Primera División - souhrn 31. kola

01.04.2016, 22:22, aktualizováno 04.04.2016, 22:22
Komentáře a souhrny
Levante se rozešlo s Gijónem bez branek. Sevilla doma s Realem Sociedad ztratila klíčové tři body. Málaga se rozešla smírně s Espanyolem. Barcelona nezvládla El Clásico, Realu Madrid podlehla 1:2 a přišla o svou sérii bez porážky. Atlético Madrid si poradilo s Betisem, Villarreal veze všechny body z Eibaru. Valencia jede s prázdnou z Las Palmas, v madridském derby uspělo Rayo, v galicijském se zrodila remíza, stejně tak jako v souboji Athleticu s Granadou...

Levante UD - Sporting Gijón 0:0

04.04.2016 20:30

Góly: -

Levante zůstane I po tomto kole na posledním místě tabulky. Na svém hřišti toiž nedokázalo v klíčovém záchranářském zápase vstřelit gól Gijónu a utkání proto skončilo bezbrankovou remízou. Sportingu naopak vyšla defenzivní strategie a odváží si cenný bod z venku. Navzdory tomu však také nadále okupuje pozici v sestupovém pásmu.

Levante bylo aktivnější od úvodního hvizdu a v dobré pozici se domácí ocitli hned v 5. minutě utkání. K odraženému míči se ve vápně dostal Camarasa, jenž ovšem z voleje mířil příliš vysoko. Z větších příležitostí to bylo na dlouhou dobu vše, nicméně Valencijští zůstávali jednoznačně aktivnějším celkem, zatímco svěřenci kouče Abelarda se soustředili primárně na defenzívu.

Leavnte mělo šance z rohových kopů. Ani Medjani, ani Deyverson však své příležitosti z velké blízkosti neproměnili. Na deštěm smáčeném trávníku se hosté nejvýrazněji ozvali až ke konci prvního dějství. Blízko prolomení nerozhodného stavu byl Pablo Pérez, jenž využil zpětnou přihrávku a střelou z vápna pořádně protáhl domáícho gólmana Mariña!

Domácí ve druhé půli ještě zvýšili své úsilí a hned v 52. minutě z toho mohla být branka. Verdú vlétl do pokutového území Sportingu a ve skluzu našel zpětným pasem nekrytého Giuseppe Rossiho. Devětadvacetiletého útočníka přihrávka ale natolik překvapila. že hlavičkoval vysoko nad. V 67. minutě pak zhatil raodst domácím příznivcům hostující brankáč Cuéllar, jenž vyrazil nadějný centr střídajícho Cuera. Odražený míč pak Rossi poslal někam do patnácté řady za brankou hostí.

Bez debat největší příležitostí domácích byla akce ze 79. minuty. Cuero, jenž se dnes ukázal ve výborném světle, opět bleskově zatáhl míč po pravé straně a přesným centrem našel na hranici vápna nekrytého Víctora Casadesúse. Jednatřicetiletý útočník, jenž do zápasu naskočil v 69. minutě, se opřel do míče, ale svou ranou pouze orazítkoval břevno!

Levante se tak nepodařillo prolomit houževnatou obranu Sportingu a zůstane na chvostu tabulky. Gijónským se naopak díky lepšímu skóre podařilo v tabulce předskočit Getafe, což znamená, že nyní okupují osmnáctou příčku. Ješte po závěrečném pak hvizdu dostal za příliš emotivní řeči směrem k rozhodčímu druhou žlutou kartu v zápase Feddal, jenž tak dále oslabil svůj tým před dalším utkáním.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Sociedad 1:2

03.04.2016 20:30

Góly: 51. Kévin Gameiro (pen.) - 2. Markel Bergara, 34. Grzegorz Krychowiak (vl.)

Real Sociedad překvapivě zvítězil na hřišti Sevilly 2:1 a zamíchal kartami v boji o pohárové příčky. Baskové si vypracovali rozhodující náskok už v prvním poločase. Trefil se Bergara, jenž ale musel později v 68. minutě po červené kartě do sprch, a Krychowiak si poté dal vlastní gól. Domácí kontrovali už jen proměněnou penaltou Gameira.

Real měl vynikající start do utkání. Hned ve 2. minutě se totiž měnilo skóre ve prospěch hostů. Na Illarramendiho přímý kop si ve vápně Sevilly nejvýše vyskočil Markel Bergara, jenž umístil míč hlavou nechytatelně k tyči - 0:1! Takový vývoj utkání domácí rozhodně nečekali a s nenadálou situací se smiřovali jen těžko. Real zůstával nebezpečnějším mužstvem, ale z jeho dalších šancí se nic vážnějšího nezrodilo. Ve 28. minutě reklamovali domácí penaltu po pádu Ramiho v pokutovém území, hraniční zákrok však sudí Clos Gómez jako penaltový neposoudil.

Domácí mohli srovnat ze hry ve 33. minutě, když si dobrou možnost ve vápně vypracoval Gameiro, Jeho prudkou přízemní ránu však gólman hostů Rulli bezpečně vykryl. Jen o pár vteřin později přišel pro domácí další šok. Baskové totiž podruhé dokázali udeřit, když si po další standardce neporozuměli domácí beci a Krychowiak neobratně přehlavičkoval domácího brankáře Rica - 0:2! Do šaten tak šli hráči Realu s nečekaným náskokem.

Jejich naděje ale dostaly vážnou trhlinu krátce po změněn stran. V 51. minutě totiž fauloval Bergara ve vápně Krychowiaka, jehož okázalý skok vplavmo přinesl kýžené ovoce. Gameiro se postavil k pokutovému kopu a bez problémů proměnil navzdory tomu, že Rulli vystihl směr jeho střely - 1:2! Real tak musel také útočit a na hřišti se čím dál častěji jiskřilo. Nervy na uzdě nakonec neudržel střelec první branky San Sebastianu Bergara. Ten si na polovině domácích nesmyslně tvrdě vyšlápl na Banegu a po zásluze dostal rovnou červenou kartu.

Výhoda jednoho muže v poli ale domácím nakonec nepřinesla ani bod. V 75. minutě totiž předvedl parádní obranný zákrok Íñigo Martínez, který v poslední chvíli dokázal unikajícího Gameira čistě obrat o míč. Sám Gameiro pak v 81. minutě mířil z vápna přízemní střelou jen o decimetry vedle a v 83. minutě podtrhl smůlu domácích v útočné fázi Banega. Argentinský záložník se opřel do míče z uctivé vzdálenosti, ale pouze donutil Rulliho k dalšímu výbornému zákroku. Po jednatřicátém kole tak drží Černého Petra v boji o evropské poháry právě Sevilla, která nyní ztrácí bod na Vigo a je o skóre za Athleticem. San Sebastian je desátý.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Villarreal CF 1:2

03.04.2016 18:15

Góly: 22. Ander Capa - 35. Adrián, 50. Roberto Soldado

Jestli byl před jednatřicátým kolem hlavním adeptem na zisk klíčového čtvrtého místa Villarreal, tak po něm již o hegemonii Žluté ponorky takřka nemůže být sporu. Zatímco všichni pronásledovatelé totiž body ztráceli, Villarreal dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas na půdě Eibaru a po výhře 2:1 má kvalifikaci do příštího ročníku Ligy Mistrů na dosah ruky.

Nutno podotknout, že již pro svěřence trenéra Marcelina bylo načase, aby znovu v ligové soutěži zabrali, neboť v neděli vážně hrozilo, že se jejich série bez vítězství protáhne na celých pět zápasů. Na úvodní branku Andera Capy z dvaadvacáté minuty však dokázal ještě do přestávky odpovědět Adrián a Roberto Soldado pak krátce po změně stran dokonal úspěšný obrat.

Lépe do utkání vstoupili domácí, kteří se málem ujali vedení hned v první minutě, když pokoušel štěstí Borja, ovšem jeho křižná rána nakonec prosvištěla vedle. Tentýž hráč pak se svou hlavičkou neuspěl ani v minutě dvacáté, ovšem mrzet jej to dlouho nemuselo. Hned vzápětí se totiž po akci Joty dostal k odraženému míči Capa a s pomocí teče Víctora Luize překonal zpoza šestnáctky brankáře Aréolu.

Villarreal do té době směrem dopředu předvedl jen velmi málo, ovšem v pětatřicáté minutě svým příznivcům vše vynahradil. Rána Soldada po přistrčení Suáreze si ještě na gólmana Riesga nepřišla, jenže odražený míč se dostal k nohám Adriána, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do sítě. Hosté pak dokonce mohli dokonat obrat ještě do přestávky, avšak Tomás Pina pouze přestřelil.

Po změně stran se už však hosté dočkali. Lópezova rána ještě přišla vniveč, ale Roberto Soldado se v padesáté minutě pohotově zorientoval ve zmatku po nadvakrát tečovaném centru Suáreze a napálil míč za Riesgova záda. Villarreal si pak zbytek utkání zkušeně pohlídal a před pátou Celtou Vigo drží sedm kol před koncem luxusní osmibodový náskok. V příštím kole jej navíc čeká domácí zápas s trápícím se Getafe. Eibar zůstává devátý.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Espanyol Barcelona 1:1

03.04.2016 16:00

Góly: 45. Duje Čop (pen.) - 11. Papakouli Diop

Barcelonský Espanyol mířil po brzké brance Pape Diopa za vítězstvím z hřiště Malagy, ovšem kontroverzní penalta vrátila domácí do hry a utkání tak skončilo remízou 1:1. Když rozhodčí Juan Martínez ukázal na konci první půle na značku pokutového kopu po zákroku Víctora Sáncheze na Juanpiho, rozčilovali se hráči Espanyolu hlasitě, ale marně. Duje Ćop se následné exekuce zhostil úspěšně a v pětačtyřicáté minutě tak úspěšně vymazal úvodní Diopovu trefu z minuty jedenácté.

Pape Diop se v poslední době těší nebývalé střelecké formě, neboť skóroval již v druhém po sobě jdoucím utkání. Tentokráte využil zaváhání obrany Malagy po rohovém kopu Marca Asensia a prudkou hlavičkou nedal brankáři Ochoovi šanci zasáhnout. Celek z Barcelony byl v tu chvíli na koni, ovšem jak rána Duarteho, tak Ćopova hlavička se už s úspěchem nepotkaly.

Domácí v první půli nenabídli směrem dopředu zhola nic, ovšem i tak se ještě do přestávky dočkali vyrovnání. O kontaktu mezi Sánchezem a Juanpim sice nemůže být řeč, ovšem způsob, jakým se druhý jmenovaný skácel k zemi, byl značně teatrální. Na sudího Martíneze však Juanpiho pád udělal dostatečný dojem, aby nařídil pokutový kop, který Duje Ćop bezpečně proměnil.

Po změně stran se ani jednomu celku nepodařilo strhnout zápas na svou stranu. Blíže měla ke třem bodům Malaga, ale Charles si se svým pokusem na brankáře Lópeze nepřišel. Výsledná remíza snížila šance domácích na možnou kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy, zatímco Espanyol navýšil svůj náskok na sestupové pásmo na celých osm bodů.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Granada CF 1:1

03.04.2016 12:00

Góly: 28. Iñigo Lekue - 77. Adalberto Peñaranda

Naděje Athleticu uzmutí čtvrtého místa zpod moci Villarrealu lehce pohasly, neboť celek z Bilbaa uhrál proti sestupem ohrožené Granadě pouze remízu 1:1. Domácí přitom zápasu dlouho dominovali a od sedmadvacáté minuty také vedli zásluhou Íňiga Lekueho, jenže Aritz Aduriz pak zahodil pokutový kop a hosté trestali.

Mladičký osmnáctiletý talent Adalberto Penaranda totiž třináct minut před koncem srovnal skóre a právě o získaný bod granadští poskočili nad sestupové pásmo. Zato Athletic na vysněné předkolo Ligy Mistrů v podobě čtvrtého místa ztrácí celých šest bodů.

Baskové se tak nezvládli poučit z minulého kola před reprezentační přestávkou, kdy rovněž neudrželi vedení proti barcelonskému Espanyolu a prohráli 2:1. Na momentálním rozpoložení jim nepřidalo ani brzké zranění Sabina již z první minuty. Jeho náhradník Lekue ale zastal roli střelce na výbornou, když si hned v průběhu první půle umně zpracoval hlavičkové přiťuknutí Adurize z dlouhého nákopu vpřed a po obalamutění soupeřova obránce prudkou ranou překonal i brankáře Andrése Fernándeze.

Nejlepší střelec domácích, Aritz Aduriz, však až na tuto gólovou asistenci neměl svůj den. Ještě do přestávky totiž španělský reprezentant napálil brankovou konstrukci a poté zahodil i pokutový kop, který si sám vybojoval na Davidu Lombánovi. Fernándeze v tu chvíli znovu zachránila tyč a přetrvával tak nadále stav 1:0.

Po změně stran pak Athletic za své promarněné příležitosti tvrdě pykal, když zmatku v jeho defenzivě využil mladíček Penaranda a pohotově vyrovnal. V samém závěru mohl přece jen strhnout vedení zpět na stranu favorita Iňaki Williams, avšak i do třetice byla proti radosti domácích branková konstrukce.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo La Coruña 1:1

02.04.2016 22:05

Góly: 30. Nolito - 21. Celso Borges

Celta Vigo si v sobotním galicijském derby rozdělila body s Deportivem za remízu 1:1. Obě branky padly už v první půli. Do vedení se po trefě Borgese dostali hosté, ale zanedlouho srovnal Nolito. I přes zlepšený výkon v druhé půli Vigo ztratilo dva body a bude doufat v zaváhání Sevilly a Bilbaa. Kvůli červené kartě nedohrál utkání hostující Arribas.

Zápas se rozbíhal pomalu a na obou mužstvech byla znát nervozita z prestižního zápasu. První opravdová šance zápasu tak přišla až ve 22. minutě a hned z toho byl i první gól. Do vedení se dostalo Deportivo. Luis Alberto dostal skvělou přihrávku do vápna a zpětným pasem našel přesně nekrytého Celso Borgese. Sedmadvacetiletý Kostaričan měl před prázdnou brankou lehkou práci a bez problémů doklepl míč do sítě - 0:1!

Domácí mohli kontrovat vzápětí, ale rána Orellany z 25. minuty skončila jen na břevně! O poznání veselejší byla atmosféra na stadionu ve 30. minutě. Orellana našel při útoku domácích milimetrovým pasem za obranu nabíhajícího Nolita, jenž hned z prvního doteku vyslal nechytatelnou ránu na vzdálenější tyč - 1:1! S kolize s vlastním spoluhráčem si hostující gólman Lux odnesl zranění, které mu zabránilo pokračovat ev hře, a do branky musel náhradní brankář Manu. Od té chvíle bylo Vigo jasně lepším týmem, avšak na obranu La Coruni do přestávky už domácí nic nevymysleli.

I druhý poločas pojali Célticos aktivněji, obrana Deportiva ale působila nadmíru jistým dojemem a nepouštěla domácí do nebezpečných pozic. Naději do řad domácích přinesla 69. minuta. Stoper Deportiva Alejandro Arribas totiž na hranici vápna nepříjemně zajel do Nolita a uviděl druhou žlutou kartu v zápase. Posledních dvacet minut tak dohrávali hosté v deseti. Kouč La Coruni Víctor Sánchez okamžitě zareagoval nasazením Cartabii a hoste se jali bránit cenný bod ze hřiště soupeře. I přes převahu v poli už ale domácí hráči nedokázali ohrozit branku Deportiva. Za bojovný výkon si ale nakonec obě mužstva zasloužila velký potlesk svých fanoušků.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Madrid 1:2

02.04.2016 20:30

Góly: 56. Gerard Piqué - 62. Karim Benzema, 85. Cristiano Ronaldo

Zinedine Zidane na své první El Clásico z pozice trenéra jen tak nezapomene. Jeho Real Madrid totiž dokázal porazit Barcelonu na jejím stadionu, přestože domácí poslal deset minut po změně stran do vedení Gérard Piqué. Bílý balet však kontroval vyrovnáním Karima Benzemy a pět minut před koncem stanovil konečné skóre 2:1 Cristiano Ronaldo. Barcelonská série bez porážky se tak zastavila na čísle 39.

Co tento překvapivý výsledek znamená pro situaci na čele Primera División? Real nyní na svého katalánského rivala ztrácí stále propastných sedm bodů a jeho městský soused Atlético je na tom z druhého místa o jediný bod lépe. Barcelona tak má stále vše ve svých rukou, ovšem bude se muset vrátit zpět ke kvalitnějším výkonům, než jaký předvedla během sobotního večera.

Kdo čekal ofenzivní přestřelku od samého úvodu, musel být zklamán. Ani jeden z týmů totiž v první půli nepotvrdil své nesporné kvality a navzdory řadě slibných šancí na obou stranách se odcházelo v poločase do kabin za bezbrankového stavu. Hlavním hříšníkem byl v tomto ohledu Luis Suárez, jenž zahodil vůbec největší příležitost, jakou si Barcelona zvládla za prvních pětačtyřicet minut vypracovat.

Uruguayský útočník si zprvu počínal mimořádně šikovně, když vyhrál po dlouhém nákopu vpřed souboj se Sergiem Ramosem a poslal v nastalé brejkové situaci míč Neymarovi. Brazilský útočník mu jej vzápětí vrátil jako na stříbrném podnose přímo před odkrytou brankou Realu, jenže Suárez v tu chvíli nepochopitelně míč vůbec netrefil. S dalšími nebezpečnými ranami Rakitiće či Iniesty si již stihl poradit brankář Navas.

Real kontroval jen zřídka, za zmínku vedle několika nedůrazných střel Cristiana Ronalda s Garethem Balem stojí snad jen šance Karima Benzemy. Francouzský útočník využil jednoho z mála zaváhání barcelonské defenzivy a ocitl se po centru z pravé strany zcela sám v oblasti značky pokutového kopu. Skákající míč však z voleje nedokázal ukočírovat a poslal jej ke zmaru příznivců Bílého baletu pouze několik metrů nad Bravovu branku.

Na úvod druhé půle už možná někteří domácí fanoušci zvedali ruce nad hlavu, když Lionel Messi technickou ranou na zadní tyč cílil na horní růžek branky, jenže Keylor Navas se stihnul obdivuhodně vytáhnout do vzduchu a vyrazit míč na roh. To však odstartovalo celou sérii standardních situací, kdy první dva rohové kopy Barcelony v rychlém sledu ještě obrana Realu zvládla se skřípěním zubů odvrátit, ovšem ten třetí již naplno odhalil její vážné nedostatky. Na přední tyči se zjevil Gérard Piqué, jehož nezvládl ubránit Pepe, a španělský stoper prudkou hlavičkou nedal Navasovi sebemenší šanci zasáhnout.

Od té chvíle však uběhlo sotva pět minut a bylo znovu vyrovnáno. Vše nastartoval výborný průnik Marcela, jenž posunul míč do strany Kroosovi, jehož tečovaný centr se dostal ke Karimu Benzemovi. Francouzský reprezentant v druhé obdobné šanci večera tentokráte nezaváhal a propálil Brava perfektním zakončením z voleje. Zaskočená Barcelona tak musela znovu začít dobývat pozornou obranu Realu a nutno dodat, že stejně jako v první půli se jí v tomto počínání dařilo jen pramálo.

S blížícím se závěrem se hosté dokonce začali čím dál více osmělovat směrem dopředu a měli být po zásluze odměněni, když Ronaldův centr na zadní tyč uklidil do sítě vydařenou hlavičkou Gareth Bale. Radost velšského reprezentanta však krutě zchladil hvizd rozhodčího, podle nějž Bale ve výskoku fauloval Jordiho Albu. Minutu nato pak Cristiano Ronaldo po dalším rychlém protiútoku Realu otřel svou prudkou ránu o břevno.

Barcelona si v tu chvíli zahrávala s ohněm a nic na tom nezměnilo ani vyloučení kapitána Sergia Ramose, jenž za nepovedený skluz na Suáreze uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Real totiž i v deseti pokračoval v dravém útočení při každé barcelonské ztrátě míče a byl nakonec po zásluze odměněn. Přetažený centr Garetha Balea totiž skončil až u Ronalda, jenž si jej umně zpracoval na hrudi a navzdory ostrému úhlu propálil vyběhnuvšího Brava mezi nohama. Real tak překvapivě zvítězil 2:1 a barcelonská šňůra bez porážky končí na rekordních devětatřiceti zápasech.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Valencia CF 2:1

02.04.2016 18:15

Góly: 50. Jonathan Viera (pen.), 63. Shkodran Mustafi (vl.) - 3. Rodrigo

Ani předčasné odstoupení Garyho Nevilla z trenérské pozice Valencii bezprostředně nepřineslo žádný úspěch. Ba naopak, Los Che podlehli i nováčkovi z Las Palmas a jejich tabulkové postavení se začíná čím dál více blížit sestupovým vodám...

Nevillův nástupce Pako Ayestaran přitom zprvu prožíval šťastný debut. Rodrigo Moreno totiž díky hrubce brankáře Varase poslal hosty do vedení v době, kdy ještě neuběhly ani tři minuty první půle, jenže jejich ostrovní soupeř zvláště po změně stran zabral a ukořistil všechny body pro sebe. Las Palmas nejprve vyrovnalo zásluhou penalty Jonathana Viery a valencijskou tragédii dokonal krátce po hodině hry vlastním gólem Shkodran Mustafi.

Čtvrtá prohra v řadě odsouvá Netopýra až na patnácté místo, pouhých šest bodů od první sestupové příčky. Las Palmas naopak díky páté výhře z posledních šesti kol stoupá zdárně vzhůru a od záchranářských bojů jej dělí pohodlný osmibodový náskok.

Zmíněný kouč Ayestaran byl oficiálně jmenován ve středu poté, co vedení klubu definitivně došla trpělivost s trápením Garyho Nevilla, jenž za své krátké čtyřměsíční působení v šestnácti ligových zápasech nasbíral pouhopouhé tři výhry. Když hned v samém úvodu Rodrigo vystihl Varasovu nepovedenou rozehrávku a poslal Valencii do vedení, vypadalo to na zdárný debut.

Las Palmas však ukázalo, že jeho forma z posledních týdnů nebyla žádnou náhodou a i po reprezentační přestávce se celek z Kanárských ostrovů umí do svého soka pořádně zakousnout. Ani drtivá dominance, co se držení míče i tvorby šancí týče, však domácím do přestávky ještě žádné ovoce nepřinesla. Krátce po změně stran už ale Viera srovnal z penalty svým sedmým gólem sezony poté, co Javi Fuego přidržel ve vlastní šestnáctce za dres unikajícího Tanu.

Vyrovnání jen domácím vlilo novou krev do žil a bylo zapotřebí celé plejády kvalitních zákroků brankáře Diega Alvese, aby stav 1:1 platil i po šedesáté minutě. Ani brazilský gólman však nedokázal zastavit míč po smolné teči spoluhráče Mustafiho, od nějž se odrazil Santosův pokus o odkop. Valencie tím jen symbolicky potvrdila svou letošní mizérii a z hlavního města Kanárských ostrovů se poroučí s nepořízenou a porážkou 2:1.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Betis 5:1

02.04.2016 16:00

Góly: 37. Fernando Torres, 42. Antoine Griezmann, 65. Juanfran, 81. Antoine Griezmann, 90. Thomas Partey - 79. Rubén Castro

Atlético Madrid s přehledem zvládlo utkání s Realem Betis a po výhře 5:1 může přihlížet večernímu El Clásicu na Camp Nou s pocitem dobře vykonané práce a jisté ztráty přinejmenším jednoho ze svých konkurentů na špici tabulky. Jako obvykle se proti Betisu do střelecké listiny zapsal Antoine Griezmann, a to dokonce dvakrát. Francouzského křídelníka doplnili ještě Fernando Torres, Juenfran a Thomas Partey. Za hosty pouze korigoval Rubén Castro.

Svěřenci Diega Simeoneho tak upevnili své postavení druhého nejlepšího týmu ve Španělsku a nadále čekají na jakékoli zaváhání vedoucí Barcelony, s níž se navíc utkají i nadcházející úterý v rámci čtvrtfinále Ligy Mistrů.

Betis z posledních osmi zápasů prohrál pouze jediný, ovšem utkání proti madridskému favoritovi se mu příliš nepovedlo. Hned v úvodu zahodil Griezmann dvě slibné šance a Koke posléze napálil brankovou konstrukci. Průlom skóre byl jen otázkou času a nakonec přišel osm minut před přestávkou. Perfektní pas Kokeho přistál u Fernanda Torrese, jenž chladnokrevně přehodil brankáře Antonia Adána a poslal domácí do vedení.

Atlético bylo při chuti a ještě do poločasu přidalo i pojišťovací branku číslo dvě. Klíčovou roli v gólové akci sehrál znovu Torres, jemuž se povedlo obalamutit soupeřova obránce a odcentrovat. Míč se tak dostal k Antoinu Griezmannovi, který sice zamýšlel přihrát Kokemu, ovšem Adán v tu chvíli hrozivě neodhadl dráhu míče a trapně jej mezi nohama pustil do vlastní sítě. Hostující gólman pak ještě před odchodem do kabin stihl vystřihnout dva kvalitní zákroky, čímž si svou hrubku poněkud vyžehlil, jenže Betis byl i tak po první půli v beznadějné situaci s dvoubrankovým deficitem...

Po změně stran navíc naskočil na trávník Ángel Correa, jenž perfektně oživil hru domácích od samého úvodu, když vybídl ke gólovému zakončení Juanfrana - 3:0 pro Atlético. Pak sice snížil svou šestnáctou trefou sezony ostrostřelec Castro po nečekané chybě brankáře Oblaka, avšak na víc se už hosté nezmohli. Aktivní Correa naopak připravil čtvrtý gól domácích Griezmannovi a v závěru pak francouzský reprezentant přidal ke svým dvěma trefám ještě asistenci, když přihrál střídajícímu Thomasi Parteyovi na konečných 5:1.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF 2:0

01.04.2016 20:30

Góly: 15. Javi Guerra, 71. Miku

Rayo Vallecano zvládlo páteční předehrávku na výbornou, když v malém madridském derby vyzrálo na Getafe v poměru 2:0. Domácí přitom celých pětasedmdesát minut hráli o desíti kvůli vyloučení Yoela Rodrígueze. Přesto se o góly postarali pouze Javi Guerra a Mikú.

Jak už to tak u derby bývá, utkání nabídlo celou řadu vyhrocených momentů a kromě Yoelovy červené karty padlo také hned devět žlutých. Rayo poslal do vedení již v patnácté minutě Guerra a i v oslabení pak domácí zvládali poměrně s přehledem kontrolovat tempo hry, což devatenáct minut před koncem potvrdil Mikú navýšením náskoku.

Svěřenci Paca Jémeze si tak připsali vůbec první vítězství po osmi zápasech a poskočili od svého pátečního soka i Granady na rozdíl tří bodů. Getafe naopak po další prohře zůstává v sestupovém pásmu a prodloužilo svou vlastní šňůru bez výhry na celých jedenáct ligových kol...

Pro Guerru šlo o jubilejní desátou trefu sezony, když se na přelomu čtvrthodiny hry prosadil z bezprostřední blízkosti. Ani ne minutu nato sice následovalo Yoelovo vyloučení za faul okořeněný příliš hlasitými protesty, ovšem Rayo utkání dominovalo i nadále. Poslední pětiminutovka první půle přinesla smršť žlutých napomenutí, která postupně vyfasovali Antonio Juan Rodríguez, Carlos Vigaray a Pablo Sarabia z řad hostí a také Raúl Baena jakožto zástupce Vallecana. A aby toho nebylo málo, krátce po změně stran se k provinilcům přidal i Juan Calá. V jednasedmdesáté minutě dodal domácím jistotu dvoubrankového náskoku Mikú, jenž z hloubi pokutového území vypálil přesnou ránu levačkou, a o vítězi zápasu již nebylo pochyb.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona31244387:2676
2.Atlético Madrid31224551:1570
3.Real Madrid31216489:2969
4.Villarreal CF31169639:2657
5.Celta Vigo311471044:5249
6.Athletic Bilbao311461149:4048
7.Sevilla FC31139944:3748
8.Málaga CF3110101130:2940
9.SD Eibar311081343:4438
10.Real Sociedad311081339:4238
11.Deportivo La Coruña31716840:4437
12.UD Las Palmas311061534:4336
13.Espanyol Barcelona311061532:5736
14.Valencia CF318101334:3834
15.Real Betis318101328:4534
16.Rayo Vallecano317101443:6331
17.Granada CF31781633:5729
18.Sporting Gijón31771732:5228
19.Getafe CF31771728:5428
20.Levante UD31671828:5425

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (401)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele