Premier League - souhrn 6. kola

23.10.2020, 22:57, aktualizováno 26.10.2020, 22:55
Komentáře a souhrny
Jamie Vardy (© AFP)
Leicester po dvou porážkách zabral a naplno bodoval na Emirates Stadium. Liverpool otočil zápas se Sheffieldem United a dotáhl se na vedoucí Everton, jenž vyšel naprázdno na hřišti Southamptonu. Leeds United vyhrál ve Villa Parku, zatímco West Ham United se rozešel smírně s Manchesterem City. Nerozhodně se hrálo také na Old Trafford, kde Manchester United hostil Chelsea...

Burnley FC - Tottenham Hotspur 0:1

26.10.2020 21:00

Góly: 76. Heung-min Son

Tottenham potvrdil, že se mu v Premier League na venkovních hřištích daří. V Burnley se ale na vítězství hodně nadřel. Domácí dlouho nepouštěli favorita utkání z Londýna do brankových příležitostí a hosty nakonec spasila až standardní situace. Díky brance Sona poskočili Spurs na páté místo v tabulce, Clarets zůstávají s bodem v sestupovém pásmu.

Zatímco manažer Burnley Dyche udělal v základní jedenáctce jedinou vynucenou změnu, když absentujícího Pieterse nahradil na kraji obrany Lowton, sestava Kohoutů se proměnila mnohem víc. Defenzivu Alderweireld s Dierem, ve středu pole našli své místo Ndombélé se Sissokem a o strašení obrany soupeře se mělo snažit především duo Son - Kane. Pouze na lavici náhradníků tentokrát usedli Reguilón, Lamela nebo Kane.

V úvodu zápasu naznačila obě mužstva své možnosti, nicméně na vyloženou šanci se čekalo poměrně dlouho. Až po dvaceti minutách se za obranou Tottenhamu zjevil Barnes, který prostřelil gólmana Spurs Llorise, jenže gól neplatil kvůli ofsajdu útočníka domácích. Míč na kopačkách více drželi hosté, avšak brankář Clarets Pope dlouho čekal na větší zaměstnání. Naopak ve 32. minutě zkusil štěstí z přímého kopu domácí Brownhill, ovšem bránu o značný kus přestřelil. To Gudmundsson těsně před přestávkou donutil Llorise k zákroku, francouzský reprezentant ale míč lapil bez větších komplikací.

Po změně stran se obrázek hry dlouho neměnil - Tottenham nadále bez efektu dobýval obrannou tvrz Burnley, které sem tam vyrazilo do protiútoku. V 72. minutě měl blízko brance Tarkowski, jenž si naskočil na centr od rohového praporku, jeho hlavičce v cestě do sítě však zamezil na brankové čáře Kane, který důležitým obranným zákrokem zachránil Kohouty. Dvě minuty nato se na druhé straně hnal na Popea Son, toho ovšem na poslední chvíli zastavil parádním skluzem Long.

V 76. minutě už se skóre změnilo. Kane po rohovém kopu Spurs prodloužil balón hlavou na Sona, jenž zblízka taktéž hlavičkou překonal Popea. O sedm minut později zkusil štěstí také střídající Lamela, Pope však tentokrát bez potíží zasáhl. V závěrečných minutách již Tottenham udržel hubený náskok.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Bromwich Albion 1:1

26.10.2020 18:30

Góly: 40. Jake Livermore (vl.) - 83. Karlan Ahearne-Grant

Jedna ze dvou pondělních dohrávek mezi Brightonem a West Bromwichem Albion vítěze nepřinesla. Dlouho měli blíže k tříbodovému zisku domácí, když v závěru první půle přinutili soupeřovu obranu ke kurióznímu vlastenci Jakea Livermora, jenže svěřenci Slavena Biliće po změně stran předvedli podstatně kvalitnější výkon a sedm minut před koncem dokázali po zásluze srovnat na konečných 1:1 zásluhou Karlana Granta, pro nějž šlo o první zásah v novém dresu od svého letního příchodu.

S dělbou bodů tak nemůže být příliš spokojena ani jedna strana - zatímco Brighton stále čeká na své první domácí vítězství, West Brom si doposud ligový triumf nepřipsal na žádném stadionu a zůstává jen těsně nad pásmem sestupu. Oba týmy kvůli tomu shodně zůstávají jen těsně nad pásmem sestupu na šestnáctém a sedmnáctém místě.

První půle patřila jednoznačně favorizovaným domácím, kteří zdánlivě skórovali již po čtvrthodině hry, avšak trefu Maupaye rozhodčí neuznali kvůli postavení mimo hru. Chvíli nato měl útočník Brightonu průlom skóre opět na dosah, ale ztroskotal na noze brankáře Johnstonea.

Gólman birminghamského klubu se poté musel činit i proti dvěma pokusům Leandra Trossarda a držel tak svůj tým nad vodou, ovšem pět minut před odchodem do kabin jej nakonec paradoxně překonali jeho vlastní spoluhráči. Lampteyho přízemní centr do malého vápna natropil v defenzivě Baggies takový zmatek, že Branislav Ivanovič odpálil míč jen do svého spoluhráče Livermora, od nějž se míč odrazil za brankovou čáru.

Druhá půle však probíhala ve zcela opačném gardu a najednou to byli hosté, kdo diktoval tempo hry a vytvářel si nebezpečné šance. Pokusy zdálky v podání Gallaghera, Pereiry či Krovinoviće ještě úspěch nepřinesly, ovšem sedm minut před koncem základní hrací doby se West Brom přece jen za svou aktivitu dočkal odměny. Robinsonův ostrý přízemní centr našel přesně uprostřed šestnáctky volného Granta, jenž měl dostatek prostoru si míč zpracovat a tvrdě jej napálit pod břevno.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leicester City 0:1

25.10.2020 20:15

Góly: 80. Jamie Vardy

Poprvé v tomto kalendářním roce se týmu z Premier League podařilo vyloupit Emirates Stadium. Na domácí půdě londýnského Arsenalu uspěl Leicester, který se sice proti favorizovanému soupeři takřka celý zápas bránil a připsal si jen jednu střelu na branku, ovšem právě z ní v závěru udeřil zásluhou známého kata Arsenalu, Jamieho Vardyho.

Jako první hned v samém úvodu zahrozili hosté, když Lenův nedůrazný odkop vracel do odkryté branky Maddison, ale trefil pouze boční sít. To však bylo ze strany Leicesteru za celou první půli všechno a herní převahu měli jednoznačně hráči v červeném v novém rozestavení s třemi záložníky. Ani jedenáct střeleckých pokusů a výrazná převaha v počtu rohových kopů však "Kanonýrům" kýžený průlom skóre nepřinesla, byť k tomu měli v několika případech velmi blízko.

Jen krátce po Maddisonově šanci domácí zdánlivě skórovali, když Ceballosův roh tečoval na přední tyči Lacazette a míč zapadl přesně k zadní tyči. Čárový rozhodčí stejně jako následně jeho kolega u videa ovšem tuto trefu zneplatnili, jelikož Granit Xhaka v ofsajdovém postavení bránil ve hře brankáři Schmeichelovi, byť se sám míče nedotkl.

Domácí to však nijak nepoznamenalo a nadále pokračovali v dominanci, o kterou se tak trochu paradoxně starali především obránci. Do role vrchního tvůrce hry se díky soupeřově pasivitě stylizoval David Luiz, jehož lahůdkové pasy putovaly většinou na nabíhající beky Bellerína s Tierneym, kteří obratem hledali v pokutovém území volné spoluhráče. Nejblíže měla tato taktika k úspěchu na přelomu půlhodiny hry, kdy Tierney po dalším Luizově pasu vyzrál na Castagneho a hledal v malém vápně Lacazetta. Francouzský forvard však ani z bezprostřední blízkosti nedokázal ostrý míč tečovat hlavou do sítě a do kabin se tak v poločase šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran tato strategie Arsenalu dostala pořádnou trhlinu, neboť David Luiz si přivodil potíže se stehnem a musel své místo na trávníku přepustit čerstvě uzdravivšímu Shkodranu Mustafimu. Kromě otupení ofenzivy domácích se však na hře obou celků takřka nic nezměnilo, a tak Brendan Rodgers po hodině hry nasadil Jamieho Vardyho. Právě toto střídání nakonec skutečně hostům přineslo ovoce.

Až v 68. minutě se Kasper Schmeichel dostal znovu do permanence, když jej po Aubameyangově centru prověřil štiplavým volejem Bellerín. Když už se zdálo, že nezáživná druhá půle skončí rovněž bez gólu, udeřili hosté jako blesk z čistého nebe zásluhou dvou střídajících hráčů. Tielemansův kolmý centr na nabíhajícího Ündera nachytal defenzivu domácích a turecký křídelník našel přesně hlavu nabíhajícího Vardyho, pro nějž nebyl problém usměrnit míč do odkryté branky. Pro anglického forvarda šlo již o jedenáctou trefu ve dvanáctém vzájemném zápase proti Arsenalu. Leicester si tak díky jediné přesné střele na bránu za celé utkání odváží z Emirates Stadium cennou výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 1:1

25.10.2020 17:30

Góly: 81. Raúl Jiménez - 89. Jacob Murphy

Osmdesát minut čekali fanoušci na gól v zápase mezi Wolverhamptonem a Newcastlem, nakonec se dočkali příznivci obou celků. Za domácí otevřel skóre Jiménez, v závěru základní hrací doby pak vyrovnal Murphy.

První polovina utkání se ani zdaleka neřadila mezi ty nejzajímavější. Největší vzrušení přišlo v jejím závěru, kdy z dálky vypálil Saint-Maximin. Pro Patrícia se jednalo o snadný zákrok. Druhá půle už byla podstatně živější, hned v jejím úvodu se dostal do šance Neto, avšak z velkého vápna bránu vysoko přestřelil.

Vzápětí po pohledné individuální akci zakončoval z podobného místa Podence. Jeho střelu zastavil bránící Fernández v pádu rukou, sudího i jeho videoasistenta ale nechala celá situace klidnými.

"Vlci" se branky přeci jenom dočkali. V osmdesáté minutě zahrával Neto přímý kop z levé strany. Ačkoliv jeho centr vypadal nadějně, byl odvrácen mimo vápno. To jej ovšem nemuselo mrzet, neboť tam číhal Raúl Jiménez. Mexický kanonýr napřáhl a z dvaceti meTrů zakončil přesně ke vzdálenější tyči.

Magpies se ovšem nevzdali. Asi o sedm minut později Coady fauloval Wilsona v blízkosti pokutového území, Newcastle tak dostal možnost přímého kopu z pravé strany. Jeho exekuce se trochu překvapivě ujal Jacob Murphy, jenž nízko letící ranou obstřelil zeď a zaskočil i Patrícia.

Remíza 1:1 tak znamená pro Wolves dočasné sedmé místo se ztrátou pouhých tří bodů na čelo tabulky, Newcastle je čtrnáctý.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Everton FC 2:0

25.10.2020 15:00

Góly: 27. James Ward-Prowse, 35. Che Adams

Trvalo šest kol, než Everton nalezl prvního přemožitele. Stal se jím jihoanglický Southampton, jenž potvrdil vzestupný trend a po čtvrtém zisku bodů v řadě vystoupal do popředí ligové tabulky. Na jejím čele nicméně zůstávají i přes porážku liverpoolské karamelky.

Po nečekaném zisku bodu na půdě Chelsea změnil kouč Saints Hasenhüttl sestavu na jediném postu, když absentujícího Walcotta nahradil na pravém kraji hřiště Armstrong. Toffees se minulý víkend v liverpoolském derby vykartoval Richarlison, za kterého zaskočil křídelník Iwobi. Ve středu pole pak místo Gomese operoval Sigurdsson a díru na pravém kraji obrany zacelil za zraněného  Colemana opět Godfrey.

Southampton se lídra soutěže nebál a ve třinácté minutě se málem ujal vedení, když Redmond po přihrávce od Bertranda těsně minul svatyni hostů. Everton odpověděl za tři minuty, avšak Rodríguez z přímého kopu jen rozchytal gólmana Světců McCarthyho. Dvě minuty nato dostal Sigurdsson prostor ke střele z větší vzdálenosti, která orazítkovala břevno.

Míč na kopačkách ovšem více drželi domácí, kteří se ve 27. minutě dočkali prvního zásahu. Romeu ještě brankáře Karamelek Pickforda nepřekonal, ale po následném autovém vhazování prostrčil Ings balón na Ward-Prowse, jenž umístěnou ránou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Osm minut poté si Ings připsal další asistenci. Tentokrát centrem našel před bránou osamoceného Adamse, jenž chvíli váhal se zakončením, nakonec však Pickforda propálil - 2:0.

Adams se pět minut před přestávkou radoval znovu, avšak předčasně, neboť se nacházel v ofsajdu a jeho zásah protentokrát neplatil. Po změně stran se Southampton víc zatáhl do obrany, jenže Toffees si v útočném snažení nadále nevěděly rady. Naopak po hodině hry mohl třetí zásah Saints přidat Ings, jemuž scházel kousek k tomu, aby do odkryté brány uklidil pobídku od Armstronga.

V 71. minutě zasáhla Everton další komplikace. Digne zezadu přišlápl patu unikajícího Walkera-Pieterse a od hlavního sudiho Frienda obdržel předčasnou pozvánku do sprch v podobě červené karty. O sedm minut později odvrátil Pickford další gól Světců, když vytěsnil hlavičku Vestergaarda po rohovém kopu. V nastaveném čase se střeleckým pokusem prezentoval taky Romeu, ale skóre již nezměnil.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Sheffield United 2:1

24.10.2020 21:00

Góly: 41. Roberto Firmino, 64. Diogo Jota - 13. Sander Berge (pen.)

Fotbalisté Sheffieldu United ani na šestý pokus nedokázali v Premier League získat plný počet bodů. Na hřišti Liverpoolu po Bergeho penaltě vedli, avšak nakonec padli poměrem 2:1. Obrat zařídili Firmino a Jota.

Hned ve druhé minutě se mohli Reds dostat do vedení. Mané chtěl využít vyběhnutí brankáře a naservírovat míč Salahovi před prázdnou bránu, na poslední chvíli ale situaci zachránil Egan. O deset minut později zastavil Fabinho skluzem pronikajícího McBurnieho, což sudí po poradě s videoasistentem posoudil jako penaltový zákrok. Exekuce následného pokutového kopu se ujal Sander Berge, jenž s přehledem proměnil na druhou stranu, než skákal Alisson.

Vedení Blades mohlo být dvojnásobné, Osborn si však vylámal zuby na brankáři. Namísto toho tak v závěru prvního poločasu přišel vyrovnávací gól. Na Hendersonův výtečný centr si naběhl Mané, jehož hlavičku dokázal Ramsdale vyrazit. Jenže následně se balón odrazil k Robertu Firminovi, pro nějž bylo doklepnutí do poloodkryté klece snadnou záležitostí.

Úvod druhé půle přinesl šanci na obou stranách. Nejprve to zkoušel technickým obstřelem zpoza vápna Salah, přičemž mu chybělo pár centimetrů, aby vymetl vzdálenější šibenici. Na opačném konci hřiště hodně zariskoval Alisson, vinou čehož se málem dostal ke snadnému zakončení Burke.

Vzápětí už míč v síti skončil. Po pěkné akci Liverpoolu a ještě lepším zpracování se sám před brankářem objevil Salah, jenž procpal kulatý nesmysl za brankovou čáru. Po zásahu VAR ale nebyl gól uznán kvůli ofsajdu. Pár desítek sekund poté už padla trefa regulérní. Maného centr na Dioga Jotu slavil úspěch, portugalský útočník totiž přesnou hlavičkou k tyči poslal Reds do vedení.

Blízko srovnání byl patnáct minut před koncem McColdrick, jehož pokus z levé strany se těsně neujal. Definitivní razítko na vítězství svého týmu mohl dát Salah, jehož lob přes Ramsdalea skončil na tyči. Reds se tak po tomto úspěchu dočasně vyhoupli na druhé místo tabulky, Sheffield je naopak s pouhým jedním bodem předposlední.

Více informací k zápasu

Manchester United - Chelsea FC 0:0

24.10.2020 18:30

Góly: -

Tradiční souboj dvou velikánů Premier League Manchesteru United a Chelsea skončil tím možná nejhorším výsledkem 0:0. Plichta je především pro Rudé ďábly další ztrátou a jeden z nejúspěšnějších týmů zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky. Blues jsou na tom lépe, i když i oni zůstávají mimo pohárové příčky. Svůj debut si v dresu Manchesteru dobyl Edinson Cavani.

Trávník slavného Old Trafford zkrápěl vydatný déšť, což samozřejmě není na ostrovech nic překvapivého. Překvapení nepřinesly ani sestavy obou jedenáctek, snad se sluší jen zmínit, že manažer Blues Frank Lampard nechal na lavičce náhradníků brankáře Kepu a do branky se postavil Senegalec Edouard Mendy. Byl to správný tah, protože Mendy byl dost možná klíčovou postavou celého zápasu. Na lavičce zůstal i Edinson Cavani, nová posila United.

První poločas přinesl několik zajímavých situací a jako první měli gólovku hosté z Londýna. Pogba ztratil ve středu hřiště balón a Christian Pulišić si to okamžitě namířil směr domácí šestnáctka, odhodlal se i ke střele, která však minula zadní tyč. Manchester United kontroval Rashfordem, jenž také pálil zpoza vápna a jeho pokus vyrazil Mendy na rohový kop. Hodně vášní přinesla situace uvnitř domácího vápna. Stoper Maguire obepnul Azpilicuetu a Chelsea se vehementně dožadovala penalty. Nutno podotknout, že Maguire šel do souboje opravdu zvláště, zapojil obě ruce a v tomto případě se mělo pískat. V prvním poločase ještě Juan Mata protáhl Mendyho, který tak získával na jistotě.

Do druhého poločasu už zasáhl i Edinson Cavani, který přišel přesně v 58. minutě a okamžitě se mohl stát hrdinou. Po přihrávce do vápna zakončoval na přední tyči jen těsně vedle. Nutno ale dodat, že Mendy na přední tyči byl. Na druhé straně zase vykouzlil parádní centr Reece James a Pulišičovi stačilo jen trefit balón. Americký útočník však promáchl.

Ještě jednou v zápase předvedl pěkný zákrok Mendy, když kroucenou střelu Rashforda vyrazil na rohový kop. Šlágr v Divadle snů žádnou banku nepřinesl a oba velikáni si připisují po bodu.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Crystal Palace 1:2

24.10.2020 16:00

Góly: 90+5. Tom Cairney - 9. Jairo Riedewald, 64. Wilfried Zaha

Fulham i nadále zůstává na poslední příčce, svůj bodový zisk se mu v duelu s Crystal Palace po prohře 1:2 nepodařilo rozšířit. Svěřenci Scotta Parkera do utkání opět nevstoupili nejlépe, už v první desetiminutovce inkasovali a z této nevýhodné situace se jim ve zbylém čase již nepodařilo vyhrabat.

V osmé minutě se nejprve do vápna proháčkoval aktivní Zaha, jeho střelu na bližší tyč ale zneškodnil Areola. Crystal Palace však pokračovalo v útočném snažení, k míči se dostal opět Zaha a parádní kolmicí vybídl ke skórování Riedewalda, který tentokráte tváří tvář Areolovi nezaváhal. Vyrovnat mohl na druhé straně rychlík Aina, jeho střela ovšem skončila pouze na pravé tyči. K vyrovnání nevedla ani Lookmanova střela zpoza pokutového území. Na druhé straně se po narážečce s útočníkem Crystal Palace objevil v dobré příležitosti Zaha, tentokrát však Areolu nepřekonal. Fulhamu v sobotu opravdu nepřálo štěstí, po dalším průniku pálil do tyče tentokráte Lookman, zatímco dorážku z jasné pozice nezvládl tentokráte Mitrovič. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

První vážnější příležitost dějství druhého připadla na hlavu Mitroviče, který však po standardní situaci nenasměroval kulatý nesmysl mezi tři tyče. Po více než hodině hry přišla druhá gólová radost hostujícího celku - přízemní centr Batshuayie propadl až na zadní tyč, kde jej ze dvou metrů dopravil do sítě nabíhající Zaha. V sedmdesáté minutě se za obranou domácích ocitl opět střelec druhé branky Crystal Palace, tentokráte však skóre nenavýšil.

Závěr zápasu pak ještě přinesl červenou kartu pro domácího Kamaru, kterou hlavnímu sudímu doporučil sudí u videa, a nakonec také tolik kýžený gól domácího celku, když se v nastaveném čase krásnou ranou trefil záložník Cairney. Nicméně na jakýkoliv boj alespoň o remízu již bylo příliš pozdě, a tak utkání dospělo k vítězství hostujícího celku v poměru 2:1.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City 1:1

24.10.2020 13:30

Góly: 18. Michail Antonio - 51. Phil Foden

Fotbalisté West Ham United uhráli v rámci šestého kola Premier League cennou remízu 1:1 s Manchesterem City. Kladiváře poslal do vedení Michail Antonio po centru Vladimíra Coufala, za hosty poté ve druhé půli srovnal Phil Foden.

West Ham se po osmnácti minutách hry dostal do vedení. Souček po špatném zpracování ještě zabojoval a dokázal udržet míč na hrací ploše. Poté nahrál pod sebe sbíhajícímu Coufalovi a ten parádní centrem našel Michaila Antonia, který ekvilibristickým zakončením zády k bráně překonal marně se natahujícího Edersona.

Ve zbytku prvního poločasu už však byli oba gólmani téměř bez práce. Citizens obdržená branka poměrně zaskočila, takže se do žádné větší šance nedostali, domácí dost dopláceli na individuální chyby.

Manchester se však krátce po začátku druhého poločasu vrátil do hry. Cancelo se v 51. minutě protáhl kolem Coufala a poté ve vápně našel Phila Fodena, který střelou z otočky propálil Fabiańského. Trenéru Guardiolovi tak dokonale vyšlo jeho střídání.

V 68. munitě se fotbalistům West Hamu povedlo sevřít soupeře před jeho vlastní šestnáctkou a nakonec vypálil Jarmolenko, jenž o kousek přestřelil.

V 86. minutě neskončila brankou obrovská šance City. Mahrez získal míč ve středu hřiště a De Bruyne poté vyslal do samostatného úniku Sterlinga, kterého však vychytal dnes famózně chytající Fabiański.

Ve třetí minutě nastavení se muselo dělat mdlo snad všem fanouškům Kladivářů, kteří zápas sledovali. Gündogan prostrčil balon na Mahreze, jehož střelu z úhlu vytěsnil Fabiański na tyč.

West Hamu tak po šesti odehraných utkáních patří jedenácté místo díky osmi získaným bodům. City jsou na tom na své poměry nebývale špatně, dvanáctá příčka s osmi body určitě úsměv na tvář arabských šejků nepřináší. Guardilovi svěřenci však oproti svému dnešnímu soupeři mají utkání k dobru. Kladiváře v příštím kole čeká další těžký duel, když se na Anfieldu postaví Liverpoolu, City hrají na půdě předposledního Sheffieldu a v týdnu Ligu mistrů v Marseille.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Leeds United 0:3

23.10.2020 21:00

Góly: 55. Patrick Bamford, 67. Patrick Bamford, 74. Patrick Bamford

Velkou šanci dostat se do čela Premier League promarnila Aston Villa, která doma podlehla Leedsu. Po bezbrankovém úvodním dějství se za hosty rozstřílel Patrick Bamford a svým prvním hattrickem v nejvyšší soutěži zajistil vítězství družiny Marcela Bielsy.

Hosté z Leedsu začali aktivněji a úvodní dvacetiminutovka patřila jednoznačně jim. Svými centry ohrožoval obranu Villans severomakedonský bek Alioski, ale útočníci Bamford s Rodrigem je nedokázali přetavit v gól.

Aston Villa se dokázala probrat z úvodní letargie a byla kousek od úvodní trefy zápasu. Ayling byl obrán na pravé straně o míč Watkinsem, jehož centr se přes Trezegueta dostal až k na zadní tyči zcela volného Grealishe, který už dokonce překonal brankáře brankáře Mesliera, ale toho na brankové čáře zastoupil původní hříšník Ayling a míč odkopl pryč.

V závěru prvního poločasu ještě mohl Leeds vstřelit gól do šatny. Jack Harrison zavelel k protiútoku a po levém křídle zatáhl míč až k pokutovém území domácích, odkud poslal přesný přízemní centr na Bamforda, ale ten ani svou druhou šanci v utkání nedokázal proměnit.

Po změně stran to byli zase domácí, kteří mohli strhnout vedení na svou stranu. Grealish se po krásném sólu prokličkoval až do střelecké příležitosti, ale jeho střelu k tyči vytěsnil připravený Meslier. Úspěšný byl mladý francouzský brankář i v 54. minutě proti Konsovu zakončení po rohovém kopu.

Hned o pár vteřin později byly neproměněné šance potrestány na druhé straně hřiště. Do zakončení se po dalším úspěšném protiútoku Leedsu dostal Rodrigo, jehož střelu brankář Martinez vyrazil pouze k volnému Bamfordovi, který bez problémů trefil odkrytou bránu.

Inkasovaný gól domácí tým zaskočil a Leeds po necelé čtvrthodině skóroval podruhé. Klich se protáhl s míčem středem hřiště a přihrál jej na hranici pokutového území Bamfordovi, který měl dostatek času připravit si jej na střelu a ukázkově vymetl růžek Martinezovy brány.

Dílo zkázy pro domácí dokonal Bamford v 74. minutě, kdy se po Costově přihrávce dobře zorientoval mezi obránci přesnou střelou do dolního rohu zkompletoval hattrick. Bamford dal svůj první hattrick v Premier League, tři góly v jednom zápase dal naposledy před dvěma a půl lety ještě v dresu Middlesbrough právě Leedsu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Everton FC641114:913
2.Liverpool FC641115:1413
3.Aston Villa540112:512
4.Leicester City640213:812
5.Tottenham Hotspur632116:811
6.Leeds United631212:910
7.Southampton FC631210:910
8.Crystal Palace63128:910
9.Wolverhampton Wanderers63126:810
10.Chelsea FC623113:99
11.Arsenal FC63038:79
12.West Ham United622212:88
13.Manchester City52218:88
14.Newcastle United62228:108
15.Manchester United52129:127
16.Brighton & Hove Albion612310:125
17.West Bromwich Albion60336:143
18.Burnley FC50143:91
 Sheffield United60153:91
20.Fulham FC60155:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (731)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele