31. kolo
06.04.2008 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Getafe CF 0:0

Všichni fotbaloví bozi se dnes odvrátili od Barcelony, která i přes enormní tlak nedokázala vsítit branku urputně bránícímu Getafe. Katalánci zápasu jasně dominovali, vypracovali si řadu šancí, ale Pato Abbondanzieri a obrovská smůla byli tentokráte silnější.

Barca nastoupila s prakticky totožnou sestavou, s jakou hrála v týdnu proti Schalke, jedinou změnu představoval na pozici levého beka Sylvinho. To tedy také znamenalo, že Rijkaard znovu "potrestal" Samuela Eto’oa, jenž znovu musel operovat na pravé straně, kde se vyloženě trápí.

Getafe, dobře naladěné po skvělé remíze na půdě Bayernu Mnichov, sice během celého průběhu utkání především poctivě bránilo, ale hlavně v prvním poločase několikrát i pořádně zahrozilo v útoku.

Hned první šance patřila hostům, střelu Manu del Morala vyrazil na roh Victor Valdés. Blaugranas reagovali dvěma obrovskými šancemi – v první se po rohovém kopu a vyhraném hlavičkovém souboji Yaya Tourého objevil Milito, ale famózní zákrok vytáhl Abbondanzieri. V té druhé se po krásné akci Thierry Henryho s Xavim ocitl Samuel Eto’o, který však tváří v tváří hostujícímu gólmanovi jen orazítkoval tyč.

Následně ještě zahrozil střelou z otočky Henry, jenže balón letěl příliš vysoko a hra se zase trochu uklidnila. Getafe postupovalo velmi hbitě a pružně do protiútoků, z nich vyústil i faul Tourého a přímý volný kop Albina, s nímž si, stejně jako s výbornou ranou Granera, poradil bezchybný Valdés.

Druhý poločas představoval ještě větší porci dominance Barcelony, Getafe (které piřšlo kvůli zraněním o dva hráče ještě v prvním poločase) totiž až na výjimky naprosto rezignovalo na útok a v jedenácti lidech na vlastní polovině bránilo možný bod.

Domácí, mezi nimiž se již neobjevili vystřídaní Eto’o a Milito (oba se zdravotními problémy), dále tlačili, ovšem výsledek se nedostavoval. Nový muž na hřišti Giovani Dos Santos se svým prakticky prvním dotykem míče hezky uvolnil na hranici velkého vápna a... nastřelil tyč.

RIjkaard vsadil třetím střídání na Eidura Gudjohnsena, jehož přítomnost byla znatelná. V 68. minutě se po jeho hlavičce dostal míč k Xavimu a ten, kdo by to byl řekl, trefil tyč. V dalším významném momentu se znovu objevil Gudjohnsen, tentokráte zakončoval po famózním Zambrottově centru sám, ale Abbondanzieri čaroval.

Gól tedy nakonec nepadl. Nejednalo se o nejhorší výkon Barcelony, i když žádné zázraky se také nekonaly a k dokonalosti to vše mělo daleko. Spravedlost se každopádně na Nou Camp tentokráte nedostavila, pravděpodobně se někam vydaly společně s trpělivostí, která se v závěru a po odpískání nedostávala barcelonským fanouškům...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca se chce vrátit na druhé místo, z Getafe si hlavu moc nedělá, což může být chyba, jelikož Getafe umí favority překvapit. Tak uvidíme. Moc bych Getafe přál, aby si aspoň bod z Nou Campu odvezl. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jo, neradno Getafe podceňovat ! Ať je to Bayern nebo Barcelona, ani jeden neuspěl, tak jak si přál. Bravo Getafe !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To nebolo o podcenení, ale o neschopnosti Barcy, ktorá posledné obdobie hrá ťažkú tušku. Vyložene smiešný výkon, slabé nasadenie, odovzdanosť, pomalá výmena miest, pohyb ako myšlienky v Kyslíkovej hlave

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš? Kdyby jsme proměnili polovinu z těch stoprocentních šancí, tak vyhrajem rozdílem třídy. My si ty šance dokážeme vytvořit, i včera to bylo herně docela dobrý, ale ta koncovka je tragická.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby, kdyby... Prvý polčas obstál, ale ten druhý bola tragédia, šance sa tam vypracovali skôr z náhodných situácií, napočítal som ich možno 2, a to aj s tou tyčkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby..jasně, ale hodnotíš výsledek, nebo hru samotnou? Herně to až na zakončení bylo dobrý. Šance byly i v druhém poločase a rozhodně né náhodné, vždyť Getafe se po většinu času jen bránilo před vápnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe prišlo na Nou Camp evidentne pre bod, na nejakú útočnú hru či aspoň pokusy na protiútoky to rozhodne nevyzeralo. Majú nabitý program, pri rozhodne užšom a menej kvalitnom)oproti Barce) kádri sa ani nedivím, že len bránilo. Zjavne pôsobili unavene a ano, mali šťastie. To však nemení nič na fakte, že v konečnom dôsledku sa nik nebude pýtať, koľko tyčiek Barca trafila či koľko príležitostí mala. Vzhľadom k obrovskej útočnej sile tie šance boli povinnosťou, a premeňať aspoň jednu-dve z nich malo byť samozrejmosťou. Nehnevaj sa, ale Barcelona hlavne v druhom polčase pôsobila bezradne a zúfalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovskou útočnou sílu má Barca na papíře, né ve skutečnosti.

Zoufalá byla koncovka, né hra, rozhodně nebyla bezradná, když si dokázala vypracovat množství šancí, rozhodně nebyla odevzdaná, hra nebyla pomalá, ani nasazení nebylo malé, rozhodně ze strany hráčů nedošlo k podcenění jak ty píšeš.

Ano, historie se ptát nebude. Skončilo to remízou, i když Barca měl vyhrát. Ale ty hodnotíš výkon či samotnou hru a to nebylo takové, jak se snažíš prezentovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Však som aj písal, že nešlo o podcenenie. Getafe bránilo veľmi rozumne a k úspešnému výsledku treba aj šťastie.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona se na mem tiketu uz v teto sezone neobjevi !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jeste muze mi nekdo vysvetlit proc ten magor vyhodil Etoa o polocase ???!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem se pořád jakž takž zastával Frank ale už by asi měl opravdu měl jít. Eto´o by měl být na hrotu. Vždyť dává góly a stejně nic. pořád je napravo.Nechápu co má ještě udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo stranky kde by bylo video z stohodle zapasu ??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele