Primera División - souhrn 33. kola

26.04.2013, 22:57, aktualizováno 29.04.2013, 23:54
Komentáře a souhrny
Real Sociead udělal důležitý krok ke čtvrtému místu, protože doma porazil Valencii. Barcelona musí odložit mistrovské oslavy, remizovala totiž v Bilbau a Real Madrid navíc zvládl derby s Atléticem. V boji o záchranu si znovu hodně polepšily Granada, Celta a Zaragoza, Deportivo veze bod ze hřiště Betisu...

Real Betis - Deportivo La Coruña 1:1

29.04.2013 22:00

Góly: 49. Jorge Molina - 7. Riki

Deportivo La Coruňa prodloužila svou sérii bez porážky a díky remíze 1:1 z půdy Realu Betis se znovu odpoutala od sestupových příček. Průběžné vedení zařídil v první půli Riki, za domácí po změně stan srovnával Jorge Molina.

Ještě před dvěma měsíci byl Depor pasován na jasného sestupujícího. Jenže čtyři výhry a dvě remízy z posledních šesti zápasů z něj nyní rázem činí favorita na udržení. Skvělou formu hosté potvrzovali od počátku i v Seville, když se hned v sedmé minutě trefil Riki. Španělský útočník těžil z kvalitní přihrávky Bruna Gamy a napálil míč z pravé strany přímo do horního růžku. Hned tři minuty nato navíc mohl tentýž hráč vedení ještě zvýšit, ovšem tentokrát si brankář Adrián s jeho střelou poradil.

Nebezpečný však byl i Betis. Nejprve pálil Joel Campbell vedle, o chvíli později již byl přesnější a gólman Aranzubia se musel činit. Další možnost vyniknout dal domácímu brankáři Molina. Útočník domácích pak měl znovu gól na kopačce těsně před odchodem do šaten, ale i tentokrát svou hlavičkou po Beňatově rohu na Aranzubiu nevyzrál. Do třetice se již však Molina dočkal. Ve 49. minutě uvnitř pokutového území vystřelil přesně k tyči a posílil tak naděje svého týmu na pohárové umístění.

Oba týmy se poté snažily strhnout vedení na svou stranu, ale ani Riki, ani Molina své pokusy do branky neprotlačili. Poslední šanci zápasu měl Pizzi, když čtvrthodinu před koncem pálil z přímého kopu, ale Adrián konečky prstů míč vyškrábl a tak došlo na dělbu bodů. Depor se tak posunul na sedmnácté místo s jednobodovým náskokem na duo Celta Vigo - Real Zaragoza, Betis nadále okupuje sedmou příčku se ztrátou čtyř bodů na šestou Valencii.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF 4:2

28.04.2013 21:00

Góly: 34. Iñigo Martínez, 73. Chori Castro, 86. Imanol Agirretxe, 90+3. Imanol Agirretxe - 25. Roberto Soldado, 89. Jonas

Domácí Real Sociedad San Sebastian učinil další výrazný krok ke konečnému umístění mezi nejlepšími španělskými týmy, dnes večer na svém stadionu předvedl velký obrat a nad Valencií vyhrál 4:2.

Souboj dvou aspirantů na Ligu mistrů uvedl stadion Anoeta v San Sebastianu. Netopýři z Valencie nutně potřebovali vyhrát, pokud si chtěli zajistit alespoň nějakou naději na Ligu mistrů příštího ročníku. Po devadesáti minutách napínavého souboj je ale jasné, že spokojenější budou jednoznačně domácí barvy.

Real Sociedad dále táhne vstříc evropským pohárům, dnes se ale musel obejít bez francouzské hvězdy Griezmanna. Jeho absence ale příliš znát nebyla, v dobré šanci se po Velově nahrávce ocitl Xabi Prieto. Velká příležitost se pro hosty otevřela po faulu a následném přímém kopu, Parejo ale napálil míč mimo tři tyče. Střeleckou pozici Prieta zmařil včasným a obětavým zákrokem vracející se Costa.

A tak mohli udeřit hostující hráči. Po rohovém kopu si míč ve vápně našel obávaný kanonýr Roberto Soldado a hlavou překonal brankáře Claudia Brava - 1:0.

Radost hostí ale neměla příliš dlouhého trvání - do hry o body znovu San Sebastian vrátil Iňigo Martinez, který pohotově srovnal krok.

Po faulu Mathieua za žlutou kartu se k exekuci postavil Castro, ale jeho technická střela skončila na boční síti. Rychlé reflexy musel předvést také brankář Claudio Bravo, jehož prověřil opět Roberto Soldado. Druhý poločas sliboval ještě více akce a gólových hodů. Těch jsme se ale nedočkali hned - prvních pár minut se tempo hry opět ustálilo. Až po hodině hry musela obrana domácího týmu vyvinout veliké úsilí, aby zablokovala pokus pronikajícího Sofiana Feghouliho.

Real Sociedad to myslí s útokem na Ligu mistrů smrtelně vážně, což dokázal vstřeleným gólem. Protiútok tažený Agirretxem zakončil po krásné nahrávce Gonzalo Castro, který překonal brankáře Diega Alvese a poslal svůj tým do vedení.

Aktivní Agirretxe mohl vzápětí rozhodnout, proti ale stál výtečně zasahující brankář Diego Alves. Nicméně, domácí tým zaváhání jejich střelce mrzet nemuselo, neboť jen o chvíli později navýšilo svůj náskok. Chvíli před koncem se totiž právě Imanol Agirretxe prosadil, když zakončil skvělý pas přesnou střelou z malého vápna.

Zdálo se být rozhodnuto, ale Netopýři se ještě nevzdali. Právě na hranici normální hrací doby vyrazil brankář Claudio Bravo střelu Roberta Soldada jen k dobíhajícímu Jonasovi a brazilský útočník zdramatizoval utkání - 3:2.

Domácí tým ale v honbě za svým snem drama nepřipustil a Imanol Agirretxe po úprku přes velkou část hřiště přeloboval vyběhnuvšího brankáře Alvese. Svým druhým zásahem v utkání stanovil konečný výsledek, který jednoznačně nahrává týmu trenéra Philippa Montaniera.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Sevilla FC 1:1

28.04.2013 19:00

Góly: 41. Javi Guerra - 62. Álvaro Negredo (pen.)

Seville se nepodařilo zvítězit ve venkovním zápase proti Realu Valladolid, když pouze remizovala 1:1. Zdá se tedy, že Andalusané se budou muset smířit s umístěním až uprostřed ligové tabulky. Domácí dostal do vedení Javi Guerra, Sevilla alespoň srovnala z penalty zásluhou Álvara Negreda.

Hráči pod vedením Unaie Emeryho vstupovali do zápasu s vědomím, že pokud zvítězí, nedosáhnou sice na evropské příčky, ale aspoň se jim přiblíží a budou o ně ještě moci bojovat. To se jim ale v nedělním zápase nepodařilo. Sevilla pouze remizovala, což je považováno za neúspěch. Hráči přitom měli několik dobrých šancí, ale zuby si vylámali na skvěle chytajícím brankáři Jaimovi Jiménezovi, který za svá záda pustil pouze trestný kop z kopačky Negreda.

Začátek se ale hostům moc nepodařil. Hráči se do pořádné šance dostali až po půlhodině hry, kdy poslal střelu na bránu Jesús Navas. Jiménez ji ale zlikvidoval, stejně jako si poradil s jeho další střelou, která přišla jen o chvíli později. Valladolid odpovědět stoupající střelou Víctora Peréze, ale Andrés Palop byl připravený. Na druhé straně pak zkoušel své štěstí z úhlu Federico Fazio, ale neuspěl. Hostům zamrzl úsměv na rtech ve chvíli, kdy poslal patrick Ebert čtyři minuty před koncem prvního poločasu centr do pokutového území a Javi Guerra dostal chytrým zakončením svůj tým do vedení.

Ivan Rakitič se po zahájení druhé půle snažil vyrovnat hlavičkou, ale spasitelem se nakonec stal, ostatně jako již několikrát v této sezóně, útočník Negredo. Nejprve vypálil z ostrého úhlu, ale s tím si Jiménez dokázal porazit, jenže z následně odpískané penalty už mířil přesně a nedovolil brankáři připsat si další úspěšný zákrok.

Byl to jeho 24. gól v sezóně a mohl přidat ještě jeden, ale nepodařilo se mu to. Naopak na druhé straně Valladolid opět důrazně zahrozil, když střelou z pokutového území trefil tyč Palopovy brány. Negredo se ke konci zápasu dostal do ještě dalších dvou šancí, ale ani jednu nedokázal proměnit, zatímco Alberto Bueno sahal po druhém gólu pro domácí, jenže nedotáhl svoji akci do zdárného konce.

V úplném závěru se ve vyložené šanci objevil Navas, ale i ten byl téměř nepochopitelně vychytán neuvěřitelně dobře hrajícím Jiménezem, a tak se Andalusané museli spokojit s remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Getafe CF 2:1

28.04.2013 17:00

Góly: 40. Roque Santa Cruz, 47. Weligton - 70. Juan Valera

Málaga na své půdě porazila Getafe a na chvíli se ocitá na páté příčce. Na úvodní trefu Roqueho Santy Cruze navázal Weligton. Getafe se snahou snížit uspělo, utkání zdramatizoval Juan Valera. Na zisk bodů už ale jeho tým neměl síly.

Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho stále bojují o Ligu mistrů a dnes se před nimi otevřel velmi důležitý souboj. Na svém stadionu La Rosaleda přivítali Getafe, které se také nevzdávalo šancí na lepší umístění. Po devadesáti minutách ale bylo jasné, komu budou patřit ovace fanoušků.

Úvodní minuty nepřinesly nic zajímavého, k vidění bylo spíše mnoho nepřesností a poněkud nervozní zákroky obránců. První z mnoha soubojů dvojice Abdelaziz Barrada - Willy Caballero. Domácí poté převzali aktivitu a pověstnou ránu vymyslel Julio Baptista. Útočník s přezdívkou 'Bestie' napřáhl z velké vzdálenosti a jen tak tak, že střela neskončila za Codinovými zády.

Spolupráce Roqueho Santy Cruze s Iscem sice vedla k úvodní brance, nicméně sudí Gómez pískl ofsajdové postavení a branka tak nemohla být uznána. První poločas pro domácí tým znamenal také jednu nepříjemnost - zranil se obránce Jesus Gaméz, jeho místo zaujal Ignacio Camacho.

Přesto domácí fanoušci nesmutnili dlouho - úsměv na jejich tvářích vykouzlil Roque Santa Cruz, který přesně zakončil krásný centr spoluhráče Sergia Sáncheze - 1:0.

První půli zakončil po laxním zásahu obránců opět Paraguayec Santa Cruz, Codina byl ale na svém místě a připraven. Španělský brankář si sotva stihl odpočinout v šatně, už na něj Julio Baptista vymýšlel další hlavičku. Ani tentokrát ale zakončení zkušeného ofenzivního hráče síť nerozvlnilo. Málagu to ale mrzet nemuselo, neboť svůj náskok navýšila. Z následného rohového kopu si míč v pokutovém území našel obránce Weligton, jenž zařídil dvoubrankové vedení svého týmu.

Chvíli poté využil mnohých zkušeností Santa Cruz k průniku přes protihráče, který zřejmě nepočítal s kličkou a běžel sám na Jordiho Codinu. Brankář hostí měl sice dnes rušný večer, ale tuto akci dokázal spolehlivě zlikvidovat. Své štěstí proti němu zkoušel také Pedro Morales, ale ani on branku nepřidal.

Naopak se aktivity chopilo Getafe. Hosté pochopili, že chtějí-li tři body, musí zvýšit napadání a počet střel. A výsledek se brzy dostavil - přímý volný kop doputoval až k nohám Valerovým a na záložníkovo pohotové zakončení nestačil brankář Caballero reagovat - zápas spěl k dramatickému pokračování.

To se ale nekonalo. Po Demichelisově přiťuknutí mohl rozhodnout Baptista, dnes mu ale přáno nebylo. Při snaze o odkopnutí míče možná stoper Weligton zahrál rukou, sudí Gómez ale neviděl nic nedovoleného a tak poslední akcí zápasu byl pokus střídajícího Joaquína, který mířil jen těsně vedle. Málaga díky třem bodům udržuje svůj sen o Lize mistrů naživu.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Granada CF 0:1

28.04.2013 12:00

Góly: 37. Nolito

Espanyol promarnil příležitost přiblížit se pohárovým příčkám, když nedokázal v domácím prostředí porazit Granadu. Ta zvítězila díky gólu Nolita z první půle, čímž se dostala ze sestupové zóny.

Svěřenci Javiera Aguirreho byli po celý zápas lepším týmem, ale nedokázali se gólově prosadit, za což draze zaplatili, když se z parádně provedeného přímého kopu dokázal prosadit záložník Nolito.

Úvod zápasu byl velmi pomalý a nepřinesl dlouho žádnou vyloženou šanci. V první větší příležitosti se ocitl Javi López, který se s míčem dostal z pravého křídla až do pokutového území, ale jeho křížná střela minula vzdálenější tyč.

Oba týmy se soustředily především na obranu, kterou měly velice dobře organizovanou, a tak bylo zapotřebí vymyslet něco speciálního, měl-li padnou gól. To se podařilo osm minut před koncem prvního poločasu.

Gabriel Torje byl faulován Víctorem Sánchezem a k nařízenému přímému kopu se postavil Nolito. Jeho prudká rána přeletěla zeď a zapadla přímo pod břevno. Domácí brankář Kiko Casilla zůstal jako zmrzlý stát na brankové čáře a celou střelu jen sledoval, neboť bylo jasné, že míč nedokáže chytit.

Espanyol mohl ještě před koncem prvního poločasu vyrovnat, ale brankář Roberto Fernández předvedl geniální zákrok, kterým zastavil hlavičku Sergia Garcíi.

V druhé půli byli Katalánci jasně lepším týmem a zdálo se, že každou chvílí musí minimálně vyrovnat. Hlavička Stuaniho však mířila těsně nad břevno a jeho následná střela po průniku do pokutového území byla odvrácena pozornou obranou.

O několik minut později se do další šance dostal opět Stuani, ale ani jeho střela z voleje po centru Verdúa neskončila gólem, když ji dokázal zpacifikovat brankář Roberto.

Granada mohla zápas definitivně rozhodnout v nastaveném čase, když se zcela sám před bránou objevil Nigerijec Odion Ighalo, ale tomu se nepodařilo překonat brankáře Casillu.

Konečný hvizd znamenal pro Granadu první vítězství po devíti neúspěšných zápasech, což ji katapultovalo ze sestupových příček na 16. místo.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - RCD Mallorca 3:2

27.04.2013 22:00

Góly: 29. Paco Montañés, 60. Hélder Postiga, 88. Rubén Rochina - 12. Tomer Hemed, 83. Javier Arizmendi

Real Zaragoza se odpoutal ode dna španělské tabulky, když v dramatickém zápase se spolubojovníkem o záchranu v La Lize Mallorcou zvítězil 3:2. Vítězný gól vsítil těsně před koncem řádné hrací doby Ruben Rochina.

Mallorca se dostala velice rychle do vedení, když se už v 11. minutě dokázal trefit Tomer Hemed. Domácí ale dokázali vývoj zápasu otočit góly Francisca Montaňése a Héldera Postigy. Ostrované však před koncem zápasu srovnali skóre zásluhou Javiera Arizmendiho. Zaragoza ale nakonec brala všechny tři body, když se v 88. minutě dokázal prosadit Rochina. Arzmendimu se sice ještě podařilo vsítit druhý gól, ten ale nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení.

Tento výsledek ukončil desetizápasový vítězný půst Zaragozy, kvůli kterému se tým dostal až na samé dno španělské tabulky. Nyní však poskočil na 18. příčku a na poslední místo poslal právě Mallorcu.

Mallorca do zápasu vstoupila energicky a sálala z ní touha po vítězství. K tomu udělala první krok již v 11. minutě, když Giovani Dos Santos poslal míč z přímého kopu do pokutového území, kde na něj dosáhl Hemed. Opřel se do míče hlavou a přesným zakončením překonal brankáře Roberta Gaga. Hosté pak mohli o šest minut později navýšit své skóre, když se ke střele dostal Alejandro Alfaro. Jeho povedená rána ale skončila pouze na pravé tyči.

Zaragoza se chvíli na to konečně dostala také do zápasu a Antonio Apoňo hlavičkoval v dobré příležitosti jen těsně nad bránu Duduho Aouata. Víctor Rodríguez navázal střelou těsně nad břevno a Montaňés se chvíli na to mohl radovat z vyrovnávacího gólu, když se trefil na hranici pokutového území.

Vyrovnání pokropilo domácí živou vodou a Aouate se musel v bráně činit, aby do konce prvního poločasu udržel stav nerozhodný. Nejprve musel zasahovat proti povedené střele Adama Pintera a poté se musel vytasit s ještě lepším zákrokem, aby zamezil gólu hlavičkujícímu Lozanu Rodrimu. Mallorca se sice snažila dostat se opět do vedení, ale nakonec to byli domácí, komu se to povedlo. Rodríguez načechral centr do pokutového území a Postiga míč uklidil do sítě přesnou hlavičkou. Zaznamenal tak již svůj 12. gól v sezóně.

Hosté se opět snažili o změnu výsledku, tentokrát o vyrovnání, ale největší šance Arizmendiho a Hemeda neměly gólové parametry. Skóre se srovnalo sedm minut před koncem zápasu, když domácí brankář Roberto nevyhodnotil situaci před svojí brankou ideálně a nabídl příležitost Arizmendimu. Střídající hráč jí nepohrdl a vyrovnal na 2:2.

Ovšem Zaragoze se podařilo vsítit tři minuty před koncem zápasu vítězný gól, když se Rochina, útočník na hostování, uvolnil z obranného bloku Mallorci a přesnou střelou po zemi překonal Aouata. Ve čtvrté minutě nastavení byla ještě Arizmendiho hlavička vytáhnuta parádním zákrokem Roberta na roh. Z něj se stejnému hráči podařilo míč dopravit do sítě, kvůli ofsajdu ale gól nebyl uznán a výsledek se již neměnil.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Madrid 1:2

27.04.2013 20:00

Góly: 4. Falcao - 13. Juanfran (vl.), 63. Ángel Di María

Real Madrid je opět vládcem hlavního města, dnes večer totiž porazil rivala. Atlético nestačilo na obrat Mourinhova týmu, který si poradil i s absencí Cristiana Ronalda. Domácí Colchoneros sice vedli již od čtvrté minuty, ale Bílý balet otočil vývoj utkání ve svůj prospěch.

Po velkém debaklu od německé Borussie v rámci Ligy mistrů mnozí očekávali, jak Real Madrid odpoví v dalším zápase. Ten ale nebyl vůbec snadný, protože Bílý balet čekal test městského derby. S přihlédnutím k formě Atlétika bylo těžké rozhodnout, kdo je větším favoritem. Navíc, ještě nikdy nebyli hráči Colchoneros takto blízko svému soupeři. Druhý Real bez Ronalda versus třetí Atlético i s Falcaem.

Už ve čtvrté minutě domácí Atlético řádně zahrozilo. V nedaleké vzdálenosti od Lópezovy brány se vracející se Khedira dopustil faulu, k míči se postavil Raul Garcia a nacentroval míč před bránu Realu. Tam se jej ujal Juanfran, vrátil jej před bránu a sledoval, jak střelec Falcao slaví - 1:0.

Bílý balet ale o chvíli později vyrukoval se stejnou zbraní. Po faulu Filipeho Luise na pronikajícího Gabi se k míči postavil Angel Di Maria, napálil jej na bránu a brankář Courtois počítal s tečí. Ta však nepřišla, takže se mladý talent musel pro míč vracet do sítě - srovnáno!

Oba celky pochopily, že vyčkávání je zbytečné a jedinou šancí je útok. Na centrovaný míč si naskočil Kolumbijec Falcao, největšími kluby obletovaný zakončovatel ale nyní poslal míč nad bránu. Podobně se vedlo také zkušenému obránci Diegu Godinovi, který míč lehce tečoval mimo Lópezovy tyče. Jak už to tak v derby bývá, emoce plály hodně často a sudí Perez Lasa musel častokrát slovně napomínat. Neobával se ani využití žlutých karet. Ke konci první půle sledoval spolupráci Angela Di Marii s Karimem Benzemou, proti francouzskému útočníkovi ale včas vyběhl Thibaut Courtois a stav se do přestávky nezměnil.

Před odchodem do šaten nestihl jen o kousek doběhnout zajímavý centr Diego Costa, ofsajdová past nadále dělala Realu Madrid velké problémy. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, centr Filipeho Luise našel naskakujícího Raula Garciu a brankář Diego Lopez musel zasahovat dvakrát.

Madridské derby je velmi frekventovaný zápas, v historii obou celků se dnes odehrálo již 152 soubojů o hlavní město. Domácí se hodně snažili, aby to dnešní skončilo výhrou, nebezpečnou střelu z kopaček vypustil Raul Garcia.

Falcao by dnes velmi rád přidal další branku, jeho snaha o zakončení narůstala. Jeho pád v pokutovém území ale Perez Lasa jako penaltový neposoudil. Přesto byl nucen do píšťalky písknout, a to hned vzápětí. Na přesný pas si totiž naběhl argentinský křídelník Angel Di Maria a zamířil přímo k tyči!

Atlético se snažilo srovnat krok i vedení, centr do pokutového území nakonec stihl umístit Diego Costa, ale brankář Diego Lopez byl připraven a míč vyrazil. Již od začátku si svůj start užíval mladík Álvaro Morata, který se prezentoval povedenou střelou - Courtois byl ale včas na zemi a míč ukryl do náruče. Diego Costa dnes zkrátka dojem na arbitra Pereze Lasu neudělal, ani další útočníkův pád neskončil penaltou.

S následnou smrští centrovaných míčů před bránu Diega Lópeze si obrana Bílého baletu poradila výborně, přesto tlak trval. Atlético vědělo, že musí zvítězit, chce-li se na rivala bodově dotáhnout. Dlouho se ale útočníci domácího výběru nemohli přes pozornou obranu Realu dostat. Jednou z výjimek vytvořil Filipe Luis, který po křídle prošel až do zakončení a z úhlu poslal tvrdý projektil jen těsně vedle Lópezovy brány! Rozvlnil ale jen boční síť.

Tato střela symbolicky uzavřela trápení domácího týmu, který díky skvělému výkonu mimo jiné Angela Di Marii zvítězil a náskok mezi oběma celky narůstá.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - FC Barcelona 2:2

27.04.2013 18:00

Góly: 27. Markel Susaeta, 90. Ander Herrera - 67. Lionel Messi, 69. Alexis Sánchez

Barceloně se sice nepovedl první poločas, když se do vedení dostal domácí soupeř, ale do druhé půle již naskočil Lionel Messi a znovu ukázal svůj přínos. Nejprve krásnou individuální akci zakončil srovnávacím gólem, následně připravil šanci pro volného Sáncheze. Přesto si trenér Vilanova nemůže mnout ruce, domácí v závěru srovnali.

Barcelonu čeká klíčový souboj v rámci Ligy mistrů. Na Camp Nou přivítá mnichovský Bayern a bude se modlit o zázrak - dotahuje totiž nepříjemné manko čtyř branek! Také proto jsme v základní sestavě neviděli řadu opor. Kromě Andrese Iniesty chyběl také David Villa nebo Lionel Messi. Krásné chvíle po dlouhém boji zažívá Éric Abidal, který si nastoupil od prvních minut. Jediného vysunutého útočníka Adurize podporovali Susaeta, De Marcos a Muniain.

Do první velké šance protancoval Ander Herrera, který předložil míč nabíhajícímu Adurizovi. Zkušenému útočníkovi ale chybělo pár centimetrů do zakončení! O chvíli později svou první větší šanci připravili také hosté - Fábregasovu nahrávku napálil Chilan Alexis Sánchez do tyče brankáře Iraizoze!

Vytrvalý déšť na stadionu San Mames komplikoval rychlou kombinační hru obou týmů, přesto se diváci rozhodně nenudili. Přesné kolmice za obranu soupeře aplikovala Barcelona poměrně suverénně, finální fáze ale dělala hostům menší problémy. Hosté pod vedením Tita Vilanovy měli další šanci na změnu skóre, ale Song svůj start v základní sestavě gólem neoslavil. Naopak.

Radovali se domácí hráči. Blaugranas mají za sebou těžký týden, debakl od Bayernu Mnichov rozhodně ambicím Barci nepomohl. O krizi je samozřejmě velmi předčasné hovořit, ale dobře promazaný stroj dostává menší trhliny. Ta poslední z nich měla jméno Aritz Aduriz. Právě ten totiž proběhl do vápna hostí, pohrál si se stínujícím Piquém a nacentroval na volného Merkela Susaetu. Mladý Bask si poradil na výtečnou a otevřel skóre utkání!

Favorit prohrával a San Mames se navzdory počasí radovalo. Baskičtí Lvi stíhali pokrývat hráče soupeře bez větších problémů, do náznaku šance se dostal Fábregas. Jeho pád ale sudí Ignacio Iglesias penaltou neocenil. Do dalšího průniku se pustil Pedro, ale vracející se obrana jej zvládla zpacifikovat. Tlak Barcelony byl ale evidentní a jen dobrý zásah brankáře Iraizoze zabránil srovnání. Konec poločasu uzavřely dvě šance: Aduriz, z perfektního centru hlavičkoval nad bránu, na druhé straně Fábregasův střílený centr prosvištěl do zámezí!

Érica Abidala vystřídal Adriano, Tito Vilanova jako by chtěl do druhé půle vyslat nový náboj. A právě střídající Adriano fauloval pronikajícího Markela Susaetu, před Athletikem se otevřela zajímavá šance. Tu ale nadvakrát (s pomocí brankové konstrukce) zlikvidoval dobře zasahující Victor Valdés. Tito Vilanova pochopil, že jeho tým potřebuje typického útočníka a vyslal na hřiště svou útočnou zbraň číslo 1 - Lionela Messiho. Efekt jeho přítomnosti se dostavil téměř okamžitě, výborný náběh Pedra musel ještě lépe likvidovat Iraizoz.

Své rychlé nohy rozkmital Dani Alvés, kterého obránci Lvů marně stíhali. Po efektivním zaseknutí nahrál Sánchezovi, chilský útočník ale nezakončil nejlépe. Blaugranas ale po příchodu Messiho ožili a uzavírali zámek stále těsněji. Zadržovat postup Barcelony se obráncům dařilo ale jen s omezenou platností. Pod patronát si míč vzal právě Argentinec Messi, ze tří hráčů udělal bez mrknutí oka solné sloupy a přesnou ranou srovnal - stý gól Katalánců v letošní sezoně!

Bilbao se sice snažilo nadechnout, ale Messi mu opět srazil vaz - centrovaný míč ve výskoku poslal na volnějšího Sáncheze a chilský útočník se nemýlil - Barcelona otočila vývoj zápasu ve svůj prospěch!

Do slibné pozice se dostával hlavičkující Fernando Llorente, jehož pravděpodobně čekají poslední zápasy v La Lize. Další gól si ale po dlouhé odmlce nepřipsal. Stejný osud potkal ránu Lionela Messiho z přímého volného kopu. Když už se zdálo, že jedinou akcí bude ukončení zápasu, Athletic sebral veškeré zbylé síly a vrhl se do útoku. Centrovaný míč posunul Llorente na nabíhajícího Herreru a jeho rána rozhodla o dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Levante UD - Celta Vigo 0:1

27.04.2013 16:00

Góly: 20. Augusto Fernández

Celta Vigo přinejmenším dočasně opustila sestupové pásmo po výhře nad Levante 1:0. K životně důležitému výsledku jí pomohla hlavička Augusta Fernándeze z první půle. Domácí celek mohl vyrovnat z pokutového kopu, ovšem Barkero nabídnutou příležitost zahodil.

Povzbuzená Celta po nedávné pondělní výhře nad Realem Zaragoza vlétla do utkání hladověji a vysloužila si cenné vedení již po dvaceti minutách. Přičinil se o něj dánský reprezentant Michael Krohn-Dehli, jenž ukázal skvělou individuální akci na levém křídle, když oklamal soupeřova obránce a nacentroval k zadní tyči přesně na hlavu Fernándeze. Tentýž Argentinec mohl o chvíli později vedení Celty navýšit, ovšem tentokrát umístil svou hlavičku příliš blízko brankáři Navasovi, který tak dokázal zasáhnout.

Krátce po změně stran pokračoval v tlaku hostů nejlepší střelec týmu Iago Aspas, jenž se znovu mohl objevit na hřišti po čtyřzápasové absenci. Tváří v tvář Navasovi však neuspěl, navíc po ztrátě míče se pokoušel přibarvit svůj pád a vysloužil si za své počínání žlutou kartu. Po centru Krohn-Dehliho mohl své předchozí zaváhání odčinit, jenže na míč o pár centimetrů nedosáhl. Pak zničehonic přišel šok na druhé straně, když byla Levante udělena velmi přísná penalta po souboji Castra s Acquafrescou. Ke značce pokutového kopu se postavil domácí Barkero, ale trestuhodně vůbec netrefil branku.

V závěru zápasu se Levante přece jen osmělilo a přidělalo hostům pár šedivých vlasů. Hlavně v nastaveném čase byl gól na spadnutí, když brankář Varas vyboxoval míč pouze k Matemu, jenž střelhbitě mířil z voleje do branky. Gólman Celty však jeho pokus vyškrábl nad břevno, a udržel tak svůj celek díky výhře 1:0 pevně ve hře o záchranu.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CA Osasuna 2:2

26.04.2013 21:00

Góly: 7. Andrija Delibašić, 57. Piti - 8. Raoul Loé, 13. Alejandro Arribas

Rayo nevyužilo šance přiblížit se účasti v Evropské lize, když nedokázalo porazit sestupem ohroženou Osasunu. Zápas, který skončil remízou 2:2, rozhodl hektický úvod, ve kterém padly hned tři branky.

Góly domácího Andriji Delibašiče a hostujících Raoula Loa a Javiho Arribase, které padly v rozmezí pouhých šesti minut, navnadily diváky na útočně pojatý zápas, ve kterém nebude o zábavu nouze. Jenže zbytek zápasu nabídl šedivou podívanou bez výraznějších akcí. Výjimkou byla branka domácího Pitiho z 57. minuty, která rozhodla o konečné remíze.

Rayo do zápasu vstoupilo skvostně. V 7. minutě se dostalo do první šance a hned mohlo slavit úvodní gól večera. Centr Alhassana Bangoury našel přesně hlavu Delibašiče, který z malého vápna poslal míč přesně k levé tyči.

Jenže domácí příznivci vedení svého týmu příliš dlouho slavit nemohli. To totiž trvalo pouhých 71 sekund. Álvaro Cejudo našel z rohu Loa, který podobně jako autor prvního gólu rozvlnil síť brány přesnou hlavičkou.

A dech beroucí úvod utkání nebral konce. Ve 13. minutě se další brankou dostala Osasuna do vedení. Střela Miguela sice byla brankářem Rubénem vyražena, ale z následného rohu, který rozehrál David Timor na vzdálenější tyč, se opět hlavou prosadil Arribas.

Po vzrušujícím začátku zápasu se hra přirozeně zklidnila a až do poločasu nepřinesla žádnou další větší šanci, ze které by mohl pramenit další gól.

Na začátku druhé půle pálil Piti mimo bránu a dalekonosný pokus střídajícího Josého Carlose bez větších problémů chytil brankář hostů Andrés Fernández.

V 57. minutě se však domácím již podařilo vyrovnat, když Alejandro Domínguez našel přesně Pitiho, který potvrdil své střelecké kvality a poslal míč přesně k tyči.

Žádná další šance již vyprodukována nebyla, a tak zápas skončil nerozhodně 2:2. Pro domácí se zisk jednoho bodu velkou ztrátou, neboť se mohli významně posunout k evropským příčkám. Nyní ztrácejí na šestou Málagu čtyři body, ta má ale ještě zápas k dobru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona332742101:3585
2.Real Madrid33235585:3174
3.Atlético Madrid33215758:2768
4.Real Sociedad331610761:4158
5.Málaga CF331581047:3853
6.Valencia CF331581054:5053
7.Real Betis331471249:5049
8.Rayo Vallecano331441543:5446
9.Getafe CF331281340:5044
10.Sevilla FC331271449:4743
11.Espanyol Barcelona3311101242:4343
12.Real Valladolid3310101342:4640
13.Levante UD331171535:5240
14.Athletic Bilbao331071637:5937
15.CA Osasuna33891628:3833
16.Granada CF33881729:5132
17.Deportivo La Coruña337101644:6531
18.Celta Vigo33861932:4730
19.Real Zaragoza33861932:5330
20.RCD Mallorca33771936:6728

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (221)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro alespoň jednoho zástupce španělského fotbalu ve finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Barca

Reagovat
Pharrell

Letos leda tak ve snu.

Reagovat
One-Real

Real Madrid XI: López; Albiol, Pepe, Carvalho, Nacho; Khedira, Essien; DiMaria, Kaká, Benzema; Morata

Albiol, Pepe a Carvalho společně na hřišti. ( ). Dneska by to mohl být Rickyho zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Velká spokojenost, oba rekordy nám zůstanou.

Reagovat
zidane78

???

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíc bodů, nejvíc gólů

Reagovat
zidane78

Ja tomu nedavam nejaku velku dolezitost ale ano je to take Pyrrhovo vitaztvo...

Reagovat
One-Real

Costa vs Pepe

Reagovat
madridcan

Pepe kapitan

Reagovat
Mercury

Reagovat
One-Real

GOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je zase fit

Reagovat
smazaný uživatel

škoda straty bodov ale v Bilbau sa vyhráva vždy ťažko

Reagovat
madridcan

Pre Real ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

uff, este ze chytal Valdes .. Athletic

Reagovat
madridcan

Vyborne. A specialne sa chcem podakovat hluposti stavkovych kancelarii za 2,97 kurz na Real.

Reagovat
One-Real

U fortuny 3,26 a v tipsportu 3,54.

Reagovat
madridcan

Ja mam vo fortune za 2,97

Reagovat
frankiefcb

My si tu výhru necháváme na pohár.

Reagovat
JM

My, a v nicku fcb.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern, baník, barcelona nebo facebook?

Reagovat
JM

To přesně nevím, ale určitě to není zkratka Atlética Madrid!

Reagovat
frankiefcb

Baník. Baník je samozřejmě nejvíc proto je to v nicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Di Maria este moze byt klucovy proti Dortmundu.. myslim ze keby hra od zaciatku prvy zapas dopadne to inak.. ale to je iba keby

Reagovat
Aldeano

Zase dceru mu přeju ale..

Reagovat
Aldeano

Di María !!! Výborně dnes. Snad Real tenhle zápas nakopne a BVB bude mít jěště hodně práce

Reagovat
smazaný uživatel

Naděje tam ještě je. Ale bude záležet na tom, že musíme hrát naprosto bezchybně vzadu a neuvěřitelně makat a šťavit to dopředu. Situace, kdy to třeba 10 minut před koncem bude 2:0 neni nereálná a ten jeden gól tam urvat v nějakym tlaku pak už neni zas takovy scifi. A věřim i, že dokážeme vyhrát 4:1 a jít třeba do penalt, ale jestliže dostaneme první gól my, nebo jestli dostaneme celkově 2, tak pak už neni o čem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak velký komplex, jaké má Atletico jsem snad ještě neviděl :D:D

Reagovat
madridcan

Mozno my z vas v hokeji, ale uz aj to poslednu dobu neplati, ale neskacem hop...

Reagovat
smazaný uživatel

úplne mimo prirovnanie ale nevadí...

Reagovat
madridcan

Ani mne...a teraz mozes ist spat

Reagovat
valloire

Sundáme vás kdy chcem.

Reagovat
SIRBRANIKE

Posledné 2 zápasy sa vám len nechcelo..

Reagovat
madridcan

Zaragoza jeden úúúúúúzasny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Reagovat
madridcan

Ja som myslel, ze akoze zapas bol pekny Ale chapem, ze ich chcete odzametat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten boj o sestup bude ještě velká sranda.

Reagovat
valloire

Messi zase zaválel proti Bilbau. No,to mu jde,v semifinále LM už je to horší...

Reagovat
alcantara

Nevidel som, chvalabohu, ze nejsme majstri este...

Reagovat
smazaný uživatel

To byla ale ostuda. Atleti ať fakt nevylejzaj z kanálů. Včera je Real kompletně zesměšnil. Nastoupil s béčkovou sestavou a stejně vyhrál. K tomu vlastňák ... hrůza.

Reagovat
F.Torres

Škoda, že ty jsi už vylezl. Letos vás Real taky vyklepnul s béčkem, takže si můžete podat ruce a můžeš se zpátky vrátit do kanálu

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to co hrálo proti nám byla béčková sestava, tak ta včerejší byla céčková.

Reagovat
smazaný uživatel

tak chybali Ronaldo, Xabi, Ozil, Di Maria aj Khedira

Reagovat
F.Torres

+ Marcelo a (Casillas)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Diego López, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Pepe, Fábio Coentrão (68. Álvaro Arbeloa), Michael Essien, Luka Modrić, José Callejón, Kaká (58. Sami Khedira), Álvaro Morata, Karim Benzema (57. Cristiano Ronaldo)

vs.

Diego López, Raúl Albiol, Ricardo Carvalho, Nacho, Pepe, Michael Essien (70. Raphaël Varane), Sami Khedira, Ángel Di María (77. Luka Modrić), Kaká (67. Xabi Alonso), Álvaro Morata, Karim Benzema

To mi pride ako dost velky rozdiel. A hlavne sme vtedy Barcelonu zachytili vo forme, ktoru sme mohli porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana hrála proti Atleticu daleko horší, jako jediná linie, naopak záloha byla kvalitnější o trochu. Suma sumárum hrála proti Barceloně o něco málo lepší sestava, ale pořád to bylo bez víc než půlky základní sestavy.

Reagovat
F.Torres

obě sestavy měly k all star daleko, takže tak jako tak, měli by si fans Barcelony a Atlética podat ruce a vyrazit spolu na obchůzku kanálů

Reagovat
smazaný uživatel

Kde by jsi ty dělal průvodce, protože to tam znáš nejlépe.

Taky je rozdíl v tom, že Barca hrála venku a Atleti doma.

Reagovat
madridcan

V obrane istota a nie stres. Plus luxus nasadit Cristiana na vycerpanu obranu Barcelony po hodine hre. Dalsia vec, ze proti Barcelone sme mali dost sanci, vcera dve sance(Benzema a di Maria gol) a jednu stvrtinovu z ktorej padol prvy nas gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, ze Barcelona nam toho dovolila jeste vic nez Atletico, ale zas jsme hrali doma. Ja to vidim podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Andílka DM sem vždycky trochu podveňoval, ale včera hrál fakt dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas--Arbeloa,Ramos,Varane,Coentrao--Pepe,Xabi--Di Maria,Ozil,CR7--Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

chytat bude Diego, a na RB bych raději viděl Essiena, jinak ale souhlas, a mají na to to ještě v úterý otočit. jen nedostat jako první gól...

Reagovat
smazaný uživatel

s takouto zostavou nie.. oni potrebuju utocit a davat goly.. takze Marcelo namiesto Coentraa, Essien miesto Arbelou a Modric miesto Pepeho

Reagovat
smazaný uživatel

Preco piskali na Iniestu?

Reagovat
alcantara

A este som zabudol k AtleticU...

Reagovat
madridcan

Btw vcera sa mohli tiperi dobre vyrochnit. Real s takym kurzom a proti Atleticu plus NHL- Minnesota, Detroit a Columbus. Ale kurzy tam isli riadne dole.

Reagovat
Israha

Ten boj o záchranu má neskutečné grády...ještě někdo tvrďte, že La Liga je nudná .

Reagovat
madridcan

aj o pohare

Reagovat
smazaný uživatel

Jako téměř každej rok.

Ono je to tak, že nudná je pro ty, kteří ji nesledují. Něco ve smyslu: "Zápas jsem neviděl, ale vůbec mě nebavil."

Reagovat
smazaný uživatel

oproti německej a anglickej lize je skutečně dosti nudná...

Reagovat
CHONG

Pravda, třinácti bodový náskok United (plus zápas k dobru) a dvaceti bodový náskok Bayernu (plus jejich tenisové výsledky), to je fakt napínák na okousané nehty.

Reagovat
teenz

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten zajímavý boj o sestup v Anglii, kde o 18. místo bojují dva týmy? V Německu to je taky napínavý souboj o to, kdo si zahraje baráž.

Reagovat
CHONG

Tak v Anglii je to boj dvou týmů, v Německu třech týmů a ve Španělsku šesti týmů, takže asi tolik k té napínavosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejnej mýtus jako, že PL je nejlepší liga na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

a to tvrdí kdo? Ten mýtus tu teďka šíříš ty, tak se nediv, jestli ho pak použije někdo jinej...

Reagovat
smazaný uživatel

španělská liga může bejt ráda, že se zpátky dostala na třetí místo v evropě...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je platnýho na tom, když o sestup hraje 6 týmů, který nemají žádnou kvalitu...tyhle pseudotýmy by hrály druhý housle i v druhej anglicke a německej lize...prostě a jednoduše PD nemá kvalitu a to je fakt, realita, tak vy tupý zabedněnci konečně otevřete oči a pusťe si občas pořádnej fotbal...

Reagovat
CHONG
Reagovat
Kily

proč si pouštět anglickou ligu, jejíž jinak zpochybnitelnou kvalitu zvedají zahraniční a často právě španělští hráči, když si můžu pustit ligu, ve které hrají ti opravdu nejlepší španělští fotbalisté?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jestli si chceš pouštět nejlepší španělský fotbalisty prosim, já dávam radši přednost nejlepšíim evropskym fotbalistům, takže koukam na Bundesligu...každej si tim musel projít, ale až dospěješ, tak mi dáš za pravdu

Reagovat
Kily

vidíš, já zrovna PD za nejlepší soutěž na světě nepovažuji a kromě Valencie na ní už ani nekoukám, ale nevadí, snaha byla

Reagovat
smazaný uživatel

a jakou evropskou soutěž považuješ za nejlepší?

Reagovat
Kily

Bundesligu

Reagovat
Kily

i když ne přímo nejlepší, ale nejatraktivnější, prostě mě baví, jelikož má všechno

Reagovat
Kily

snad kromě mistrovské zápletky, ale to v letošní sezoně nepředstavuje žádnou vadu na kráse, když tím nemůže disponovat žádná konkurenční liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2. slovenskú ligu

Reagovat
Kily

asi jediná liga světa, kde návštěvnost může konkurovat nejvyšší soutěži, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dať do jednej vety našu 2. ligu a návšetvnosť je urážka návštevnosti

Reagovat
Kily

kolik tam vlastně chodí lidí? Respektive chodí tam vůbec někdo? Já od článku ohledně toho, jak chtějí na Slovensku před sezonou nalákat do ochozů fanoušky, celkem koukám na návštěvnost Corgoň ligy a to je fakt bída, proto taky ta druhá otázka

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.profutbal.sk/ligy/svk2/clanok157308-Banik_Ruzina_ziskal_dolezite_tri_body_v_boji_o_zachranu.htm?

ako kde, DS a MI sú fakt svetlé výnimky, potom sú tam zas mužstvá ako Dubnica, kde nechodí nikto, tiež kadejaké minimestečká, kde viac ľudí ani dojsť nemôže

pre porovnanie 3. liga

http://www.profutbal.sk/ligy/svk3z/clanok157312-Juniori_Trnavy_s_pohodlnym_vitazstvom_hetrik_Pavelku.htm?

Reagovat
Kily

no, to ještě nejsou moc důvěryhodná čísla, taková zaokrouhlování se dělají vždycky, když to nikdo nepočítá a počet diváků jenom odhadne okem

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že tí dôchodcovia na pokladni majú väčšie starosti ako počítať koľko lístkov predali

ale +/- tá návšteva sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a čo keď nie?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
alcantara

Daj mi tip na Tvoj matros, nebranim sa nicomu.

Reagovat
hefy

Dva týmy? Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle prostě nemůže sestoupit!

Reagovat
smazaný uživatel

to ani Wigan

Reagovat
smazaný uživatel

bavíme se tu o sestupu a ty tu plácáš něco o prvních místech? Beru to tak, že seš chvilkově mimo

Reagovat
smazaný uživatel

no to je hodne slozity vyslovit vzhledem k relativnosti toho co se komu libi, a moc neverim tomu ze nekdo sleduje vsechny tyhle top ligy (dostatek zapasu) aby mohl rict ktera je nejlepsi..... ja si myslim ze nejzajimavejsi je premier league ale posledni roky to uz je i tam vepredu monopol na Manchestersky kluby takze tezko rict

Reagovat
smazaný uživatel

som moc nevyskakoval

Reagovat
teenz

Cristiano Ronaldo by kvůli zranění stehenního svalu mohl přijít o odvetu semifinále Ligy mistrů proti Borusii Dortmund, kanonýr Realu Madrid vinou problému vynechal už včerejší derby s Atléticem a dnes trénoval individuálně.

?? Však nenastoupil kvuli tomu, aby odvetu stihl a nepřivodil si další zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

no bez něj ty šance na postup padaj k nule.. ale věřím tomu, že hrát bude

Reagovat
madridcan

Aj keby sa mal zranit do konca sezony, tak v utorok urcite nastupi. On sam to bude chciet. A aj tak su toto len ,,takticke" tahy...

Reagovat
teenz

Přesně tak. Cris je lev a tohle by chtěl odehrát i s jednou nohou.

Jen jsem se pozastavil nad tim co tu píšou.

Reagovat
Pharrell

Nejen lev , on je "šavlozubí tygr".

Reagovat
madridcan

BTW Real Madrid dneska vydrbal Regal Barcelonu 78:65

Reagovat
Pharrell

Reagovat
madridcan

Verratti-Real Madrid, oggi l'agente sarà in Spagna

Reagovat
Rssa

Dá Messi letos víc než 50 branek v lize?

Reagovat
Woods

51

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá. Škoda zranění.

Reagovat
-Kopy-

Real Sociedad: Bravo; Carlos Martínez; Íñigo, Mikel Gonzalez, De la bella; Illarra, Bergara, Xabi Prieto; Castro, Vela, Agirretxe.

Valencia CF: Alves; Joao, Ricardo Costa, Mathieu, Cissokho; Albelda, Dani Parejo; Feghouli, Éver, Jonas; Soldado.

AMUNT

Reagovat
alcantara

Erreala

Reagovat
smazaný uživatel

chcete sa zbaviť/poslať na hosťovačku Vieru?

Reagovat
-Kopy-

doufám že ne, ale je fakt, že na jaro měl jít na hostování, dostává nepochopitelně málo šancí, když už nastoupí, tak je fajn...taky se uvidí kdo nás bude příští rok trénovat...

Reagovat
smazaný uživatel

lebo sa spája s nami on alebo Guadardo, ale toho by sa dalo speňažiť niekam do Anglicka

Reagovat
-Kopy-

nevidím důvod proč by Guardado měl odcházet navíc potom co se v novém roce chytil už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

neviem Rayoherald písal inak každý týždeň je tam niekto od vás

Najčastejšie ten Viera

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla Getafe

začínam veriť v EL, toto sa už musí ho hocijak ukopať

Reagovat
-Kopy-

goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
-Kopy-

Cissokho, Soldado

Reagovat
-Kopy-

to si děláš prdel to jsou slepí ti rozhodčí ?

Reagovat
alcantara

Krásny gol

Reagovat
-Kopy-

já to nechápu, vždyt to prostě bylo jasně vidět, jak ten len lob změnil směr potom dotyku ruky brankaře...doufám že to ve druhym poločase nějak vykompenzuje Jinak zatím dobrej fotbal, jen tak dál

Reagovat
alcantara

A je to tu

Reagovat
Kongo

Zase taková sraška rozhodčí,aspoň jednu redka měl dát.

Reagovat
Kongo

fraška

Reagovat
alcantara

Nádhera, chori

Reagovat
-Kopy-

krásná akce no, to se musí ocenit

Reagovat
madridcan

Veratti cervena

Reagovat
smazaný uživatel

bude nas

Reagovat
OVi.77

Sociedad zažívá teda famozní sezónu jak vidím Může mi tu někdo z místních vysvětlit jako laikovi co stojí za jejich úspěchem a popř. mají nějakou šanci na udržení se na těhle příčkách i příští rok a zahrát si LM nebo EL? Díky za případnou odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechci dělat také odborníka, ale kdyby jsem mohl říct svůj názor, tak si myslím, že je to hlavně sehraností týmu Hrajou spolu už druhým rokem ve stejném složení a ta práce a nasazení je tam vidět, určitě i pohoda. Loni se Socieadu nepovedl konec sezóny a je vidět, že to letos chtějí zlepšit, což se jim daří. Podle mě šance na takové výkony i příští rok je, ale tým by měl zůstat pohromadě i s trenérem, což bude v případě postupu do LM dost možné

Reagovat
OVi.77

Díky

Reagovat
alcantara

Xabi krásny center, pekný behavy futbal od baskov.

Reagovat
-Kopy-

hm, tak San Sebastian musí dvakrát prohrát a my všechno vyhrát, to není vůbec dobré...bože já nechci EL, to je v prdeli

Reagovat
alcantara

to je proste dokonalosť, imanol

Reagovat
Maritazzi

Poprvé jsem si letos našel čas na španělskou ligu a po výkonu Sociedadu nelituju, výbornej výkon, nasazení, fotbalovost.. Valencia mě hodně zklamala. Docela by mě zajímala odpověd na Oviho otázku, zdali je šance v tom pokračovat.

Reagovat
Shevchenko

Agirretxe Sociedad do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia bez LM, to je špatný

Reagovat
smazaný uživatel

San Sebastian skvele !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neeee, co to vidim, To je v prdeli. Sociálové tu LM prostě nemůžou hrát, to bude ostuda. Vale patří do LM..

Reagovat
smazaný uživatel

Real Sociedad

Reagovat
Kily

zvěsti a ohlasy nelhaly, fotbalovost a hravost jsou ctnostmi Realu Sociedad, na to se fakt krásně kouká. A gól na 2:1 byl jako vystřižený z valencijské učebnice, kterou kdysi zavedl Ranieri a úspěšně rozvinul Cúper. A místo toho, aby Real Sociedad následně rovnou bránil, tak rychle předvedl dvě pěkné kombinační akce, po nichž to hned mohlo být 3:1

Reagovat
-Kopy-

hrajou pěkně, všechna čest ale měli štěstí, kdyby rozhodčí vyloučil toho stopera po faulu na Soldada nebo toho brankaře mohlo být všechno jinak, místo toho vyrovnali...my jsme nehráli nějak špatně ale něco tomu chybělo, většinou finálka...Sociedad nás pak strestal skvělejma akcema...když už by měl jít někdo místo nás, tak ať to jsou takovýhle sympaťaci s pěknou hrou...

Reagovat
smazaný uživatel

Socky v LM asi nebudou generovat kdovíjaké body pro Primeru, ale zas na druhou stranu je dobře, že se to nahoře trochu hýbe.

Vale jen do EL? To znamená prodej hráčů. Teď jde o to, jestli o ně je ještě nějaký zájem. Jonase neberu. Jeho cena je malá a tu díru v rozpočtu nezalátá. Takže Soldado? Guaita?

Reagovat
-Kopy-

nepotřebujeme prodávat, horší bude, že takovej Rami chce hrát LM, holt to musí přetrpět...v létě prodávat nebudem, maximálně odejde brankář a jeden hráč z pole!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebudete, nebo odejde brankář a jeden hráč z pole?

Reagovat
smazaný uživatel

nebudu predavat, odidu zadarmo

Reagovat
-Kopy-

haha Od tebe jsem to pochopil jako kdyby měl být nějaký výprodej tři - čtyř nejlepších hráčů...já napsal že odejde jenom jeden hráč z pole podle mě...brankáře nemá cenu řešit, máme zbytečně dva super golmany, takže to nebude oslabení...dost možná tím hráčem co odejde podle mě bude Rami ale jinak doufám, že všichni ostatní zůstanou a přijdou povedené posily, teď těžko spekulovat ale o čemkoliv, když jsme bez prezidenta a trenéra na příští sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Guaita prý 30 mega. Nezpochybňuju jeho kvality, ale cenu má tak třetinovou, max. poloviční. Rami? Já nevím, ale stopeři ve Valencii jsou téměř vždy nejvíc kritizováni. Je fakt tak dobrý, aby za něj někdo dal těch potřebných 20 mega?

Reagovat
Kily

to je hrozná kravina s tím třicetimilionovým Guaitou, za Ramiho bych si i dokázal představit, že někdo 15 - 20 nabídne, jelikož má celkem slušné jméno. Soldado by mohl odejít v případě, že bude pravidelně dávat góly i ve zbytku sezony, protože pak by za něj někdo těch cca 25 nabídl a na to by vedení slyšelo. Včera mi při uvědomění si, že jste nechali Villu v Bilbau jenom se rozcvičovat, probleskla hlavou myšlenka další výměny Soldado-Villa v našem útoku, samozřejmě za podmínek, že někdo šílený dá za Soldada 25 a vy nám necháte Villu za takových 14

Reagovat
smazaný uživatel

Villa mít cenu větší než 15 už nemá, takže tam máte jistě volné pole působnosti. Otázka je, jestli by pro vaše vedení byl 31tiletý Villa za takový balík prospěšný. Kor v roce, kdy asi nebudete v LM a budete muset prodávat. Přijde mi ten rozdíl 25 - 15 hrozně malý.

Navíc když se zamyslíš, kdo by mohl Goldada chtít - hroťáka bude hledat možná Florentino, ale nevím nevím, jestli má Soldado dost velký jméno na Real. Navíc už mu je 28, takže žádnej mladík. Možná by hroťáka hledala Chelsea, ale ti půjdou po Falcaovi. Napadá mě snad jen Liverpool, kor jestli odejde Suarez.

Reagovat
Kily

těch variant pro Soldada moc není, někdo z Anglie, možná PSG a možná Atlético po odchodu Falcaa, koneckonců není to tak dávno, co jednoho konkurenta oslabili odkoupením vynikajícího útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jsem to nemyslel jako výprodej půlky kádru. To není váš styl. Navíc máte teď ten tým hodně dobře poskládanej. Konečně nejste závislí na jednom, dvou hráčích.

Že vám utekl Llorente je velká chyba. To uvidíte časem.

Reagovat
smazaný uživatel

ozaj, ked uz sme pri Valencii...kedy zacnu hrat na novom stadione, lebo ked zacali so stavebnymi pracami, bol som este mlady...nieco sa mi zda, ze pred rokmi sa hovorilo o sezone 2013/2014...

Reagovat
-Kopy-

To nikdo neví..teď je to v nedohlednu....uvidíme sčím přijde nový prezident

Reagovat
madridcan

Ak dneska Betis vyhra, tak pomaly uz nemusi byt ista ani ta EL. A to Valencia este ide do Sevilly a do Raya(ktore si cez nosonohy na EL celkom veri ) . Betis ma sice dalsie kolo vas, ale potom vsetko zo spodku tabulky+ Levante. Aj ked sa timy zo spodu budu bit o prislusnost a Betis to nebude mat lahke, tak by som ich neodpisoval. Aj ked podobna hrozba ako Valencii hrozi Malage, ktora este navstivi aj SB aj NC.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož nejde Málaga do pohárů, tak ta EL jistá skoro je.

Reagovat
madridcan

Samozrejme...ved naco by som pomyslel na tuto okolnost

Reagovat
smazaný uživatel

Real a Atletico ve finale poharu = dalsi misto pro EL v lize. Vale ma EL na 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

No ... nemyslel. Kroucením očí nic nezměníš.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera Sociedad-Valencia pěkný fotbal, domácí předvedli několik parádních akcí, celkově však byli spíš tím šťastnějším týmem,Bravo měl dostat v první půli červenou kartu a to za stavu 0:1 by byl pro domácí asi konec. V každém případě je San Sebastian příjemným oživení ligy a LM mu asi neunikne. Je to trochu škoda pro LL protože je potřeba aby Valencia hrála LM a i díky této účasti byla tím třetím týmem v lize,neboť je potřeba překlenout tu propast mezi prvními dvěma .Myslím,že Atlético nebude hrát dlouhodobě tak jako v letošní sezoně,potřebovali by aspoň vítězství v CdR,a to jak vidno z posledního zápasu je zřejmě věc nemožná.

Reagovat
-Carles-

Cesc naspäť do Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi četl kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger rozbije prasiatko? ak nejake vobec ma...

Reagovat
smazaný uživatel

super. Prodáme náhradu Xaviho, abychom pak na trhu hledali náhradu náhrady za Xaviho.

Reagovat
-Carles-

Tak ono to bude asi len výmysel novinárov, moc sa tomu veriť nedá Pokiaľ však chce nahradiť Xaviho, jeho výkony musia lepšie a hlavne si musí dobrú formu udržovať, čo sa mu až tak dobre nedarí.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je to zodpovědností - když má na hřišti (v kádru) Xaviho, tak se nemusí cítit důležitě a nemusí cítit, že na něm leží díl odpovědnosti. V Arsenalu s výkyvy formy problém neměl. Není důvod, proč by se to mělo měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hlavně(viz jinde ) on tomu Xavimu typově téměř není podobný , to také neříkám,že nutně musí být,ale pak by ten náš fotbal musel celkově vypadat dost jinak,např. 4-2-3-1 nebo 4-2-2-2,prostě on má útočnější nohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckenbauer: "Rozhodčí bude nejdůležitější muž na hřišti."

To je fakt ocas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v prvním zápase byli rozhodčí nejvýraznějšími postavami,ale on to určitě vidí ,že byl Bayern poškozen,protože se nepískali penalty po nastřelených rukách.

Reagovat
madridcan

Kto vam piska? Nam Webb.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobrá volba? Řekl bych ,že Ronaldovi ta upadnutí moc žrát nebude. Kdo píská nám nevím,myslím,že je to už jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Cristianovi by to mohl pískat, hrál za jeho klub.

Reagovat
madridcan

Ja ho mam rad. Nie nebude. Ked mu Abate buchol do krku a chytil sa teatralne za ksicht, ked sme hrali v AC 2:2, tak to posudil spravne a mu to nezozral. V Bayerne minuly rok v prvom zapase semifinale nam dokonca pomohol, ked nevylucil v nastaveni za demenciu Marcela. Neviem ci si spominas. http://www.youtube.com/watch?v=e7G3LLTkVGw ...A to sme tam mali este nejake tie ,,oraznove" zakroky. Ale aj Bayern mal jeden taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano , vzpomínám ,to jsou zákroky, kterými se s příchodem Mourinha začal Real prezentovat,s jeho "polevením" v činnosti ubylo i těch zákroků.

Reagovat
smazaný uživatel

Damir Skomina

Reagovat
smazaný uživatel

uff, uz som sa zlakol, ze Cuneyt Cakir

Reagovat
smazaný uživatel

pockat, ved pre Webba je to idealna prilezitost pomstit man utd za "vypadnutie" s realom

Reagovat
smazaný uživatel

Že se o sudím vyjadřují zástupci klubů po prohraném mači, už jsem si chtě nechtě zvyknul, ale řešit to i před zápasem?

Reagovat
alcantara

2 diskutabilne jedenastky, 1 gol z ofsajdu a jeden po neodpiskanej odrazenej ruke, nech maju Nemci radost

Reagovat
madridcan

Vcera som mal moznost v bare jednym ockom sledovat PSG a teda aj Verrattiho. Mozno som si vybral zly zapas, ale prisiel mi uplne neviditelny a na konci este dostal cervenu kartu po ktorej sa choval ako urazeny fagan(co sa mu vzhladom na vek este ako tak da odpustit), co by bolo pekne, keby si v Reale nedovolil. Este aj Carlo nanho krical a hrozil mu prstom ako syncekovi Velka skoda, ze nedavali tuto Sociedad, ktory si budem musiet pozriet zo zaznamu alebo aspon AC. Takto som len musel krutit hlavou nad tym ako ocovi odchadza posledny zapas, kde mal celkom dobru sumicku. Trebalo mu, aby PSG vyhralo o dva goly a Zlatan si odfajci prazdnu branku ( http://www.youtube.com/watch?v=yYupUdUBo2U ) a Lavezzi potom obere brankara a vymysli snad najhorsie riesenie ako sa len da ( http://www.youtube.com/watch?v=hTdTOnTdKCM ). No co uz. Aj Real Madrid B bol lepsi zapas...

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten Sociedad - Vale mrkni ,to byl kvalitní fotbal, domácí potvrdili,že nejsou nahoře náhodou , i když měli i štěstí.

Reagovat
madridcan

Videl som cca 12-13 zapasov Sociedadu tuto sezonu a okrem mozno dvoch, to dokazovali stale Aj ked proti nam im pomohla Adanova blbost a proti vam zasa vas zvlhnuty pusny prach

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna váš zápas jsem moc neviděl ,jako jeden z mála,ale proti nám zdaleka nehráli tak dobře jako v posledních zápasech, kdy jsem je viděl 2-3 krát a hlavně včera, kdy opravdu hráli na Evropské úrovni. prostě to tam začalo šlapat, dobrý trenér a parta pohromadě. Jsem zvědavý na váš zápas s nimi,budu jim fandit,aby udělali tu LM

Reagovat
madridcan

Predposledny zapas v sezone. Necakam, ze sa pojdeme roztrhat Budeme sa totiz setrit na finale LM

Reagovat
smazaný uživatel

, tak věřím,že na tento zápas s Barcou byste se opravdu chystali . Ale vaše účast je pravděpodobnější než naše,to rozhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

I když doufám,že si to Dortmud pohlídá,když se vám uzdravil Ronaldo . Teď si jen vzpomínám , kolik blbců tu psalo o údajném Messiho zranění ,které se dle údajů vleče už měsíc .

Reagovat
madridcan

Pri nas to ma clovek, ktory nefandi nikomu, tazke fandit prave Realu, ked je Dortmund tak strasne sympaticky. Ale pri vas si uplne prajem, aby ste minimalne skomplikovali cestu bayernu. Vsetci vedia velmi dobre, ze Barcelone nezvyknem priat nikdy a nijak, ale tie bavorske nosy hore mi tak trosku zacinaju bit do oci. Prial by som im, aby zacali byt vysraty z vysledku. Keby ste predviedli nejaky hurikan ako proti AC doma. Len tak BUM zrazu 2:0 a zacne sa bavorsky majovy festival v okusovani nechtov Jasne, ze to mate tazsie ako my a celkovo aj Real to ma tazke. Ale predviest nejaky taky vykon, ze po polcase je znovu nadej, tak to by som velmi prial. Ze by som bol len pi*ny chlp zajtra od infarktu ci to zvladneme alebo nie. Snad mi chlapci toto predstavenie dopraju.

Reagovat
smazaný uživatel

No ,já myslím,že by jsi tomu zázraku na NC měl fandit naplno v případě,že byste postoupili,protože by pro vás určitě byla Barca schůdnější než Bayern,ale to tady velmi zacházíme do fikce. Budu spokojený s maximem ,a to když jak píšeš, ještě dáme duelu náboj nějakým rychlým gólem(góly),postup je však nereálný. Osobně nejen přeju ,ale také věřím,že druhým finalistou bude Dortmund.

Reagovat
madridcan

Ked postupi Dortmund, tak nebudem sklamany az tolko ako keby nas vyradil Bayern. Dortmund to fakt len tazko neide nepriat, ale dostala sa im do cesty Malaga a dostal sa im do cesty Real. Ak sa vsak dostanu do finale, tak bude priat prave im. A co sa tyka toho co pises, tak ja by som sa Bayernu na jeden zapas nebal. Horsie je ich mat na dva zapasy. Na jeden zapas sa da nejaka ta taktika usit velmi dobre

Reagovat
madridcan

*ide nepriat alebo neide priat

Reagovat
smazaný uživatel

To jo ,ale pořád bych si byť na jeden zápas přál do finále (být fanouškem Realu) Barcu než Bayern, v současných formách.

Reagovat
madridcan

Cristiano v plnej treningovej zatazi- https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944526_10150404296209953_2117046218_n.jpg Wow, no kto by to bol cakal?

Mourinho: ,,Ak nepostupime do finale, tak to je moje zlyhanie." To nam je Jose uplne jasne. Takze snad sa napravit to posratie zo stredy.

Reagovat
-Carles-

Postúpite Mourinho má zmluvu s diablom.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se ale dnes bude dít spíš vůle Boží

Reagovat
smazaný uživatel

Kua , zítra...

Reagovat
-Carles-

Tá sa udiala v Dortmunde, diabol však zariadil ten náhodný gól do prázdnej. Tentoraz si to diabol odšéfuje

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tvůj tip na postupujícího?

Reagovat
-Carles-

Real

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? No , jednoduché to nebude,ale mně ani v Dortmundu nepřipadali domácí jako lepší tým , odehráli spíš podobné utkání jako Real proti Atléticu,prostě soupeře nepustili pořádně do hry.A ještě se zeptám,komu fandíš,jsi myslím fanda Barcy,ale trochu i Realu ne?

Reagovat
-Carles-

Doma bol Dortmund jasne lepší, Real nemal žiadny nárok a nebyť školáckej chyby Hummelsa, tak by nedali ani gól. Jednoduché to mať nebudú, Dortmund má viac než luxusný náskok, ale prehrať 3:0 na Bernabeu nie je až taký nonsens. Som zvedavý s čím Nemci vybehnú na ihrisko, pokiaľ dokážu vymazať zálohu ako v prvom zápase tak majú vyhraté.

Pevne verím v postup Dortmundu, ale mám pocit že odvetu nezvládnu a s trochou šťastia si Real pôjde po tú vytúženú decimu.

Realu nefandím ani náhodou, radšej smrť

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak promiň,jestli jsem tě urazil , měl jsem nějak pocit z dřívějška,že ti Real není tak úplně nepříjemný jako třeba mně nebo našemu hlavnímu mluvčímu Georgovi.

Když vezmu už tři zápasy Dortmundu s Realem, tak mi přišly svým způsobem podobné, Dortmund nějakým záhadným,ale věřím,že ne náhodným způsobem dokázal Real udržet na uzdě. Jestli se jim to podaří v tom nejdůležitějším momentě je otázka, to co udělal Hummels v prvním zápase bylo až neskutečné, moc jej neznám,ale do Barcy jej teda nechci. Síla Dotmundu je v záloze, tam jsou oni na rozdíl od většiny mužstev schopni kombinovat a nepouštět soupeře do hry. Dortmund do toho!!

Reagovat
madridcan

To si ho pleties s Bolom. Bola ma Real za druhy najoblubejsi tim po Barcelone.

Reagovat
madridcan

(alebo aspon dakedy to tak bolo)

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale žádné finále, pokud nebude s Barcou a žádné odmlouvání, už jsem řekl

Reagovat
-Carles-

Boli časy kedy mi Real až tak neprekážal ale v súčasnosti sa tam zišla naozaj príšerná skupina ľudí, dnešný Real je asi ten najnesympatickejší ever.

Dortmund hrá energický, dynamický futbal s neustálym rýchlym pohybom, dokážu si v momente vytvoriť priestor a na druhej strane dokážu ten priestor bleskovo uzavrieť. Aj v skupine im robili veľké problémy. Aj keď tipujem na postup Real, tak ma zaráža hlavne jedna vec z prvého zápasu. Dortmund inkasuje na konci polčasu gól, ktorý môže znamenať veľmi veľké problémy do odvety, Hummels fatálna chyba, na infarkt, celý polčas hrajú lepšie a zrazu majú veľké hovno v podobe 1:1. A oni miesto toho že sa poserú tak vybehnú do druhého polčasu a Real kompletne rozoberú, toto bolo pre mňa jedno z najväčších prekvapení aké som vo futbale videl. Uvidíme či to dokážu zopakovať, budem im držať palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Ta chyba měla nakopnout Real a uzemnit Dortmund. Všechno tomu napovídalo. Ale ono to bylo přesně naopak. Tohle byla nejspíš největší Mourinhova prohra. Tohle podělal.

Reagovat
valloire

Reagovat
madridcan
Reagovat
madridcan
Reagovat
CHONG

Reagovat
goodbay

Deportivo asi dobrej bod, ale pořád chybí 2 ze zápasu s Bilbaem. Příští kolo prostě musí zase něco urvat s Atleticem. Jinak to prostě nejde, všichni ze spodku vyhráli a počítám, že min 41b bude potřeba na záchranu. Takže ještě 10b a vzhledem k losu to bude ještě velký boj.

Reagovat
alcantara

Este Granada namiesto Celty a moze byt, DonJuan mi odpusti.

Reagovat
smazaný uživatel

Když nemůže spadnout Getafe, Real Madrid nebo Rayo, tak je tohle ideální kombinace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele