33. kolo
28.04.2013 12:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Granada CF 0:1

Espanyol promarnil příležitost přiblížit se pohárovým příčkám, když nedokázal v domácím prostředí porazit Granadu. Ta zvítězila díky gólu Nolita z první půle, čímž se dostala ze sestupové zóny.

Svěřenci Javiera Aguirreho byli po celý zápas lepším týmem, ale nedokázali se gólově prosadit, za což draze zaplatili, když se z parádně provedeného přímého kopu dokázal prosadit záložník Nolito.

Úvod zápasu byl velmi pomalý a nepřinesl dlouho žádnou vyloženou šanci. V první větší příležitosti se ocitl Javi López, který se s míčem dostal z pravého křídla až do pokutového území, ale jeho křížná střela minula vzdálenější tyč.

Oba týmy se soustředily především na obranu, kterou měly velice dobře organizovanou, a tak bylo zapotřebí vymyslet něco speciálního, měl-li padnou gól. To se podařilo osm minut před koncem prvního poločasu.

Gabriel Torje byl faulován Víctorem Sánchezem a k nařízenému přímému kopu se postavil Nolito. Jeho prudká rána přeletěla zeď a zapadla přímo pod břevno. Domácí brankář Kiko Casilla zůstal jako zmrzlý stát na brankové čáře a celou střelu jen sledoval, neboť bylo jasné, že míč nedokáže chytit.

Espanyol mohl ještě před koncem prvního poločasu vyrovnat, ale brankář Roberto Fernández předvedl geniální zákrok, kterým zastavil hlavičku Sergia Garcíi.

V druhé půli byli Katalánci jasně lepším týmem a zdálo se, že každou chvílí musí minimálně vyrovnat. Hlavička Stuaniho však mířila těsně nad břevno a jeho následná střela po průniku do pokutového území byla odvrácena pozornou obranou.

O několik minut později se do další šance dostal opět Stuani, ale ani jeho střela z voleje po centru Verdúa neskončila gólem, když ji dokázal zpacifikovat brankář Roberto.

Granada mohla zápas definitivně rozhodnout v nastaveném čase, když se zcela sám před bránou objevil Nigerijec Odion Ighalo, ale tomu se nepodařilo překonat brankáře Casillu.

Konečný hvizd znamenal pro Granadu první vítězství po devíti neúspěšných zápasech, což ji katapultovalo ze sestupových příček na 16. místo.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele