36. kolo
19.05.2013 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Athletic Bilbao 1:2

Athletic dokázal dvěma góly v samotném závěru zápasu otočit vývoj zápasu s Realem Zaragoza a mohl se radovat ze zisku tří bodů. Domácí hráči naopak smutní, protože prohra dobře rozehraného zápasu pro ně znamená návrat mezi sestupové týmy.

Hélder Postiga dostal Zaragozu do vedení už ve 14. minutě, kdy brankáře Iraizoze překonal přesnou hlavičkou, jenže o vyrovnání se v 80. minutě postaral Fernando Llorente. Vítěznou branku pak v nastavení vsítil Ibai Gómez. Zaragoze po prohře patří 18. příčka, přičemž ztrácí jeden jediný bod na jejího úhlavního soupeře Deportivo La Coruňa. To dokázalo odpoledne porazit Espanyol 2:0.

Athleticu stačilo získat jeden jediný bod, aby se v La Lize udržel i pro příští rok, a tento úkol nakonec splnil vrchovatě. Baskové se tak mohou radovat, že prodloužili klubovou tradici, která spočívá v tom, že Athletic nikdy od doby svého vzniku nesestoupil z nejvyšší španělské ligy.

Svěřenci Manola Jimenéze předvedli kvalitní výkon a v zápase byli lepším týmem, ale na konci zápasu ztratili koncentraci, za což tvrdě zaplatili. Do první šance zápasu se dostal Postiga, ale Iraizoz dokázal být včas u své tyče a jeho hlavičku vyrazit mimo bránu. Na druhou hlavičku portugalského internacionála však již nedosáhl. Paco Montaňés našel Postigu přesným centrem a ten poslal míč přesně do horního rožku brány.

Athletic nebyl v prvním poločase ve své kůži a nedostal se do žádné závažné šance. Jedinou výjimkou byl pokus Oscara De Marcose, ke kterému se dostal míč od Markela Susaety. Jeho pokus ale směřoval mimo tři tyče. Hned po přestávce se musel mít Iraizoz opět na pozoru, neboť na něj mířila další Postigova střela. Tentokrát si s ní poradil a byl to naopak Athletic, který zahrozil na druhé straně. K přímému kopu se totiž postavil Ibai Gómez a jeho střela jen o centimetry minula břevno Robertovy brány.

Také Zaragoza si vytvořila velkou příležitost z přímého kopu. Centr Rochiny totiž Iraizoz vyrazil na břevno a odražený míč museli v brankovém území rychle odklízet obránci. Hosté vyrovnali deset minut před koncem. Llorentemu se nejprve nepodařilo dát gól z bezprostřední blízkosti, ale míč se odrazil k De Marcosovi. Ten vypálil, míč se odrazil od několika obránců a doputoval opět na kopačku vytáhlého útočníka, který se již napodruhé nemýlil.

Zaragoza se snažila ještě vstřelit vítězný gól, ale hlavička Adama Pintera mířila vedle Iraizozovy brány. Domácí se poté dožadovali odpískání penalty za Castillovu hru rukou, ale rozhodčí jejich výzvy ignoroval a nechal hru běžet. Fatální konec zápasu byl dokonán v nastaveném čase, kdy z pokutového území stanovil konečné skóre 1:2 Ibai Gómez a poslal Zaragozu zpět do sestupové zóny.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza musi padnut tip 0:1

Reagovat
Robík

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Venku jen 3 výhry, ale zase pouze stačí bod k jistotě záchrany. 02

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle, Deportivo ještě nic nebalí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooooooooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele