1. kolo
17.08.2013 23:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Málaga CF 1:0

Jediná branka rozhodla o vítězi atraktivního utkání mezi Málagou a Netopýry z Valencie. Ti na svém domácím hřišti porazili Schusterovy svěřence nejtěsnějším možným rozdílem a tři body zůstávají na Mestalle.

Oba týmy se loňskou sezonu přetahovaly o poháry, úspěšnější nakonec byla Valencie. Ironie svedla tyto dva konkurenty dohromady hned v prvním utkání a historie se opakuje! Díky trefě Ricarda Costy totiž Valencia opět vítězí. První šanci ale měli hosté z Málagy. Nový trenér Schuster se musel vypořádat s odchodem mnoha kvalitních hráčů, a tak poslal na trávník několik nováčků. Fabrice Olinga, ročník 1996, Sergi Darder, ročník 1993, atd.

Jako první mohla Málaga udeřit už po pěti minutách, když se Dudův centr dostal až k hlavě Roqueho Santy Cruze, který jako pověstný hlavičkář zamířil a řádně vyděsil mnoho fanoušků domácího týmu. Jeho pokus skončil těsně vedle Alvesovy tyče. Odpovědět mohl Hélder Postiga, nová posila si naběhla na za obranu a chystala se nebezpečně vypálit, ale obránci se včas stáhli a jeho ránu zablokovali.

Santa Cruz hodně zlobil obrannou linii Valencie, ale jeho pokus z malého vápna mu na poslední chvíli obětavě překazil jeden z obránců. Valencia pro změnu sbírala rohové kopy a z jednoho takového málem udeřila. Na centr od rohového praporku si totiž naskočil zadák Adil Rami a jeho hlavička nadělala Caballerovi velké problémy. K velkému sólu se nadechl Éver Banega, když měl za zády třetího obránce, byl faulován. Z následného přímého kopu ale branka nepadla - argentinský špílmachr totiž vysoko přestřelil.

První poločas uzavřel Helder Postiga, jehož našel mladík Juan Bernat. Portugalský veterán byl ale tísněn dvěma protihráči a jeho zakončení nebylo z nejideálnějších. Dějství druhé začalo zajímavým protiútokem Málagy po ose Santa Cruz - Duda - Gámez. Míč se znovu vrátil k Santa Cruzovi a jeho pokus musela zablokovat pozorná obrana. Do útoku se dostala také Valencie, Pereirův centr na Postigu skončil po Portugalcově skluzu jen těsně vedle tyče! To bylo varování, které si Málaga nevzala k srdci.

Po hodině hry se totiž Ricardo Costa rozhodl, že je načase něco s výsledkem udělat. Volný přímý kop Míchela se dostal k Caballerovi, vzdušný souboj ale vyhrál Rami. A od něj se míč dostal ke Costovi, který pohotově zakončil do opuštěné brány - 1:0!

Deset minut před koncem vystřídal Dardera Sebastián Fernández a ihned se mohl stát hrdinou. Po dobrém rohovém kopu se totiž 'vyšrouboval' nejvýše a jeho hlavička zamířila jen těsně vedle! To mohlo být ještě drama. Takto ale tři body Netopýři uhájili a sezonu začali výhrou.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
monty25

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, bez soldada

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele