Premier League - souhrn 33. kola

05.04.2014, 15:42, aktualizováno 07.04.2014, 22:55
Komentáře a souhrny
Liverpool stále jde za svým mistrovským snem, když uspěl na West Hamu. ManCity doma porazilo 4:1 Southampton, Chelsea neměla problémy se Stoke, ManUtd si odvezlo vysokou výhru z Newcastlu. Naději na záchranu přiživil Fulham, naopak Sunderland si vysokou prohrou s Tottenhamem vůbec nepomohl. Everton sestřelil Arsenal a má reálnou šanci na Ligu mistrů.

Tottenham Hotspur - Sunderland AFC 5:1

07.04.2014 21:00

Góly: 28. Emmanuel Adebayor, 59. Harry Kane, 78. Christian Eriksen, 86. Emmanuel Adebayor, 90+2. Gylfi Sigurdsson - 17. Lee Cattermole

Tlak na Tima Sherwooda pomalu sílí a v anglických kuloárech se začíná šeptat, že by mladý manažer nemusel přežít ani do příštího kola. Tahle pondělní dohrávka však tomuto vývoji příliš nenasvědčuje: Tottenham sice svou dnešní převahu dokázal promítat na ukazatel skóre teprve po přestávce, s o to větší grácií však činil...

Hosté ze Sunderlandu v tomto okamžiku dále ztrácejí nepěkných sedm bodů na záchranu, přičemž jim v kapse zbývají už jen dva zápasy na Norwich. Naopak Spurs zamotávají boj o čtvrtou příčku, na níž momentálně ztrácejí jen pět bodů.

Dnes přitom neodstartovali ani náhodou šťastně. Zhruba po čtvrthodině hry přišla Chiricheșova komická příhra Cattermoleovi do relativně odkryté klece - a hostující záložník to z dobrých 20 metrů ustál, jakkoliv to samozřejmě neměl úplně jednoduché. Prosadil se tak poprvé v sezoně a dal Black Cats naději poprat se na White Hart Lane o nějaké ty body.

Tu jim však Spurs začali poměrně brzy brát. Když Chadlimu nesedla těžká střela z první a jeho nepřesný projektil se nakonec ukázal být výzvou pro Kanea, nastřelil ještě mladík akorát tak Mannoneho; až se blíže gólu paradoxně zdál být Kyle Naughton se svou nepřesnou, ale solidní střelou po signálu z přímého kopu.

Nicméně vyrovnání přesto došlo na scénu relativně brzy. Ve 28. minutě skóroval Adebayor snad kyčlí po fantastické levonohé dodávce Eriksena z levé strany. Další Eriksenův centr potom způsobil problémy Bardsleymu ve 35. minutě, sunderlandský obránce však hrozbu vlastního gólu přeci jen zvládl odvrátit.

Aktivní Eriksen dále mohl po přestávce a průniku Lennona po pravé straně užuž skórovat, kdyby se s parádním obranným zákrokem v poslední chvíli nevytasil Bardsley. Jakmile ovšem dánský playmaker znovu sám nahrával, po bezmála hodině hry se už Tottenhamu přeci jen podařilo obrátit vývoj utkání. Tentokrát Eriksen centroval zleva pravačkou a za opětovně spícím Brownem pro změnu našel hladce skórujícího Kanea.

Zcela zasloužené branky se dánský šikula nakonec dočkal v 78. minutě, když jeho osudovou ránu ještě přizvedly Bardsleyho paty a Mannone byl tudíž naprosto bezmocný - míč zapadl přesně za vzdálenější tyčku.

A pak už Sunderland zkolaboval. Na Mannoneho se hned valily dva útoky z levé strany, přičemž alespoň ten třetí znamenal další úpravu skóre již na 4:1. Harry Kane s obvázanou hlavou ještě sice jen taktak procedil míč pod Mannonem, pohotový (a mírným ofsajdem zvýhodněný) Adebayor už ale do prázdné branky dorážel bez nejmenších potíží. A konečný stav zajistil pro změnu Sigurdsson, když Mannone nedokázal vyboxovat lehký míč a islandský žolík vyhrál souboj se spoluhráčem Adebayorem o Kaboulovu banální asistenci na pátý gól.

Více informací k zápasu

West Ham United - Liverpool FC 1:2

06.04.2014 17:00

Góly: 45+2. Guy Demel - 44. Steven Gerrard (pen.), 71. Steven Gerrard (pen.)

Liverpool si díky dvěma proměněným pokutovým kopům Stevena Gerrarda poradil na hřišti nevyzpytatelného West Hamu a zvítězil 2:1. Vrací se tak na první příčku tabulky, kde s dvoubodovým náskokem shlíží na Chelsea. Hammers bodová ztráta mrzet příliš nemusí, už teď - pět kol před koncem - je West Ham s devítibodovým náskokem na Fulham prakticky zachráněn.

Steven Gerrard, to je penaltová mašina. V letošním ročníku jich zahrával už jedenáct a deset z nich proměnil. Pokud bude Liverpool v nastoleném trendu pokutových kopů (6 z posledních 6 zápasů), pokoří jistě i rekord Andyho Johnsona, který jich v dresu Crystal Palace proměnil v sezóně 2004/05 hned jedenáct.

Dnešní vítězství Reds se nerodilo snadno. První penaltu proměnil Gerrard až na konci prvního poločasu a do té doby to žádná hitparáda brankových příležitostí nebyla. V samém úvodu sice Luis Suárez s přímého kopu jen těsně přestřelil, ale do přestávky už jen jednou stejný střelec trefil břevno. Až krátce před přestávkou opět Suárez nastřelil ruku Tomkinse a kapitán Liverpoolu otevřel skóre.

Vedení ale Reds dlouho nevydrželo, ještě v nastaveném čase totiž stihl vyrovnat obránce West Hame Guy Demel. Gól ale možná platit neměl, jelikož Mignoleta při centru atakoval v malém vápně Carroll a čárový signalizoval hlavnímu sudímu Anthony Taylorovi faul - režisér zápasu však branku přesto uznal.

Necelou čtvrthodinu po obrátce byli domácí dokonce blízko vedení v zápase, když břevno tentokrát hlavou rozezvonil Andy Carroll. Deset minut nato ovšem další penaltou rozhodl o výsledku Steven Gerrard. Penaltové rozhodnutí však bylo velmi diskutabilní, jelikož Adrián před (ne)kontaktem s Flanaganem zasáhl míč.

V závěru mohl Liverpool ještě několikrát zvýšit na rozdíl dvou branek. Suárez nastřelil břevno, poté uruguayský forvard neuspěl ani při samostatném nájezdu, kdy jej dobře vychytal Adrián. V poslední minutě ještě velmi nebezpečně pálil Raheem Sterling, ale i jeho pokus gólman Hammers kryl. Reds tak zvítězili v Upton Parku 2:1.

Více informací k zápasu

Everton FC - Arsenal FC 3:0

06.04.2014 14:30

Góly: 14. Steven Naismith, 34. Romelu Lukaku, 62. Mikel Arteta (vl.)

Poprvé po bezmála 12 letech v lize Everton slaví šesté po sobě jdoucí vítězství, a to hned ve veledůležitém utkání. Pokud nyní Toffees promění mečbol v podobě zápasu k dobru, dostanou se na čtvrtou příčku právě před svého dnešního soupeře. Arsene Wenger tak má opět o čem přemýšlet; jeho tým už potřetí za poslední čtyři výjezdy neskóroval a stejně jako minule na Chelsea si dnes docela dobře ušil z ostudy kabát...

Stejně jako včera Manchesteru United, také dnes Evertonu pomohla nutnost improvizovat po zranění jednoho ze členů základní sestavy. Leon Osman musel velmi brzy odstoupit pro otřes mozku a přenechal místo na place Rossu Barkleymu, jenž se hned nato zasloužil o klíčové přeskupení formace Toffees. Talentovaný Angličan si osvojil roli čísla 10, zatímco Lukaku hrál více zprava - a tahle změna byla vzápětí patrná na obou gólových akcích první půle.

Právě z pravé strany si totiž ve 14. minutě Lukaku výborně sbíhal na perfektní Bainesovu diagonálu, a ačkoliv ještě sám nepochodil, Naismith už měl z dorážky poměrně snadnou práci. A Szczesny byl tím zaměstnanějším gólmanem i nadále; Howard musel být ve střehu akorát při třech pokusech Podolského, další borci v červeném štěstí raději ani nepokoušeli.

To polský brankář brzy zabraňoval ve zvýšení náskoku Mirallasovi i Barkleymu, aby podruhé kapituloval při dalším výpadu Lukakua z pravé strany. Belgický ostrostřelec tentokrát již sám dosáhl svého 14. zásahu v sezoně, když do vzdálenější šibenice vyslal vpravdě nechytatelnou bombu.

Po přestávce se Gunners probírali jen hodně nesměle. Monreal maximálně zkoušel štěstí křižnou střelou, přičemž přesně po hodině hry už bylo rozhodnuto. Sagna ztratil míč na půlce a rychlý brejk EFC sice ještě načas utnul Szczesny svým skokem pod Naismithovy nohy, z dorážky se však prosadil Mirallas, respektive marně zachraňující Arteta. Už počtvrté v řadě se tak Everton v lize prosadil minimálně třikrát.

Následovaly poměrně dlouhé pasáže, kdy Everton nebyl ani zdaleka ochotný půjčit zoufalému sokovi balon, mezitímco na sebe akorát chabě upozornil Cazorla. Teprve v 86. minutě se Arsenal divže nedočkal čestného úspěchu, když Oxlade-Chamberlain napřáhl z 20 metrů a krásnou pumelicí otřásl břevnem Howardovy klece.

Právě a jedině střídající anglický záložník spolu s navrátilcem Aaronem Ramseym nakonec zřejmě mohou pro fanoušky Arsenalu představovat ojedinělé světlé body na (dalším) jinak neinspirativním výkonu, který Toffees přihrál vůbec první výhru nad londýnským velikánem od roku 2007.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Stoke City 3:0

05.04.2014 18:30

Góly: 32. Mohamed Salah, 61. Frank Lampard, 72. Willian

Chelsea se vrací na první místo tabulky Premier League - alespoň do zítřka. Svěřenci Josého Mourinha snadno smetli Stoke City 3:0 a hlavní roli při tom hrál Mohamed Salah. Ofenzivní záložník debutoval v základní sestavě a prsty měl ve všech třech gólech. Kromě něj se prosadili taky Frank Lampard a Willian.

Chelsea v prvním poločase nepustila hosty prakticky vůbec k ničemu. Jedinou zajímavější akci táhl Peter Odemwingie, ale místo přihrávky na Arnautoviće zvolil střelu a nevedl si dobře. Na druhé straně byl blízko branky Willian, jehož tečovaná rána letěla nebezpečně na bránu. Begović si s ní však poradil - stejně jako s šancí Torrese, který pohotově vlétl do nepřesné přihrávky Pieterse.

Bosenský gólman kapituloval až po půlhodině hry. Matić sebral autové vhazování, tělem si odstavil N’Zonziho a na hranici vápna našel úplně volného Mohameda Salaha. Egyptský záložník se nerozpakoval, z jedničky napálil míč na branku a Begović jej stihl jen tečovat nohou - v cestě za branku mu nezabránil - 1:0.

Než skončila první půle, mohli jít domácí do dvoubrankového vedení - a nutno uznat, že dle průběhu hry zaslouženě. Ivanović se však při gólové hlavičce nacházel v milimetrovém ofsajdu a čárový sudí jeho zásah správně neuznal. Do šatny se pokoušel zvýšit i Frank Lampard, který pálil zpoza vápna, ale taktéž neuspěl.

Druhé dějství probíhalo úplně stejně s tou výjimkou, že Potters hrozili jen centrovanými míči. Ani ne čtvrthodiny po obrátce přišel do hry šetřený Eden Hazard a hned při první akci zařídil gól. Patičkou filigránsky vybídl Salaha do vápna a toho suverénně sestřelil Wilkinson. Lampard sice penaltu neproměnil, ale Begović mu míč vyrazil přímo do cesty a nejlepší střelec historie Chelsea napodruhé uspěl - 2:0.

Deset minut poté už Chelsea vedla 3:0 a opět u toho byl v základní sestavě debutující Salah. Ten před vápnem předal merunu Willianovi, který se krátkou kličkou zbavil soupeře a prakticky bez nápřahu zakroutil míč k tyči. Domácí se neuspokojili a pokoušeli se vsítit další branky, ale jejich snaha se již s úspěchem nesetkala.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester United 0:4

05.04.2014 16:00

Góly: 39. Juan Mata, 50. Juan Mata, 64. Javier Hernández, 90+3. Adnan Januzaj

Tak přece jen to někdy může jít opravdu hladce. Patrně nejdominantnějšímu Moyesovu výběru dnes přihlíželi fanoušci Manchesteru United v Newcastlu, kde se naopak domácí příznivci snažili přijít na kloub tomu, že jejich tým dál setrvává na deváté příčce. Však nyní už pojedenácté za posledních 15 kol vyšel střelecky naprázdno, přičemž v tom samém období nasbíral ubohých 13 bodů...

I navzdory umístění v první desítce by se tak Alan Pardew mohl v létě ocitnout bez práce; naopak David Moyes obdobné spekulace v posledních dnech docela úspěšně rozmetává. Přesto jeho mužstvo dnes neodstartovalo úplně hladce. První šanci zápasu si připsal domácí Papiss Cissé, když svou hlavičkou přiměl k pozornému zákroku Lindegaarda, a již po 18 minutách zkřížil Moyesovy plány vykloubený Youngův palec.

Střídající Adnan Januzaj se však daleko spíš ukázal být rozhodujícím, zlomovým faktorem. Nejprve to byl nicméně Juan Mata, jehož není potřeba šetřit před středečním soubojem v Lize mistrů, kdo zaujal ochozy svým parádním přímým kopem z 39. minuty. Tehdy patrně šlo o jeho nejfotbalovější moment od přestupu z Chelsea; zároveň ale už ne o jeho jedinou parádu dneška.

Krátce po startu druhého dějství takto Mata v pohodě zakončil akci dua Kagawa-Hernández, které naopak koncem úvodní části ve snaze zvýšit na 2:0 smolně nepochodilo. Geniální myšlenky japonského záložníka se Chicharitovi povedlo využít pouze k nastřelení jedné z tyček Elliottovy branky.

Ve druhém poločase už vesměs vše hrálo do not ManUtd, jakkoliv žolík Ben Arfa na druhé straně také sem tam zazlobil. Góly už na každý pád obstarávali pouze hostující hráči. Nejprve Januzaj s Kagawou zakombinovali za účelem přípravy vyložené šance Hernándezovi, který se také levačkou nemýlil; a dílo dokonal v samotném nastavení talentovaný Januzaj. David Moyes si tak připsal na konto nejvyšší výhru od nahrazení Sira Alexe Fergusona v čele United.

Více informací k zápasu

Norwich City - West Bromwich Albion 0:1

05.04.2014 16:00

Góly: 16. Morgan Amalfitano

V nejméně vhodný okamžik zradilo Norwich důvěrně známé prostředí Carrow Road. Na vlastní půdě do dnešního dnes Canaries v tomto kalendářním roce ani jednou neprohráli, dnes se jim to ovšem povedlo a Hughtonova parta je okamžitě v pořádné šlamastyce. Příští víkend nutně potřebuje bodovat na Fulhamu; naopak WBA si se zápasem k dobru může vesměs pískat.

Další frustrující odpoledne se pro Norwich začalo rodit poměrně brzy. Již v 16. minutě Amalfitano využil Olssonova podklouznutí v nejméně vhodný čas a při zemi se s chirurgickou precizností trefil na vzdálenější tyčku.

Norwich vzápětí navázal dosti nervózně, a když už se začínal na půlce soupeře pomalu rozehřívat, mohl z protiútoku inkasovat patrně osudnou druhou ránu. Vydra si ovšem po krátké narážečce se Sessegnonem vylámal zuby na Ruddym.

Sami Canaries si na svou první velkou příležitost museli počkat až do 39. minuty, jaká šance to ale hnedka byla! Hoolahan zprava jemně odcentroval, Hooper jeho míč mírně přizvednul a po Elmanderově hlavičce se už Foster musel vrhnout v kočičím, a tom nejlepším možném stylu.

Po přestávce se užuž zdála být gólová Hooperova bomba, stejně jako posléze Snodgrassův přímý kop ovšem akorát otřásla brankovou konstrukcí. Dvakrát během tří minut Norwich nastřelil břevno... a další možnosti se měly jenom valit.

Tak se ovšem nedělo. Hooperovo přenechání Snodgrassovi ještě ústilo v trestuhodně převysokou střelu z velice nadějné pozice, pak už však následovala pouze pasáž s absolutně neškodným Norwichem na čele.

Canaries chyběly síly, základní chuť a hlavně také kreativní duch Hoolahana, který byl nepochopitelně stažen již zkraje druhého dějství. Hughtonovi obecně nezapracovali žádní žolíci - ani Becchio s Jonásem - a tak WBA dohrávalo v relativní pohodě. Ruddy navíc ještě musel v samotném závěru hasit šanci Berahina.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Fulham FC 1:2

05.04.2014 16:00

Góly: 70. Grant Holt - 61. Kieran Richardson, 86. Hugo Rodallega

Fulham vyplenil Villa Park po více jak čtyřiceti letech a jasně vzkazuje, že boj o záchranu ještě nezabalil. Villans kousali pouze pár minut po vyrovnání, druhý inkasovaný gól je však definitivně položil a píší tak třetí porážku v řadě.

Grant Holt v roli zastupujícího útočníka ukazoval své kvality po celém hřišti, žel pro Villans k prokázání těch střeleckých nedostával šanci. Po dvaceti minutách tak byl blízko otevření skóre Kasami, sám před brankářem však volil přihrávku na pokrytého Woodrowa, jemuž byl beztak máván přísný ofsajd.

Vůbec první ostrý zákrok musel tasit až po půlhodině hry Stockdale, když se Bacuna dostal od pravé lajny až do vápna a z deseti metrů vyslal prudkou přízemní ránu ke vzdálenější tyči. Do útoku nabuzené domácí pak mohl zchladit Woodrow, jehož příšernou přihrávkou vyslal na čtyřicetimetrový sprint Bennett, ani on však se střelou po zemi neuspěl.

Cottagers vstoupili do druhé půle s nadmírou aktivity, o to ledovější pak mohla být sprcha puštěná Bacunou, který utekl po pravé straně a překvapivou ranou z úhlu donutil Stockdalea ke šťastnému vyražení na tyč. Hostující brankář uvidí svůj zákrok poprvé nejspíše až ze záznamu.

Po třech bodech prahnoucí hosté se zaslouženě dočkali po hodině hry, kdy po několikáté nechali obránci Villans volný prostor před šestnáctkou a po přihrávce Dejagaha vyslal nechytatelnou bombu do horního rohu Guzanovy branky Richardson.

Fulham sice nezalezl před své vápno zcela, poklesu tempa však přesto domácí využili. Albrightonův centr byl zblokován na roh, ze kterého stejný hráč našel za všemi obránci osamoceného Holta, jenž úspěšnou hlavičkou perfektně nahradil Bentekeho.

Bleskurychlý obrat mohl dokonat Albrighton, jenž střelou po zemi z hloubi vápna nechal vyniknout brankáře. Vzápětí se mohli radovat hosté, když na konci protiútoku položil Holtby Guzana a z pár metrů střílel do prázdné branky, v níž se přesně ve dvanáct objevil Lowton. Technika potvrzující míč za brankovou čarou ukázala 99% překonání, pro oko neviditelná část však zůstala na lajně a stav se neměnil.

Misky vah vzrušujícího závěru mohl převážit střídající Tonev, jenže jeho technická střela zpoza vápna skončila díky bravurnímu zákroku mimo tři tyče. Pět minut před koncem centroval do vápna Holtbyho a Rodallega lehkou tečí hlavou poslal míč za záda bezmocného Guzana. Právě tato trefa také ukončila jakékoliv nebezpečné momenty před brankou hostů, kteří tak vezou cenné tři body domů.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Crystal Palace 0:3

05.04.2014 16:00

Góly: 31. Jason Puncheon, 71. Joe Ledley, 88. Jason Puncheon

Crystal Palace navázal na překvapivý úspěch z minulého týdne a připisuje si třetí, nejvyšší vítězství na hřišti soupeře v této sezóně. Důležité tři body je tak posouvají o další velký krok k záchraně, naopak Cardiff se pravděpodobně velmi brzy dočká poslední příčky.

Ofenzivně ladění domácí měli od prvních minut velké potíže vyzrát na koncentrovanou obranu hostů. Ti se v takticky svázaném utkání snažili hrozit především rychlými protiútoky, zuby ovšem cenili spíše při standardních situacích, v nichž selhávali až při nepřesné koncovce. Za zmínku tak stojí jedině děkovačka fanoušků CP vůči jejich hrdinovi a současnému soupeři Wilfriedu Zahovi.

Velšané prvně zahrozili až ve 24. minutě, to Mutch našel centrem Campbella, jehož dobře mířenou hlavičku dokázal Speroni vyrazit. Slavilo se tak na druhé straně, když rodák z Cardiffu, Joe Ledley, našel parádní přihrávkou ve vápně Puncheona, který si balón v trestuhodném klidu zpracoval a ukrytým pokusem nechal Marshalla pouze přihlížet třepotající se síti.

Cardiff se po změně stran snažil o vyrovnání marně, bez myšlenky v útoku neměl na překonání pozorné obrany sebemenší nárok. A když v 66. minutě nedokázal Speroniho podběhnutí Nooneho centru využít ke gólové hlavičce Jones, jehož pokus zastavil až Chamakh, mohli se Eagles radovat z pojištění svého vedení.

Přímý kop Puncheona usměrňoval do brány právě francouzský forvard, Marshall brilantním zákrokem vyrazil, nicméně pouze k Ledleymu, jenž proti svému životnímu klubu přidal po gólové asistenci i přesný zásah. Prokázal však úctu ke svému městu a žádnou radost najevo nedal. Když Campbell po rohovém kopu netrefil ideálně hlavičku u zadní tyče a Théophile-Catherine ve vyložené šanci vyhořel natolik, že ani nevystřelil, mohl skóre o rozdíl třídy navýšit Puncheon parádní technickou střelou z hranice vápna a definitivně tak rozhodl.

Více informací k zápasu

Hull City - Swansea City 1:0

05.04.2014 16:00

Góly: 39. George Boyd

Hull City dnes udělal obrovský krok k záchraně v Premier League. V přímém souboji dvou týmů lehce namočených v sestupové šlamastice porazili Tigers velšskou Swansea a dostal se na 36 bodů. Pět kol do konce Premier League už takřka jistě svoji pohodlnou pozici neztratí. Swansea se naopak bude mít ještě co otáčet. Gólově se o to postaral George Boyd, který vstřelil jedinou branku utkání.

Svěřenci Steva Bruce byli jasně lepší už od úvodní minuty. Ještě než krátce před poločasem Boyd rozhodl o výsledku, mohli otevřít skóre oba hvězdní útočníci. Longa nicméně osm minut po prvním hvizdu ztroskotal na skvělém Vormovi, Jelavić po půlhodině hry pro změnu těsně přestřelil.

Osud do svých rukou tak musel vzít levý záložník George Boyd. Už po čtvrthodině pálil po přihrávce Longa do Vorma, ale v 39. minutě už mířil přesněji. Liam Rosenior pěkně utekl po pravé lajně, narýsoval do vápna krásný centr a Boyd na zadní tyčce přehlavičkoval trošku laxního Rangela - 1:0.

Ve druhém dějství se nicméně situace obrátila a gólové šance měli naopak hosté z Walesu. Velikou šanci měl jako první Bony Wilfried, kterému za vápnem nabil Shelvey a někdejšího kanonýra Sparty Praha vychytal až skvělý Harper. Chvíli na to zamířil těsně vedle Dyer, a když čtvrt hodiny před koncem podobně zacílil i Pablo Hernandéz, odešli domácí s kýženým tříbodovým ziskem.

Více informací k zápasu

Manchester City - Southampton FC 4:1

05.04.2014 13:45

Góly: 3. Yaya Touré (pen.), 45. Samir Nasri, 45+4. Edin Džeko, 81. Stevan Jovetić - 37. Rickie Lambert (pen.)

Poměrně očekávané předstrčené sobotní utkání mělo překvapivě velmi jasného vítěze. Na své konkurenty v jeho rámci s jedním zápasem k dobru vehementně zatlačil Manchester City, když se mu povedlo hned dvakrát skórovat v prodlouženém nastavení prvního poločasu. Prodlouženém vinou na pohled vážného zranění kolene Jaye Rodrigueze, který takto zřejmě přišel o šanci podívat se na mistrovství světa...

ManCity za osm dní čeká šlágr s Liverpoolem a tohle byla vskutku nejlepší možná psychická příprava. Naopak Southampton, kterému už vesměs o nic nejde, začal sklízet špatné zprávy ještě před výkopem - kvůli problémům se zády musel na poslední chvíli z utkání odstoupit Boruc. A spoluhráči to hned vzápětí zaskakujícímu Gazzanigovi vpravdě neulehčovali. Fontemu ostatně zabralo pouhé dvě minuty, než ve vlastním vápně nešikovně podrazil Džeka a daroval Tourému penaltu. Tu pak reprezentant Pobřeží Slonoviny přirozeně proměnil.

Pokutový kop záhy pomohl na ukazatel skóre také Sotonu, ačkoliv ještě předtím stihl spálit jednu šanci Nasri a Rodriguez pro změnu ulehnout na nosítka po nešťastném dopadu na pravé koleno. Zatímco každopádně populární "J-Rod" o své MS zřejmě přišel, jeho kolega z útoku Rickie Lambert své šance spíše přiživil - po Zabaletově faulu na Corka se z puntíku klasicky nemýlil.

Southampton pak užuž směřoval za nerozhodným stavem po první půli, místo toho se mu ale ještě do přestávky všechno sesypalo jako domeček z karet. Krásná spolupráce Tourého, Džeka a Silvy nejprve připravila Nasrimu jedno z těch nejbanálnějších zakončení v jeho kariéře; a pak protentokrát Džeko prudce propálil vše, co mu stálo v cestě, po centru Kolarova.

Po změně stran už to takový střelecký koncert věru nebyl. Nízká rána Navase ztroskotala na Gazzanigovi, zatímco Touré se jen marně dožadoval penalty. Konečné skóre potom zařídil až deset minut před koncem Jovetić lehkým finišem do prázdné klece po Navasově výzvě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC33235590:4074
2.Chelsea FC33226565:2472
3.Manchester City31224584:2970
4.Arsenal FC33197756:4064
5.Everton FC32189552:3163
6.Tottenham Hotspur331851045:4559
7.Manchester United331761056:3857
8.Southampton FC331391150:4448
9.Newcastle United331441538:5146
10.Stoke City3310101337:4840
11.West Ham United331071637:4437
12.Hull City331061734:4036
13.Aston Villa32971635:4834
14.Crystal Palace321041823:3934
15.Swansea City33891645:4933
16.West Bromwich Albion326141237:4832
17.Norwich City33881726:5232
18.Fulham FC33832233:7427
19.Cardiff City33681929:6426
20.Sunderland AFC31671829:5325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1356)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele