale zpočátku vůbec nepřipomínala souboj o tak důležitou příčku. Netopýři se do zakončení příliš nehrnuli a úvodní minuty se nesly ve znamení poklidného držení míče na kopačkách hostí. První ohrožení brankáře Getafe si připsal záložník David Albelda, jeho projektil ale Moyá zneškodnit nemusel - včas zasáhla obranná linie.

Celý tým Getafe ví, jak velkou zbraň má k dispozici Valencie - Roberto Soldado představuje rozhodující element v ofenzivní fázi Netopýrů. Přesto jej obrana domácího celku nechala v poklidu hlavičkovat. Naštěstí pro Moyu mířila jeho hlavička nad bránu. Již po devatenácti minutách nastala první velká komplikace madridského týmu, když se zranil útočník Adrian Colunga. Jeho místo zaujal Angel Lafita, dál se ale do šancí tlačili hosté.

Když se blížila přestávka a domácí hráči se již viděli v šatně, přišel pro všechny jejich fanoušky šok. Minutu před koncem první půle se Valencia dostala k zahrávání nebezpečné standardní situace. Nacvičený signál proměnil ve vedoucí branku obránce Jérémy Mathieu, který přesnou střelou nedal brankáři Moyovi sebemenší šanci.

Po návratu ze šaten se větší prostor otevřel opět před útočníkem Soldadem, jeho střela ale mířila přesně do Moyova náručí. Svého spoluhráče se pokusil napodobit Tino Costa, ani jeho hlavička ale navýšení náskoku neznamenala. O větší rozruch mezi třemi tyčemi Getafe se pokusili také Ever Banega se Sofianem Feghoulim, ale ani jejich snaha k další brance nevedla. Naopak velkým zklamáním byla útočná hra Getafe, která brankáře Guaitu neohrozila snad ani jednou.

Rozhodčí Fernando Vitienes tak mohl po třech nastavených minutách ukončit klání, ve kterém jasně dominovali hosté. Getafe se kvůli tomuto výsledku loučí se sny o pohárech, Valencia naopak vyvinula tlak na Real Sociedad.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Málaga CF 6:2

08.05.2013 21:30

Góly: 3. Raúl Albiol, 26. Cristiano Ronaldo, 33. Mesut Özil, 45. Karim Benzema, 63. Luka Modrić, 90+1. Ángel Di María - 15. Roque Santa Cruz, 36. Vitorino Antunes

Vyhrál také druhý madridský celek, a to dokonce ještě jednoznačnějším způsobem. Real si pořádně spravil náladu po vypadnutí z Ligy mistrů, nepřesvědčivých ligových duelech a vlastně i všelijakých problémech uvnitř klubu, když rozstřílel před domácími fanoušky Málagu 6:2 a pojistil si druhou pozici. O osm branek v zápase se postaralo osm různých fotbalistů...

Začalo to všechno už ve třetí minutě, kdy se poprvé měnilo skóre. Na rohový kop Modriće si ideálně naskočil stoper Raul Albiol a nekompromisní hlavičkou o tyč poslal domácí do vedení. S odpovědí přispěchal prakticky okamžitě Julio Baptista, jenž se proháčkoval až před Lopeze a snažil se zakončit efektní patičkou, jenže neuspěl. Ronaldův pokus byl zase zblokován, to hosté však už svou druhou příležitost proměnili v gól. A bylo to rovněž po rohu, který prodloužil Lugano na zadní tyč k volnému Santa Cruzovi a ten srovnal.

Ronaldo pak neuspěl ani v další možnosti, do kterého vyslal Modrić, portugalská hvězda však byla tísněna Sánchezem a zakončila velmi nepřesně. Málaga v úvodu vůbec skvěle bránila, další náznak šance Ronaldovi sebral famózním zákrokem Lugano. Důležitý moment přišel v jednadvacáté minutě, kdy byl Portugalec faulován v pokutovém území Sánchezem a pro Málagu přišly hned dva tresty - penalta a červená karta. Ronalda z puntíku následně nohou vychytal Caballero, oslabení hosté však byli i tak jasně předurčeni k obraně.

Další problém navíc přišel hned v zápětí - Caballero sebral míč do ruky po pasu jednoho ze svých spoluhráčů a odpískána byla malá domů. A Real nepřímý kop využil na jedničku, Xabi Alonso přiťukl míč Ronaldovi a ten se konečně dočkal vstřelené branky. Málaga se ocitala chvílemi pod drtivým tlakem, ovšem Ronaldo pálil ze standardní situace nad břevno, Modriće zase vychytal Caballero. Třiatřicátá minuta už ale přinesla gól, když Ronaldo vysunul vpřed Özila, ten si položil obránce a podél vyběhnuvšího gólmana zavěsil.

Málaga i v deseti dokázala odpovědět, už o tři minuty později snížil Antunes znovu na rozdíl jediné trefy. Stav 3:2 ale do poločasu nevydržel, v nastavení prvního dějství totiž domácí využili hraniční ofsajdové situace, najednou se ocitli úplně sami před střídajícím Kamenim, Ronaldo nezištně našel Benzemu a do kabin se šlo za vedení Merengues v poměru 4:2.

Ze druhého poločasu uběhlo jen několik málo vteřin a Ronaldo mohl skórovat znovu, tváří v tvář Kamenimu ale opět selhal. Po hodině hry se diváci na stadionu Santiaga Bernabéa radovali popáté, když si Modrić parádně narazil s Benzemou a ranou o tyč nedal kamerunskému gólmanovi šanci. Málaga navíc zápas dohrávala dokonce v devíti - po druhé žluté kartě byl vyloučen i Demíchelis. Utkání už se však spíše jen dohrávalo - a dohrálo se nakonec za tenisového stavu 6:2. V samotném závěru přihrál debutant Fabinho Di Maríovi, ten levačkou krásně zavěsil a bylo hotovo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Atlético Madrid 1:3

08.05.2013 19:30

Góly: 84. Augusto Fernández - 47. Diego Costa, 66. Juanfran, 86. Falcao

Atlético si definitivně zajistilo účast v příští sezoně Ligy mistrů, na konci letošní ligové sezony totiž už po dnešku prakticky nemůže skončit na jiném než třetím místě. V předehrávce šestatřicátého kola Atlétic zvítězili na půdě Celty Vigo 3:1, a soupeři tak podstatně zkomplikovali cestu za záchranou. O osudu zápasu rozhodly momenty ze druhého poločasu, kdy padly všechny branky.

Domácím šlo v tomto utkání o hodně, pokud chtěli ještě výraznějším způsobem promluvit do bojů o záchranu, věděli, že nutně potřebují bodovat, obzvláště pak před vlastními fanoušky. To Atlético se naopak mohlo soustředit spíše na blížící se pohárové finále, v lize mělo svou pozici takřka jisté. A podle toho taky oba celky do utkání vstoupily, Celestes byli v úvodu o něco aktivnější, do blízkosti branky Courtoise se ovšem příliš nedostávali.

A tak to musel zkusit Krohn-Dehli z větší vzdálenosti, a jen velmi málo chybělo tomu, aby balón mířící do šibenice skončil v síti, místo toho ale hostující brankář vytasil brilantní zákrok. Na opačné straně to zase zkoušel Falcao, ale branku netrefil. Po půlhodině hry se z mírného tlaku vymanili hosté ve velkém stylu, když do protiútoku vyrazili Falcao s Adriánem, první jmenovaný připravil svému kolegovi gól jako na zlatém podnose, ten však trestuhodně odmítl.

Domácí mohli udeřit po standardní situaci, jenže Oubiňa, jenž zůstal v pokutovém území naprosto osamocen, nedokázal usměrnit míč za Courtoisova záda. Prakticky okamžitě po návratu ze šaten už se však skóre měnilo, a k nelibosti domácích fanoušků se do vedení dostalo Atlético. Na Mirandův nadýchraný centr si naskočil Diego Costa a Varasovi v bráně Celty nedal sebemenší šanci.

O dvacet minut později navíc pak Celestes utkání prakticky nadobro ztratili, to když se k odraženému míči dostal Juanfran a zpoza šestnáctky zamířil naprosto přesně. Domácí sice ještě stačili vykřesat naději na bodový zisk, když se šest minut před koncem prosadil Augusto Fernández, jenže jakékoliv pochyby o vítězství Atlétů odmítl už o dvě minuty později Falcao. V samotném závěru ještě mohl navýšit vedení hostů Turan, který trefil tyč, fotbalistům z Madridu to však jen pramálo vadilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona363042109:3994
2.Real Madrid36256596:3781
3.Atlético Madrid36226862:3072
4.Real Sociedad361711866:4662
5.Valencia CF361881063:5062
6.Málaga CF361591249:4554
7.Real Betis361571452:5552
8.Rayo Vallecano361541746:6349
9.Sevilla FC361381553:4947
10.Getafe CF361381542:5347
11.Espanyol Barcelona3611111443:4944
12.Athletic Bilbao361281642:6244
13.Real Valladolid3611101547:5243
14.Levante UD361191638:5642
15.Granada CF361091735:5339
16.CA Osasuna36991829:4536
17.Deportivo La Coruña368111746:6635
18.Real Zaragoza36972036:5534
19.RCD Mallorca36882039:7032
20.Celta Vigo36872134:5231

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (194)

Přidat komentář
Aldeano

Sevilla dnes vyhraje a Valencia už to ukope

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia to ukope i tak

Reagovat
Aldeano

To samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Elche v PD

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, aby to dal Villarreal a ne nějaká Girona

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

VALENCIA DO LM !

Reagovat
risk je zisk
Reagovat
smazaný uživatel

Conversation of Cristiano & Messi..

Messi: Hey Cris, I scored 91 goals in a year!

Cr7: So?

Messi: What do you mean by SO??

Cr7: Did you score against Chelsea?

Messi: NO

Cr7: Bayern?

Messi: NO

Cr7: Man City?

Messi: NO

Cr7: Dortmund?

Messi: NO

Cr7: How many goals did you scored in consecutive El Clasicos?

Messi: 4 Hahahaha and you?

Cr7: 7

Messi: WTF? How??

Cr7: I scored 3 important goals in Euro 2012. In comparison how many you score in Copa America?

Messi: 0

Cr7: Now?

Messi: I give up! I need a hug from Xavi & Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

2012-13:

Messi: 60 golov + 16 asistencii

Ronaldo: 55 golov + 12 asistencii

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no. Tak a dobrou noc synku.

Reagovat
Aldeano

Pointa té konverzace je, že Cristiano dává důležíté góly a proti těm nejlepším soupeřům...

Reagovat
smazaný uživatel

No Messi dává důležité góly a proti nejlepším soupeřům taky. Samozřejmě ale ne ve všech zápasech, stejně jako Cristiano. Prostě je to blbost.

Reagovat
valloire

Góly v důležitých zápasech Realu a Barcelony 2013(vzájemné zápasy plus LM),CR vs.Messi.

Ronaldo.....10 zápasů, 9 gólů, 5-2-3 18:14

Messi..........8 zápasů, 3 góly, 1-3-4 10:15

náhoda co?

Reagovat
valloire

Jinak teda CR bída,nemá gól na zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože, už sem to tady jednou nedávno psal, ale ono to stejně nemá cenu. Zase si budeme vytahovat jen dobu ke které se nám to hodí co... to si pak lidi vytáhnou všechny období, kdy se Leovi/Cristianovi nedařilo a udělaj z toho jasnou statistiku, která odráží kariéry. Však píšu, ne vždycky se daří. Jsou to jen lidi a je nemožné, aby předváděli to nejlepší v každém zápase. Proč neporovnáš celé kariéry? Jen proto, že se ti to nehodí a zjistil by jsi, že Messi vlastně nasázel spoustu důležitých gólů v těžkých a důležitých zápasech?

Na nějaký porovnávání typu: Messi se neprosazuje proti težkým soupeřům jako dřív, nebo Cristiano se neprosazoval, ale teď už ano, kašlu. Protože je to hloupost. Fotbalista se soudí za celou svoji kariéru, proto je blbost hodnotit fotbalistu za jedno časové období (např. jedna sezona).

Reagovat
valloire

Panebože,já jsem si nic nevytáhl,co se mi hodí. Je rok 2013,tak je to takový hodnocení za poslední půl rok. Kdo má jakou formu,každopádně je to zajímavý a o to jde.

Reagovat
smazaný uživatel

To je samozřejmě pravda a Cristiano se za poslední půlrok prosadil více. Mě jde o to, že na základě nějaké statistiky za pár měsícu tu lidi píšou, že se Messi neprosazuje narozdíl od Ronalda v důležitých zápasech a proti těžkým soupeřům. A to je hloupost. Pokud to tak zrovna ty nebereš, tak ok.

Reagovat
valloire

Neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

To by som bez teba vazne nevedel, diky.

Reagovat
Aldeano

No zřejmě ne. Podle tvé reakce...

Reagovat
smazaný uživatel

Moj prispevok ale nesleduje pointu tej diskusie, ako skor pointu toho, preco to sem niekto dava.

Reagovat
Aldeano

Tak to pak

Reagovat
smazaný uživatel

Už se máme smát?

Reagovat
placa

a co tam dělá Dortmund a Man city??????

Reagovat
valloire

to je ono

Reagovat
smazaný uživatel

Bože to je zase pi*ovina

Reagovat
madridcan

Kopy.....jeden hlasny HALA MADRID pred dalsim kolom

Reagovat
-Kopy-

vypadá to že to bude potřeba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč se u hráčů porovnávají týmové trofeje

Reagovat
madridcan

Mna skor vzdy fascinuje porovnavanie hracov od doby, kedy prisiel Ronaldo

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Kongo

Granada zachráněná,Sevilla už na poháry asi nedosáhne.Tím líp pro Valencií,snad získá v následujících zápasech 6 bodů.

Reagovat
Kongo

No,když se to dívám ještě jednou,tak u té Granady to tak jisté ještě není.Ale to nehraje až takovou roli.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty krávo co ten rozhodci predvedl v ty Seville....

Reagovat
smazaný uživatel

Co tak nějaká All-stars sezony?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky jsem chtěl.

Reagovat
madridcan

Mohli by oslovit vybranych uzivatelov Nejake madridistu, cules a fanusika Valencie napriklad

Reagovat
Aldeano

Tak kdyby oslovili Bořka, tak to snad ani nemá cenu...

Reagovat
madridcan

Kto to je?

Reagovat
Counter

A kdo to má jako psát?

Reagovat
smazaný uživatel

Zeptat se Šebýka, Lapíze, Yardy a nějakýho Culé.

Reagovat
Counter

Tak to ať napíšou třeba sem do diskuze...

Reagovat
madridcan

pomohol si Martymu urcite

Reagovat
Kongo

Courtois-Alves,Varane,Inigo,Filipe-Alonso-Messi,Ozil,Ronaldo-Falcao,Soldado.

Ale je to hodně obtížný,hlavně v té záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois - Filipe, Varane, Fazio - Iniesta, Alonso, Isco, Arda - Messi, Ronaldo, Falcao

Reagovat
LAM

Vyměň Iniestu místo Solgada a někoho místo Alonsa a šlo by to.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mého.. Courtois-Ramos, Martinéz, Filipe (Juanfran nemusí být nutně levý bek)-Isco, Iniesta, Busquets (Koke), Arda-Messi, Falcao, Cristiano..

Reagovat
RealC.F.

Courtois / Lopéz - Alves,Varane,Ramos,Filipe - Iniesta, Alonso, Ozil, arda - Ronaldo, Messi,

Reagovat
smazaný uživatel

som prekvapeny ako vsadzate na Alonsa. ten mal podla mna velmi slabu sezonu. ale tak je to vec nazoru

Reagovat
RealC.F.

Protože alonso i přes slabší (a hodně výkyvovou formu) si drží takovej standard, díky kterému má real jednoho z nejlepších playmakeru ve střední záloze, možná bych se nebal dát tam modriče, ale za lepší výkony v druhé polovině sezony a hlavně startů z lavičky si to nezaslouží. Protože ve srovnání dvojice Khedira-Modrič, která zatím hodně kodrcá, tak xabi zahraje většinou slušně vedle obou

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna v zaloze je ale takovy pretlak, ze tam vzhledem k nepodareny sezone celyho Realu nemusel byt z Madridu nikdo.. Goal.com to vyresil Kokem, muze se to resit Benatem a samozrejme Busquetsem..

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že je Depor tak tragický a výkony Abela Aguilara sa strácajú v tej šedi, ale on si to fakt viac zaslúži ako Koke, ktorý mi neprišiel, že by to nejako extra ťahal, na to majú madrace iných

Reagovat
smazaný uživatel

To je prave mozne, snad udelaji svoje sestavy i ve Spanelsku.. Ja tam samozrejme davam jen ty, o kterych mam aspon nejaky prehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Alvés v letošní sezóně nic nepředvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jedním z nejlepších hráčů Barcy,ale chápu , že pro někoho je to asi málo.

Reagovat
smazaný uživatel

to sa nijako nevylučuje, aj Valdés bol najlepší brankár Barcy, ale v lige boli brankári s lepšou formou, tak logicky idú oni do All-Stars ni?

Reagovat
smazaný uživatel

Do tvojí ól stárs jdou hlavně ti co nejsou z Realu či Barcy, pak už je to jednoduché vybrat.....

Reagovat
smazaný uživatel

xixixixixi

keď jednoduché, tak potom tam mohol byť aj Giovanni dos Santos, Soldado, Aguilar, Griezman, Prieto, Arribas, Martins, Arda, Falcao, Pizzi, Navas

je to zložitejšie ako tam napasovať celú zostavu Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Možná bys mohl pohledat moji all stars pár článků zpátky a zjistilbys , že v ní mám víc hráčů Realu než Barcy,ale to by od toho ,abys rozséval hněv na hráče a fanoušky obou největších klubů asi nepomohlo. Ti , co jsi jmenoval jsou určitě také skvělí hráči a máš-li takový názor, že by do all stars patřili, tak měj.

Reagovat
smazaný uživatel

začo Lopéz? odchytal ani nie polku sezóny, takže nič

Varane? za 1177 v lige, takže odohral toho moc málo na to, aby mohol byť hodnotený

Alonso ničím nevynikal, tú sezónu sezónu, boli hráči, ktorí majú za sebou úspešnejšiu sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rubén - Juanfran, Inigo, Fazio, Felipe - Fuego, Beňat, Isco, Iago, Leo Babtistao - Vela

Reagovat
RealC.F.

Zkušené poslal hvězdy Barci a Realu do "Under TOP 11 PD players of the year"

Reagovat
smazaný uživatel

čo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo cicka?

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandovski dal letos Realu mezi 50 - 66 minutou více branek než Messi a k tomu odehrál proti Bayernu více minut

No do pi*i, taková neprůstřelná fakta. Pojďme a když každý z nás vytáhneme nějakou boží statistiku, která se nám hodí do krámu, tak mu možná budou odebrány tři vítězství v LM, čtyři zlaté kopačky LM, šest titulů v lize, čtyři Zlaté Míče a desítky dalších ocenění a rekordů. Možná se pak dokonce shodneme všichni i na tom, že je Ronaldo lepší a že slunce vychází na západě.

O nééé, zraněný Messi nenaskočil proti Bayernu, přitom stačilo v době, kdy během svého zranění chodil na hřiště, dát jen šest branek během necelých čtyřiceti minut. Proč tam nešel a nedal je, sráč jeden?

A co CdR, jak dostali na prdel od Realu? Ani si neškrtl a rozhodčí, který jej v prvním zápase po chybně odpískaném ofsajdu nepustil do samostatného úniku za stavu 1:0 pro Barcelonu, mu tím udělal službu, protože by to, tak jak je v jeho zvyku, nedal a Barca by tudíž neměla finále CdR skoro v kapse.

Haha, Ronaldo má o pět branek v letošní sezoně více. Mysli na to ty skrčku, až si budeš hrát s pohárem pro vítěze Primera Division.

PS: Někteří z vás jsou vážně retardi.

Reagovat
alcantara

Nie niektori, vacsina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

ale to je v sekci PD uplne bezne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O pět branek více má v letošním roce, ne sezoně, blbečku

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme Depor

Reagovat
alcantara

Rafa=Boh

Reagovat
madridcan

Gooooooooool Gama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Keby som si mal vybrať All Star sezóny z hráčov PD podľa výkonov, ktoré som mal možnosť vidieť + štatistiky, tak asi zvolím túto:

Courtois - Juanfran, Ramos, Demichelis, Filipe/Alba - Oscar, Khedira, Iniesta - Ronaldo, Falcao, Messi.

Tréner: Simeone

Courtois - Zamora v správnych rukách + čisté kontá, ktoré vychytal hovoria v jeho prospech (20) a tiež ten jeho rekord v nepriestrelnosti na ihriskách súperov zabezpečilo Atletom veľa cenných bodov.

Juanfran - najlepší pravý bek túto sezónu a aj keď sa Alvés chytil na jar a patril k tomu lepšiemu, Juanfranove stabilné výkony počas celého roka hovoria za seba

Ramos - nerád to hovorím, ale presne tento typ obrancu nám chýba - rýchly, nekompromisný v súbojoch, skvelý hlavičkár a po Ronaldovi najlepší hráč Realu túto sezónu. O Sergio Sergio prečo si len z Madridu

Demichelis - skvelý líder obrany, ktorý to drží po kope a diriguje, môžete si tam dať aj Iniga Martíneza, ale ja sa skôr prikláňam k skúsenostiam a líderským schopnostiam, ktoré sú v obrane dôležité + odohral dobrú sezónu na dvoch frontoch

Filipe/Alba - tu som sa vážne nevedel rozhodnúť. Atleti tie kraje mali naozaj tento rok skvelé a to iba podtrhuje prečo boli tento rok konkurencieschopný aj v útoku. Alba je zase najlepší kauf Barcelony a myslím si aj PD k pomeru cena/výkon a veľakrát ma bavila naša ľavá strana v zložení Alba, Iniesta + LW (Tello, Villa), ktorá zastienila našu pravú stranu, ktorá bola top posledné 4 roky a cez ktorú sa to stále ťahalo. Ale viem, že mnohí uprednostnia Filipeho, pretože Alba je zmrdeček a sympatie rozhodnú, ale na to ja nehraju

Iniesta - čo viac dodať, hráč, ktorý prechádza cez obrancov súpera ako nôž maslom a ak sa nemýlim tak má v PD najviac asistencí

Khedira - videl som zápasy Realu parkát v tejto sezóne, ale podobne ako Alvés u nás tento hráč mal dvoje pľúca a bolo ho plné ihrisko, bránil, vyvážal loptu, útočil, keď sa hráčom Realu nechcelo. Sandro chcel tiež jedného hráča z Realu ja by som si vybral Samira. Alonso aj Busquets mali priemerné sezóny a určite neukázali svoj potenciál. Preto som ich vynechal.

Oscar - zálohu by som o kreatívneho Iniestu a bojovníka Khediru doplnil o najgólovejšieho záložnika ligy, ktorý hráva v priemernom tíme PD a má skvelú strelu spoza 16tky. 12 gólov ani jedna z penált hovorí jasne, som zvedavý, kde tento chlapec budúcu sezónu skončí

Messi, Ronaldo - dvaja najlepší hráči sveta, ktorí sa presne hodia do systému tímov, v ktorých hrajú a robia ten rozdiel. Po odchode oboch hráčov sa možno vrátime k sezónam, kde majstrovi PD bude treba okolo 70b a možno sa medzi Barcelonu a Real dostanú aj ďalšie tímy, ktoré ten boj o titul okorenia alebo odsunú jedného z dvojice na 3. miesto.

Falcao - keď som si mal vybrať hroťáka do svojho tímu napadli ma traja hráči Falcao, Goldado a Negredo. Falcao mal skvelú jeseň, na jari sa trochu vytratil a jeho štatistiky sú skvelé 28 gólov aj keď to trošku zráža tých 8 penált. Atleti kopali túto sezónu najviac penált ak sa nemýlim. Ale aj napriek tomu si myslím, že mal najvyrovnanejšie výkony ako zmienení útočníci .

Tréner Simeone - namiešal ten správny koktejl hráčov, ktorí pokračoval vo svojich výkonov z predchádzajúcich sezón a zlepšil sa, aj keď vypadnutie v EL ide na jeho triko, ale hovoríme iba o PD, takže to sem nepatrí

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Demichelisem nesouhlasím, často dělá v obraně velké hrubky a navíc je dost pomalej (věk). Místo Oscara bych ještě dal Isca

Reagovat
Kenneth

Pekne

Reagovat
X-bano-X

Namiesto Demichelisa by som dal Iniga a namiesto Khediru Busquetsa. Khedira hra poslednú tretinu sezóny podpriemer. Naopak Sergio mal prvú polovicu sezóny parádnu a až na dvojzápas s Bayernom kde ho záloha valcovala hral stabilne aj v druhej polke.

Reagovat
X-bano-X

No a samozrejme i príde zvláštne Oscara nazývat chlapcom, keďže je len o 2 roky mladší od Xaviho.......

Reagovat
Jerichoo

Parádna zostava, za Samiho som prekvapený, že jeho neskutočný prínos vidí aj culé

Reagovat
Phillipinho

Moje all star sestava: 3-4-3 Courtois- Inigo Martinez Miranda Felipe- Isco Iniesta Ozil Arda- Messi Falcao Ronaldo.....lavicka: Caballero,Varane,Fazio,Rakitic,Diego Costa,Vela,Soldado...ale je to hodne tezky...

Reagovat
smazaný uživatel

Depor perfekto

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs bez LM, tak snad ten Bale vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

To posledné kolo bude vyzerať veľmi zaujímavo.

Depor sa stretne v boji o záchranu so Sockama, ktoré budú bojovať o LM. Sevilla naopak privíta Vale, ktorá bude musieť bodovať, aby tú LM vykopala

Reagovat
goodbay

Depor drží naději, ale i tak na záchranu musí udělat 2 výhry a dost možná to taky bude málo

Reagovat
smazaný uživatel

Television channel BeIN Sport, owned by Qatar Sport Investments – the same company that owns PSG – has announced that Carlo Ancelotti is definitely leaving the Paris club.

Earlier in the day, Ancelotti met with the PSG president and director of football, Nasser Al-Khelaifi and Leonardo respectively, to sort out his future, and an agreement appears to have been reached for the Italian tactician to depart Paris and sign for another club.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Montoya, Piqué, Mascherano, Alba, Sergio, Xavi, Iniesta; Fàbregas, Pedro a Villa.

Reagovat
LAM

Thiago tam měl bejt místo Xaviho a Alexis místo pedra.V ideálnim případě ještě Tello místo Cesca a Bartra místo Masch.

Reagovat
Phillipinho

Thiago tam proste mel bejt....jako myslim si,ze pristi rok uz by mel hrat zaklad spolecne s Iniestou,ale bojim se , ze Xavi s Fabregasem budou mit porad prednost

Reagovat
LAM

podívej na sestavu jak píšu níž.Ale dle mě by to mělo bejt že Thiago a Xavi budou dostávat zhruba stejnej prostor a ten kdo bude mít větší formu bude hrát důležitý utkání.Nic proti Xavimu nemám ale už by neměl bejt vždy v základu jen kvůli jménu.

Dnes tam měl bejt ale určitě i s Tellem.Dle mě je Tello na křídle 3x nebezpečnější než Villa.

Reagovat
alcantara

To je neuveritelne, co sa tu v poslednej dobe zacina robit z Xaviho Ked raz skonci, tak budeme plakat.

Reagovat
LAM

tak já psal o tom že má hrát ten z větší formou a že maj dostávat šance oba.Já též chci aby Xavi ještě dlouho vydržel v Barce ale myslim že poslední dobou hraje hlavně kvůli jménu.Navíc má nedoléčenou tu Achilovku takže by hrát dle mě neměl ani jezdit na Konfederační pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago taky nehraje bůhvíjak, tak klid

Reagovat
LAM

co kecáš.Do předu už je lepší jak Xavi protože to tolik nezpomaluje snaží se chodit 1vs1 což mu taky docela jde.Jeho problém je víc zkaženejch přihrávek a někdy bohorovnost ale bez herní praxe ten poslední krok ve výkonosti neudělá.

Reagovat
alcantara

Dobre All star, suhlas

Reagovat
valloire

nesouhlasim

Reagovat
LAM

Příští rok by byl skvělej začít s toudle základní sestavou ty by bylo maso

Courtois-Alves,Pique,T.Silva,Alba-Busquets,Thiago,Iniesta-Neymar,Messi,Alexis.

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois-Montoya,Pique,Marqinos(Bartra),Alba-Fabregas(Thiago)Busqi,Iniesta-Alexis(Tello),Messi, Neymar.

Reagovat
alcantara

Markel + Ibai, famozny gol, takto elegantne sa posiela spina do Segundy Snad to uz toho roku konecne vyjde.

Reagovat
Aldeano

Athletic Zaragoza snad konečně poletí

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Billy McClane

All stars 2012/2013:

Courtois-Juanfran, Ramos, Inigo Martinez, Filipe-Isco, Iniesta, Ozil-Messi, Falcao, Ronaldo

Reagovat
X-bano-X

Ozil? Skôr Busquets. Ten mal vyrovnané výkony. Ozil mal veľa nulových zápasov.

Reagovat
smazaný uživatel

* veľa, veľa, veľa, veľa..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Môžete mi vysvetliť, prečo Valladolid znova stavia špalír, keď ho minulú nedeľu postavili už Atleti?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se snad staví mistrovi před každým kolem, ne?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
SIRBRANIKE

škoda, že už nehráme s Realom

Reagovat
Billy McClane

A je to tu.

"Carlo nás požiadal, či môže odísť, pretože má ponuku z Realu Madrid. Má však s nami zmluvu ešte na jednu sezónu. Zatiaľ sme sa nerozhodli," povedal Leonardo po stretnutí, na ktorom sa zúčastnil aj prezident PSG Nasser al-Khelaifi.

Reagovat
Billy McClane

Trenér Carlo Ancelotti nezůstane v příští sezoně na lavičce Paris St. Germain. Podle francouzské televizní stanice BeIN Sport je rozhodnutí výsledkem dnešní schůzky vedení klubu s italským koučem, o kterého podle spekulací usiluje Real Madrid. "Ancelotti v příští sezoně PSG nepovede. Dnes odpoledne měl více než hodinovou schůzku s (prezidentem klubu) Násirem Al Chelajfím a (sportovním ředitelem) Leonardem," uvedla na twitteru televize s katarskými majiteli, která vlastní práva na vysílání francouzské první ligy.

Reagovat
Pinturicchio

Nandoooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Madridisti ci hovorite na to ze Pelle chce do city Pepeho ??? ... jeho cena 20 m e ale kedze ho chcu tak by si mohli priplatit na takych 25 m e ?? ... nahrada Inigo Martinez ???

Reagovat
X-bano-X

hh že Inigo určite by šiel vysedávať do Realu na lavičku. Nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

za 20 byste byli rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

ano ale to je jeho aktualna cenna ... ked ho tak chcu nech si priplatia

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe má sice výpadky mysli, ale pořád to je stoper světových kvalit. Za zápas odhlavičkuje více balonu než Pique za sezonu.

Reagovat
X-bano-X

Tak Piqué nemôže za to že sa súper proti Barcelone nezmôže na poriadnu akciu, nie to center do vápna

Reagovat
smazaný uživatel

To nerozporuju, nicméně teď je to prostě náhradník. Navíc třicetiletý náhradník. 20 je jeho naprostý strop.

Poznámku o Piquem beru jako další z rádobyvtipných glos chorobné madridské mysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o záchranu je zajímavý, nakonec ještě spadne Osasuna. Každopádně jestli se Deportivo zachrání a Valencie udělá 4. místo, tak budu spokojen. A navíc příští sezónu Elche v primeře... bude to paráda.

Reagovat
ADM

Fabregas má 100m minimálne za 20 sekúnd..

Reagovat
smazaný uživatel

Pedrooo

Reagovat
LAM

Pedro teď měl štěstí.

Reagovat
madridcan

asi cakaju na koniec sezony, podla mna uz je to oficialne

Reagovat
Pinturicchio

Jj, myslím, že je hotovo. Každopádně mám tušení, že Carlo bude ten, kdo vám vyhraje tu vytouženou 10.

Reagovat
Aldeano

Snad ano. Taky v to věřím

Reagovat
santini

španielsko sledujem už moc dlho, je to moja najobľúbenejšia liga... je mi ľúto Celty... záchranu už asi nevykopeme, ale ako som hovoril, budúcu sezónu to vidím opäť na postup - pokiaľ ovšem posilníme útok... Depor sa snáď zachráni, neviem, celkovo okrem Mallorky tento rok spadnú len sympatické tímy - aspoň z môjho pohľadu... čo sa týka budúcosezónnych nováčikov, ponorka to už dá, o tom som presvedčený, elche je dávno jasné - tretieho do party si netrúfam odhadnúť ale možno by som si vedel predstaviť v PD Almeriu, zaujímavé spestrenie by bol tiež Las Palmas, ale tí fakt neviem, či by mali na niečo viac ako na zostup pre znalcov mám ale otázku ohľadom Elche - pre mňa pomerne neznámy tím, osobne ich vôbec nemusím... vie mi niekto priblížiť, čo sú zač, a čo sa dá od nich očakávať v budúcej sezóne?... za seba môžem povedať, že mi vôbec nebude vadiť, keď po roku zase vypadnú. Aj keď, minimálne štadión na primeru majú dík za odp.

Reagovat
smazaný uživatel

tak celta má na rozdiel od deporu v poho los, majú vonku Valladolid, ktorým o nič nejde a Espaňol, ani tým o nič nejde...

Depor má vonku Malagu a o LM bojujúcu Valenciu

Zaragrc má najprv Betis, ktorý si bude chcieť poistiť EL a potom oslavujúce madrace

teoreticky má Celta šancu...

Reagovat
smazaný uživatel

sleduješ Celtu??

Reagovat
santini

som jej fanúšik

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomněl, kde vyrostl.

Reagovat
LAM

No první poločas by šel schrnout jednou větou-Je vidět že se hraje bez Messiho.Ten útok je takovej bez myšlenky ale zase se dneska snaží hrát rychleji.Sklamání je návštěva ale je vidět že prší tak asi proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, že sa oslavovalo vo veľkom, ale nevytvoriť si poriadnu šancu zo hry to je fatk na facku nebyť stopérov Valladolidu tak tam zaslúžene svieti 0:0.

Nechápem, prečo keď je Messi zranený si nemôžeme zahrať klasické 4-3-3 s Villom na hrote a krídlami, ale musíme tam furt staviať blbečka Fabregasa, ktorý sa tam pohybuje ako splašená ovca a vôbec nedrží tu pozíciu v útoku resp. falošnej 9 ale ide zavadzať Xavimu alebo Iniestovi.

Fabregas nemá čo robiť na ihrisku keď je tam Xavi a Iniesta. Mi to strašne pripomína, keď sme sa snažili hrať za Rijkaarda na troch trpaslíkov v strede poľa, toto je o to horšie že stred máme dobrý, ale Fabregas tam zbytočne zavadzá a v 16tke je zase nikto ak sa tam nepresunie Villa.

Fakt, človek pritom dnes zaspáva

Reagovat
LAM

Tito ho tam chce mít za každou cenu a v tom je problém.Měl by opravdu hrát jen v záloze.A k tomu útoku není co dodat Messi je 80%nebezpečí Barcelony takže když chybí tak to asi lepší nebude,snad vyjde ten Neymar.

Do druhýho poločasu Tello,Alexis,Thiago

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza ven.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Take ticho jak je na Nou Campe nebolo dnes ani v Zlatych Moravciach

Reagovat
vocasisko

Dopíče, zrovna jsme chtěl napsat pochvalu na JDS, ale po jeho debilní ztrátě zařídil Montoya penaltu, takže nemůžu.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý polčas lepší dalo sa na to koukat a po odchode Fabregasa ožila celá ľavá strana

JDS sa štýlovo rozlúčil a veľmi sa mi dnes páčil Sergio

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo

Reagovat
goodbay

Zaragoza je takovej tým jako Wigan v PL (vždy se zachrání na poslední chvíli), snad je letos napodobí znovu.

Reagovat
Aldeano

S rozdílem, že Wigan je sympatický...

Reagovat
goodbay

pro mě moc ne

Reagovat
Aldeano

No dobře, ale na úrovni Zaragozy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Reagovat
Mercury

super

Reagovat
SIRBRANIKE

bože

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
alcantara
Reagovat
smazaný uživatel

Bylo tam nějak hrozně málo fanoušků, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na alcantaru

Reagovat
alcantara

56 tis. a nejake drobne. Bieda, ale v uliciach pri autobusove Parade ich bolo vraj okolo pol miliona.

Reagovat
Aldeano

Jak to vlastně vypadá s Bielsou, kam by měl zamířit? Neprodloužil ne?

Reagovat
madridcan

Vsetko najlepsie San Iker

Reagovat
Aldeano

Nejlepší brankáš světa. A můj nejoblíbenější Jěště spoustu sezón v Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ikere, čekáme.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak budúce kolo vyhráme derby a Sevilla pustí perie v Pamplone sme 8.

potom už len nejako poriešiť licenciu a horsa do EL

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal do Primera División

Reagovat
Arbiter

Atlético Madrid má nabitý program. V pátek Rojiblancos vyhráli Španělský pohár, dnes ráno pak tým odcestoval do Singapuru, kde se zúčastní charitativního turnaje.

Tohle tak trochu nechá, to jako za 7 dnů stihnou do Singapuru a zpět: Dyť je to šílené...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsme se moc nezabavili, potěšily snad jen ty body a to , že jsme Valladolid ve druhé půlce k ničemu nepustili. Ale bylo až moc vidět,jak Messi chybí a Fabregas při účasti Xaviho a Iniesty přebývá. A k Xavimu : bohužel se mi zdá,že v poslední době to už není ten Xavi , je pomalý , s rozehrávkou se otáčí jen dozadu a nevyužije téměř žádné možnosti k individuálnímu průniku,nebo aspoň posunu vpřed. Myslím,že jeho roli by měl pomalu přebírat Thiago, ten kluk má obrovský potenciál,s míčem je to Brazilec každým coulem,jen se musí naučit zpřesnit hru a méně chybovat.

I když včera Pedro měl dobré okamžiky, bylo také znovu vidět,že často špatně řeší situace a jeho jasně nejlepší stránkou je bojovnost,a to je na útočníka Barcy málo. Jsem moc zvědavý na Neymara, po fotbalové stránce to určitě bude skvělé,otázkou vždy zůstává,jak to sedne v týmu.

Do konce sezony máme ještě tu šanci získat 100 bodů ,tak věřím,že se o to kluci porvou více než včera. Také bychom myslím mohli získat rekordní náskok na druhého v tabulce,my máme ještě Espanyol a Málagu,těm o nic nejde , navíc Málaga mi přijde slušně zdevastovaná. Real jede na San Sebastian, který má mimořádnou motivaci v podobě LM a porazit stále ještě mistra(anebo už je Barca?) a pak Osasunu,která je sice venku poloviční,ale možná , že ještě bude hrát o záchranu. Takže teoreticky můžeme mít náskok 19 bodů(stejně jako 7).

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste si tím Neymarem tak sakra jistý, že vám přeju, aby vám Pep vypálil rybník a přetáhnul ho do Bayernu. Jinak celkem vtipná dedukce s tím bodovým rozdílem. Zmíníš všechny možný a nemožný důvody, proč by měli Socky s Osasunou Real porazit, ale Málaga je najednou zdevastovaná a Espanyol, vašeho rivala, kterej s váma vždycky hraje na 200% nezmíníš vůbec..

Reagovat
smazaný uživatel

Zmiňoval jsem scénáře pro poslední dvě kola, na rozdíl od vás máme soupeře, kterým už v tabulce o nic nejde(potřeba sledovat vývoj v tabulce PD).Málaga není najednou zdevastovaná,ale po tom vypadnutí z LM a distanci pro Evropské poháry s pravděpodobným odchodem výborného trenéra(potřeba sledovat dění ve fotbalové Evropě).

Ano, Espanyol je pro nás vždy nepříjemný soupeř,ale jsme schopni jej při naší motivaci na metu 100 bodů porazit.A také jsem uvedl ,že závěrečný rozdíl může být 7-19 bodů.

Co tam máš dál?

Reagovat
smazaný uživatel

však já nic neříkám, jen mi to přišlo, že děláš jakože Barca má ty nejlehčí soupeře na světě, 6 bodů jistejch a že Real bude rád aspoň za bod. Navíc vám stačí držet tenhle náskok co máte. A rekord stejně bude váš.

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na Barca1

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože neříkáš? Kdybys nic neříkal anebo pozorně četl, tak bych ti to nemusel opakovat.

No,rekord bude(možná) jen vyrovnán a v gólech zůstane vám.

Reagovat
smazaný uživatel

mluvím o rekordu v náskoku na 2. místo, ten je 12 bodů (podle Wiki), vy momentálně vedete od 13

Reagovat
smazaný uživatel

Aha , tak to jsem zase zůstal viset já

Reagovat
smazaný uživatel

zmenili ste sponzora?

Reagovat
vocasisko

ano, důvod ovšem nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Nezměnili, smlouvu máme pořád s QSI, jen se prý po vzájemné dohodě ( ) obě strany dohodly na výměně loga.

Reagovat
smazaný uživatel

parádní

Reagovat
db18

(po dlouhý době )

Reagovat
-Carles-

Krása až na ten airways

Reagovat
SIRBRANIKE

Je brazílsky deník O Globo doveryhodný? Lebo ak áno tak tá cena by bola naprostá bomba..

http://www.fcbarcelona.cz/index.php?page=clanek&id=14827

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele