Primera División - souhrn 1. kola

17.08.2013, 20:53, aktualizováno 19.08.2013, 23:55
Komentáře a souhrny
Barcelona smetla Levante, to Real Madrid se naopak na tři body dosti nadřel. Správnou nohou vykročil i Real Sociedad výhrou nad Getafe stejně jako Atlético vezoucí tři body ze Sevilly. Tři body mají také celky Athleticu, Valencie, Granady, Raya a Villarrealu, zatímco Celta s Espanyolem remizovala...

UD Almería - Villarreal CF 2:3

19.08.2013 22:00

Góly: 39. Rodri Ríos, 76. Rodri Ríos - 66. Sebastiàn Dubarbier (vl.), 84. Giovani dos Santos, 87. Jonathan Pereira

Almérii se povedl vstup do utkání, ještě po prvním poločase nad Žlutou ponorkou vedla. Villarreal si ale potrpí na dramatické chvíle a to svým divákům dopřál i v závěru zápasu - v poslední desetiminutovce totiž skóre otočil ve svůj prospěch a nakonec zvítězil!

Pokud by vám někdo řekl, že souboje nováčků postrádají náboj a dramatičnost, můžete mu jako příklad uvést právě utkání mezi Almeríí a Villarrealem. Nejenže nebyla nouze o gólové šance, ale jednalo se především o drama do posledních vteřin zápasu. V něm se nakonec raduje Žlutá ponorka a odváží si tři body.

Od prvních minut se hosté snažili určovat tempo hry, jejich aktivitu demonstroval už v první minutě Pérez, jehož pohotová rána po spolupráci s Uchem jen těsně minula Estebanovu bránu. Hernán Pérez tentokrát v roli nahrávače - jeho vybídku proměnil v dobrou střelu záložník Bruno Soriano. Tvrdá rána ale mířila těsně nad. Almería předvedla po čtvrthodině rychlou kolmici za obranu, na kterou si naběhl Aleix Vidal, těsně před gólmanem ale na míč nedosáhl. A opět Vidal - ten si naběhl na přihrávku Fernanda Soriana, dostal se před brankáře Asenja a snažil se ho přehodit, Asenjo ale mrštně vyskočil a míč vyrazil na roh!

Po rohovém kopu Villarrealu a nevyužité šanci Ucheho přišel trest! Rychlý protiútok po straně táhl Rafita, který doběhl až k pokutovému území, tam přihrávkou našel nabíhajícího Rodriho a mladý útočník barcelonského béčka Asenja překonal - 1:0 pro domácí!

Úvodní část druhé půle již mnoho akcí nenabízela, ale po hodině hry jsme se dočkali vyrovnání. Nevýrazného Ucheho nahradil Jonathan Pereira a jeho první dotyk s míčem byl excelentní. Pereira se dostal do blízkosti Estebana a vypálil, míč se odrazil od Sebastiána Dubarbiera a skončil za zády bezmocného brankáře Estebana.

Almeríu sice vývoj událostí zaskočil, ale dokázala se velice rychle vzpamatovat. Stačilo deset minut, aby si vedení v zápase vzala zpět. Suso využil rozhozené obrany Žluté ponorky, skvěle načasoval nahrávku na Rodriho, který postupoval sám na Asenja. Rodri se s ničím technickým nezatěžoval a zkrátka napálil míč pod břevno - 2:1.

Sedm minut před koncem zápasu si možná málokdo myslel, že by Žlutá ponorka mohla najít nějaký recept na překonání Estebana, přesto jí síly ještě zbyly. Aquino nebyl na pravé straně nikým obtěžován, takže měl dostatek času k centru. Na něj si v pokutovém území počkal Giovani dos Santos a ranou z bezprostřední blízkosti srovnal. Stále to ale nebylo vše!

O pouhé tři minuty později přišla Almería o všechny body - z pravé strany centroval dos Santos, míč z jeho kopaček skončil u kopaček Pereiry a střídající hráč se nyní už dočkal regulérního gólu. Villarreal otočil v závěrečné desetiminutovce utkání ve svůj prospěch a na jeho radosti nic nezměnila ani závěrečná velká šance Diaze, který mohl srovnat, ale v dobré pozici minul Susův centr.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 2:2

19.08.2013 22:00

Góly: 43. Álex López, 47. Charles - 53. Víctor Sanchez, 75. Thievy Bifouma

Ani dvoubrankové vedení nakonec nestačilo domácí Celtě Vigo k ukořistění všech bodů v zápase s Espanyolem. Příjemné zjištění alespoň pro svěřence nového trenéra Luise Enriqueho bylo, že i po odchodu největší ofenzivní hvězdy Iaga Aspase dokážou střílet branky v hojném počtu.

Na nahrazení místa uvolněného Aspasovým odchodem do Liverpoolu má zásluhu nová posila Charles, jenž v létě přišel z Almérie. Hned v prvním zápase se mu podařilo skórovat, když zvyšoval na 2:0 po první brance Álexe Lópeze. Hosté však ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně, využili chyb obrany Celty a nakonec mohou zpět do Barcelony odjíždět téměř s pocitem, jako by zvítězili.

Velký podíl na konečném výsledku má však také brankář Casilla, jenž některými dechberoucími zákroky udržel hosty ve hře a umožnil jim vůbec hnát se za vyrovnáním. Snížit ztrátu se krátce po změně stran podařilo Víctoru Sánchezovi a o dvaadvacet minut nato srovnal střídající Thievy. Pro Celtu šlo o nefalšovaný šok, který si však zapříčinila sama, když nedokázala navázat na povedenou první půli, kde hosty sotva pustila do větší šance.

V úvodním poločase zpočátku neuspěl s tvrdou ranou Oubiňa, když mířil těsně nad. Následně pohořel na výtečném Casillovi i Augusto Fernández a poté také López ranou zblízka. Bývalý španělský mládežnický reprezentant však s blížícím se koncem první půle přece jen uspěl, když převzal Krohn-Dehliho přihrávku a s přehledem zakončil. Ještě hůř bylo pro Espanyol jen minutu po změně stran, neboť Charles přidal druhou branku. Znovu u toho byl v zárodku akce Krohn-Dehli, jenž zleva poslal do šestnáctky prudký centr, a nová posila Celty přesnou hlavičkou udělala na domácí fanoušky skvělý první dojem.

Charles dokonce krátce nato málem přidal i svou druhou branku v utkání, zastavil ho však skvělým zákrokem pozorný Hector Moreno. A tak proti proudu hry překvapivě padl gól na druhé straně. Krásnou ranou z hranice šestnáctky se prosadil Sánchez a Espanyol se probudil k životu. Podle toho se zachoval i trenér hostí Javier Aguirre, jenž na hřiště poslal Thievyho. Ještě než se však dostal ke slovu, museli hosté mnohokráte děkovat Casillovi za sérii skvělých zákroků po pokusech Krohna-Dehliho, Fernándeze i Rafinhy.

Odměny se španělský brankář Espanyolu dočkal čtvrthodinu před koncem. Javi López centroval a právě střídající Thievy doklepl míč do sítě. Zaskočená Celta v závěru vrhla síly dopředu, ale ani Gustavo Cabral se svou ranou neuspěl, a tak ještě nakonec mohli být domácí rádi za remízu. Poslední šance zápasu totiž připadla Stuanimu, jenž v dobré pozici hlavičkoval pouze nad a nezavršil tím pádem strhující obrat Espanyolu. Přesto katalánský celek může odjíždět se vztyčenou hlavou a jistě bude chtít v příštím kole s Valencií navázat tam, kde v pondělí skončil.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Elche CF 3:0

19.08.2013 20:00

Góly: 40. Alberto Bueno, 44. Alberto Perea, 74. Alberto Bueno

Nováčkovi z Elche se první výstup v rámci Primera Division vůbec nepovedl a odjíždí s prázdnou. Domácí Rayo potvrdilo, že úspěšná sezona minulého ročníku by se za určitých okolností zopakovat mohla, a nadělilo Elche tři branky.

Domácí si cenný náskok pojistili již v rámci první půle, do šaten totiž odcházeli za dvoubrankového vedení. To v poslední fázi utkání ještě krásnou ranou navýšil Alberto Bueno, jenž dnes večer zaznamenal dva góly. Do první šance se dostal José Carlos, ale brankář Herrera si s jeho pokusem poradil více než zdatně.

Manu Del Moral si výborně na penaltu naběhl na čechraný míč, jeho volej se jen těsně nevešel mezi tři tyče domácí branky. Domácí obrana překvapivě dělala chyby a hráči soupeře jí poněkud proklouzávali mezi prsty. Nejaktivnějším hráčem byl zřejmě Manu Del Moral, který uplatnil svoje dlouholeté zkušenosti z Primera Division. Na poslední chvíli se nějakým obětavým zákrokem ale vždy podařilo zabránit mu ve skórování. Právě naopak, byli to domácí, komu se povedlo vstřelit první branku.

Pět minut před poločasem prožilo hostující Elche kratší výpadek, který však rozhodl o výsledku utkání. Nejprve totiž dostal Saul přihrávku do běhu a proběhl až do vápna. Tam si rozmyslel zakončení a nahrál do druhé vlny spoluhráči Buenovi, který bezmocného Herreru prostřelil - 1:0.

Přesto, že se možná hráči Elche viděli v šatnách, představení ještě nekončilo. Stačila další malá chyba v obranné součinnosti a umění Alberta Perey. Ten obdržel nahrávku ve vzdálenosti zhruba pětadvaceti metrů, s ničím si hlavu nedělal a míč napálil přesně za Herreru. Ten byl také v tomto případě bez šance.

Domácí vedli o dvě branky nad nováčkem a utkání v poklidném tempu kontrolovali. Takže tomu odpovídal i obraz předvedené hry. Další velké šance jsme se dočkali až po hodině hry, Pereův průnik do pokutového území ale sudí David Fernández jako penaltový neposoudil. To nemuselo Vallecanu vůbec vadit, o pouhé čtyři minuty později totiž fanoušci dostali další krásný dárek.

Alberto Bueno se rozhodl rozšířit svou sbírku povedených střeleckých zásahů a z dobrých třiceti metrů krásnou ranou poslal míč až za záda brankáře Mana Herrery! Tím uzavřel skóre zápasu, protože Elche nenašlo čas ani síly na další odpor. Do konce utkání již ani jedna ze stran vážnější akci nevymyslela, branek jsme se ale dočkali překrásných.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 1:3

18.08.2013 23:00

Góly: 37. Diego Perotti - 35. Diego Costa, 79. Diego Costa, 90+2. Cristian Rodríguez

Po sedmdesát minut dokázala Sevilla vynulovat takřka vše, s čím hosté z Atlética Madrid přišli, ovšem závěrečná dvacetiminutovka rozhodla o tom, že favorit přece jen zvítězil a veze si z Andalusie tři body za výhru 3:1. Dvěma góly se o to postaral muž zápasu Diego Costa.

Po úvodním opatrném oťukávání málem prolomila bezbrankový stav Sevilla, když Kokeho skvělý centr do hloubi pokutového území usměrnil Bacca nešťastně jen do břevna. O dvě minuty později tak mohla padnout branka na druhé straně, ovšem po krásné kombinaci na jeden dotek dokázal Villovu střelu brankář Beto konečky prstů vyrazit vedle své levé tyče.

Deset minut před koncem první půle ale Atlético přece jen udeřilo, a jak jinak než ze svých tradičně silných standardních situací. Obrana Sevilly nejenže při Kokeho rohovém kopu propadla na přední tyči, ale zároveň ani nedokázala vzadu uhlídat Diega Costu, jenž zblízka pohodlně osamocen sklepl míč do odkryté brány.

Domácí však nesložili zbraně a hned po třech minutách od inkasované branky dokázali vyrovnat zásluhou Perrotiho. Jeho pumelice do horního růžku z dobrých pětadvaceti metrů zaskočila Courtoise, jenž si sice na míč šáhnul, ale nedokázal jej již vytlačit mimo tři tyče. Povzbuzená Sevilla pak i po změně stran byla zpočátku lepším týmem, ale s šancemi Marina i Baccy si již Courtois poradil.

Závěr utkání pak patřil trpělivým hostům. V 79. minutě si Costa naběhl na kolmou přihrávku za obranu a dokázal navzdory tlaku soupeřova obránce poslat míč na vzdálenější tyč, kterou Beto neměl šanci pokrýt. V samotném závěru pak dodal výsledku punc jednoduché výhry Cristian Rodríguez, jenž individuální akcí takřka z poloviny hřiště skóroval na konečných 3:1 pro Atlético. Sevilla sice odehrála kvalitní utkání, z nějž si jistě může do příštích týdnů vzít mnoho pozitiv, ale nepovedený závěr je přesto v nočním utkání stál všechny body. To hosté z Madridu navázali přesně tam, kde v minulé sezoně skončili a naznačili, že i bez hvězdného Falcaa budou okupovat přední příčky tabulky.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Granada CF 1:2

18.08.2013 21:00

Góly: 57. Francisco Puñal - 38. Youseff El Arabi, 45+2. Hassan Yebda

Úspěšně do nové sezony vykročila Granada, která v napínavém zápase dokázala zvítězit v Pamploně nad Osasunou 2:1. Výhru si hosté zařídili již v první půli díky brankám El Arabiho s Yebdou. Za domácí následně snižoval Puňal, to ale bylo z jejich strany vše.

V úvodu přitom jako první zahrozila Osasuna, když Cejudův pokus z první minuty přinutil Roberta Fernándeze k brzkému zákroku. Granada kontrovala střelami těsně vedle z kopaček Beníteze a El Arabiho, ovšem skóre se měnilo až po osmatřiceti minutách. Youssef El Arabi si naběhl na Nyomův centr a usměrnil jej přízemní ranou za záda brankáře Fernándeze. V druhé minutě nastavení navíc dal druhý gól do šatny Hassan Yebda, když tentokrát centroval Benítez.

Viditelně otřesená Osasuna se nedokázala vzpamatovat ani v úvodu druhé půle a jen díky bravurnímu zákroku Fernándeze po střele El Arabiho neprohrávala brzy 0:3. Až v 57. minutě se dokázal prosadit Francisco Puňal, jenž využil odraženého míče po centru Sisiho a poslal jej z osmnácti metrů do dolního levého růžku branky.

Granada pak měla skvělou příležitost navýšit své vedení zpět na dva góly, když osm minut po brance na 1:2 zahrál Oriol ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho zahrání se postavil Piti, ovšem trestuhodně napálil míč přímo do Fernándeze, a tak se skóre neměnilo. Povzbuzená Osasuna se snažila zvrátit nepříznivý vývoj, ale ani Arribasův hlavičkový pokus, ani střela Sisiho ze závěrečného tlaku se neujaly, a tak svěřenci Lucase Álcaraze odjíždějí zpět na jih Španělska s cennou výhrou 2:1.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis 2:1

18.08.2013 21:00

Góly: 26. Karim Benzema, 86. Isco - 14. Jorge Molina

S nečekanými obtížemi, ale přece. Real Madrid díky pozdnímu zásahu Isca dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Realem Betis a zvítězil 2:1. Nedostatků však bylo požehnaně a hostující Betis může ze stadionu Santiaga Bernabeua odjíždět se vztyčenou hlavou.

Hned samotný úvod naznačil, že toto utkání nebude ani zdaleka tak jednoznačné, jak se jen pár hodin předtím podařilo zdemolovat konkurenci Barceloně. Real se sice zdánlivě ujal vedení, ale Perquisův vlastenec nebyl uznán pro ofsajd. Byl to jinak naopak Betis, kdo aktivně vysoko napadal a těžil z chabé defenzivní připravenosti zaskočeného Realu. Molina se svými prvními pokusy ještě neuspěl, když pokaždé ztroskotal na brankáři Lópezovi, jenž trochu překvapivě dostal přednost před Ikerem Casillasem.

Ve čtrnácté minutě však ani López nedokázal zareagovat na rychlý protiútok vedený letní posilou Cedricem, jenž projel středem hřiště a poté i okolo Sergia Ramose jako nůž máslem a naservíroval míč Molinovi před odkrytou branku. Španělský útočník se do třetice nemýlil a Betis slavil nečekané vedení.

Dost možná klíčový moment zápasu nastal jen o chvíli později, kdy se znovu dostal do skvělé příležitosti aktivní Cedric. Tentokrát však jeho pobídka gólem neskončila, neboť Verdú ve vyložené šanci těsně minul Lópezovu pravou tyč. Kdyby lídr Betisu poslal svůj tým do dvoubrankového vedení, nemusel andaluský celek nakonec odjíždět s prázdnou.

Po tomto budíčku se domácí přece jen probrali k životu. Šťastný smolař Perquis si znovu dal vlastní gól, který byl znovu neuznán kvůli postavení mimo hru, a poté následovalo galapředstavení Karima Benzemy. Francouzský útočník rozhodně neprožil ideální zápas a spoluhráčům svými náběhy spíše škodil, neboť pozorná obrana Betisu jej vystavovala do jednoho ofsajdu za druhým a nadějné akce Realu tak končily zmarem. Paradoxně se však o vyrovnání ve 26. minutě postaral právě Benzema. Iscova přihrávka z kraje pokutového území jej konečně zastihla v linii s obránci soupeře a následné zakončení nedalo brankáři Andersenovi nejmenší šanci zareagovat.

Ještě do poločasu mohl hostům vrátit vedení Nosa, ale jeho tvrdá hlavička po rohovém kopu skončila pouze na břevně. Do šaten tak týmy odcházely za stavu 1:1. Po změně stran Real začal zhurta v honbě za vítězstvím a Betis se čím dál více jenom bránil. Kdyby měl Cristiano Ronaldo trochu více štěstí a jeho rána z patnácti metrů neskončila jen na břevně Andersenovy branky, mohl si Real ušetřit spoustu starostí. Po povedeném vstupu do druhé půle totiž domácí znovu poněkud zvolnili a nebyli ani pořádně schopní si vytvářet gólové příležitosti.

Až příchody Ángela Di Maríi s Álvarem Moratou za nevýrazného Özila s Benzemou se hra Realu opětovně rozhýbala, hrdinou zápasu se však stal jiný hráč, a to Isco. Letní posila z Malagy si naběhla do šestnáctky na perfektní Marcelův centr a hlavou uklidila míč do sítě k radosti domácích příznivců a hlavně debutanta na trenérské lavičce Carla Ancelottiho. Konec zápasu si již Real pohlídal a může tak slavit těsnou výhru na úvod sezony, ovšem s vědomím, že je stále výrazně na čem pracovat.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Levante UD 7:0

18.08.2013 19:00

Góly: 3. Alexis Sánchez, 12. Lionel Messi, 24. Dani Alves, 26. Pedro, 41. Lionel Messi (pen.), 45. Xavi, 73. Pedro

Barcelona vstoupila do sezony snad nejlepším možným způsobem, účinek Gerarda 'Taty' Martina se projevil okamžitě. Pokud někdo pochyboval o síle katalánského giganta, mýlil se. Levante možná jelo na Camp Nou s vidinou možného bodového zisku, ale odjíždí bez něj a navíc se sedmi góly v síti...

Hostující obránce Pedro Lopez před utkáním vzpomněl na předešlý střet, v němž Levante taktak sahalo po bodu. Utkání sice nakonec rozhodl Cesc Fábregas, ale mohla to být správná cesta. "...ale třeba to teď už vyjde," prohlašoval Lopez. Nevyšlo. Právě naopak, Barcelona v nedělní školní lekci vyučovala a hostům nadělila hned sedm branek!

Sotva vyšli hráči Levante z kabin a okusili trávník na slavném stadionu, mohl brankář Keylor Navas do sítě pro míč. Dirigent Xavi vymyslel skvělou přihrávku na Fábregase, který nesobecky ještě vylepšoval pozici pro spoluhráče Alexise. Před Chilanem zela prázdná svatyně, takže pro něj už nebylo větším problémem poslat míč do sítě - 1:0.

Na Navasovu bránu se valil jeden nebezpečný útok za druhým, což dokumentoval držitel Zlatého míče osobně. Na Xaviho delší přihrávku ale Lionel Messi těsně nedosáhl. Mrzet ho to ale nemuselo, o deset minut později totiž stejně slavil. Pověstné rychlé kombinace katalánského týmu nebyly k zastavení, Fábregas započal další z nich. Míč se dostal až ke kopačkám Argentince a ten si se zbytkem i díky Pedrovi poradil - 2:0.

Těžko uvěřitelný kolotoč nahrávek a šancí se nezastavoval. Katalánci již zase připomínali dobře promazaný stroj, který neúprosně drtí vše před sebou. A dokonce udeřili dvakrát. Nejprve se do role střelce pasoval po sprintu zakončující Dani Alves, po něm se o pouhou minutu předvedl také Pedro Rodriguez, který těžil ze spolupráce s Messim - 4:0 po třiceti minutách.

Pět minut před přestávkou se pomyslný gong ozval znovu dvakrát. Nejprve se do pozice útočníka vtělil Adriano, který byl faulován. K míči se ale nepostavil on, nýbrž Lionel Messi. To je většinou záruka kvality, což se potvrdilo i tentokrát. Stále to ale nebylo vše, spolupráce Fábregase se Xavim vedla ke střeleckému úspěchu druhého jmenovaného - 6:0!

Slovy těžko popsat, jak se asi v tu chvíli cítili hráči Levante a jak moc vítaná asi poločasová přestávka byla. Možná ani Rocky se v ringu necítil tak špatně. První poločas nabídl šest branek, druhý byl o poznání chudší. Deset minut po změně stran se do análů utkání mohl zapsat opět Messi, ale Navas byl tentokrát na místě. Miniduel Messiho s Navasem byl k vidění ještě několikrát, brankář hostí se ale už nachytat nenechal. Tedy, ne od Messiho, protože ještě jeden hráč jej překonal. Jednalo se o Pedra, který stanovil konečný stav utkání se šokujícím výsledkem sedm nula pro domácí. Na hřiště se dostal v závěru zápasu také Neymar a tak není divu, že se celý tým dočkal zasloužených ovací. Pokud bude v nastoleném trendu Barcelona pokračovat i v příštím kole, má se Málaga na co těšit!

Více informací k zápasu

Valencia CF - Málaga CF 1:0

17.08.2013 23:00

Góly: 65. Ricardo Costa

Jediná branka rozhodla o vítězi atraktivního utkání mezi Málagou a Netopýry z Valencie. Ti na svém domácím hřišti porazili Schusterovy svěřence nejtěsnějším možným rozdílem a tři body zůstávají na Mestalle.

Oba týmy se loňskou sezonu přetahovaly o poháry, úspěšnější nakonec byla Valencie. Ironie svedla tyto dva konkurenty dohromady hned v prvním utkání a historie se opakuje! Díky trefě Ricarda Costy totiž Valencia opět vítězí. První šanci ale měli hosté z Málagy. Nový trenér Schuster se musel vypořádat s odchodem mnoha kvalitních hráčů, a tak poslal na trávník několik nováčků. Fabrice Olinga, ročník 1996, Sergi Darder, ročník 1993, atd.

Jako první mohla Málaga udeřit už po pěti minutách, když se Dudův centr dostal až k hlavě Roqueho Santy Cruze, který jako pověstný hlavičkář zamířil a řádně vyděsil mnoho fanoušků domácího týmu. Jeho pokus skončil těsně vedle Alvesovy tyče. Odpovědět mohl Hélder Postiga, nová posila si naběhla na za obranu a chystala se nebezpečně vypálit, ale obránci se včas stáhli a jeho ránu zablokovali.

Santa Cruz hodně zlobil obrannou linii Valencie, ale jeho pokus z malého vápna mu na poslední chvíli obětavě překazil jeden z obránců. Valencia pro změnu sbírala rohové kopy a z jednoho takového málem udeřila. Na centr od rohového praporku si totiž naskočil zadák Adil Rami a jeho hlavička nadělala Caballerovi velké problémy. K velkému sólu se nadechl Éver Banega, když měl za zády třetího obránce, byl faulován. Z následného přímého kopu ale branka nepadla - argentinský špílmachr totiž vysoko přestřelil.

První poločas uzavřel Helder Postiga, jehož našel mladík Juan Bernat. Portugalský veterán byl ale tísněn dvěma protihráči a jeho zakončení nebylo z nejideálnějších. Dějství druhé začalo zajímavým protiútokem Málagy po ose Santa Cruz - Duda - Gámez. Míč se znovu vrátil k Santa Cruzovi a jeho pokus musela zablokovat pozorná obrana. Do útoku se dostala také Valencie, Pereirův centr na Postigu skončil po Portugalcově skluzu jen těsně vedle tyče! To bylo varování, které si Málaga nevzala k srdci.

Po hodině hry se totiž Ricardo Costa rozhodl, že je načase něco s výsledkem udělat. Volný přímý kop Míchela se dostal k Caballerovi, vzdušný souboj ale vyhrál Rami. A od něj se míč dostal ke Costovi, který pohotově zakončil do opuštěné brány - 1:0!

Deset minut před koncem vystřídal Dardera Sebastián Fernández a ihned se mohl stát hrdinou. Po dobrém rohovém kopu se totiž 'vyšrouboval' nejvýše a jeho hlavička zamířila jen těsně vedle! To mohlo být ještě drama. Takto ale tři body Netopýři uhájili a sezonu začali výhrou.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Athletic Bilbao 1:2

17.08.2013 21:00

Góly: 31. Patrick Ebert - 29. Markel Susaeta, 50. Iker Muniain

Valladolid nestačil na Athletic Bilbao, Iker Muniain rozhodl o třech bodech pro baskické Lvy. Real sice ještě našel odpověď na první ránu Susaety, ale na tu druhou již lék neměl.

Valladolidu se v utkáních s Bilbaem nikdy příliš nedařilo, z osmi vzájemných zápasů vyhrál pouze jednou. O favoritovi bylo jasno, ale ve fotbale přece nikdy nevíte. Příprava Valladolidu vyšla, prohrál jen jedinkrát. S tímto vědomím se chtěl poprat s osudem a pokusit se porazit Lvy z Bilbaa. V útoku Bilbaa dostal prostor Kike Sola, nová to akvizice ofenzivně laděného týmu. A již po pěti minutách si připsal první vážnější střelu na bránu, třebaže ke gólu ještě nevedla.

V dresu Valladolidu patřil k těm nejaktivnějším hráčům Ebert, jehož časté průniky dělaly obráncům Bilbaa problémy. Nicméně, Ebertovi spoluhráči ofenzivního hráče nedoplňovali a mnoho slibných akcí tak končilo mimo tři tyče, popřípadě odkopem obrany. Udeřit mohlo na druhé straně, do průniku se dostal Susaeta, ale napálil jen boční síť.

Bylo to ale varování, kterého si soupeř nepovšiml a byl za to potrestán. Stejný hráč, tedy Markel Susaeta, totiž po spolupráci s tvůrcem hry Beňatem nekompromisní ranou poslal do sítě a Athletic vedl 1:0!

Nicméně, radost hostujícího celku měla jepičí život - o pouhé tři minuty později totiž na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav 1:1. Aktivní Patrick Ebert si naběhl na pas spoluhráče Óscara Gonzáleze a přesnou ranou srovnal krok.

Do druhého poločasu oba týmy nastupovaly plni očekávání a se stejnými šancemi. Ty se však záhy naklonily na stranu Athletiku, neboť po nedorozumění domácích obránců se k míči nadvakrát dostal mladíček Iker Muniain, který si s dorážkou poradil výtečně, a Bilbao svému soku odskočilo na rozdíl jedné branky.

Zaskočení domácí hráči již nedokázali najít tak bleskurychlou odpověď na inkasovanou branku a pečlivá obrana Lvů jim vlastně ani souvislejší tlak neumožňovala. A pokud už se taková šance naskytla, většinou ji hráči Valladolidu nedokázali dotáhnout do úspěšného konce vlastními chybami. Do další slibné šance se dostal Kike Sola, ale brankář Marino byl pozorný a jeho pokus zlikvidoval. Ander Herrera se snažil pojistit vedení svého týmu, ale po zajímavě vyhlížejícím průniku pálil jen do boční sítě.

Domácímu týmu ubíhaly závěrečné minuty mílovými kroky, čas se postupně krátil a jak se blížilo vypršení devadesáti minut, jednalo se v podání Valladolidu již spíše o křeč. Iker Muniain tedy svou brankou z úvodu druhého dějství rozhodl o třech bodech pro baskický celek a jeho úspěšný vstup do nové sezony.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Getafe CF 2:0

17.08.2013 19:00

Góly: 42. Carlos Vela, 71. Haris Seferović

Real Sociedad potvrdil své ambice a navázal na loňský úspěch tím nejlepším stylem - výhrou nad madridským Getafe. Hosté z hlavního města nedokázali najít odpověď na střelecké úspěchy Carlose Vely a Harise Seferoviće. Tři body tedy po zásluze zůstávají na stadionu Anoeta.

Generálku na střet s Olympiquem Lyon v rámci bojů o Ligu mistrů Real Sociedad zvládl, sebevědomí na týmu trenéra Arrasateho bylo poznat vlastně po celý zápas. Hlavní hvězdou utkání byl Carlos Vela, který jednu branku vstřelil, na druhou kolegovi Seferovićovi přihrál. Od prvních minut jsme ale na nějakou fotbalovější akci čekali, oba týmy spíše čekaly, co vymyslí ten druhý.

Sociedad si vzal na starost první vážnější zakončení a bylo velice povedené - útočník Gonzalo Castro svou ranou dokonce orazítkoval břevno Moyovy brány! Kombinační hra tažená po křídlech se celku ze San Sebastianu vyplácela již minulý ročník a na dobrou tradici chce zřejmě nový trenér navázat. Právě z křídelních prostorů se míč často snášel před Moyovu bránu, kam si zpravidla sbíhal Haris Seferović. Jeho střela ale mířila nad břevno. Poté tempo hry upadlo a množství soubojů se svádělo především ve středu hrací plochy.

A právě v té chvíli domácí tým udeřil. Tři minuty před koncem prvního poločasu se míč od Castra dostal k rychlonohému Velovi, který využil vyběhnutí brankáře hostí a obloučkem ho překonal - 1:0 a spokojenější byla o přestávce šatna domácího týmu.

Pro začátek druhé půle nebylo třeba střídání, oba týmy nastoupily v nezměněné sestavě. Hosté chtěli odjet do Madridu s alespoň nějakými body, o což se staral především Pablo Sarabia. Jeho pokus z úvodu poločasu ale postrádal jak razanci, tak přesnost. Kombinace v poklidném tempu se domácímu Realu Sociedad dařily na výbornou a zaručovaly mu, že se jeho soupeř nedostane do chráněné zóny brankáře Claudia Brava příliš často.

Po hodině hry se na hrací plochu právě místo talentovaného Sarabii dostal Ángel Lafita, zkušený to středopolař. Hostům se ale ani po jeho příchodu nedařilo dostat se byť jen na dostřel Brava, naopak hrozili domácí. A konkrétně to byl Haris Seferović, jemuž se podařilo posunout misky vah na stranu svého týmu. Po Velově výborné přihrávce přesně mezi obránce si totiž mladý švýcarský útočník poradil i s brankářem Moyou a Real Sociedad vedl o dvě branky!

Hosté nenašli recept na kompaktně hrajícího soupeře, nestačili mu ani rychlostně a prakticky si nevypracovali žádnou vyloženou šanci na zdramatizování. To se tak nekonalo, sudí Juan Martínez Munuera tak mohl po více než devadesáti minutách v klidu ukončit zahajovací duel nového ročníku La Ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona11007:03
2.Rayo Vallecano11003:03
3.Atlético Madrid11003:13
4.Real Sociedad11002:03
5.Villarreal CF11003:23
6.Athletic Bilbao11002:13
 Granada CF11002:13
 Real Madrid11002:13
9.Valencia CF11001:03
10.Espanyol Barcelona10102:21
 Celta Vigo10102:21
12.UD Almería10012:30
13.Real Betis10011:20
 Real Valladolid10011:20
 CA Osasuna10011:20
16.Málaga CF10010:10
17.Sevilla FC10011:30
18.Getafe CF10010:20
19.Elche CF10010:30
20.Levante UD10010:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (258)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

a teraz zdolať Lyon

Seferović sa ukazuje ako super posila, bol pri oboch góloch takisto ako Vela.

1.gól Seferović - Castro - Vela gól na 1 dotyk

2. gól Vela prihrávka za obranu a Seferović sám na brankára dal

Reagovat
smazaný uživatel

Toto by konečne mohla byť Muniaínova sezóna.

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic půjde nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Barca koupí Mangalu za 40 mega, dobrý stoper, ale nehorázné prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mangala Zajímal by mě zdroj

Reagovat
Kongo

No,Malaga dneska byla velice tvrdý oříšek.Hráli hrozně zataženě.Ale i přesto se nám podařilo vyhrát,sice to byla šmudla gól,ale i ten se počítá.Z Bernata se nám stává výborný hráč,přes tu pauzu se hodně zlepšil a ten tah na levého beka se jeví jako výborný,s Vierou jim to klape.I Fede se ukázal ve velmi dobrém světle.Vybojoval na sebe 2 žluté karty a v 2.poločase byl hodně vidět.Vypadá to dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Mathieum? Že hrál Bernat

Reagovat
Kongo

má trest z posledního zápasu minulé sezony,ale budu radši,když tam bude hrát Bernat a Mathieu záskok ta Costu nebo Ramiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Mathieu hrál minulou sezónu TOP a byl jeden z vašich nejlepších hráčů, né-lípou vůbec nejlepší. Pak jsem ještě koukal, že místo Jonase hrál Michel a místo Freghouliho nějakej Cantabria o kterým sem nikdy neslyšel

Reagovat
Kongo

Mathieu byl dlouho zraněný a hrál až ke konci sezony na stoperovi.Jonas má taky trest z minulé sezony a na Michela to nemělo vliv,protože to jsou oba úplně jiný posty.Fede Cartabia je z Mestally čili z rezervy,v přípravě hrál více než dobře a dostal právem šanci.Sem rád,že konečně někdo vystrnadí ze sestavy Feghouliho,protože ten je v poslední době hodně slabý a není tam vidět bojovnost jako u ostatních hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Michel je podobný post jako Jonas. Michel je CAM a Jonas je CF.

Reagovat
Kongo

Michel nastupuje na CM.Jonas je podhrot nebo přímo hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

S Jonasem souhlas, ale Michel je spíš ofenzivní. Naopak ty dva zataženější záložníky hráli Javi Fuego a Banega

Reagovat
Kongo

Banega teď hraje AM.

Reagovat
Aldeano

A Postiga se jeví dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Má dobrý pohyb

Reagovat
Kongo

Naběhal toho dneska strašně moc.Bojoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán Costa je v plnej zostave na lavičke, nie? kto je kapitán Vale, ak je Costa na lavičke?

Reagovat
Dominator

Soldado

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

nečetl jsem celý článek o tom, kde se psalo o Costovi jako o novém kapitánovi, každopádně my moc na výběr nemáme. Tipl bych, že pokud nebude na hřišti on, tak dostane pásku Banega

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
-Kopy-

Nic moc utkání, Malaga nechtěla moc hrát a hodně se soustředili na obranu, naštěstí jsme tam jednoho šmudlu procpali...jsem zvědavej kdo příště bude hrát, když bude zpátky k dispozici Parejo, Mathieu a Jonas...Michelovi utkání moc nevyšlo, tak se nabízí Parejo...Mathieu a Jonas budou chtít taky hrát ale vítězná sestava se nemění ? no necháme se překvapit...

Reagovat
Kongo

No snad tam toho Bernata nechá,je vidět,že je to post pro něj.V Malaze mě hodně překvapil ten Fabrice,který je ročník 96,ale hrál výborně.

Reagovat
Kily

já bych řekl, že spousta z nás se strašně namlsala těmi výkony proti Interu nebo Olympiakosu a čekala podobnou jízdu, navíc když přijel soupeř, který hodně oslabil. Rozdíl mezi Málagou a IM nebo OP byl hlavně v té defenzívě, ona za celý zápas udělala jenom jednu chybu a především nehrála naivně a hloupě s tím, že se hráči poctivě vraceli, drželi posty a vylučovali tak možnost ne přečíslení, ale čehosi, co by přečíslení nějak připomínalo. Tady se povedla jenom jedna akce až za stavu 1:0, kdy tam přihrával Feghouli a snažil se zakončit Postiga

Reagovat
Kongo

To byl Joao a ne Feghouli,tuším.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
madridcan

Bol som na oslave a vas zapas asi mrknem zo zaznamu. Chcem sa, ale spytat, ze ci Mala uz je definitivne rozobrana alebo je tam nejake nadej, aby zabojovali? Viem, ze hodnotenie po jednom kole je smiesne, ale co to mohlo napovedat.

Reagovat
madridcan

*ze ci Malaga uz je

Reagovat
Kongo

No hráli úplně jinak jak minulý rok.Ten útok je slabý,do ofenzivy se mi tam líbil jenom Kamerunec Fabri.Ale ta obrana nevypadá zle.Uvidíme jak budou hrát proti slabším týmům,ale Malaga letos o záchranu hrát nebude.

Reagovat
-Kopy-

podle mě budou hrát klidnej střed tabulky, ta 96 ročník Fabrice vypadal slušně ale jinak toho krom dobré obrany moc nepředvedli, ten kádr se pěkně vybrakoval...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
C-M@ster

Toulá se tu někde madridcan nebo někdo s kontaktem na něj?

Sháněl ho xBarney na vHerně.

Reagovat
Dr. Admess

Barça, Barça, Baaaaaarça!

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi liga panecku

Reagovat
Kluivert9

Zalez.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšia

Reagovat
penepi

Iba 1:0 v II. polčase? Hanba.

Reagovat
Rssa

Je to sice jen první utkání v sezóně, ale naznačuje to sympatickou cestu návratu k Barce z 2008/2009, kdy hrála famózní fotbal.

Čím to? Všiml jsem si zatím pár indicií.

1/ pressing - napadání, napadání a napadání. To je snad nejviditelnější změna oproti loňsku. Hráči opět hrají s takovým pokynem, že kdo ztratí balón, ten ho musí ihned získat zpět. A nejlepší na tom je, že se přidal i Messi! Takhle bojovat, napadat jsem ho neviděl pěkně dlouho.

2/ šířka - konečně se začalo zase více používat šířky hřiště. Jak Pedro, tak Alexis to tam spolu s krajními beky dobře obstarávali, přihrávky na stranu hodněkrát uvolnily naše hráče k zakončení, roztáhly hru a tím daly větší prostor pro náběh do vápna

3/ prostupování řad - to, co tady někdo (Brian? Jakub?) vloni kritizoval (a měl pravdu), se dle mého hodně zlepšilo. Rozestup mezi řadami je daleko menší, pronikání zálohy obranou a útoku zálohou/obranou - i v obranné fázi - utvořilo kompaktní a nečitelný celek. Tím dokážeme lépe kontrolovat hru. A vidět opět Piqého nabíhat si do útoku a být při tom dobře zajištěný - to je k nezaplacení

Jistě, je to hodně dáno soupeřem, který byl tragický v obranné hře a kolikrát nám nechal utvořit přesilu v JEHO!! vápně 5 proti 1, stejně tak hladovostí hráčů po fotbale, takže je špatné dělat závěry, ale pokud takhle budeme hrát, můžeme prohrát a přesto budu spokojený. Snaha je viditelnější.

Z hráčů nevím koho chválit více, ale kromě klasiků (Leo, Dani, Busquets), bych možná vyzvedl 3 hráče, kteří byli nenápadní.

Alexis - motorová myš, konečně mu to začalo vycházet

Cesc - produktivní, tvořící, dneska byl správně využit

Mascherano - tvrdý, agresivní, skluzy, předstupování...takový, jaký by být měl pořád

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je zásluha trenéra a rotace, snad to bude pokračovat.

Reagovat
Rssa

Krom té obrany máme dostatečně široký kádr. Ještě bych se pokusil o nějaké to CB a bylo by to optimální.

Byl bych rád, kdybychom po loňské sezóně (ač úspěšné) měli daleko lepší fyzickou připravenost. Zdálo se mi, že jsme často pak nestíhali a na jaře už to nebylo vůbec ono. A s tímto náročnějším fotbalem bude fyzická připravenost o to víc důležitější. S tím souvisí i pravidelná a dostatečná rotace.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude barca celou sezonu(v každém zápase) předvádět takový presing, tak to fyzicky vydržet nemůžou, but to bude vidět na hřišti nebo se zvýší marodka.

Záležet bude také na motivaci, klidně i ne tuto sezonu, ale to další...

Reagovat
Rssa

Proto se bavíme o možnostech rotace, protože těch cca 20 hráčů tento fotbal zvládnout může s přehledem.

A krom toho středu obrany máme na každou pozici adekvátní náhradu, aniž by utrpěla naše hra. Tak uvidíme.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

pro Bundesligu, 4. nejlepší ligu světa.

Reagovat
smazaný uživatel

*2.

Reagovat
homeles8

po Gambrinus lize

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
penepi

Potom La Liga 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo se tu ptal, jestli by šli koupit lístky na Betis před zápasem. Tak jo, šli by

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Kup je po zápase, budou levnější.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Mi pripomenulo dialog z Run fat boy, run:

Gordon: Hey I've got you those tickets you wanted...

Dennis : They were for yesterday!

Gordon: Oh so NOW you don't want them?

Dennis : Why would I want them?

Gordon: You could... sell them on e-bay.

Dennis : Who would buy tickets for an event which happened yesterday?

Gordon: ...Time Travellers.

Reagovat
Spalovač šancí

Další důkaz o tom, že španělská liga nemá žádnou valnou úroveň ...

Reagovat
smazaný uživatel

Levante by v Německu nestáhalo ani v regionální lize. takový komici

Reagovat
smazaný uživatel

A proto byli loni ve čtvrtfinále EL

Reagovat
iamek

když vyhraje Bayern v lize7:0 tak je to válec,když Barca tak La Liga nemá úroveň,

Reagovat
smazaný uživatel

ale jakým stylem, ono je rozdíl dostat sedmičku, když jezdíš nahoru dolu a nebo souboje jen vyklusáváš

Reagovat
iamek

pán je znalec.

Reagovat
Andis

Teda koukám ted na Real...a jestli bude Betis hrát z poloviny jako hraje teď...ámen s Jabloncem

Reagovat
monty25

Asi vsadím dvojku.

Reagovat
monty25

První poločas koncert, druhý poločas už se to spíš dohrávalo... Očekával jsem, že Barca jasně vyhraje, ale 7:0? To je paráda!

Jinak ten zákrok Lopeze byl jeden z nejhloupějších penaltových faulů, které jsem kdy viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Zdravím, mohl bych vás snažně poprosit o vyplnění dotazníku k mý bakalářce? Nezabere to víc jak 3 minuty a má to fotbalovou tématiku, takže zas takovej OT to není

http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/nabidka-zajezdu-na-fotbal/

Díky moc všem !!

Reagovat
smazaný uživatel

Máš to tam Proč bych nepomohl dobré věci

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, kéž by takových bylo víc ... na liga.cz jsem se setkal jenom s komentářema ve stylu "TÁHNI"

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, i tady na EF je dost takových lidí

Reagovat
Mercury

Done.

Reagovat
smazaný uživatel

hotovo kolego

Reagovat
X-bano-X

Hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnocení hráčů 1-5 jako ve škole:

Lopéz 1 - Chytal dobře, připsal si dost zákroků a pomáhal rozehrávce.

Carvajal 2 - Byl hodně vidět. Dost si nabíhal a zvládal osobní souboje. Jen jednou nebo dvakrát mu to úplně nevyšlo. Na první soutěžní zápas za Real ve 21 letech klobouk dolu.

Ramos 2/3 - Podporoval střední záložníky. Při prvním gólů ale nedokázal pohlídat Cedrika.

Pepe 3 - Neměl moc práce, ale sebejistotu nehýřil. Trochu na hřišti plaval.

Marcelo 1 - Silný v útoku a stíhal se i vracet. Bylo ho plné hřiště.

Khedira 2/3 - Celkem nevýrazný. Moc toho dobře neudělal, ale ani nezkazil.

Isco 1 - Ovládal střed pole a rozdával skvělé balony. Skvěle si pokryl míč a došel pro faul. Dal gól na 2:1.

Modrič 2 - Odebírání míčů zvládal a dobře je i rozdával.

Özil 1 - Nejlepší na hřišti. Úniky po křídlech, drzé přihrávky. Křídlo mu svědčilo, asi nejlepší hráč zápasu společně s Iscem.

CR7 2 - Nebyl tolik vidět jako obvykle, ale občas si blýskl kličkou a průnikem. Přímým kopům scházeli centimetry.

Benzema 3 - Sice dal gól, jinak podal bezzubý výkon. Často v ofsajdu a zakončování hodně skřípalo.

Střídající hráči

Casemiro 1 - Střed hřišti si dokázal pokrýt a rozdat kvalitně míč. Nezmatkoval a působil jistě.

Di María 2 - Dobře přihrával, ale i nebezpečně střílel. Vycházely mu i kličky.

Morata 1 - Moc dlouho nehrál, zhruba 10 minut, ale stihl toho dost. Došel si pro faul, dal "gól" z ofsajdu, natahal na sebe obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Lopez okrem 1 dobreho zakroku nic.. pre centre si skoro vobec nechodil a s obranou akoby vobec nekomunikoval

Reagovat
Losinho

Carvajal byl tragický, Khedira taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal nic moc, ale tragicky nie..

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal tragický nebyl

Reagovat
Aldeano

Dobře nehrál.

Reagovat
Losinho

Hořel, nestíhal...pro mě zklamání.

Reagovat
One-Real

Teda podle tohohle hodnocení bych čekal výhru 5:1 aspoň.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mercury

Isco leda za gól, jinak umí zahrát podstatně lépe, Carvajal a Sami tak za 4 oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco 1+1, celou dobu aktivní, nabízel se do kombinace a bavil diváky. Dneska jasnej MOTM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď skoro lituju, že jsem ten zápas viděl.

Reagovat
Foppy

No neblázni, jako výkon na jedničku tam podle mě dneska nebyl ani jeden teda. Za mě:

Lopéz 2/3

Carvajal 2/3

Ramos 3

Pepe 3

Marcelo 2

Khedira 3/4

Isco 2

Modrič 3

Özil 3/4

Cristiano 3

Benzema 3

--------------

Střídající hráči

Casemiro 2/3

Di María 2/3

Morata 2

Tragická byla především přechodová fáze, na to se místy nedalo koukat. Ale tak snad to půjde už jen líp, 3 body jsou doma a to je hlavní...

Reagovat
madridcan

Isco jak sa bije po znaku....na nezaplatenie

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dolezite body.. keby Real zakopne hned v 1. kole to by bolo rana pre psychiku

Reagovat
smazaný uživatel

Isco.. Isco,.. Isco

Reagovat
smazaný uživatel

Uff, pěkně se real natrápil. Ale střídání Benzemy za Moratu bylo parádním tahem, oživil hru a rozběhal to. Marcelo potom parádní centr, Isco hrál po tom gólu hlavou s velkou chutí, viz. ty dvoje jesličky za sebou například..

Reagovat
Basty

ten real byl dneska ubohej až z toho oči boleli

Reagovat
Aldeano

Takový porod jsem nečekal. Betis snad bude ještě lepší než v loňské sezóně, hrál opravdu parádně. Ale zklamalo mne to, co bych čekal pod Ancelottim nejméně a to obrana. Hru to chce ještě hodně zlepšit. ¡Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnoceni hracu Realu -

Diego: 2

Carvajal: 4

Pepe: 3

Ramos: 5

Marcelo: 3

Khedira: 3

Modric: 3

Isco: 3

Ozil: 3

Ronaldo: 3

Benzema: 3

Morata: 1

Casemiro: 2

Reagovat
smazaný uživatel

Od 1 do 10?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, normalni skolni znamkovani od 1 do 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco 3 ?

Reagovat
smazaný uživatel

dobru noc..

Reagovat
smazaný uživatel

Leda tak od 10 k 5

Reagovat
smazaný uživatel

Od 10 k 5 to jde s Realem..

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

ty radsej nechaj tak tuto ligu

Reagovat
Aldeano

Reagovat
teenz

Isco 3 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Celej zapas to sral, jeden gol ho nemuze zachranit. Prekazel Ronaldovi, zkousel nejaky ujety klicky, kde mu kazda druha nevysla , nic extra nepredvedl..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.. no dobre, iba dal prihravku Benzemovi, vytvaral sance, priame kopy, robil si hracov a dal vitazny gol.. inak nic

Reagovat
teenz

Aha, takže to že celý zápas odjezdil po prdeli, byl z našich hráčů nejlepší a nejaktivnější na tebe dojem neudělalo.

Tak či tak, statistika 1+1 to jistí.

Reagovat
smazaný uživatel

je to troll, ocividne

Reagovat
smazaný uživatel

Tu prihravku jsem opomnel, takze ok, 2-, ale ty klicky apod. To bylo na par facek..

Reagovat
teenz

Furt byl jeden z nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

a Ronaldo si dneska prekazal sam sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

Příště Casemiro a Morata základ!

Reagovat
smazaný uživatel

To se nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický zahajovácí zápas sezóny pod novým trenérem, s novými tvářemi na hřišti a pár zraněními. K ideálu měl dnešní výkon hodně daleko, byla tam spousta chyb a nepřesností, ale stejně se do tabulky vždycky za vítězství zapíšou jen 3 body a ty jsme nakonec vybojovali. Líbil se mi Modrič s Moratou, katastrofálně hrál Ramos, přes kterého šel gól a předvedl ještě další minimálně dvě hrubice, které za něj musel řešit Pepe. V Ancelottiho se Zidanem mám ale naprostou důvěru a věřím tomu, že teď už se budeme jen zlepšovat.

Reagovat
smazaný uživatel

No jsem rád za výhru, ale celkem lituju Jablonec, jestli zahrajou podobně tak mají slušně zaděláno.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplná kopie z loňska s Vale, tragédie.Nechápu jak se Ronaldo dokáže vracet z ofsajdu tím stylem, že pochoduje a čumí na spoluhráče když mají balón. Kdyby se aspoň nabízel.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nás je docela blbý, že se oslavuje Isco (nelíbil se mi nijak zvlášť) a zase tolik se neřeší, co jeho přítomnost dělá s Cristianem a Özilem. Máme posilu na svém místě, kde září a dvě největší ofenzivní hvězdy minulých let trpí. To, že skoro vždycky několik vteřin drží míč, je taky úplně proti tomu, co se hrálo dřív a budeme si na to muset zvyknout. Úplným vrcholem bylo, když se do přeplněné levé strany začal cpát i Mesut, podle mě šel ven i kvůli tomu, napravo nikdo nebyl. Defenziva je zase trochu jiná kapitola, zdálo se mi, že hráči nedodržují pokyny, za celou přípravu jsem neviděl, že by se Modrić tlačil tak dopředu jako dneska, že by kouzlo Bernabéu? Pepe se mi ve druhé půlce konečně líbil, rychle získával míče, hnal nás, byl lídrem. I když na něho vždycky plivali, je to hráč, co udělal pro kariéru v Realu všechno. To je to, co nemá Coentrao. A Marcelo se z toho vesmíru může zase vrátit, vyžehlil si to.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Heh. Kdyz jsem to napsal ja, tak ses mi vysmal a kdyz to napsal mere, tak s nim souhlasis.

Reagovat
Aldeano

To proto, že ty jsi napsal uplně to samé. Tím to bude

Reagovat
teenz

Co to meleš prosím tě ? Isco hrál asi nejlíp z celýho týmu, však to tak je.

Palcuju pro to - co píše o Mesutovi a Crisovi, což jsem psal i já.

Reagovat
smazaný uživatel

"že se oslavuje Isco (nelíbil se mi nijak zvlášť)"

Tak jestli je tohle lepsi znamka, nez 3, tak to potes koste..

Reagovat
teenz

Boha hochu, tak to už nevim jak ti pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, pomoz si sam, mne je to ukradeny.

Reagovat
teenz

Evidentně.

Reagovat
smazaný uživatel

ked sa Ronaldo alebo Ozil nechaju vyviest tym ze velda nich hra dalsi top hrac tak nieco s nimi neni v poriadku..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hrac jim leze do prace a jeste hraje nechutnym stylem..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jedna perla za druhou..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
One-Real

Ozil se mi v prvni pulce celkem libil, prislo mi ze mu ve druhe dosla stava. (opet)

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas byl děsný po všech stránkách Modrič mimo, Ozil a Ronaldo mimo, Karim ten mimo nebyl, ten byl v ofsajdu. Ve druhém jak se to trošku sklidnilo tak už tam bylo vidět, že to nějaký systém má. Ronaldo se prosazoval i přes jiný post než je zvyklý, chce to jen čas.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale s Mesutem a Cristianem spis dela system a rozestaveni nez samotnej Isco, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá to hlavně to točení pozic. Ronalda a Karima.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
One-Real

tak ten rozdíl mezi Iscem (držení míče, občas klička dozadu, lepší kontrola a to, že neupaluje přímo k bráně) je proti Angelovi (pokud jde o brejky, tak letěl směrem brána hlava nehlava) docela dost znát, ale tak s tim se muselo počítat, že nebudeme tolik brejkový a budeme se snažit dominovat, až se zažije střed zálohy a hráči si ty pozice osvojí, tak si myslím, že si překážet nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o to nejde. Tady jde furt o to rozestaveni a memeni pozic. Ozil se z kridla stahuje do stredu, proto se logicky Isco stahuje do kridla a proto se CR z kridla tlaci pod hrot. A porad se to takhle mele. Potom jde Ozil zpatky doprava, Ronaldo si zbehne niz pod hrot, Isco zustava. Ti dva potom nevi, co maji hrat. Ronaldo na hrotu a pod hrotem hrat nemuze, protoze nema takovou kontrolu balonu a neumi s nim tak dobre a sikovne pracovat na malym prostoru a zadama k brance. Proto, aby byl platnej i v mezihre, tak musi hrat na kridle, kde ten prostor bude mit a kde to neni tak precpany. Naopak Ozil vzdycky tezil z toho, ze byl sam ve stredu, kde mel sam pro sebe dost prostoru a hlavne z toho, ze ze stredu mohl davat finalni nahravky bud na Ronalda, Di Mariu nebo Benzemu, mohl si vybrat. Kridla mu to krasne roztahli, proto i Karim nebo Higuain meli vic prostoru. Tohle na kridle uplatnit nemuze, hrozne ho to tam svazuje, neni ve svym prostoru, odkud to rozdaval a ted ani neni na koho to rozdavat.. Vsechno jde pres stred.. krome Marcela.

Reagovat
One-Real

Ja to chapu, jen narazim na tu situaci, ktera se stavala v dobe, kdy bysme rok dva zpatky (s tou sestavou v te dobe) sli do brejku a resili jsme to jinak. Pokud si to hraci zaziji a budeme opravdu ve vetsine zapasu diktovat tempo (Modric zacne plnit to, co vypadalo ze plni v priprave, misto Khediry bude hrat nekdo fotbalovejsi, to meneni pozic bude fungovat lepe a celkove budeme ve vice hracich vepredu) tak to takovy problem nebude, protoze tam se s tou rotaci stejne pocita. Jinak dneska jsem to videl, psal jsem to pri zapase ze hrajeme cca...

Ozil --- Modric --- Khedira (nebo tihle dva opacne)

Benzema - Ronaldo - Isco

Jsem celkem zvedavej na venkovni zapas, jestli pujde od zacatku DiMa misto Ozila, nebo nedejboze dotahneme toho Bejla. Dneska podle me Carlo vsadil na to, ze to hriste proste ovladneme, protoze pri nenatlakove hre, tohle nemohlo fungovat. (uz kvuli tomu pleteni pozic)

Reagovat
smazaný uživatel

Isco hraje urcite niz nez Mesut. A problem je prave v tom, ze Cristiano s Ozilem si na to nemusi zvyknout nikdy. Stejny problem jako u Davida Silvy v ManCity.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim, že to tak i je myšleno - přítomnosti Isca - tzn. na tom postu, kterej má zastávat. Naše hra prostě musí bejt ušitá na Ronalda a podle toho se to musí skládat. Ale věřim, že zápasový zkušenosti v příštích týdnech ideální řešení Carlovi ukážou. Ted' jde hlavně o to, aby zase nebylo po titulu jen kvuli tomu, že si budeme experimentovat.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to chceš poskládat s Iscem, aby to Cristianovi a Mesutovi sedělo? A jestě u toho musíš počítat s tím, že on se z té levé strany nehne, má v sobě zakódovanýho něco podobnýho jako Švancara, kterýho z té strany trenéři pořád vyhání.

Reagovat
smazaný uživatel

A Mesut opravdu za rok odejde, nepamatuju, že by šel střídat, když DOMA potřebujeme dát gól. Bylo vidět, že je téměř v šoku . A tribuny IIIIIIsco IIIIIsco, tak to je konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak prece slo o to mit zase zalohu, ktera za Mourinha neexistovala. Dynamika a nabehy byly, ale nebyla zaloha. Ta ted sice s Iscem a Modricem je, ale neni dynamika a nabeh ze stran. A kazdy prece vedel, ze v tom maji prsty hlavne tri hraci a Mourinhovy kone - Mesut, DiMa a Khedira. Muj ideal byl, ze se to nejak skloubi. Na AM bude hrac a la Bayernsky Kroos, ktery se bude stahovat a pomahat s rozehravkou a kontrolou mice, aby ti dva pivoti nebyli proti presile, coz je presne typ Isca a protiklad toho, cim je Mesut.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude s tím ještě hodně práce. Tady holt doplácíme na to, že každej trenér hraje jinak, zatímco Barca pořád stejně. V lize, kde získáš 99 bodů a stejně prohraješ, je to sakra nebezpečný. Navíc tolik mladých máme, třeba Carvajal na to tempo Betisu čuměl jak puk a snad desetkrát nahrál hrozně. Já jsem teď zvědavej na to, jak do toho zasáhnou oba Baskové, Khediru mám skoro chuť odepsat , ten nevěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis, presne o tom jsem psal a presne proto jsem chtel Juppa nebo Kloppa. To byl muj hlavni duvod - pokracovat v tom, co prinesl Mourinho, ale trochu to pospanelstit, aby to nebylo tak rychly a hr dopredu za kazdou cenu => prinest do toho silny vliv zalohy a drzeni mice s kombinaci. Kazdopadne to je jasny, ti hraci si budou muset zvykat, bude to trochu trvat, ale ti mladi se toho dostanou, to problem nebude. Navic s tou zalohou to bude jeste pekna komedie, kazdy hrac jiny, kazdy se hodi k nekomu jinymu.. Ale na ty dva samozrejme taky cekam jak na spasu a tesim se na ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco spolecne s Mesutem bude fungovat jen tezko. Coz znamena 4-2-3-1 s jednim z nich na AM.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pro mě zklamání, čekal jsem, že Isco to napravo dá. Bohužel.

Reagovat
One-Real

Nevěšte hlavy dolů, máme před sebou celou sezónu, a máme Zizoua, ten to vymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ne. A opravdu jsem cekal odchod Ozila v nejblizsich dvou letech.

Reagovat
hntlyl

- ze je napravo Ozil marny se vedelo i za Mourinha, to je snad Carlova chyba

- neni to uplne jeho pozice

- vsak to rikal sam Carlo, ze nechce hravat na kontry

- kdyz se vlevo cpal Ozil, tak byl vpravo Isco

jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

No konecne na kompe a nie len cez mobil. Takze, zo zaciatku som si skoro nevyrval vsetky vlasy, ale rovno aj hlavu. Nechapal som, ze co tam predvadzaju. Vyhyckany pripravou a zrazu Betis nam robi problemy? Stoperi spinkali, zaloha sa videla prvy krat asi a Inzaghi ehm ehm chcel som napisat Benzema narodeny v ofsajde.

Fajn je to prve kolo, ale nechcem po tejto sezone vyzerat ako styridsiatnik kvoli stresom. Velka slabota to bola a tri body su zlate. Isco potesil, ale este si ma neziskal. Na splatenie tych kecov za mlada este bude musiet makat.

Reagovat
One-Real

Sevilla hraje a Atletico ....

Reagovat
smazaný uživatel

Perottiiiiiiiiiiii

Reagovat
One-Real

Gooooooooooool

Reagovat
madridcan

Inak Carlo, snad bude oko v poriadku. Neviem sice, co sa mu stalo, ale predpokladam, ze ma vysoky tlak a praskla mu cievka. Je tu este alternativa v podobe prievanu, ale skor to bude ta cievka.

Reagovat
One-Real

Seville hraje dobre zaloha, ale potrebovali by poradnyho utocnika (Gaimero do zakladu), protoze ve vapne to resi vtipne, pokud to vubec nejak resi a nezamotaji se tam do klicek (Marin), ale na to ze nehraje Gaimero, kterej by mel s timhle pomoct a Kondogbia, kterej by mel celkove hre pomoci, tak celkem plni to, co jsem cekal. Letos budou vysoko.

Reagovat
Aldeano

Přesně tak.Gameiro by tomu pomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

DC19

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Costa

Reagovat
Aldeano

Jinak parádní góly

Reagovat
monty25

Co chybělo, aby mi vyšel tip 1:1 na zápas Real - Betis...

Reagovat
madridcan

Rozum

Reagovat
monty25

Spíš bych řekl, že asi tak 5 minut. Jinak to byl jenom nezávazný tip tady na eurofotbalu v infu před zápasem. Na přesný výsledek bych samozřejmě nesázel... No ale ve čtvrtek na Betis asi dám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že prohraješ.

Reagovat
smazaný uživatel

tobě

Reagovat
madridcan

Povedal clovek, co tu pribehne s vyplakavanim na Dolara, ze mu na*ebe na usta. Sezona zacala, tak treba trosku vyplakavania a zlcu. Uz som sa o teba bal. Dobre, ze si v poriadku

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Mohlo to být od prvního kola hned zajímavější. Ale nevadí - Barca se ukázala jako válec. Real jako zrezivělá funící lokomotiva. Nakonec můžeme být i tak spokojení.

Reagovat
Pinturicchio

Neskutečný, ty vole.

Reagovat
smazaný uživatel

to si říkám taky, když vás tady s Realistama vidím si navzájem honit pinďoury

Reagovat
Pinturicchio

Jo, to je možný, jenže my se tady s některýma fanouškama Realu podporujeme už sakra dlouho, ty jsi ještě předevčírem lezl kanálama a pomalu jsi sem ani nepsal, jak ti cvakala prdelka z toho, jak bude Barcelona hrát, ... vyhrajete rozdílem dvou tříd nad Levante a ty už tady zase rojzíždíš ty své "sebevědomé" kecy, jako ten, na který jsem reagoval, ... klasika, no.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak když člověk neokomentuje kdejakou pytlovinu, tak leze kanálama ...

... mimochodem jsem si se zájmem prohlížel, jak jsi se ztrapnil na anglických diskusích ... A nejlepší je, že ikdyž mají "Angličani" pravdu, tak ty o nich hrdinně prohlašuješ, že jsou to "děti z Anglie". Samozřejmě v italské diskusi, kde se nemůžou takovýmhle atakům bránit. Ty jsi fakt špatnej člověk. Úplně otevřeně. Prostě schnilé jablko v košíku.

Reagovat
Pinturicchio

Největší podvraták na EF jde o někom říkat, že je špatnej člověk, síla. Tak si pak ještě přečti, co dělají Angličani. Zalez radši zpátky do toho kanálu.

Reagovat
teenz

Já bych ho vůbec neřešil. On je úplně jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak to máš recht ...

Reagovat
valloire

je sebevědomí a "sebevědomí"

Reagovat
valloire

...zdravé sebevědomí je dobré,ale to tvoje sebevědomí je ničím nepodložené,je nemocné a to tak,že každou chvíli musí chcípnout.

Reagovat
Pinturicchio

To máš recht, k lidskému dnu, kde odpočívá s podobnými, jako je on, díky bohu ani nedohlédnu.

Reagovat
Alessandro24

Reagovat
Pinturicchio

Jinak, nekomentuje každou pytlovinu? Po tom včerejším zápase už evidentně zase chuť máš, ... ty jsi fakt neskutečný podvraták a slizská krysa.

Reagovat
Pinturicchio

Reaaaaal

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jsem ještě zvědavej na Villareal a Rayo. Snad vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

no s tým naším kádrom to bude sakra ťažké

Reagovat
smazaný uživatel

DC19

Reagovat
smazaný uživatel

Pinturicchio

Reagovat
-Carles-

Skvelé výsledky zatiaľ Škoda že Betis neuhral aspoň bod. DC19

Reagovat
alcantara

Perotti krasny gol, dufam, ze este nepovedal posledne slovo a ciastocne sa vrati. Kedysi bol fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

No a i dle Marci měl kopat Betis za stavu 1:1 penaltu.

Nejlepší je komentář v diskusi: "První zápas, první loupež".

Reagovat
valloire

Reagovat
madridcan

http://www.matchhighlight.com/full-match-game/spanish-la-liga-full-match-game/real-madrid-v-real-betis-2/

prve video, minutaz 43:30...neodkazuj sa tu na Marcu a na komentare, ked si to vies najst sam a posudit. Velmi malo na penaltu. BTW zrazu sa promadridska Marca hodi. Boli casy, ked sa nehodila

Reagovat
Dominator

Mne to tiez na penaltu nepripadalo, ale potom z tych opakovaciek to smrdelo a komentatori na mojom streame boli tiez rozhodne za jedenastku

Reagovat
smazaný uživatel

no, hezky. Hráč Real skáče přímo do hráče Betisu bez úmyslu hrát balon. Tohle je penalta.

Nebo ne, bílí pohádkáři?

Reagovat
madridcan

Nie. A nechaj si ten rasisticky podton, ze som biely a svoje detske narazky Pohadka bola napriklad tvoje plakanie, ze ciste vypichnutie lopty od Varana pred Messim bola penalta Tam hladaj pohadky.

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo neskutečný i poté, co viděl opakovačku, si blekotal to svoje

Reagovat
smazaný uživatel

Neodbíhej od tématu. Tohle prostě penalta je. Hráč Realu buď uklouzne nebo chtěně skočí do hráče Betisu, který zrovna zakončuje do brány. Penalta a když to vezmu kolem a kolem, tak i červená karta.

Když to vezmu kolem a kolem, tak jste začali se špínou hodně brzy.

Reagovat
madridcan

Lopta bola vysoko a pad hraca Betisu pomerne dobrovolny. Ako som uz pisal, velmi malo na penaltu. Rovnako ako bolo velmi malo na penaltu, ked Ronaldo dvakrat pri centri trafil ruku hraca Betisu v pokutovom. Takze nebude to tak, ze ty sa snazis vytahovat spinu nejak skoro?

Reagovat
Pigeon

Lidi, kteří mají vlastní zdravý rozum, si to posoudí sami. Že to napsali v nějakém plátku nic neznamená. A pokudd tohle bylo na penaltu, tak v každém zápase by bylo tak 5-6 penalt.

Reagovat
valloire

To je právě ten zakopaný pes. Ta první věta...

Reagovat
Pigeon

ano, je to cíleně

Reagovat
smazaný uživatel

jiřkovi chybí

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi tě upřímně líto.

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní vstup do sezony

Jen škoda toho středečního zápasu, protože jinak by to byl útok na desítku. Levante dobře nehrálo, ale nijak to nesnižuje náš skvělý výkon. Na jednu stranu je to krásná ukázka toho co by nás mohlo čekat, na druhou stranu bych ale nechtěl vidět 25 zápasů, kdy by se druhý poločas už jen dohrával. Každopádně Messi parádní výkon a v prvním poločase stál za pěti brankami, i když má statisticky ''jen'' 2+1. Hodně se mi líbil Alexis, stejně tak Pedro a hlavně se mi líbilo, že Jak Pedro, tak Tello zvládli hrát vpravo i vlevo. Jen jsem si nebyl místy jistý Macheranem a stopera to prostě chce. Už jen z toho důvodu, že se mi nelíbí představa Mascherana, kterému dělá zálohu roztěkaný Bartra.

Pokud jde o Real, tak jsem viděl jen poločas, ale nešlo si nevšimnout, že Carvajal dobře prostě nehrál. Když Iscovi vezmu branku a asistenci, tak ani on dobře nehrál, ale největší fail zápasu byla taktika, která naprosto zničila Ronalda. Nevím, proč měnit něco co fungovalo skvěle, ale kdo ví, možná si Ronaldo zvykne a bude dávat ještě více branek. Rozhodně ale nemohl tento zápas fandy Realu potěšit. Mohl snad jen tím, že získali trochu více důvěry v Moratu, ale to je tak vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Real a co je novýho Ronaldo má jinou pozici nebo co?

Jinak jsem rád, že se daří Pedrovi i Alexisovi, ale je tu ještě i Neymar, je fakt škoda že jeden z trojice Pedro, Alexis a Neymar bude sedět, když mají formu (hlavně první 2)... Snad bude Martino dost rotovat, ať si zahrají všichni (i Tello).

Reagovat
madridcan

Ja mam z nas pocit, ze chceme vsetko naraz a za par tyzdnov zvladnut proces, ktory trva roky. Morata, Isco, Illarra ked sa vrati, Carvajal, Casemiro a mozno Jese s Nachom a Cheryshevom. Neda sa to. Viem si predstavit, ze pri dobrej konstalacii, plus s takym Baleom o par rokov, by to mohol byt stroj, ktory by atakoval treble. Ale rovnako tak to moze skoncit uplnym fiaskom a vypredajom, ked sa to bude uponahlavat...

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

S posledním odstavcem naprostý souhlas.

Reagovat
blaugrana

Masch bol práve že parádny. Tvrdý, istý a parádny v odobraní lôpt. nechápem, ako mu môžeš niečo vyčítať minimálne za včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná opravdová zkouška pro něj nastala někdy kolem 70. minuty v naší šestnáctce. Málem zavinil penaltu, když skočil útočícímu hráči na záda a pak se tam plácal jako kapr na suchu.

Reagovat
misinho7

som rad ze sme ziskali 3 body :) ale tak taktika .. no nejak nam nesedi .. hlavne Ronaldovi , za cias Mourinha si nabehoval do sanci , stirelal a casto sa dsotaval do zakoncenia . Vcera dal jedno brvno ale to iba tak ze sa ta lopta nejak k nemu odrazila inac nic.. totalne ho ta taktika nici.. a ako neviem ci chcu hrat tie tukesi aj s Baleom.... on vobec nieje hrac na take... som dost zvedavy ako to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Iraola -> Ander -> Benat -> Susaeta = golazo jak prase: http://www.youtube.com/watch?v=AgeMCicvnDE

Athletic bude letos ve stredu pole hodne silnej

Reagovat
madridcan
Reagovat
madridcan

200

Reagovat
Dr. Admess

Myslel jsem si, že Pinturicchio bude rozumný uživatel, ale pár aktivnějších dní v diskuzí mě přesvědčilo o tom, že je to pravý opak. Škoda pro EF, že tu jsou i takovýto users.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bože ste jak deti alebo slepice v reality show

Reagovat
Losinho

Ta ofenziva Realu se mi vůbec nelíbí, Ronaldo úplně odříznutý, Benzema neví, kde se pohybovat, Isco s Özilem si zakopávají o nohy...ale tak snad si to sedne.

Reagovat
valloire

Nelíbí je slabý slovo,je to katastrofa. Zajímalo by mě,co nacvičovali v přípravě. V Barceloně si to Messi řídí podle sebe a u nás stejně skvělý fotbalista se musí nějak něčemu přizpůsobovat. Asi gól na zápas je holt málo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

skoda, ze uz v prvom kole nedoslo na el clasico

Reagovat
smazaný uživatel

Buenoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
Phillipinho

Bueno hned po prichodu řádí jak koukam ....jinak jak hraje Saul Niguez ?

Reagovat
smazaný uživatel

to bude obrovská posila pre zálohu, maká ešte aj teraz hore dolu, Saul

Reagovat
smazaný uživatel

anglický komentátor nemôže z hry Raya

Reagovat
alcantara

Zase bavite?

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme

ale už to neni až taký kolotoč

Reagovat
madridcan

Rayo woooow...skoda, ze v bare prepiname medzi Slaviiu a Unionom, kedze Sport Tv klasicky nic

Reagovat
smazaný uživatel

pre zainteresovaných, je to o level horšie ako minulý rok, pressing a agresivita pri súbojoch išla hore, v zálohe chýba Choriho kreativita, zakončovanie Pitiho, Lass už nevie nahrávať vôbec...

čo potešilo

Galvéz išiel neskutočne hore, tá jeho rozohrávka je proste fenomenálna, pozičná hra úplne super, za celý zápas jedna chybička

Saúl, obrovské poďakovanie vedeniu za tohto hráča, bude to poklad

Trashorras, chlapík keby hrával niekde v anglicku alebo viac na očiach, tak má aj pri svojom veku cenovku "nepredajný" prehľad a hlavne kopacia technika je úplne fenomenálna

inak krásny tímový výkon

ten náš nový útočník to je ako Godzilla na pervitíne, už len trošku techniky napchať ho na podhrot a s kopou šťastia to môže byť nový Michu

+ Bukaneros opäť protest proti hracím časom

Vamos Rayo

Reagovat
Phillipinho

Galveze neuspesne lanaril Dortmund,,,za Saula jsem rad, ten pristi rok uz zustane v acku Atletica

Reagovat
smazaný uživatel

lanárili ho akurát keď bolo Rayo na dovolenkách

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Raya protestovali proti hracím časům

- protesty boli kvôli tomu, že sa bude hrať v pondelok a v nedeľu v noci

Reagovat
madridcan

My hrame teraz v pondelok a potom v nedelu na obed. Tiez sa da zabavit...

Reagovat
smazaný uživatel

minulú sezónu sme hrali 12x v nedeľu na obed, istotne sme zaujali celú Áziu

Reagovat
madridcan

Co ty vies. Vietnam zarabal mozno

Reagovat
Dominator

Yeaaah, Bueno 2+1? Paraaada

Reagovat
-Carles-

Gio Ponorka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Gio bude posila jak chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sme vládci Madridu

Reagovat
Dominator

Reagovat
madridcan

Aby vam to byvali hraci o tyzden neskazili

Reagovat
smazaný uživatel

tento raz tam vyhráme 4:5

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Gio paráda comon

Reagovat
Erdovec

no jo Suso, už si PD maže na chleba

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ne, když je to Španěl

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Že by opět první místo od prvního do posledního kola?

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka je zpět!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele