Primera División - souhrn 29. kola

20.03.2012, 21:59, aktualizováno 22.03.2012, 23:53
Komentáře a souhrny
Málaga přestřílela Rayo Vallecano, Sevilla veze tři body ze Santanderu a Betis na poslední chvíli přišel o vítězství nad Espanyolem. Barcelona porazila Granadu a stáhla další dva body z náskoku Realu Madrid, který remizoval ve Villarrealu. Valencie doma překvapivě prohrála se Zaragozou, tři body mají Levante, Atlético a Mallorca...

Málaga CF - Rayo Vallecano 4:2

22.03.2012 22:00

Góly: 35. Salomón Rondón, 58. Salomón Rondón, 70. Enzo Maresca, 86. Duda - 5. Diego Costa (pen.), 84. Roberto Trashorras (pen.)

V pozdním čtvrtečním zápase 29. kola La Ligy si domácí Málaga dokázala podle očekávání poradit 4:2 s Rayem Vallecano. To se dostalo do vedení již v 5. minutě, ale Málaga na to odpověděla třemi góly. V závěru zápasu hosté ještě snížili, ale drama se nekonalo, neboť domácí o dvě minuty na to navýšili své vedení na konečný výsledek.

Favoritem zápasu byla Málaga, která si v minulém zápase došlápla na Real Madrid a remizovala s ním 1:1. To Rayo ve svém posledním utkání nestačilo na Espanyol a potupně prohrálo 1:5. Něčeho podobného se pro tentokrát chtělo vyvarovat a ze začátku zápasu se zdálo, že tomu tak opravdu bude.

Již v páté minutě se totiž ve vlastním pokutovém území provinil nebezpečným skluzem Jesus Gamez a k odpískané penaltě se postavil Diego Da Silva Costa. Ten dokázal brankáře Willyho Caballera poslat na špatnou stranu branky, a tak se domácí ujali vedení 1:0. Byl to již jeho šestý gól v sedmi zápasech, které se stihly odehrát od začátku ledna, kdy do klubu přišel.

Málaga se ale začala pomalu probírat a Weligton byl velice blízko vyrovnávací bránce. Jeho hlavička ale směřovala pouze do tyče. Gólu se tak domácí dočkali až ve 35. minutě, kdy se po efektivní spolupráci mezi Iscem, Joaquínem a Santi Cazorlou dostal k míči Eliseu, který míč nacentroval před bránu a Rondon ho již neměl problém dorazit do poloodkryté brány.

I po poločase byla lepším týmem na hřišti Málaga a její úsilí se jí vyplatilo druhým gólem Rondona. Ten po převzetí míče předvedl, že má velkou sílu, a protlačil se až před brankáře Joela, kterého překonal posunutím míče pod jeho skákajícím tělem. V průběhu zápasu dostal příležitost i Enzo Maresca, který byl na trávníku pouhé dvě minuty, než se mu podařilo vsítit třetí gól domácích. Beze strachu si naskočil na těžký centr Gameze a mířil přesně do volného místa Joelovy brány.

O chvíli na to hosté zaútočili, ale střelu Michua z blízké vzdálenosti dokázal Willy Caballero vyrazit. Na druhé straně po hattricku sahal Rondon, ale jeho střela byla vychytána Joelem. O dorážku se pokoušel Sebastian Fernández, ale celá akce byla zastavena kvůli mylnému ofsajdu.

Hostům se šest minut před koncem zápasu přeci jen podařilo snížit na 3:2, ale ani tentokrát to nebylo přímo ze hry. Willy Caballero totiž fauloval Costu a druhá penalta zápasu byla zapískána. Jejím autorem byl Trashorras. Jenže k žádnému dramatu před koncem zápasu nedošlo, neboť dvě minuty po snížení přidal čtvrtý gól Duda, když na polovině Raya ukořistil míč, rozběhl se vstříc Joelově bráně a dobře mířenou střelou do pravého růžku nedal brankáři Vallecana žádnou šanci.

Po 28 odehraných kolech je Málaga pátá, tedy postupuje do Evropské ligy, zatímco Vallecano okupuje přesně prostředek tabulky.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Sevilla FC 0:3

22.03.2012 20:00

Góly: 34. Jesús Navas, 52. Manu Del Moral, 90+4. Manu Del Moral

Poslední neúspěchy dostaly Sevillu pod zbytečný tlak, ta ovšem odpověděla po svém a výhrou v Kantábrii se vrací zpátky do osudí evropských čekatelů. Santander čeká na tříbodový duel už předlouhých devět kol, přičemž zůstává po ramena v bahně.

Hosté cestovali do Santanderu s vědomím posledních dvou porážek, a tak potřebovali k udržení pohárových nadějí nutně bodovat. V tomto duchu také od první minuty nastoupili na hřiště, což reflektovali šancí Trochowskiho, proti němu ale zasáhl skvělý Fernandez. Hned o chvíli nato měl příležitost na otevření skóre po Navasově pasu také Negredo, ten ovšem pro změnu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Andaluský celek držel i nadále tempo hry pod kontrolou, zasloužená odměna na sebe nenechala dlouho čekat: krátce po půlhodině hry střílel opět Negredo, strážce domácí svatyně balón vyrazil jen před sebe, kde se jako první nacházel pohotový Navas - 0:1.

Odpověď mohla přijít ještě do přestávky. Stuani rozehrál standardku přímo na hlavu Bedia, ten sice zakončil, avšak nepřesně. Jak už to v takovýchto utkáních bývá, přihlásil se o slovo zákonitý trest, na křižnou ránu Del Morala byl Fernandez krátký. A mohlo být ještě lépe, Trochowskiho tvrdý projektil ovšem div, že nepřerazil břevno domácí branky.

Na opačné straně pálil Babacar, ale Palop byl na místě. Trochowski potom hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, ani přesto ovšem nedokázal zacílit přesně. Definitivně jasno potom bylo v 80. minutě, Diop si neodpustil atak na bývalého hráče HSV a sudí Gomez ho nekompromisně poslal pod sprchy! Ovšem skóre se ještě měnilo, střelec druhé branky Del Moral dokázal v nastavený využít Navasův přesný pas a uzavřel na konečných 0:3.

Více informací k zápasu

Real Betis - Espanyol Barcelona 1:1

22.03.2012 20:00

Góly: 79. Rubén Castro - 90+3. Walter Pandiani

Zlepšené výkony Espanyolu napsaly další kapitolu, tentokráte dokázal ambiciózní celek získat alespoň cenný bod na horké půdě sevillského Betisu a zůstává tak o skóre na pohárových místech. Real zvládl po třech nezdarech opět bodovat a drží si dostatečný odstup od chvostu.

Barcelonský tým měl na rozdíl od soupeře na odpočinek po sobotním vítězném klání se Santanderem o dna dni méně, a tak kouč Mauricio Pochettino udělal hned šest změn v základní sestavě. Ani to však jeho ovečky nezbrzdilo v ofenzivních nápadech, hosté měli po celou první polovinu více ze hry, otevřít skóre mohl Coutinho, ale v rozhodujícím okamžiku neuspěl.

Po změně stran se konečně osmělil i Betis. Hned zkraje měl před sebou velkou příležitost Etxebarria, ani jemu se ovšem s brankovým ukazatelem pohnout nepodařilo. Hosté se v tu chvíli soustředili více na zakončení ze střední vzdálenosti, nejnadějněji se jevily rány Coutinha s Romaricem, ani jim se ale nepovedlo své pokusy vměstnat do prostoru branky.

Aktivita sevillských hráčů přinesla sladkou odměnu v 79. minutě: Pereira našel svým centrem z pravé strany ve vápně Castra, pro něhož už nebylo problémem z bezprostřední blízkosti zavěsit - 1:0. Snad až tento moment probudil do té chvíle ve druhém poločase spící Espanyol. Ten mohl vysvobodit pod tlakem Romaric, ale stejně jako o chvíli později Dídac byla jeho snaha neúspěšná.

Zasloužená korekce však nakonec na Estadio Manuel Ruiz de Lopera dorazila v nastaveném čase, míč se přes Javiho Lópeze dostal až ke střídajícímu Walteru Pandianimu a uruguayský kanonýr střelou do šibenice prokázal, že může být stále pro své mužstvo velice platný - 1:1.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Madrid 1:1

21.03.2012 22:00

Góly: 83. Marcos Senna - 62. Cristiano Ronaldo

V pozdním zápase 29. kola La Ligy mezi Villarrealem a Realem Madrid byli diváci svědky velice emotivního zápasu, který skončil remízou 1:1. Skóre otevřel Cristiano Ronaldo, ale těsně před koncem vyrovnal Marcos Senna, což Real Madrid neunesl a dohrával o devíti hráčích.

Zápas lídra tabulky s týmem, který se potácí těsně nad sestupovou zónou. Průběh měl být jednoznačný. Real má velice dobrou formu, ačkoli v minulém kole pouze remizoval s Málagou, zatímco Villarreal marně čeká na výhru, a tak se očekávaly tři body pro Bílý balet. Nakonec to mohlo být ale úplně naopak.

Zatímco konec zápasu byl velice akční, začátek se rozjížděl hodně zvolna. Do první šance se dostal Sergio Ramos, který hlavičkoval po přímém kopu Mesuta Özila, ale mířil nad bránu Diega Lópeze. Na druhé straně šel sám na Casillase Nilmar, když Sergio Ramos ostudně promáchl při odkopu míče, ale tváří v tvář nemířil přesně a trefil brankářovu levou nohu, od které se míč odrazil do bezpečí.

Do poločasu Real ještě dvakrát zahrozil z přímého kopu. Nejprve se Özil snažil zatočit míč do růžku brány, ale López dokázal míč vytáhnout okolo tyče, a podruhé napálil Cristiano Ronaldo tyč. Úvodní gól přišel v 62. minutě po krásné akci hostů. Cristiano Ronaldo poslal míč Sami Khedirovi, který mu ho nahrál zpět do běhu elegantní patičkou. Portugalský ďábel si jej zpracoval, pohotově se vyhnul vyběhnuvšímu Diegu Lópezovi a poslal míč do prázdné brány.

V 83. minutě se ale domácí dočkali vytouženého vyrovnání, když Hamit Altintop fauloval Joana Oriola. K přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti se postavil kdo jiný než vyhlášený expert Marcos Senna. Ten se rozběhl a střela, která těsně před skákajícím Casillasem skočila, zapadla přesně k tyčce a ochozy propukly v jásot.

S vyrovnáním se nedokázal srovnat trenér José Mourinho, který bouřlivě gestikuloval a debatoval za hranicí vymezeného prostoru, a tak byl rozhodčích vykázán z lavičky. Nervy neudržel ani obránce Sergio Ramos, který je známý podobnými excesy, a po zbytečném faulu uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Tento rozsudek rozhodčího se nelíbil Mesutu Özilovi, který to dal jasně najevo, a tím se poslal také ze hřiště. Real Madrid tak zaráz přišel o dva hráče a trenéra a ještě se musel strachovat, aby vytěžil alespoň bod. O chvíli později viděl žlutou kartu ještě Khedira, který taktickým faulem zastavil rodící se akci domácích.

Real Madrid ale i v devíti hráčích dokázal udržet alespoň remízový stav, a tak má stále poměrně slušný náskok na druhou Barcelonu. Rozdíl momentálně dělá 6 bodů. Villarreal nadále zůstává těsně nad sestupovou zónou, na kterou si drží náskok čtyř bodů. Racing Santander má ale zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - RCD Mallorca 2:3

21.03.2012 20:00

Góly: 38. Adrián Colunga, 66. Alberto Botía - 30. Nunes, 46. Pedro Orfila (vl.), 77. Álvaro Giménez

Důležité, skoro až klíčové vítězství si z Asturie zpět domů na Baleáry veze Mallorca, která vyloupila hřiště Sportingu a po výsledku 3:2 v její prospěch se posunula na jedenácté místo, které jí zaručuje luxusní dvanáctibodový náskok na sestupové pozice. Naopak u domácích se situace zhoršuje, ztráta zvyšuje a naděje i nadále klesá.

Domácí přitom byli po celý průběh zápasu o něco aktivnější, snažili se hrát ofenzivní fotbal a šikovně přelstít dobře postavený obranný blok Mallorky. A ukázali také týmovou sílu, když hned dvakrát dokázali smazat náskok soupeře, jenže na gól Jimeneze ze sedmasedmdesáté minuty už reagovat nestihli. Ale pěkně popořádku...

V desáté minutě poprvé zahrozili hosté, Alejandro Alfaro ale nezamířil přesně a prostor mezi třemi tyčemi minul. Poté se do dvou solidních příležitostí dostali domácí, ovšem Orfima Artime hlavičkoval mimo branku, první zákrok zápasu si pak připsal Aouate proti nebezpečné střele Galveze, nadvakrát si s ní však poradil. Formose Mendy minul, stejně se dařilo i Colungovi, ten samý hráč měl pak ovšem největší možnost úvodu utkání, tu však nesprávně zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Ve třicáté minutě rozehrála Mallorca rohový kop, míč se po několika odrazech dostal na hranici šestnáctky k volnému Nuňesovi, jenž následně propálil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre tohoto duelu. O čtyři minuty později potáhl po levé straně balón Alfaro a najednou se před ním objevilo hned několik možností, hosté totiž v tu chvíli šli do přečíslení. Alfaro ovšem situaci vyřešil špatně, vystřelil sám a Juana Pabla nepřekonal.

V osmatřicáté minutě bylo vyrovnáno, Nacho Cases vymyslel geniální přihrávku ze středu pole na rozběhnutého Colungu, ten si počkal na pohyb Aouateho, aby ho pak šikovně přehodil a začínalo se tak znovu. Po přestávce se hrál o něco zajímavější fotbal a už v první minutě druhého dějství byla k vidění třetí branka utkání, to se kolem pravé postranní čáry prohnal až do šestnáctky Nsue a jeho pobídku na malé vápno tečoval do vlastní sítě Orfila Artime.

Obrovskou šanci pak měl na kopačce Alfaro, jenž vytěžil ze skvělé práce Nsueho a ocitl se úplně sám před Pablem, toho ale zblízka nepropálil. Sporting postupně přidával pod kotel, David Barral ale ještě na Aouateho nevyzrál. V šedesáté šesté minutě se domácím podařilo vytvořit před brankou soupeře velmi nebezpečný závar, který po chvilce čekání a hledání míče ukončil úspěšnou střelou obránce Botía.

Jenže z bodového úspěchu v dnešním klání se domácí radovali jen jedenáct minut, pak si s obranou Sportingu krásně pohrál Alvaro Jimenez, levačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči a rozhodl. Gijónu přesto po hlavičce Barrala nechybělo mnoho, míč však proletěl těsně vedle levé tyče a Mallorca se tak mohla radovat z klíčových tří bodů.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:1

21.03.2012 20:00

Góly: 50. Falcao, 73. Falcao - 90. Javi Martínez

Ve 29. kole La Ligy si domácí Atlético Madrid dokázalo poradit s Athleticem Bilbao 2:1. Do dvoubrankového vedení se madridský klub dostal díky dvěma trefám Falcaa, v závěru zápasu dokázal alespoň snížit Javi Martínez.

Atlético Madrid vstupovalo do zápasu s jednobodovou ztrátou na Athletic , který prohrál poslední dva zápasy s Osasunou a Valencii. Zatímco v Evropské lize válí a vyřazuje favority, v lize na něj dopadla krize a musím začít opět rychle vyhrávat, pokud se chce dostat do pohárové Evropy pro příští rok.

Jenže i Atlético si brousí zuby na Evropu a to se také projevilo hned na začátku zápasu. Trenér domácích Diego Simeone mohl do základní jedenáctky opět postavit Ardu Turana a ostřílený turecký internacionál dělal hostům velké problémy. Nejprve prověřil brankáře Iraizoze ostrou střelou, a poté kroutil svůj další pokus těsně vedle brány.

Na Athleticu bylo znát, že mu opět chybí jeho největší hvězda, útočník Fernando Llorente. Hráči sice po většinu času drželi míč na svých kopačkách a diktovali hru, ale nedokázali si vytvořit žádnou výraznější šanci, ze které by mohli ohrozit bránu Thibauta Courtoise. Fanoušky nadzvedla ze sedaček dalekonosná střela Falcaa, ale důvod k radosti nakonec neměli, protože míč proletěl nad břevnem brány Athletica.

Do konce první půle již gól nepadl, neboť poslední šanci doslova zazdil domácí Gabi. Ten se totiž postavil k přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti, ale jeho nepříliš důrazná střela se zastavila ve zdi soupeřů. I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a tentokrát se již po pěti minutách dočkali úvodního gólu. Adrián předvedl velice dobrou práci s míčem, díky čemuž se dokázal uvolnit a vystřelil z hranice pokutového území. Iraizoz míč pouze vyrazil a kolumbijský útočník Falcao se zorientoval nejrychleji a bez větších problémů zblízka dorážel.

O minutu později mohla letní posila, které se dostává do velice dobré formy, zvýšit na 2:0 svým typickým způsobem, tedy přesnou hlavičkou, ale tentokrát jí po centru Ardy chyběl potřebný důraz. Athletic v této fázi zápasu hrál velice pasivně, a tak nebylo divu, že brzy přišla další šance domácích, tentokrát pálil nad Koke.

Blízko k vyrovnání byl mladý Iker Muniain, ten ale prováhal ideální střeleckou pozici, a tak se snažil přihrát na Oscara de Marcose, ale jeho přihrávka nebyla přesná, a tak se míče ujali domácí obránci. Iraizoz poté udržel svůj tým ve hře, když dvěma brilantními zákroky dokázal zneškodnit pokusy Adriána a Falcaa, kteří se ocitli v téměř identické situaci, ze které padl úvodní gól utkání. Jenže o dvě minuty později již byl strážce brány překonán podruhé, když si Falcao dokázal najít prostor na hlavičku po centru Juanfrana a tentokrát zamířil přesně.

Athletic mohl šest minut před koncem snížit na 1:2, když se po centru Davida Lópeze dostal k zakončení Susaeta. Jeho zakončení ale nebylo důrazné, a tak míč dokázal před brankovou čarou odkopnout Miranda. V nastaveném čase se hosté přeci jen dočkali snížení z kopačky Javiho Martíneze, ale to již bylo příliš pozdě, a tak Athletic podlehl na hřišti Atlética 2:1. Díky tomu se madridský celek dostal na 7. příčku, zatímco Baskům momentálně náleží 9. místo.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Zaragoza 1:2

21.03.2012 20:00

Góly: 9. Pablo Hernández - 30. Apońo (pen.), 77. Apońo

Obrovské překvapení se zrodilo v rámci 29. kola španělské ligy ve Valencii, kde domácí tým prohrál s poslední Zaragozou 1:2. Valencia přitom byla v utkání po celou jeho dobu lepším týmem, ale díky střelecké nemohoucnosti a chybám rozhodčího nakonec prohrála. V tabulce už tak má na třetím místě pouze tříbodový náskok před čtvrtým Levante. Zaragoza je i přes vítězství stále poslední.

Už ve 2. minutě mohli jít domácí Netopýři do vedení. Povedenou kombinaci domácích zakončoval Aritz Aduriz, ale jeho ránu parádně vyrazil gólman Roberto. V 9. minutě už však hosté útok neubránili. Soldado se na pravé straně uvolnil přes dva protihráče a před branku naservíroval přesný balón Pablovi, který neměl problém přízemní střelou vsítit úvodní gól zápasu - 1:0.

O pár minut později to mohlo být o dva góly. V podobné situaci jako u prvního gólu tentokrát zakončoval Aduritz, ale jeho střela pouze lízla levou tyč branky Roberta. Ve 20. minutě pronikal do pokutového území domácích Soldado a byl sražen obráncem Alvarézem, který za tento zákrok viděl červenou kartu. Hosté tak zbytek zápasu dohrávali o desíti.

Ani to jim však nezabránilo velmi podivnému vyrovnání. Ve 29. minutě poslal před branku Valencie centr Lafita a v pokutovém území sehráli hlavičkový souboj domácí Dealbert s útočníkem Apoňem. Hostující hráč evidentně v souboji zahrál rukou, ale rozhodčí k nepochopení všech aktérů i diváků na stadionu pískl penaltu pro Zaragozu, kterou proměnil sám Apoňo a vyrovnal na 1:1.

Valencia si ještě do závěru poločasu stihla vytvořit několik šancí. V jedné z nich se ocitl sám před gólmanem Zaragozy Roberto Soldado, ale ani on ho překonat nedokázal. V nastaveném čase první půle se pak v čisté gólovce ocitl znovu Aduritz, ale jeho střela šla znovu doprostřed branky Zaragozy a brankou tak neskončila. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1 a domácí byli ze současného stavu velmi frustrovaní.

Druhý poločas byl doslova noční můrou pro domácí Valencii. Ta si vytvořila hned několik tutových šancí a navíc téměř nepustila svého soupeře na vlastní polovinu a přesto utkání prohrála. Za zmínku určitě stojí situace z 59. minuty, ve které centroval před branku Zaragozy Jeremy Mathieu a hostující obránce zahrál evidentně ve vlastním pokutovém území rukou, ale penalta pro Valencii se nekonala.

V další stoprocentní šanci se ocitl znovu kanonýr Soldado, ale k jeho smůle mu balón v rozhodující chvíli utekl a jeho zakončení tak nebylo stoprocentní. Po něm spálili další velké šance také Jonas a Jordi Alba a nad Mestallou se začala stahovat mračna.

Jak už to ve fotbalu bývá, jediná střela Zaragozy na branku ve druhém poločase skončila brankou. V 78. minutě se hosté dostali do brejkové situace, kterou výborně vyřešil střelec prvního gólu Apoňo a povedenou ranou z hranice pokutového území nedal Guaitovi šanci - 1:2.

Závěr zápasu domácí zastihnul ve veliké psychické nevýhodě a Valencia už nedokázala na neuvěřitelně smolný průběh zápasu nijak odpovědět. V 88. minutě ještě dostal červenou kartu hostující Zucullini a Zaragoza tak dohrávala v devíti lidech, ale vedení 1:2 dokázala udržet a získala tak pravděpodobně nejcennější vítězství v této sezóně.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Levante UD 1:3

21.03.2012 20:00

Góly: 5. Carlos Vela - 11. José Javier Barkero (pen.), 45. Arouna Koné, 90. Xavi Torres

Nečekané tři body v boji o Ligu mistrů slaví Levante, valencijský klub dokázal překvapivě zvítězit v Baskicku na půdě Realu Sociedad a znovu se osamostatnil na čtvrté příčce ligové tabulky. Skóre sice brzy otevřel domácí Vela, jenže vítězství Levante zařídili svými góly Barkero, Koné a Torres.

Už na přelomu páté a šesté minuty zápasy Real Sociedad vedl, to totiž rychlý protiútok založil až od obrany Iňigo, Xavi Prieto skvěle potáhl míč a krásnou přihrávkou vysunul vpřed Velu, který následně umístěnou střelou nedal Munúovi žádnou šanci. Domácí se ale neradovali dlouho, už v jedenácté minutě se uvolňoval El Zhar přes Martíneze, ten si mu však stoupl do cesty a hlavní rozhodčí odpískal po pádu hostujícího útočníka penaltu. Tu s velkým klidem proměnil Barkero a začínalo se odznovu.

Už o pár sekund později mohl vývoj zápasu dokonale otočit Koné, jenže Brava v přímém souboji nepřekonal. Iborra zase branku netrefil, stejně se vedlo na druhé straně i Prietovi. V pětadvacáté minutě našel Prieto přesně hlavu Imanola Agirretxeho, jeho pokus avšak perfektně vytáhl na roh Munúa. Stejný hráč měl v průběhu prvního poločasu ještě dvě šance, jednou však hlavičkoval mimo, podruhé se mu stejně vedlo i po střele nohou.

Gól měl na noze i Aranburu, jenže tomu v poslední možné chvíli skočil do zakončení Ballesteros a uchránil tak svůj tým od jistoty obdržené branky. V posledních vteřinách úvodního dějství hosté ještě jednou udeřili, dlouhý odkop Farinóse totiž nepřestal pronásledovat Koné, došel si pro míč a střelou z úhlu překvapil Brava.

Druhá půle už tolik vzruchu nepřinesla, oba celky hrály nervózně a šancí bylo k vidění pomálu. Půl hodiny před koncem přecejen jednu měl Vela, po spolupráci s Agirretxem ale nedal. Domácí navíc dohrávali v deseti lidech, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Gorka Elustondo. Sociedad to ale nevzdal a prostřednictvím kopačky Ifrana šel za vyrovnáním, Munúa ale udržel svůj tým ve vedení.

A ve čtvrté minutě nastavení ještě hosté definitivně rozhodli a zároveň i kosmeticky upravili skóre zápasu, Ghezzal ve spolupráci dvou střídajících hráčů připravil ideální palebnou pozici pro Xaviho Torrese, který neodmítl a ranou pod břevno zvýšil na 3:1 ve prospěch Levante. To tak využilo zaváhání Valencie a přiblížilo se třetímu místu na tři body, stejný kus ho dělí také od páté Málagy.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Granada CF 5:3

20.03.2012 21:00

Góly: 4. Xavi, 17. Lionel Messi, 67. Lionel Messi, 82. Cristian Tello, 86. Lionel Messi - 55. Diego Maínz, 62. Guilherme Siqueira (pen.), 89. Guilherme Siqueira (pen.)

Fotbalisté Granady slibovali před úterní předehrávkou ofenzivní koncert a to se jim opravdu povedlo. Odjíždějí sice z Nou Campu s prázdnou, ovšem za svůj výkon se rozhodně nemusejí stydět. Barcelona se díky výhře zatím přiblížila vedoucímu Realu Madrid na rozdíl pěti bodů, ovšem ten má stále duel k dobru. Granada zůstává patnáctá se sedmibodovým náskokem na záchranu.

Diváci se po celou dobu museli bavit fotbalem a osm branek je určitě potěšilo. V samém závěru sice utkání trochu zkazil svým vyloučením Dani Alves, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě. Domácí šli během úvodní čtvrthodiny do vedení 2:0, ovšem hosté během sedmi minut poločasu druhého senzačně vyrovnali. Jenže pak opět úřadoval Lionel Messi, který vsítil hattrick. Hosté už dokázali pouze snížit v poslední minutě z penalty.

Barcelona se dostala do vedení už ve 4. minutě, kdy po centru z levé strany na kraj vápna hlavičkoval Messi zpětně do středu pokutového území a tam se do míče opřel z voleje Xavi, který zamířil do levého dolního rohu. V 17. minutě skóroval sám Messi, když Isaac Cuenca prošel na levé straně vápna a odcentroval skrz až k Messimu, který z voleje pokořil gólmana Júlia Césara povedeným angličanem.

Hosté snížili deset minut po přestávce, když po přímém volném kopu Carlose Martinse vyskočil nejvýše Mainz a hlavou zamířil do vzdálenějšího horního rohu. O pět minut později přidržel Dani Alves ve vápně Beníteze a vyfasoval první žlutou kartu, sudí ukázal na pokutový kop. Ten s přehledem do protipohybu Valdése proměnil po zemi Guillherme Siqueira a bylo srovnáno. Za dalších pět minut se však zrodila paráda Barcelony, nicméně gól padl z ofsajdu.

Po lobu Alvese byl Messi v ofsajdu, poté předvedl nádherný padáček, který zapadl přímo do branky a pomezní nechal pokračovat - 3:2. Osm minut před koncem uklidnil Barcelonu Christian Tello. Po krásné kolmici do vápna centroval před branku Messi, gólman César vyrazil pouze k Tellovi, který placírkou po zemi poslal míč k tyči. A to nebylo vše, hattrick Messi zkompletoval v 86. minutě.

Po další nádherné kolmici Alvese do vápna tentokráte unikl Messi ofsajdové pasti, obešel brankáře a zakončoval do prázdné branky. Alves ale o dvě minuty později zařídil i druhou penaltu hostů a byl vyloučen. Po centru Beníteze do vápna zahrál rukou a sudí ho poslal předčasně do sprch. Siqueira proměnil penaltu ještě s větším přehledem, než v prvním případě a stanovil konečný výsledek 5:3 pro Barcelonu.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Getafe CF 0:0

20.03.2012 20:00

Góly: -

První zápas vloženého kola španělské Primera Division obstaraly celky Osasuny a Getafe. Zároveň se jednalo o zápas nejméně atraktivní, protože diváci na stadionu v Osasuně neviděli jediný gól. Utkání tak skončilo 0:0, což byl zisk spíše pro hosty.

V tabulce si tak Osasuna polepšila o bod na rovných čtyřicet a stále je zapojena do boje o pohárové příčky, ale k tomuto zápasu si může zaškrtnout kolonku ztráta. Getafe si díky bodu polepšilo na šestatřicet bodů a drží se v klidném středu tabulky.

Šance v prvním dějství nestojí skoro za zmínku. Za celý poločas šla na branku pouze jediná střela z kopačky domácího Lamaha a s tou si bez problémů poradil gólman Getafe Moyá. Všechny ostatní nájezdy obou celků skončily buď před pokutovým územím svého soupeře, a nebo velmi nepřesnou střelou.

K vidění tak byl hlavně boj ve středu hřiště o každý balón a převážně taktická bitva, ve které se oba celky soustředily spíše na obranu. Po nevýrazných výkonech obou celků se tak šlo do kabin po pětačtyřiceti minutách za stavu 0:0.

Ve druhém poločase se hrál podobný fotbal jako v tom prvním a šance přicházely pouze ojediněle. V jedné z nich se v 51. minutě zápasu znovu ocitl útočník domácích Lamah, ale z vyložené pozice napálil pouze střed branky, kde stál připravený Moyá.

Také poslední střelu na branku obstarali domácí. Chvíli před koncem hrací doby si García vyměnil balón se střídajícím Lekičem a první jmenovaný ranou z hranice pokutového území pořádně protáhl připraveného Moyu. Žádnou další šanci si ani jeden z celků nevytvořil a utkání tak po nudném průběhu skončilo bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid28233290:2572
2.FC Barcelona28206282:2266
3.Valencia CF28138744:3347
4.Levante UD281351041:3844
5.Málaga CF281351042:4044
6.Espanyol Barcelona281171036:3740
7.CA Osasuna28913632:4140
8.Atlético Madrid28109939:3439
9.Athletic Bilbao28910943:3937
10.Rayo Vallecano281141342:4737
11.Sevilla FC28991030:3136
12.RCD Mallorca28991031:3536
13.Getafe CF28991028:3536
14.Real Sociedad28961331:4033
15.Real Betis28941532:4231
16.Granada CF28941527:4331
17.Villarreal CF286101228:4228
18.Racing Santander284121222:4324
19.Sporting Gijón28661627:5324
20.Real Zaragoza28571624:5122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (741)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele