33. kolo
27.04.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Celta Vigo 0:1

Celta Vigo přinejmenším dočasně opustila sestupové pásmo po výhře nad Levante 1:0. K životně důležitému výsledku jí pomohla hlavička Augusta Fernándeze z první půle. Domácí celek mohl vyrovnat z pokutového kopu, ovšem Barkero nabídnutou příležitost zahodil.

Povzbuzená Celta po nedávné pondělní výhře nad Realem Zaragoza vlétla do utkání hladověji a vysloužila si cenné vedení již po dvaceti minutách. Přičinil se o něj dánský reprezentant Michael Krohn-Dehli, jenž ukázal skvělou individuální akci na levém křídle, když oklamal soupeřova obránce a nacentroval k zadní tyči přesně na hlavu Fernándeze. Tentýž Argentinec mohl o chvíli později vedení Celty navýšit, ovšem tentokrát umístil svou hlavičku příliš blízko brankáři Navasovi, který tak dokázal zasáhnout.

Krátce po změně stran pokračoval v tlaku hostů nejlepší střelec týmu Iago Aspas, jenž se znovu mohl objevit na hřišti po čtyřzápasové absenci. Tváří v tvář Navasovi však neuspěl, navíc po ztrátě míče se pokoušel přibarvit svůj pád a vysloužil si za své počínání žlutou kartu. Po centru Krohn-Dehliho mohl své předchozí zaváhání odčinit, jenže na míč o pár centimetrů nedosáhl. Pak zničehonic přišel šok na druhé straně, když byla Levante udělena velmi přísná penalta po souboji Castra s Acquafrescou. Ke značce pokutového kopu se postavil domácí Barkero, ale trestuhodně vůbec netrefil branku.

V závěru zápasu se Levante přece jen osmělilo a přidělalo hostům pár šedivých vlasů. Hlavně v nastaveném čase byl gól na spadnutí, když brankář Varas vyboxoval míč pouze k Matemu, jenž střelhbitě mířil z voleje do branky. Gólman Celty však jeho pokus vyškrábl nad břevno, a udržel tak svůj celek díky výhře 1:0 pevně ve hře o záchranu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Celta to proste nevzdava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele