Primera Division souhrn - 31. kolo

05.04.2008, 21:57, aktualizováno 06.04.2008, 23:09
Komentáře a souhrny
Ve šlágru kola porazila Sevilla Villarreal a přibrzdila "Žlutou ponorku" ve stíhací plavbě za vedoucím Realem. Také Barcelona pouze remizovala s Getafe. Bláznivý zápas viděli diváci v Madridu na Estadio Vicente Calderón. Padlo tam devět branek, dvě červené karty a Alético porazilo Almeríu 6:3. Murcia přehrála Valencii, jejíž trápení pokračuje.

CA Osasuna - Recreativo Huelva 0:1

05.04.2008 20:00

Góly: 37. Florent Sinama-Pongolle

Huelva zabrala v pravý čas a po vítězství 1:0 v Osasuně bere veledůležité tři body. Mužem okamžiku se stal Florent Sinama-Pongolle, který přitom původně neměl ani nastoupit, ale komise mu zrušila jednu z obdržených karet.

Osasuna přitom rozhodně neodehrála špatný zápas, v prvním poločase dala dokonce gól, který však nebyl pro neexistující ofsajd uznán, v poločase druhém pro změnu překazila domácím radost tyč.

Svěřenci Manola Zambrana se díky výhře prozatím posunuli ze sestupových vod a díky prvnímu vítězství na hřištích soupeřů v druhé polovině sezóny se náhle Pamploně přiblížili na rozdíl jednoho bodu. Ke všemu navíc získali na svou stranu vzájemné skóre, které se možná bude velmi hodit.

Domácí začali aktivně, v první čtvrthodince na hřišti dominovali a jen chyba rozhodčího je připravila o gól, který v údajném ofsajdu vsítil Magiue Flaňo. Baskové si v úvodu stihli vypracovat ještě další dvě velké příležitosti, ve kterých se ocitli Plašil a Rubén, ani jeden však neuspěli.

Po zmiňovaném neuznaném gólu nicméně tempo hry upadlo, k vidění bylo spoustů faulů a osobních soubojů. Hráči Osasuny se po dvou z těchto soubojů dožadovali odpískání penalty, ovšem vyhověno jim nebylo. A tak se nakonec prosadili hosté. V 37. minutě našel Quique Álvarez dlouhým míčem Sinama-Pongolleho, který v jediné větší šance Huelvy levačkou pokořil Ricarda.

Kouč Ziganda do druhé půle poslal ofenzivnější jedenáctku, rozestavení se po vystřídání Esparzy Dadym změnilo ze 4-2-3-1 na 4-4-2, ale očekávaný efekt to nepřineslo. Šance se sice objevily, ale když v těch největších neuspěly Dady a Miguel Flaňo, jenž orazítkoval konstrukci brány, bralo všechny tři body Recreativo.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Madrid 1:1

05.04.2008 22:00

Góly: 72. Borja Valero - 43. Wesley Sneijder

Bod po remíze 1:1 si veze z Mallorcy Real Madrid. Bílý balet má tak před dalšími zápasy 31. kola La Ligy sedmibodový náskok před Villarrealem. Hosté měli zpočátku v zápase navrch, herně i gólově, položilo je ovšem vyloučení Ramose a následné vyrovnání domácích.

Ani potřetí za sebou nedokázal Real nad Mallorcou zvítězit, neprosadil se ani jeden z ostrotřelců Raúl a Güiza. Bílý balet se v druhém poločase strachoval o výsledek, když dohrával v deseti. Utkání navíc poznamenal i kolísavý výkon rozhodčího Daudéna Ibaňéze.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, v sestavě hostí z Madridu se objevil na levém beku Marcelo a na stoperu Heinze, který nahradil ještě ne zcela doléčeného Pepeho. První příležitost měl na kopačce Robben po skvělém pasu Raúla, ale obrana Mallorcy nebezpečí zažehnala. Na opačné straně zachytil střílený centr aktivního Jonase Iker Casillas.

Další příležitost měl Real ve 14. minutě po jedovaté střele Gutiho. Vzápětí zachránil před Higuaínem Moya. Madrid držel míč na svých kopačkách a Mallorca čekala na další příležitosti ke smrtícím brejkům. Ve 23. minutě zahodil obrovskou šanci Güiza, když po narážečce s Ibagazou nastřelil vnější stranu tyčky.

Real odpověděl šancí Higuaína po pěkném pasu Gutiho, kterého vychytal ve 29. minutě Moya. Pak se poprvé zlobili domácí na rozhodčího, který odpískal neexistující ofsajd Basinase, před kterým bylo volné hřiště až k brance Realu. O čtyři minuty stadion Ono Estadi vybuchl podruhé, když Daudén Ibáňez neuznal gól Fernanda Navarra po údajném faulu Aranga na Ramose.

V době mírného tlaku Mallorcy přišel gól Realu. Ve 43. minutě Robben krásně pronikl po pravé straně, jeho centr Moya skvěle vytáhl před Raúlem, míč ale dopadl před Sneijdera, pro kterého nebyl problém trefit pravačkou odkrytou branku. V nastaveném čase přišel další kiks rozhodčího, když Realu odpustil penaltu po ruce Cannavara v pokutovém území. Lídr šel do kabin s těsným náskokem.

Druhý poločas začali domácí zostra, po přímém kopu střílel mimo David Navarro. Nyní to byl Real, který vyčkával na příležitost založit protiútok a rozhodnout utkání. V 61. minutě pálil mimo Ramos. Madridský bek po pěti minutách zapříčinil klíčovou situaci pro další vývoj zápasu, když byl po druhé žluté kartě vyloučen a Real dohrával v deseti.

Schuster reagoval vystřídáním Diarry za Higuína a jeho postavení na pravého beka! V 70. minutě pak celý stadion jen vydechl po nůžkách Aranga, který jen těsně minul Casillasovu svatyni. Centr přišel z pravé strany Realu Madrid, kde chyběl právě Diarra...

O další dvě minuty později přišel zasloužený trest. Po ideální přihrávce Aranga se do vápna dostal vystřídavší Borja Valero, odchovanec Madridu, a zakroutil svou střelu do růžku branky Realu. Schuster pokračoval v nelogických střídáních. Na hřiště přišli Torres za výborného Sneijdera a Baptista za Raúla. V 78. minutě nezužitkoval další gólovou příležitost Jonás a přestřelil.

Poslední obrovskou šanci domácích spálil v 82. minutě Güiza, který nedokázal usměrnit míč do branky již překonaného Casillase a trefil jen břevno. Mallorca tak vytěžila ze zápasu proti lídrovi celé soutěže jen bod a zůstává na devátém místě. Real přenocuje se sedmibodovým náskokem na druhý Villarreal.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Deportivo La Coruña 1:3

06.04.2008 17:00

Góly: 37. Jorge López - 2. Xisco, 25. Fabricio Coloccini, 43. Xisco

Racing Santander překvapivě podlehl v domácím prostředí La Coruňi. Atlétiko tak Racingu uteklo o tři body, Depor je sedm bodů od sestupové pozice. Domácí kouč Marcelino se musel obejít bez zraněných Garaye, Jordiho, Pabla Alvareze a Moratóna, proti svému bývalému týmu se naopak postavil Duscher, útočnou dvojici tvořili Munitis a Tchité. Hostům zase chyběli Lopo, Bodipo, Guardado a Wilhelmson. Jediný útočník Deporu byl uzdravený Xisco.

La Coruňa měla raketový start do zápasu, už ve druhé minutě se trefil Xisco. Vystřelil z dálky, ale Toňo byl bez šance, protože míč zapadl přesně pod břevno. Racing jen těžko zvedal hlavu, až ve 12. minutě zkusil Aouateho překvapit Munitis, ale neúspěšně. Na úspěšné vlně se ale vezl Xisco, César Navas ho musel jednou zastavit jen hrubým faulem. Další akci domácích zase táhl Oscar Serrano, hledal Munitise, ale míč odklidil do bezpečí Coloccini.

Udeřilo ale na druhé straně a úspěšným střelcem se stal z rychlého protiútokuprávě Coloccini. Racing se trápil, Depor měl dokonce větší procento držení míče než soupeř. V 35. minutě ale vrátil do hry domácí celek Jorge López. Bylo to 1:2. Ale La Coruňa dokázala opět gólově kontrovat. Z brejku se trefil Xisco, dal svůj druhý gól v zápase a celkově už pátý za posledních 135 minut v lize!

Do druhé půle vystřídal v domácím dresu Smolarek Tchitého a Racing se vrhl do útočení. Po centru Jorge Lópeze hlavičkoval Colsa a Aouate musel vyrazit na roh. Stejně gólman hostí zachránil, když včas sebral centr směřující na Smolareka. Depor mohl mít brejk, ale Xiscovi se nepodařilo přejít přes Oriola. Po hodině zase odebral míč v dobré pozici hostující stoper Pablo Amo Jorge Lópezovi. Santander posílil útočnou vozbu, na trávník přišel Iván Bolado.

V 70. minutě málem dosáhli domácí druhého gólu. Kopali roh, zakončoval Smolarek, ale míč odvrátil Luis Felipe. V 77. minutě měli hosté další brejk, centr Xisca ale poslal De Guzmán vysoko nad. O tři minuty později kopali domácí další roh, Luis Felipe zahrál rukou, ale sudí nechal pokračovat ve hře. Před druhou brankou zase mizerně zamířil Verdú, Depor si ale odvezl tři veledůležité body.

Více informací k zápasu

Real Murcia - Valencia CF 1:0

06.04.2008 17:00

Góly: 36. Iván Alonso

Valencia podruhé v řadě prohrála, tentokráte na stadionu La Condomina podhlehla domácí Murcii. Pro Murcii to bylo teprve druhé vítězství v posledních dvanácti utkáních. I nadále však nováček soutěže ztrácí z předposlední pozice sedm bodů na první nesestupové místo. Valencie se propadla na čtrnáctou příčku, náskok na sestupové pásmo však dále zůstává šestibodový.

Utkání se odehrálo ve velice průměrném tempu, první šanci měl Joaquin, bývalé křídlo Betisu Sevilla mířilo těsně vedle domácí branky. Mezi tři tyče nezamířil ani pokus druhého křídelního záložníka Valencie Juana Maty. Murcia zahrozila poprvé prostřednictvím Enriqueho De Lucase, jenž protáhl gólmana Los Ches Timo Hildebranda. Německý brankář si poradil i s pokusem stopera Pignola. Ve 36. minutě přišla rozhodující akce utkání, Abel našel osamoceného Alonsa, útočník Murcie zkušeně překonal brankáře Hildebranda a poslal Murcii do vedení.

V úvodu druhého poločasu mohl utkání definitivně rozhodnout De Lucas, jenž po přihrávce Aquina pálil do tyče valencijské branky. Valencia mohla poté vyrovnat, útočník Morientes však nedokázal brankáře Carinho překonat. Blízko ke gólu měl i střídající Žigič, svoji šanci však srbský obr využít nedokázal. A když v závěru pálil Alonso v dobré pozici mimo, skončilo utkání vítězstím Murcie 1:0.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - UD Almería 6:3

06.04.2008 17:00

Góly: 2. Antonio López, 6. Diego Forlán (pen.), 34. Simão, 45. Simão, 54. Sergio Agüero, 70. Sergio Agüero - 11. Felipe Melo, 17. Juanma Ortiz, 37. Álvaro Negredo

Gólové hody viděli fanoušci na stadionu Vicente Calderóna, kde domácí Atlético rozstřílelo Almerii hokejovým výsledkem 6:3. Madridský klub se tak dokázal oklepat z porážky od Villarrealu a v důležitém utkání získal tři body, díky nimž se odpoutal na čtvrté pozici od Racingu Santander, jenž doma překvapivě nestačil na Deportivo. Almeria se v tabulce propadla na devátou pozici.

Brankový koncert začal již ve druhé minutě, kdy se krásně trefil z přímého kopu Antonio Lopez. Katastrofální úvod Almerie pokračoval v páté minutě, kdy stoper Pulido uviděl červenou kartu za faul v pokutovém území na Sergia Aguera. K nařízené penaltě se postavil Diego Forlan a přesnou střelou zvýšil už na 2:0.

Pro mnohé rozhodnutý zápas však přinesl ještě velké drama. V jedenácté minutě poslal výborný centr z levé strany Bruno Saltor a nikým neatakovaný středopolař Melo snížil na 2:1. Sedmnáctá minuta sebou přinesla další gólovou akci, záložník Almerie Ortiz napřáhl z více než dvaceti metrů a brankáři Abbiatimu zůstaly jen oči pro pláč – 2:2.

Ve 34. minutě šlo Atlético znovu do vedení, po chybě brankáře Diega Alvese se radoval Portugalec Simao, s jehož pokusem z přímého kopu si nedokázal chybující Alves poradit. O tři minuty později však Almeria podruhé v utkání vyrovnala skóre, obrana Atlétika zaspala, když Ortiz vysunul Negreda, jenž hlavou překonal Abbiatiho. Pár minut před koncem prvního poločasu přišel jeden z rozhodujícíh momentů utkání, Juanito uviděl po faulu na Maxiho Rodrigueze druhou žlutou kartu a Almeria tak hrála jen v devítí mužích. Atlético dokázalo přesilovku zužitkovat velmi rychle, ještě na konci prvního poločasu se po přihrávce Raula Garcii prosadil dnes podruhé Simao.

Almeria se v devíti nemohla Atlétiku vyrovnat, v 54. minutě pálil Diego Forlan, brankář Alves míč jen vyrazil a dorážející Aguero vstřelil pátou branku domácího týmu. O šestnáct minut později to byl znovu argentinský talent Sergio Aguero, jenž dostal pas od střídajícího Reyese a přesným pokusem překonal Alvese – 6:3.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Valladolid 0:3

06.04.2008 17:00

Góly: 24. Joseba Llorente, 59. Víctor, 88. Borja

Levante prohrálo rozdílem třídy s Valladolidem a může se začít připravovat na Segundu. Naopak hosté udělali velký krok k záchraně, černý petr se blíží do rukou Zaragozy.

Domácí se museli obejít bez kapitána a pravého beka Iňaki Descargy, toho na hřišti zastoupil Gaspar, na lavičce byl i gólman Kujovič a tak chytal Reina. Hostům chyběli Marcos, Manchev a kvůli klauzuli ve smlouvě Camacho.

Levante se hned pustilo do útoku a gólman Asenjo si první zákrok připsal už ve třetí minutě. Hrálo se ale převážně ve středu hřiště. Až v 15. minutě zkusil střílet hostující Pedro López, ale Reina v brance neměl těžkou práci. Další útok Valladolidu už ale byl úspěšný. A gól dal jeho ostřostřelec Joseba Llorente.

To nezvládl ofsajd systém obránce Berson a Llorente už měl úlohu snadnou. Naopak viděl Berson za protesty žlutou kartu. Ve 28. minutě střílel z voleje domácí Juanma, ale Asenjo míč vyrazil na roh. Na druhé straně zakončoval nepřesně Vivar Dorado.

Do druhé půle šly oba celky bez střídání. Levante začalo aktivně, pokus Miguela Angela řešil Asenjo, ale jinak vypadalo obranné rozestavení Valladolidu stabilně. V 53. minutě se o střelu pokusil Riga, ale branku netrefil. Naopak se z druhého gólu radoval soupeř. Víctor konečně smyl smůlu ze svých kopaček a skvělým obloučkem přeloboval Reinu. Levante reagovalo dvojím střídaním, na hřiště šli Courtois a Iborra.

Levante se snažilo, Geijo ale pálil vedle. Ani Valladolid se ale neuchýlil k bránění, příležitost Sesmy likvidoval Reina. V 73. minutě měl domácí Geijo velkou šanci. Na druhé straně si rukou pomohl Llorente a sudí proto jeho útok zastavil. Stejně tak neuznal gól domácímu Courtoisovi, který byl v ofsajdu. V 87. minutě naopak definitivně rozhodl pěknou střelou z dálky střídající Borja. Reina byl bez šance.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Real Betis 0:3

06.04.2008 17:00

Góly: 8. Mark González, 16. Mark González, 63. Mariano Pavone

Betis vykradl Zaragozu – andaluský tým přesvědčivě zvítězil a poslal tak domácí na sestupové osmnácté místo. Ačkoliv Zaragoza byla střelecky jasně aktivnější, chyběla jí přesná muška. Oproti tomu Betis si téměř pojistil záchranu, a to díky gólům Marka Gonzáleze a Mariana Pavoneho a skvělým zákrokům mladého brankáře Casta.

Zaragoza věděla, o co hraje, a tak nastoupila do zápasu aktivně. Nicméně už po osmi minutách dostala první ránu. Na krásný centr Iliče naskočil Mark González a hlavou skóroval. Aragonci se pokusili o odpověď – dvě šance, obě po centrech Sergia Garcíi, měl Milito, ale v obou případech šla jeho střela vedle. V šestnácté minutě znovu udeřil Betis a znovu to byl Mark González. Chilský reprezentant utekl Ayalovi a snadno překonal brankáře Césara.

Zaragoza viděla, jak se její plány hroutí, ale nehodlala se jen tak vzdát. Do zakončení se dostal Óscar, Casto mu však překazil plány skvělým zákrokem. Blízko gólu byl i na druhé straně Pavone, ale střela se jen otřela o břevno. Trenér domácích Villanova ještě před poločasem sáhl ke střídání, chybujícího Luccina nahradil Aimar a předváděná hra se o něco zlepšila. Během prvních pětačtyřiceti minut se už nic dalšího nestalo a Zaragoza tak šla do šaten s dvougólovým mankem.

Domácí nastoupili do druhé půle aktivněji, obrana Betisu ale fungovala spolehlivě a v brance čaroval Casto, například při Matuzalemově střele z přímého kopu. Navíc v 62. minutě po centru Edua hlavičkoval Pavone a upravil skóre na konečných 0-3. Alespoň upravit výsledek se pokoušel nejprve Matuzalem, jeho střelu však hráči Betisu odvrátili na roh, a poté zblízka Diego Milito. Šanci měl ještě Sergio García, ale na Casta si nepřišel. A když i střela Paredese zamířila mimo branku, Betis už si konec zápasu pohlídal.

I když Zaragoza hosty přestřílela, kontrolu nad zápasem držel po celou dobu sevillský tým. Domácí se tak propadli až do sestupových vod. Naopak Betis díky své třetí výhře v řadě poskočil v tabulce výrazně nahoru a zdá se, že záchranu už si nenechá vzít.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 1:0

06.04.2008 17:00

Góly: 14. Joseba Garmendia

Athletic Bilbao šlape jak dobře namazaný stroj. Ještě nedávno se Baskové strachovali o zajištění prvoligové příslušnosti, dnes už můžou po očku sledovat možnou účast v evropských pohárech... Vývoj Espanyolu je opačný, fantastický start vystřídala tragická druhá polovina sezóny a po další prohře se nevzdaluje jen Liga mistrů, ale i Pohár UEFA.

Gól Garmendii ve třinácté minutě zajistil Los Rojiblancos již šestý zápas bez poznání hořkosti porážky v řadě, což je pro svěřence Joaquína Caparróse jasně nejlepší série letošní Primera División. Los Periquitos naproti tomu prohráli podeváté z posledních dvanácti zápasů, svého dnešního soupeře za sebou mají již jen o dva body.

Zápas začal svižně a už ve třinácté minutě vzplál San Mamés nadšením. Nádherný přesný centr Gabilonda našel hlavu Garmendii a bylo to 1:0. Poté se situace na trávníku o něco zklidnila, až přišla šance Javi Martíneze, jenž neuspěl ve 27. minutě. Bilbau se nedařilo zvýšit náskok, a tak o něj málem přišlo, domácí však měli dobře postavenou tyč, která zkazila radost Rufetemu. Ještě před odchodem do kabin zmařil příležitost Susaeta, mířil totiž nepřesně.

Druhý poločas nabídl značně podobný průběh – Espanyol hledal vyrovnání, Athletic se snažil rozhodnout druhým gólem, ani jednomu ze soupeřů se to ovšem tak nějak nedařilo. Hosté naráželi krom jiného na dobře chytajícího Armanda, domácím zase chyběla potřebná přesnost. V 53. minutě hlavičkoval Fernando Llorente nad, o devět minut nato na druhé straně zase zachraňoval takřka z brankové čáry Aitor Ocio proti pokusu Riery.

Jasně největší šancí na vyrovnaní pohrdl Raúl Tamudo, běžela 72. minuta, když Susaeta fauloval právě Tamuda v pokutovém území, jenže kapitán hostů zklamal a balón vypálil nad. Všechny tři body tedy zůstaly v Baskicku.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Villarreal CF 2:0

06.04.2008 19:00

Góly: 19. Luís Fabiano, 87. Frédéric Kanouté (pen.)

Sevilla porazila Villarreal a zůstává v boji o Ligu mistrů. Hosté naopak přiškrtili naděje na titul, na Real Madrid nyní ztrácejí sedm bodů. Sevillští nastoupili jen s jedním útočníkem Luisem Fabianem, ze středu hřiště hráli Renato, Keita a Fazio, ve stoperské dvojici Mosquera a David Prieto. Za hosty nastoupil v obraně po čase Argentinec Gonzalo Rodríguez, v útoku nevýrazná dvojice Rossi a Nihat.

Domácí začali klasicky útokem Luise Fabiana, ale protentokrát jen odzbrojil Gonzalo. Se střelou Navase si zase poradil gólman Diego López, zasáhl i proti Mosquerovi po rohu. Na druhé straně vzal Nihatovi míč právě Mosquera, Rossi zase provětral gólmana Palopa. Ve 14. minutě se snášel do pokutového území hostí centr na Capela, ale gólman jej vyrazil včas na roh, stejně tak se k míči později jen těsně nedostal ani Renato.

V 19. minutě se měnilo skóre. Dani Alves poslal pěkný pas mezi obránce pro Fabiana, stopeři nezahráli dobře ofsajd systém a Luis Fabiano se trefil pravačkou přesně k tyči. Sevilla byla při chuti, další centr poslal Jesús Navas, hlavičkoval Keita a musel se vyznamenat Diego López. I další šance domácích přišla z pravé strany, ale Keita zamířil ve skluzu nad. Sevilla byla lepší, Luis Fabiano byl faulován Gonzalem, trestný kop dostal na starost Dani Alves a gólman jej likvidoval jen s obtížemi nadvakrát.

Do druhé půle nastoupily oba týmy ve stejných sestavách jako do té první a byla rozhodně zajímavější. Lépe začali hosté, ze strany poslal nebezpečný přízemní centr Javi Venta a Capel ho před Kanoutém odvrátil jen s vypětím všech sil. Jinak byl ale vstup obou týmů do druhé půle mdlý. V 55. minutě zahrával Villarreal rohový kop, dobře hlavičkoval Eguren, ale Palop míč vyrazil pryč. Pak zahrozila Sevilla, Dani Alves nahrál Renatovi, jeho střelu skvěle zneškodnil Diego López a včas uklidil míč i před dobíhajícím Dani Alvesem.

Další útok domácích skončil jen těsným ofsajdem Luise Fabiana. Villarreal po hodině hry prostřídal, Egurena nahradil Cani, Rossiho Mati Fernandez. Sevilla byla rozjetá, Fabiano vysunul krásně patičkou Navase, ale ten napálil míč jen do gólmana. Střídali i domácí odešel Renato a přišel Kanouté a hned pálil jedovatě, ale jen do boční sítě. Na druhé straně pálil po přihrávce Capdevily jen slabě Santi Cazorla. Kanoutého zase v šanci zablokoval Gonzalo.

Deset minut před koncem Keita obral o míč obránce, obešel i gólmana, ale pak zakopl a nemohl tak skórovat do prázdné branky. Tlak Sevilly ale nakonec vyústil v penaltu. První střelu Jesúse Navase Diego López vyrazil, v dalším kontaktu obou hráčů jen ale fauloval a Kanouté z penalty zvýšil na 2:0. To vše v 87. minutě. V závěru byl ještě vyloučen hostující Capdevila.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 0:0

06.04.2008 21:00

Góly: -

Všichni fotbaloví bozi se dnes odvrátili od Barcelony, která i přes enormní tlak nedokázala vsítit branku urputně bránícímu Getafe. Katalánci zápasu jasně dominovali, vypracovali si řadu šancí, ale Pato Abbondanzieri a obrovská smůla byli tentokráte silnější.

Barca nastoupila s prakticky totožnou sestavou, s jakou hrála v týdnu proti Schalke, jedinou změnu představoval na pozici levého beka Sylvinho. To tedy také znamenalo, že Rijkaard znovu "potrestal" Samuela Eto’oa, jenž znovu musel operovat na pravé straně, kde se vyloženě trápí.

Getafe, dobře naladěné po skvělé remíze na půdě Bayernu Mnichov, sice během celého průběhu utkání především poctivě bránilo, ale hlavně v prvním poločase několikrát i pořádně zahrozilo v útoku.

Hned první šance patřila hostům, střelu Manu del Morala vyrazil na roh Victor Valdés. Blaugranas reagovali dvěma obrovskými šancemi – v první se po rohovém kopu a vyhraném hlavičkovém souboji Yaya Tourého objevil Milito, ale famózní zákrok vytáhl Abbondanzieri. V té druhé se po krásné akci Thierry Henryho s Xavim ocitl Samuel Eto’o, který však tváří v tváří hostujícímu gólmanovi jen orazítkoval tyč.

Následně ještě zahrozil střelou z otočky Henry, jenže balón letěl příliš vysoko a hra se zase trochu uklidnila. Getafe postupovalo velmi hbitě a pružně do protiútoků, z nich vyústil i faul Tourého a přímý volný kop Albina, s nímž si, stejně jako s výbornou ranou Granera, poradil bezchybný Valdés.

Druhý poločas představoval ještě větší porci dominance Barcelony, Getafe (které piřšlo kvůli zraněním o dva hráče ještě v prvním poločase) totiž až na výjimky naprosto rezignovalo na útok a v jedenácti lidech na vlastní polovině bránilo možný bod.

Domácí, mezi nimiž se již neobjevili vystřídaní Eto’o a Milito (oba se zdravotními problémy), dále tlačili, ovšem výsledek se nedostavoval. Nový muž na hřišti Giovani Dos Santos se svým prakticky prvním dotykem míče hezky uvolnil na hranici velkého vápna a... nastřelil tyč.

RIjkaard vsadil třetím střídání na Eidura Gudjohnsena, jehož přítomnost byla znatelná. V 68. minutě se po jeho hlavičce dostal míč k Xavimu a ten, kdo by to byl řekl, trefil tyč. V dalším významném momentu se znovu objevil Gudjohnsen, tentokráte zakončoval po famózním Zambrottově centru sám, ale Abbondanzieri čaroval.

Gól tedy nakonec nepadl. Nejednalo se o nejhorší výkon Barcelony, i když žádné zázraky se také nekonaly a k dokonalosti to vše mělo daleko. Spravedlost se každopádně na Nou Camp tentokráte nedostavila, pravděpodobně se někam vydaly společně s trpělivostí, která se v závěru a po odpískání nedostávala barcelonským fanouškům...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid31213765:3066
2.FC Barcelona31178660:2959
3.Villarreal CF31185852:3959
4.Atlético Madrid311651056:3953
5.Racing Santander31148935:3050
6.Sevilla FC311531360:4248
7.Espanyol Barcelona311361240:4345
8.Athletic Bilbao3111101031:2943
9.UD Almería311191131:3542
10.Real Mallorca31914850:4341
11.Real Betis311181239:4341
12.Getafe CF311171337:3940
13.Deportivo La Coruňa311171339:4340
14.Valencia CF311161434:4739
15.Real Valladolid311081338:5038
16.Osasuna Pamplona311071432:3437
17.Recreativo Huelva31991333:4936
18.Real Zaragoza31891441:5433
19.Real Murcia31781628:4829
20.Levante UD31542225:6019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rozhodčí nám zase odpustil ruku ve vápně,takže včichni barceloňaci si začněte stěžovat....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jenom tu ruku...

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloňáci by měli o rukách ve vápně pomlčet, ovšem tohle by se přece jako pentle pískat nemělo. Spíše jsem nepochopil toho Sergia a faul na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vás rozhodčí a celý svaz tlačí jak je rok dlouhý a my máme kvůli dvěma sporným rukám celou dobu mlčet.

Je fascinující, jak si madristi neustále stěžují a ještě říkají, že my máme být ticho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to jistě budeš vědět, kolik jsme my měli sporných rukou ve vápně? Prosím nepaušalizuj s tím stěžováním, ano? Já si přece nestěžuji jen konstatuji. Vyjádřil jsem svůj názor, že tohle podle mě nebylo jasně na penaltu, je mi jasné, že ty a kopy to vidíte jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je upřímně jendo, jestli to byla ruka nebo nebyla. Jde mi o to, že letos vás celkově rozhodčí nehorázně tlačí, mnohem více si přitom stěžujete vy, my se v tomhle hlídáme opravdu velmi nad poměry.

O to více nechápu, co to tady šaškujete, když máte další sporný moment, mikenoda hned mluví o tom, jak my si budem stěžovat a ty, že máme být ticho...

Tak vlastně s tímto vašim přístupem nevím, proč tu po každém sporném momentu neuděláme nějakou scénku, když tohle očividně k jinému chování z vaší strany stejně nevede.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím připískáváním souhlasím, to jen velký zaslepenec nemůže nevidět, strašně mě to štve, ale kvůli tomu nepřestanu fandit. Já jsem pouze reagoval na tu ruku, tak nějak se mi zdá, že v tomhle je to letos mezi námi na plichtu, leč ty mě asi vyvedeš z omylu. Jestli s tím stěžováním, myslíš "nás" jako všeobecně tzn. ve Španělsku, tak to bych i souhlasil, ale tady na EF si myslím, že tomu tak není. Vy tu hned blijete a píšete po každém zákroku respektive zápase, poslední dobou tak moc nereagujete, neb my hrajeme tužku, vy ještě větší, tak k tomu tak není moc důvod.

Reagovat
-Kopy-

To je zase tlačenka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je škoda té tutovky co měl Güiza, to měl být gól.

Reagovat
smazaný uživatel

a to břevno 10 minut před koncem, to musí dávat takový střelec

Reagovat
herbage

Á, vyloučení Ramose . Tomuto zápasu by slušela remíza. Real se mi první půlku líbil, ale druhou tomu chybí jiskra, většinou Robben začne sólovat nebo Sneijder bezhlavě střílet. Ten neuznaný gól nebudu soudit, bylo to velmi sporné. Co však sporné nebylo byl odpískaný neexistující ofsajd Mallorky, kde beželi 2 na brankáře a na 99% by to byl gól. Nejenže Mallorčan byl v momentě přihrávky před posledním hráčem Realu, ale navíc vybíhal z vlastní půlky, takže by to mělo být šumafuk. Poslední dobou rozhodčí pouští Realu metrové ofsidy a na druhou stranu moc tolerantní nejsou. Ale uplacený to nebude, rozhodčí jsou taky lidé a zrovna tenhle (ne)ofsajd byl milimetrová záležitost ve velké rychlosti.

Reagovat
smazaný uživatel

2. poločas byl ze strany Realu hodně špatný a to už od začátku, vyloučení Ramose tomu dalo korunu, posadilo domácí na koně a ostatní již přišlo samo. Bod je vzhledem k průběhu druhé půle výborný. Ty áleje zase dostanou zabrat.

Reagovat
smazaný uživatel

není to poprvé co si nechal vyloučit,napařil bych mu hnned pokutku

Reagovat
smazaný uživatel

Tady pokuta nepomůže,vypadalo to, že se snad po tom trestu trošku dal dohromady, 2 zápasy tomu nasvědčovaly, ale pak... Měl by hodně zapřemýšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě tyčky, sporná penalta, jasný zapískanýá neofsajd a zápasu by slušela remíza?

Reagovat
cubinho

Prosím, ať vyhraje Villareal ligu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha....Barca vam pekne tady lezi v zaludku..njn..banda bezdomovcu zavidi kdyz nekdo umi hrat fotbal,vy hrajete jen neco malo tomu trosku podobnemu,a porad nechapete proc...kdo umi , umi ! kdo neumi , jen cumi ! Tak cumte !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

přestan brát drogy

Reagovat
smazaný uživatel

Real mě jasně prohrát, ať už za výkon z druhý půle nebo za vyloučení ramose plus dvě tyčky stejnýho hráče, prostě škoda. ale aspoń doufám že se ponorky přiblížej

Reagovat
alegre

Real sudí La Liga

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti teď nezdá na Lize? Úroveň mančaftů od 3. do 18. je slušná, doma hraje takřka každý nátlakově, momentálně se dá dívat skoro na každý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako u Premier League se každý dívá na top 4/top 3... Jenže tady v opačném gardu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen takové zamyšlení, Barcelona je týmem, proti kterému bylo zapískáno nejvíce penalt z celé ligy - devět, proti Realu Madrid 2.

Zvláštní o to více, kolik málo procent času má soupeř míč na kopačkách....

Reagovat
smazaný uživatel

Real má cestu za titulem lehčí, kvůli tomu se nastartovali k výbornému úvodu a teď, když jim dochází palivo, je to tady znova.

Proto doufám, že je Villarreal ještě prožene (Barcu už zmiňovat nebudu, o přímou kvalifikaci do Lm se ještě nadřem!), ať se jim klepou kolena do posledního kola, protože na jaře hrajou jak podprůměrný ligový tým a za těch zbývajících sedm kol poztrácí ještě tolik bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos mi vždycky dokáže zvednout náladu. Dejte mu svěrací kazajku nebo tak něco...

Reagovat
smazaný uživatel

No mě taky vždycky zvedne náladu, marně přemýšlím, ale napadají mě stejné myšlenky

Reagovat
smazaný uživatel

real madrid je stale slabucky klub ako pred troma styrmi rokmi,ked uradovala barcelona..sice su prvy v tabulke,ale mozu dakovat dlhodobemu poklesu formy barcelony. Teda ziadne zlepsenie realu. 7 prehier v lige a tri remizy by niekde v anglicku stacilo na 5-6 miesto. vidime to aj v lige majstrov, furt ten isty slabulinky real. prico barcelona je stale v hre..proste real stale shitny,mozu dakovat barce,ze uz nie je v takej forme

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem s tím souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre akoze momentalne je v La Lige celo ligy momentalne vazne out,ale dovolim si tvrdit,ze keby hral ManUtd alebo Arsenal spanielsku sutaz,tak by boli na tom ovela horsie ako su...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikátá červená už to je pro Ramose tuhle sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí, celkově osmá.

Reagovat
smazaný uživatel

TRETIA

avšak táto druhá žltá čo dostal včera ani nevím za čo bola,možno že ho štrajchol špičkou kopačky,ale ten nasimulovaný pád ked sa doválal ešte o 5 metrov dalej

Reagovat
smazaný uživatel

MALLORKA BYLA JASNĚ LEPŠÍ A JEN DÍKY ROZHODČÍMU SI MADRID ODVÁŽÍ BOD.NEPÍSKL JASNOU RUKU VE VÁPNĚ!!!!!A TÍM MU POMOHL ASI K TITULU!!!!mALLORKA HRÁLA CELÝ 2.POLOČAS NA JEDNU BRÁNU A KDYBY MĚL GUIZA DNES LEPŠÍ MUŠKU TAK BY TO SKONČILO 3-1..ARANGOVO NŮŽKY TO BYLA FOTBALOVÁ PARÁDA A TO SE MUSELO LÍBIT IVŠEM FOTBALOVÝM FANOUŠKŮM!MALLORKA SI ZA VÝKON ZASLOUŽILA 3BODY!!!A JE VIDĚT,ŽE TENTO TÝM MÁ OBROVSKOU SÍLU!!!JEN TAK DÁL

Reagovat
smazaný uživatel

Ruka sice ve vápně byla, ale podle mě ne na jasnou penaltu. Samozřejmě, že Malorca byla druhý poločas lepší, ze strany Realu to byla bída, nechali prostor pro hru domácích a to se jak je všeobecně známo strašně vyplácí. Vyloučení Sergia tomu dalo ještě více na intenzitě.Kdyby Guiza a kdyby ono... Arangovovi nůžky byly samozřejmě taky hezké, ale gólem nepadly. Co víc říct, snad jen všeobecně známé klišé, že fotbal potažmo celý sport není někdy spravedlivý, ostatně jako v životě.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ruka sice ve vápně byla, ale podle mě ne na jasnou penaltu."...a na aku inu penaltu ? Cital si vobec niekedy pravidla ?

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí tlačí Real

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nás tlačil tak odpísku nejakú vymyslenú penaltu v rozmezí medzi 80-90 min. napr. takú ako mala Barca v Zarragoze

Reagovat
smazaný uživatel

podle mého názoru si Mallorka včera 3 body zasloužila!!!!!Real měl obrovské štěstí!!!!přesto si myslím,že to byl nádherný fotbal hlavně v 2 půlce.Viděl jsem i Osasunu a to bylo nebe a dudy:

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužila jsi je za 2. poločas, jenže nevyužila šance, prostě smůla. V prvním poločase byl Real lepší, v druhém tomu bylo naopak. Čekání na chybu domácích se nevyplatilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Osasuna nebyla špatná, první poločas se mi líbil moc .

Reagovat
smazaný uživatel

38.min. Atlético - Almería 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

6:3 na konci

pro nezaujatého diváka skvělé!

Reagovat
smazaný uživatel

Super Depor!

Reagovat
Xavi

Reagovat
M11

fanousci Atletica se doma temer vzdy nenudi

Reagovat
smazaný uživatel

doma průměr skoro 4 góly na zápas!

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, když to srovnám s náma

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Tento vikend bylo v Primera Division nejake vlozene kolo pratelacku?

Reagovat
smazaný uživatel

Valladolid. Důležité vítězství !

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza nehorazna porazka!

Reagovat
-Kopy-

Ta Zaragoza chce snad sestoupit.

S takovým kádrem.

Reagovat
smazaný uživatel

Před sezonou jsem je tipoval na evropské poháry, kádr mají i na Ligu mistrů....

Reagovat
smazaný uživatel

Na LM ne. Ale taky to mají z toho, že neustále cpou do zálohy 3 dřevorubce. Lehká jízda 4-2-2-2 z loňska je pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

buď rád že ne Valencia

Reagovat
M11

rikal sem si ze Juve ma mega smulu.. ale jak sleduju pritom i Barcu tak ty 3 tyce hovori za vse

Reagovat
Marv

Parada!! Real i pres remizu navysil naskok v cele

Reagovat
smazaný uživatel

Tři tyčky... fakt nevím, co si letos ještě budeme muset vytrpět, Mallorca dvě břevna... klidně říkejte, že brečim, ale tohle je prostě hrozná nespravedlnost.

Reagovat
smazaný uživatel

To je nemohúcnosť.

Reagovat
M11

fotbal je strasne nespravedlivy az to boli

Reagovat
smazaný uživatel

Každý sport je občas nespravedlivý, jasně 3 tyčky to je kruté.

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát by bylo vhodnější to hodit na rozhodčí (oprávněně), štěstí jsme měli snad po dvou měsících. Tyč jsem viděl jen jednu (Güiza), stejně tak statistici z As. Ale možná mi něco uniklo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si možná spletl s tím neuznaným gólem... přesto si orpavdu nemyslím, že tři tyčky za jeden zápas nejsou o štěstí/smůle.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt na .... . S tak tragickou koncovkou a s detma v utoku nemame sanci vyhrat.

Zambrotta a Valdes

Etoo

Rijkaard proc stavi Samuela na levo , dyt kazdy vidi, ze mu to tam nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan byl v útoku jasně nejlepší, nějak nechápu, co těma děckama myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan byl nejlepsi, ale taky dost nepresny, Dos Santos sice aktivni, ale taky nic. Proste zkusenosti chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Bojan byl nejlepší, Etoo s Henrym tragičtí, ale s děckama v sestavě nevyhrajeme, protože chybí zkušenosti. Si trochu silně odporuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Etoo byl tragickej dik postu kde hral, na ten zaver by byl lepsi jak Bojan nebo Dos Santos. V tom zaveru je treba i zkusenosti, aby se tolik nezmatkovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Henry to ukázal... Etoo v největší šanci zápasu taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Etoo hrál teď na levo? Můžeš mi napsat rozestavení, zápas jsem neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry...myslel jsem napravo, hral jako proti Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, já jen tak ze zvědavosti. Sestava byla totožná jako na Schalke?

Reagovat
smazaný uživatel

A rozhodci je kapitola sama pro sebe. Faul na Zambrottu byl evidentni, pulku nastaveneho casu se nehralo atd.

Reagovat
smazaný uživatel

90 minut neviete dat gol a stazujes sa, ze sa nehralo par minut naviac

Reagovat
smazaný uživatel

Me tohle vadi vzdycky, nejen dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Giovani dnes hrál dobře, nikdo nemůže říct, že ne. Nejhorší byl Etoo a Iniesta...

Nehráli jsme špatně, ale na rozdíl od zápasů předchozích chyběly goly. Ty zahozené šance, tři tyčky, to je k vzteku

Reagovat
smazaný uživatel

Celá Barca je tragická, neschopní dať aspoň jeden jediný gól. Henry neviditeľný, Eto'o nulový, Iniesta prečítaný... Guddy a spočiatku Dos Santos to oživili, ale ak nevedia trafiť bránu, maximálne brankára, budú možno rasi, ak sa kvalifikujú do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se mi to libi! Athletic momentalne nejlepsi klub v lize

Reagovat
Tsigi

Pokaždý, když vidím výsledky Valencie tak mi to zvedne náladu a řeknu si, že na tom mý milovaný AC není tak špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o zachranu bude jeste hodne zajimavy a tesim se na nej vic nez na souboj o titul :-)Tak jsem koukl na los a vypada to,ze se Valencia jeste hodne zapoti.Momentalne ma 42bodu(z ekonomickeho hlediska uz pocitam 3body z Levante:-) a jestli se Zaragoza chyti tak to mezi nema vidim na zapas roku.

Reagovat
smazaný uživatel

brzdi s těma 3 bodama

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste jsem zvedavy na vykon Realu na Zaragoze.Mel by tam vyhrat aby ten samaritan proti Vale mel nejaky smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, vole, já se pos.ru. Hra dobrá, ale k čemu? Tolik loženek, co včera si mnohdy nevytvoříme za dva zápasy. No, nevadí, soustřeďme se teď hlavně na vnitřní problémy, fotbal jde teď stranou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa mi zdá, že Real môže hrať hocijako, ten titul proste získa. Pretože naši súperi nám pomáhajú jak sa len dá...

Reagovat
smazaný uživatel

mě se zase zdá,že se mužstva vyrovnavají. Barca ani Real nejsou suverenní,tak jako v Anglii třeba Chelsea,Man a Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Floréntino Peréz back ! Nedá se na to fotbal dívat,mosíme udělat nové Galacticos!! Young Galacticos

Reagovat
smazaný uživatel

Na Realu je zajímavé,že s týmy s první čtveřice neprohrál ani neremizoval ( zatím protože hrajem doma s Barcou),a jedno je jisté,že si ten titul víc zaslouží než Barca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele