1. kolo
17.08.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad na úvod úspěšný, porazil Getafe

Real Sociedad potvrdil své ambice a navázal na loňský úspěch tím nejlepším stylem - výhrou nad madridským Getafe. Hosté z hlavního města nedokázali najít odpověď na střelecké úspěchy Carlose Vely a Harise Seferoviće. Tři body tedy po zásluze zůstávají na stadionu Anoeta.

Generálku na střet s Olympiquem Lyon v rámci bojů o Ligu mistrů Real Sociedad zvládl, sebevědomí na týmu trenéra Arrasateho bylo poznat vlastně po celý zápas. Hlavní hvězdou utkání byl Carlos Vela, který jednu branku vstřelil, na druhou kolegovi Seferovićovi přihrál. Od prvních minut jsme ale na nějakou fotbalovější akci čekali, oba týmy spíše čekaly, co vymyslí ten druhý.

Sociedad si vzal na starost první vážnější zakončení a bylo velice povedené - útočník Gonzalo Castro svou ranou dokonce orazítkoval břevno Moyovy brány! Kombinační hra tažená po křídlech se celku ze San Sebastianu vyplácela již minulý ročník a na dobrou tradici chce zřejmě nový trenér navázat. Právě z křídelních prostorů se míč často snášel před Moyovu bránu, kam si zpravidla sbíhal Haris Seferović. Jeho střela ale mířila nad břevno. Poté tempo hry upadlo a množství soubojů se svádělo především ve středu hrací plochy.

A právě v té chvíli domácí tým udeřil. Tři minuty před koncem prvního poločasu se míč od Castra dostal k rychlonohému Velovi, který využil vyběhnutí brankáře hostí a obloučkem ho překonal - 1:0 a spokojenější byla o přestávce šatna domácího týmu.

Pro začátek druhé půle nebylo třeba střídání, oba týmy nastoupily v nezměněné sestavě. Hosté chtěli odjet do Madridu s alespoň nějakými body, o což se staral především Pablo Sarabia. Jeho pokus z úvodu poločasu ale postrádal jak razanci, tak přesnost. Kombinace v poklidném tempu se domácímu Realu Sociedad dařily na výbornou a zaručovaly mu, že se jeho soupeř nedostane do chráněné zóny brankáře Claudia Brava příliš často.

Po hodině hry se na hrací plochu právě místo talentovaného Sarabii dostal Ángel Lafita, zkušený to středopolař. Hostům se ale ani po jeho příchodu nedařilo dostat se byť jen na dostřel Brava, naopak hrozili domácí. A konkrétně to byl Haris Seferović, jemuž se podařilo posunout misky vah na stranu svého týmu. Po Velově výborné přihrávce přesně mezi obránce si totiž mladý švýcarský útočník poradil i s brankářem Moyou a Real Sociedad vedl o dvě branky!

Hosté nenašli recept na kompaktně hrajícího soupeře, nestačili mu ani rychlostně a prakticky si nevypracovali žádnou vyloženou šanci na zdramatizování. To se tak nekonalo, sudí Juan Martínez Munuera tak mohl po více než devadesáti minutách v klidu ukončit zahajovací duel nového ročníku La Ligy.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
RS

teď když sleduju tu marodku, budeme rádi za upocenou výhru

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele