31. kolo
06.04.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 1:0

Athletic Bilbao šlape jak dobře namazaný stroj. Ještě nedávno se Baskové strachovali o zajištění prvoligové příslušnosti, dnes už můžou po očku sledovat možnou účast v evropských pohárech... Vývoj Espanyolu je opačný, fantastický start vystřídala tragická druhá polovina sezóny a po další prohře se nevzdaluje jen Liga mistrů, ale i Pohár UEFA.

Gól Garmendii ve třinácté minutě zajistil Los Rojiblancos již šestý zápas bez poznání hořkosti porážky v řadě, což je pro svěřence Joaquína Caparróse jasně nejlepší série letošní Primera División. Los Periquitos naproti tomu prohráli podeváté z posledních dvanácti zápasů, svého dnešního soupeře za sebou mají již jen o dva body.

Zápas začal svižně a už ve třinácté minutě vzplál San Mamés nadšením. Nádherný přesný centr Gabilonda našel hlavu Garmendii a bylo to 1:0. Poté se situace na trávníku o něco zklidnila, až přišla šance Javi Martíneze, jenž neuspěl ve 27. minutě. Bilbau se nedařilo zvýšit náskok, a tak o něj málem přišlo, domácí však měli dobře postavenou tyč, která zkazila radost Rufetemu. Ještě před odchodem do kabin zmařil příležitost Susaeta, mířil totiž nepřesně.

Druhý poločas nabídl značně podobný průběh – Espanyol hledal vyrovnání, Athletic se snažil rozhodnout druhým gólem, ani jednomu ze soupeřů se to ovšem tak nějak nedařilo. Hosté naráželi krom jiného na dobře chytajícího Armanda, domácím zase chyběla potřebná přesnost. V 53. minutě hlavičkoval Fernando Llorente nad, o devět minut nato na druhé straně zase zachraňoval takřka z brankové čáry Aitor Ocio proti pokusu Riery.

Jasně největší šancí na vyrovnaní pohrdl Raúl Tamudo, běžela 72. minuta, když Susaeta fauloval právě Tamuda v pokutovém území, jenže kapitán hostů zklamal a balón vypálil nad. Všechny tři body tedy zůstaly v Baskicku.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím a přeju domácím. Athletic Bilbao se v poslední době lepší, za to soupeř z Barcelony hraje na jaře pod psa. Však také Espanyol padá tabulkou stále níž a níž. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som strasne smutny,to co predvadza RCDE.Treba tento pad uz zastavit......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele