Primera División - preview 29. kola

20.03.2012, 12:07, aktualizováno 22.03.2012, 08:40
Previews
Dobrou formou se momentálně může chlubit Málaga, po remíze na půdě Realu Madrid hodlá uspět proti Vallecanu. Seville se stále nedaří proniknout na pohárové příčky, proti sestupem ohroženému Santanderu bude favoritem. Program devětadvacátého kola doplňuje zápas Betis - Espanyol.
Racing Santander - Sevilla FC  (čtvrtek 20:00)
V jednom ze čtvrtečních duelů španělské Primera Division se osmnáctý Racing Santander na domácí půdě postaví proti třinácté Seville. Mezi oběma celky je v tabulce pouze devítibodový rozdíl, ale i tak je jasným favoritem zápasu hostující tým. Sevilla si nadále dělá pohárové ambice, na které nyní ztrácí sedm bodů. Racing ztrácí tři body na záchranu a chce bodovat v každém utkání.

Domácí Racing za sebou nemá ideální sérii zápasů. Nyní třikrát v řadě prohrál a stále více se tak utápí v sestupových vodách. Naposledy nestačil na Espanyol, na jehož půdě podlehl 3:1. Mnohem více však mrzí porážka na půdě nováčka z Raya Vallecana, kde v rámci 26. kola Racing prohrál 4:2.

Sevilla však také nemá za sebou úplně nejlepší sérii. Poslední dva duely prohrál a nejvíce určitě zamrzí ten z předminulého kola, ve kterém Sevilla prohrála 1:0 u předposledního Gijónu. V minulém kole prohrála doma 0:2 proti Barceloně, což se dalo očekávat. Nyní proti dalšímu outsiderovi musí bodovat.

První vzájemný duel těchto dvou celků v letošní sezóně skončil remízou 2:2 a tento výsledek by pravděpodobně domácí Racing bral i tentokrát. Sevilla však chce útočit na pohárové příčky a pro vítězství udělá cokoliv. Santander má však v posledních letech se Sevillou poměrně dobrou bilanci a rád by na ní navázal i letos.

Útočník Sevilly José Antonio Reyes byl po minulém zápase proti Barceloně kritizován za špatný výkon, ale v rozhovoru zdůraznil, že důležité je, aby zahrál dobře tým jako celek a že není dobré koukat se na jednotlivce. "Byl jsem sám na sebe naštvaný. Když se snažíte hrát dobře a nejde to, je to vždycky frustrující. My však musíme podat hlavně dobrý kolektivní výkon a pak můžeme začít vítězit."

"Jsme tým a naše výkony se pochopitelně odrážejí od výkonu jednotlivců. V posledním zápase jsem nebyl jediným špatným hráčem na naší straně. Trápí nás tyhle problémy už delší dobu a já čekám na zápas, ve kterém se všechno špatné zlomí v náš prospěch a začneme sbírat body pravidelně,"
dodal Reyes.

Na straně domácí Sevilly nebude moci do zápasu naskočit Emir Spahić, ale naopak by se měl po zranění vrátit Federico Fazio, který tak díru zalepí. Na domácí straně není jistý start zraněného brankáře Toňa, což by byl pro Racing veliký problém. Nastoupit určitě nemohou Bernardo a Lautaro Acosta. Oba dva jsou totiž na hostování ze Sevilly a ve smlouvě mají, že proti svému zaměstnavateli hrát nemohou.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Mario - Álvaro, Osmar, Torrejon, Christian - Diop, Colsa - Arana, Adrián, Jairo - Stuani
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Navarro, Escudé, Fazio, Coke - Rakitić, Medel - Perotti, Reyes, Navas - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 20:00)
Dva týmy v úplně opačných situacích na sebe narazí v Seville, domácí Betis se trápí a není daleko od sestupových vod, teď ale přivítá na vlastním stadionu rozjetý Espanyol a bude mu chtít oplatil podzimní porážku.

Rozdíl v počtu získaných bodů přitom není nikterak markantní, vzhledem k obrovské vyrovnanosti celé ligy dělí osmý (před začátkem kola šestý) Espanyol od šestnáctého Betisu jen devět bodů. Jenže Betis rozhodně nemůže být se svou současnou formou spokojen a nebýt famózního startu do sezony, v němž okupoval dokonce první příčku a sbíral výhru za výhrou, měl by teď starosti ještě mnohem větší. Takto může být ještě stále relativně v klidu, jelikož poslední trojice má na zbytek ligy ztrátu, ta na Betis činí konkrétně devět bodů.

Jenže z posledních deseti ligových duelů zvládli domácí jen dva, stejný počet jich pak skončil remízou, co se tedy týče aktuálních výsledků klubu, řadil by se Betis do dolních pater tabulky. A ani výkony zelenobílých nejsou vůbec ideální, Betis sice před dvěma týdny dokázal potrápit první Real a podlehl mu jen 2:3, jenže už o týden později dostal cennou tříbrankovou lekci od nováčka z Raya.

Espanyol má za sebou dvě vítězství z posledních dvou týdnů, parádním způsobem tak zareagovala na pětizápasové čekání na tříbodový zisk. Oba duely navíc zvládl s velkým přehledem, nejprve rozstřílel doma Rayo 5:1, minule si pak na stejném stadionu poradil s Racingem v poměru 3:1. A radost mohou v menším barcelonském klubu mít hlavně z Philippeho Coutinha, který se rozehrává k úžasným výkonům a táhne Espanyol do evropských pohárů.

A když už jsme u nich, byla by škoda nezmínit, jak je na tom Espanyol v porovnání se zbylými kluby, které se snaží probojovat minimálně do Evropské ligy. Pokud domácí zvítězí, dostanou se na páté místo tabulky o dva body za čtvrté Levante, zítra však čeká zápas i momentálně sedmou Málagu, ta tak klidně může před Espanyolem zůstat.

Oba celky mají poměrně vyprázdněnou marodku, v porovnání s jinými celky Primery División je počet absencí skutečně nízký. Posuďte sami, domácí trenér Mauricio Pocchetino momentálně pracuje připravuje na zápas kádr, ve kterém chybí jen a pouze Sergio García, ostatní hráči (včetně rekonvalescenta Verdúa) jsou plně k dispozici. Domácím chybí jen Ustaritz a Sergio. Poslední dva vzájemné duely vyhrál Espanyol, dokoná tak vítězný hattrick, nebo se Betis do třetice všeho dobrého dočká?
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Nelson, Paulao, Dorado, Nacho - Beňat, Iriney, Sevilla - Castro, Molina, Montero
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Rodríguez, Moreno, Dídac - Forlín, Baena - Weiss, Romaric, Coutinho - Uche
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - Rayo Vallecano  (čtvrtek 22:00)
Ve čtvrtečním zápase 29. kola La Ligy se na hřišti Málagy představí hráči Raya Vallecano. Domácí jsou ve velmi dobré formě, tabulkou se šplhají nahoru, a tak budou chtít získat tři body i nad nováčkem soutěže, ten ale srdnatě bojuje a na venkovních hřištích je velice silným protihráčem.

Málaga hraje v posledních kolech velice dobře. Dokázala porazit Zaragozu, Getafe a Levante a v posledním kole vyválčila remízu s Realem Madrid, která je především v letošní sezóně velice cenným skalpem. I díky této skvělé sérii se ambiciózní klub vyšvihl na pátou pozici a ztrácí pouhé tři body na čtvrté Levante.

Argentinský obránce Martin Demichelis říká, že si v posledních kolech velice věří a hrají velmi dobrý fotbal, díky čemuž získali cenné body, snaží se ale nepropadnout nebezpečnému upokojení: "Bod, který jsme získali v zápase s Realem, je pro nás velice důležitý jak z pohledu tabulkového umístění, tak z psychického hlediska. Stoupla nám morálka a my si opravdu hodně věříme. Víme že můžeme porazit každého. Důležité ale je předvést podobný výkon jako v minulých kolech."

"Budeme mít výhodu domácího prostředí, ale víme, že Rayo je venku hodně silné. Musíme hrát naplno, být trpěliví a hrát celých 90 minut,"
dodává argentinský internacionál. A rozhodně ví, o čem mluví. Pomineme-li poslední venkovní zápas Vallecana, který hráči prohráli 1:5 s Espanyolem, dokázal si nováček soutěže vytvořit třízápasovou šňůru vítězství díky výhrám na d Granadou, Zaragozou a Leventem.

Demichelis do zápasu s největší pravděpodobností nastoupí v roli záložníka, neboť nadále zaskakuje za zraněného Toulalana. Jistý není start stopera Weligtona, který má po zápase s Realem Madrid poraněný kotník.

Rayo v posledním kole dokázalo porazit Real Betis 3:0, a tak na pátou Málagu ztrácí pouhé čtyři body a jistě se bude snažit tuto ztrátu snížit na jednobodový rozdíl. K tomu by mu měl pomoci i již uzdravený Mikel Labaka, zatímco kapitán Michel je stále mimo hru, neboť si teprve léčí své vykloubené rameno.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
W.Caballero - S.Sánchez, Weligton, Mathijsen, Monreal - Demichelis, I.Camacho - Joaquín, Isco, Cazorla, S.Rondón
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Joel - Casado, Pulido, Arribas, Tito - Movilla, J.Fuego - Armenteros, Michu, Piti - D.Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - RCD Mallorca  (středa 20:00)
V jednom ze středečních zápasů vloženého 29. kola španělské Primera Division se předposlední Sporting Gijón pokusí na domácí půdě porazit třináctou Mallorcu. Mezi oběma celky je před zápasem devítibodový rozdíl. Zatímco Mallorca bojuje v klidném středu tabulky, Gijón ztrácí nyní na záchranu tři body a má se co ohánět, aby se dostal pryč z nelichotivé příčky.

Mallorca z posledních tří zápasů získala pět bodů a na slušnou sérii chce navázat také proti trápícímu se Gijónu. V posledních dvou kolech navíc Mallorca uhrála body s o poznání silnějšími soupeři. V rámci 27. kola remizovala 2:2 na půdě Valencie a o víkendu dokonce doma porazila Atlético Madrid 2:1.

Gijón naopak střídá povedené zápasy s těmi horšími a díky tomu se nachází na předposlední pozici. V minulém kole prohrál 2:1 na půdě Granady a nyní tak doufá, že ho čeká jeden z těch povedenějších duelů. Svým výkonem se chce Gijón přiblížit zápasu proti Seville, ve kterém zvítězil na domácí půdě 1:0.

První vzájemný duel v letošní sezóně zvládl lépe Gijón, který v rámci 10. kola vyhrál na půdě Mallorcy překvapivě 1:2. To však nebyl jediný vzájemný zápas v této sezóně. Oba dva celky se poté ještě potkaly ve čtvrtém kole španělského poháru. Tam pokaždé vyhrál hostující tým, ale Mallorca vyhrála 0:2 na půdě Gijónu, tedy o gól více než její soupeř a postoupila do dalšího kola.

Do sestavy Gijónu se po zranění vrací záložník a jeden z klíčových hráčů Miguel de las Cuevas, který doufá v pozitivní návrat do týmu. "Stojíme nyní proti dobrému celku, což dokazují poslední dva výsledky Mallorcy, ale jsem přesvědčený, že můžeme odehrát dobré utkání a zvítězit. V této obtížné situaci potřebujeme každé vítězství a je to o to horší, že jsme v každém zápase pod mírným tlakem."

Na straně domácího celku s největší pravděpodobností nenastoupí Oscar Trejo. Do sestavy se naopak vrací již zmiňovaný De las Cuevas a osamoceného Barrala by měli vepředu klasicky doplnit také Colunga s Mendym. Mallorce bude chybět Ivan ramis, Chori Castro a Michael Pereira. Všichni tři mají distanc kvůli kartám.

Právě Ivan Ramis hovořil před utkáním o šancích Mallorcy. "Teď se nám sice povedli dva těžké zápasy, ale pokud to nedokážeme potvrdit proti lehčímu soupeři, bylo to k ničemu. Teď musíme zabrat jako nikdy předtím a Gijón porazit. Pouze tehdy nám budou body proti Valencii a Atléticu Madrid užitečné."

"Sporting bojuje o záchranu a my musíme očekávat, že takhle také náš soupeř do utkání nastoupí. Kvalita je však nyní na naší straně a toho se musíme pokusit využít. Pokud se nám podaří vzadu uhrát nulu, věřím, že znovu zvítězíme a ještě vylepšíme naší pozici v tabulce," dokončil Ramis.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Pablo - Lora, Botía, Gálvez, Canella - Eguren, Castro - Mendy, Las Cuevas, Colunga - Barral
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cáceres, Nunes, Chico, Cendrós - Alfaro, Martí, Tissone, Nsue - Hemed, Víctor
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Atlético Madrid - Athletic Bilbao  (středa 20:00)
Na stadionu Vicenteho Calderona fanoušci uvidí ostrý souboj o vstupenku do Evropy. Domácí Atlético ani hostující Athletic nechtějí na pohárových příčkách chybět, ještě je ale čeká spousta práce, protože další soupeři zatím pravidelně sbírají body.

Atlétiku Madrid momentálně patří desátá příčka, která nekoresponduje s požadavky vedení či fanoušků. Tým v průběhu sezony vyměnil trenéra a pod Diegem Simeonem se mu začalo dařit, jenže to už nyní tolik neplatí. Ve španělské lize domácí zvítězili z posledních sedmi zápasů jen doma nad Granadou, což se muselo projevit v tabulce. Vedle toho vypadli z vyřazovací fáze Evropské ligy.

Středeční výhra by pro Atlético znamenala jistý postup vzhůru v tabulce, protože hosté mají jen o bod víc. Očekává se, že trenér Simeone postaví úplně stejnou sestavu jako při víkendové prohře na Mallorce. Zraněni jsou Thiago, Silvio a Diego, ten ale bude v nejbližší době připraven hrát.

Hosté se v posledních týdnech ukázali ve skvělém světle v Evropské lize, kde přehráli Manchester United. Ovšem v domácí lize to z jejich strany taková sláva není. Momentálně drží nepříjemnou sérii dvou porážek v řadě, naposlede je na jejich hřišti přehrála Valencia.

"O únavě nemůže být řeč. Tvrdě jsme dřeli, přesto jsme prohráli. Porazili jsme United, jeden z největších klubů na světě, a tak si myslím, že se na nás poté soupeři chtěli o to víc vytáhnout," hledá příčiny proher Iker Muniain. "Zápas na půdě Atlétika je ohromně důležitý, je to náš přímý rival. Když tu vyhrajeme o o víkendu porazíme Gijon, budeme zpět v boji o Ligu mistrů."

Bilbajskému týmu patří osmé místo, čtvrté Levante je jen o čtyři body lepší. Týmu trenéra Marcela Bielsy možná bude v Madridu opět chybět kanonýr Fernando Llorente, v trestu je kapitán Iraola, suspendace naopak skončila dvojici Amorebieta, Toquero.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Real Zaragoza  (středa 20:00)
Valencia v minulém kole trochu překvapivě po sérii ne moc dobrých výkonů zvítězila 0:3 na půdě Athleticu a na výkon z tohoto zápasu bude chtít navázat také domácím zápasem proti poslední Zaragoze. Netopýři mají v tabulce o osmadvacet bodů více a jsou jasným favoritem tohoto klání. Cokoliv jiného než jejich vítězství by bylo obrovským překvapením.

Po sérii neuspokojivých výsledků se Valencia vrací do své staré formy. V předminulém kole sice pouze remizovala 2:2 doma s Mallorcou, ale chuť si spravila v minulém kole na půdě favorizovaného Athleticu, kde díky hattricku kanonýra Roberta Soldada zvítězila 0:3.

Zaragoza má z posledních tří zápasů na kontě zisk čtyř bodů, což je pro ni v tuto sezónu poměrně nezvyklé. I nadále však ztrácí na záchranu propastných osm bodů a musí zabrat. V minulém kole uhrála doma remízu 1:1 s Osasunou. První vzájemný duel těchto celků v letošní sezóně skončil vítězstvím Valencie v poměru 0:1, trefil se Jordi Alba.

Trenér hostující Zaragozy Manolo Jimenéz byl spokojen po remíze svého celku s Osasunou zejména s bojovností u svých borců a rád by ji přenesl i do zápasu proti Valencii. "Každý nadcházející zápas je pro nás ten nejdůležitější a nyní se musíme připravit na Valencii, která má skvělý tým a po právu je na třetím místě v tabulce Primera Division."

"Většinu zápasů prohráváme, protože nezastihneme úvod zápasu. Toho se musíme proti Valencii se vyvarovat, protože pokud budeme rychle prohrávat, naše šance na úspěch se sníží. Naší největší zbraní je nyní bojovnost a to chceme prodat v každém nadcházejícím utkání. Musíme zaujmout postoj jako v zápase proti Osasuně a body můžeme získat klidně i na půdě favorita," dokončil sebevědomě Jimenéz.

Trenér domácích Netopýrů Unai Emery si po vítězství nad Athleticem oddychl a do zápasu proti Zaragoze si věří. "Zápas proti Athleticu nám znovu dodal sebevědomí a my na něj musíme navázat také utkáním proti Zaragoze. Na pohled hrajeme proti snazšímu soupeři, ale v nejvyšší lize nesmíte podcenit nikoho. Já doufám, že nám se to nestane a získáme povinné tři body," dodal trenér Los Che.

Valencia v tabulce bojuje o třetí pozici zajišťující přímý postup do Ligy mistrů pro příští sezónu. Nyní má na tomto místě šestibodový náskok před čtvrtým Levante a ráda by ho ještě navýšila. Do konce sezóny však zbývá ještě jedenáct zápasů a stát se může cokoliv.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Bruno, Rami, Ruiz, Alba - Albelda, Parejo - Feghouli, Jonas, Mathieu - Soldado
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Obradovic, Lanzaro, Pintér, Álvarez - Dujmović, Apoňo - Lafita, Oriol, García - Aranda
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Levante UD  (středa 20:00)
Levante stále udatně bojuje o čtvrtou příčku, která zajišťuje kvalifikaci Ligy mistrů. Další zápas čeká skromný klub na půdě Realu Sociedad. Tým ze San Sebastianu je doma silný, poslední čtyři zápasy na svém hřišti vyhrál.

Real Sociedad pravidelně stídá výhry s prohrami, jeho bilance momentálně stačí na čtrnácté místo a devítibodový náskok na sestupové příčky. Mohlo být lépe, nebýt vlastního gólu Iniga Martineze a následné těsné prohry o víkendu proti Getafe.

"Myslím, že nám v posledních zápasech trochu chybí štěstí. Většinou máme víc šancí než soupeř, jenže když se trápíme v koncovce, je pro nás těžké získat tři body," říká domácí Xabi Prieto. "Na Levante si musíme dát obzvlášť dobrý pozor. To, že se stále drží na čtvrtém místě, znamená, že má vynikající sezonu o stálou výkonnost."

Hosté nabrali v povedené sezoně sebevědomí a v San Sebastianu si chtějí připsat další výhru. Pokud dál chtějí pomýšlet na Ligu mistrů, bodovat potřebují, protože na dostřel je hned několik konkurentů. "Nikdy bychom si nemysleli, že už můžeme mít jednačtyřicet bodů. To bývá hranice záchrany. Chceme tu vyhrát a uspět i v dalším zápase, pak můžeme začít myslet na jiné cíle," prohlásil Javi Venta.

Domácím bude chybět jeden z klíčových mužů Antoine Griezmann, což může přinést výraznější změny v sestavě. Levante nemůže kvůli pěti žlutým kartám nasadit Valda.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Madrid  (středa 22:00)
Boj o titul je po víkendové remíze Realu Madrid s Málagou o něco zajímavější, protože náskok Bílého baletu klesl na osm bodů. V dalším kole Barcelona porazila Granadu, a tak nyní ztrácí pět bodů. Real bude odpovídat ve Villarrealu, který podruhé v sezoně změnil trenéra.

Trenér Barcelony Pep Guardiola se nechal slyšet, že je pro Katalánce nemožné Real do konce sezony dohnat. V táboře lídra ale nic takového nechtějí slyšet. "Podobné řeči nás nezajímají. Máme slušný náskok a musíme se postarat o to, abychom si ho udrželi. Chceme stále podávat kvalitní výkony, na komentáře soupeřů se nesoustředíme," zdůraznil Aitor Karanka, asistent trenéra Mourinha.

Proti Málaze skončila fantastická série Realu, která čítala jedenáct vítězných ligových zápasů v řadě. Domácí Villarreal je na tom mnohem hůře. Z posledních pěti zápasů získal jediný bod a je jen tři body nad sestupovou zónou. Špatné výsledky si už podruhé v sezoně vyžádaly obět v podobě změny trenéra - Joseho Molinu nahradil Miguel Angel Lotina.

Zkušeného kouče čeká ostrý debut proti Realu, který celou sezonu hraje velmi dobře. Mnoho nadějí na úspěch nedává Žluté ponorce ani ligová bilance, za posledních deset let vyhrál Villarreal nad Realem jen dvakrát. Domácí navíc stále bojují s početnou marodkou, mimo hru jsou Valero, Rossi a Catala, v trestu je Marchena.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Getafe CF  (úterý 20:00)
Osasuna letos dokázala porazit Barcelonu a díky tomu se stále drží v boji o pohárové příčky. Situace kolem nich je ale velice vyrovnaná a rozdíl mezi čtvrtým a jedenáctým místem je pouhých šest bodů. Osasuna je na sedmé příčce pouze o skóre za šestým Espanyolem a o dva body za Levante a Malagou. Getafe je na tom o něco hůře, ovšem na jedenáctém místě ztrácí na svého úterního soupeře jen čtyři body a po případné výhře se tak může výrazně přiblížit.

Osasuna už neprohrála čtyřikrát v řadě a získala celkem osm bodů, porazila třeba i konkurenční Bilbao. Ovšem minulé vystoupení na půdě poslední Zaragozy se jí příliš nepovedlo, když pouze remizovala. Getafe v pěti minulých duelech jen jednou prohrálo a dvakrát remizovalo, ve dvou posledních zápasech však vybojoval plný počet šesti bodů. Po výhře ve Villarealu doma zdolalo také Real Sociaded a v tabulce ho tak přeskočilo.

V podzimním vzájemném duelu se oba celky rozešly smírně po remíze 2:2, celkově však Osasuna už nedokázala porazit soupeře šestkrát v řadě a ráda by tuto smolnou sérii konečně prolomila. Kouč domácího celku Jose Luis Mendilibar už může přivítat Dejana Lekiče, který vyléčil zranění nohy, karetní trest si také odpykal Miguel Flaqo. Odpočívat ještě bude Sergio Fernandez, na pozici stopera ho tak i nyní nahradí Roversio.

Kouč Getafe Luis Garcia nenasadí nově zraněného Pedra Leona, ovšem po karetním trestu již bude připraven Cata Diaz. "Líbí se mi práce trenéra Mendilibara, který s týmem udělal velký pokrok. Hráči mají skvělou morálku a navíc předvádí každé utkání rychlý dynamický fotbal, jsou do všeho naplno. Fanoušci domácího výběru jsou navíc skvělí a určitě pomůžou. Soupeř je útočně laděný a nebezpečné jsou hlavně jeho rohové a přímé volné kopy," uvádí Garcia.

Kouč Mendilibar tvrdí, že jeho celek potřebuje tři body více. "Je to pro nás hodně důležité utkání. Stále se mluví o pohárech a my k nim máme celkem blízko. V dalších zápasech narazíme na hodně nepříjemné soupeře a musíme zužitkovat domácí prostředí. Getafe je dobrý celek a umí zaútočit.. Bude to těžký souboj, musíme si dát pozor na rychlé protiútoky," řekl Mendilibar.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Granada CF  (úterý 21:00)
Barcelona postoupila snadno do dalších bojů Ligy mistrů a díky minulému zavání Realu Madrid se přiblížila i boji o titul. Na vedoucí celek tabulky sice stále ztrácí osm bodů, jedenáct kol před koncem to však v žádném případě není nesmazatelná ztráta. Nyní vyzve Granadu, která stále bojuje o záchranu a potřebuje každý bodík. Ovšem úplně nutné to v tuto chvíli není, sedmibodový náskok a patnácté místo zatím dává hostům čas.

Barcelona vyhrála posledních pět ligových duelů, naposledy prohrála 2:3 na půdě Osasuny. K tomu v minulých dvou venkovních duelech ani jednou neinkasovala a shodně zdolala Santander i Sevillu poměrem 2:0. Včetně pohárových zápasů drží šňůru sedmi vyhraných zápasů a v úterní dohrávce s outsiderem to rozhodně nechce porušit. V desátém kole na půdě Granady zvítězila těsně 1:0 a nyní se čeká přeci jen o něco větší rozdíl.

Granada naopak po třech prohrách s celky z horní poloviny tabulky zvládla klíčový duel se sestupujícím Gijónem a nakonec ho po velkém boji porazila 2:1, díky tomu si vytvořila slušný náskok. Kouč hostů Abel Resino ví, že úterní duel bude hodně složitý. "Musíme hrát nejlepší fotbal na světě, abychom si utkání s nejlepším celkem světa pořádně užili. Každý výsledek s Barcelonou kromě prohry je fantasticky," uvádí přesvědčivě.

Dále pokračuje, jaké všechny faktory mohou vést k úspěchu. "Musíme velice dobře bránit, hrát po celých devadesát minut jako tým a hlavně se s balónem moc nemazlit a odkopávat ho nejdál, co to půjde," snaží se najít recept. "Bude to hodně složitý souboj, ale rozhodně nejsme úplně bez šance," doufá Resino. Tomu bude v kádru chybět vykartovaný záložní Carlos Martins a poté zranění Jaime Romero, Fran Rico, Pape Diakhate, Roberto a Hassan Yebda.

Kouč hostů Pep Guardiola stále nebude mít k dispozici Erica Abidala, kvůli problémům s kolenem nebude hrát ani Ibrahim Afellay, do sestavy ale povolal Marca Muniesu a Cristiana Tella. "Barcelona nepotřebuje žádnou motivaci, s nejlepším kádrem světa bude tlačit i tak. Na druhou stranu si ale myslím, že titul letos bude patřit Realu Madrid, který je též velice dobrý a má také skvělého trenéra," dodává závěrem Resino.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.04 - 13.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid27232289:2471
2.FC Barcelona27196277:1963
3.Valencia CF27138643:3147
4.Levante UD271251038:3741
5.Málaga CF271251038:3841
6.Espanyol Barcelona271161035:3639
7.CA Osasuna27912632:4139
8.Athletic Bilbao27910842:3737
9.Rayo Vallecano271141240:4337
10.Atlético Madrid2799937:3336
11.Getafe CF27981028:3535
12.Sevilla FC27891027:3133
13.RCD Mallorca27891028:3333
14.Real Sociedad27961230:3733
15.Granada CF27941424:3831
16.Real Betis27931531:4130
17.Villarreal CF27691227:4127
18.Racing Santander274121122:4024
19.Sporting Gijón27661525:5024
20.Real Zaragoza27471622:5019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (635)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele