33. kolo
05.04.2014 16:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Manchester United 0:4

Tak přece jen to někdy může jít opravdu hladce. Patrně nejdominantnějšímu Moyesovu výběru dnes přihlíželi fanoušci Manchesteru United v Newcastlu, kde se naopak domácí příznivci snažili přijít na kloub tomu, že jejich tým dál setrvává na deváté příčce. Však nyní už pojedenácté za posledních 15 kol vyšel střelecky naprázdno, přičemž v tom samém období nasbíral ubohých 13 bodů...

I navzdory umístění v první desítce by se tak Alan Pardew mohl v létě ocitnout bez práce; naopak David Moyes obdobné spekulace v posledních dnech docela úspěšně rozmetává. Přesto jeho mužstvo dnes neodstartovalo úplně hladce. První šanci zápasu si připsal domácí Papiss Cissé, když svou hlavičkou přiměl k pozornému zákroku Lindegaarda, a již po 18 minutách zkřížil Moyesovy plány vykloubený Youngův palec.

Střídající Adnan Januzaj se však daleko spíš ukázal být rozhodujícím, zlomovým faktorem. Nejprve to byl nicméně Juan Mata, jehož není potřeba šetřit před středečním soubojem v Lize mistrů, kdo zaujal ochozy svým parádním přímým kopem z 39. minuty. Tehdy patrně šlo o jeho nejfotbalovější moment od přestupu z Chelsea; zároveň ale už ne o jeho jedinou parádu dneška.

Krátce po startu druhého dějství takto Mata v pohodě zakončil akci dua Kagawa-Hernández, které naopak koncem úvodní části ve snaze zvýšit na 2:0 smolně nepochodilo. Geniální myšlenky japonského záložníka se Chicharitovi povedlo využít pouze k nastřelení jedné z tyček Elliottovy branky.

Ve druhém poločase už vesměs vše hrálo do not ManUtd, jakkoliv žolík Ben Arfa na druhé straně také sem tam zazlobil. Góly už na každý pád obstarávali pouze hostující hráči. Nejprve Januzaj s Kagawou zakombinovali za účelem přípravy vyložené šance Hernándezovi, který se také levačkou nemýlil; a dílo dokonal v samotném nastavení talentovaný Januzaj. David Moyes si tak připsal na konto nejvyšší výhru od nahrazení Sira Alexe Fergusona v čele United.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
NuFc23

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze to vyjde, snad vyhrajou a Rooney se trefi 0-1

Reagovat
PePiG7

0-2 Wazza,Chicharito

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Newcastle 0:0 Man Utd

Reagovat
smazaný uživatel

na to se dalo po dlouhé době koukat :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele