33. kolo
05.04.2014 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Salah řídil jasné vítězství Chelsea nad Stoke City

Chelsea se vrací na první místo tabulky Premier League - alespoň do zítřka. Svěřenci Josého Mourinha snadno smetli Stoke City 3:0 a hlavní roli při tom hrál Mohamed Salah. Ofenzivní záložník debutoval v základní sestavě a prsty měl ve všech třech gólech. Kromě něj se prosadili taky Frank Lampard a Willian.

Chelsea v prvním poločase nepustila hosty prakticky vůbec k ničemu. Jedinou zajímavější akci táhl Peter Odemwingie, ale místo přihrávky na Arnautoviće zvolil střelu a nevedl si dobře. Na druhé straně byl blízko branky Willian, jehož tečovaná rána letěla nebezpečně na bránu. Begović si s ní však poradil - stejně jako s šancí Torrese, který pohotově vlétl do nepřesné přihrávky Pieterse.

Bosenský gólman kapituloval až po půlhodině hry. Matić sebral autové vhazování, tělem si odstavil N’Zonziho a na hranici vápna našel úplně volného Mohameda Salaha. Egyptský záložník se nerozpakoval, z jedničky napálil míč na branku a Begović jej stihl jen tečovat nohou - v cestě za branku mu nezabránil - 1:0.

Než skončila první půle, mohli jít domácí do dvoubrankového vedení - a nutno uznat, že dle průběhu hry zaslouženě. Ivanović se však při gólové hlavičce nacházel v milimetrovém ofsajdu a čárový sudí jeho zásah správně neuznal. Do šatny se pokoušel zvýšit i Frank Lampard, který pálil zpoza vápna, ale taktéž neuspěl.

Druhé dějství probíhalo úplně stejně s tou výjimkou, že Potters hrozili jen centrovanými míči. Ani ne čtvrthodiny po obrátce přišel do hry šetřený Eden Hazard a hned při první akci zařídil gól. Patičkou filigránsky vybídl Salaha do vápna a toho suverénně sestřelil Wilkinson. Lampard sice penaltu neproměnil, ale Begović mu míč vyrazil přímo do cesty a nejlepší střelec historie Chelsea napodruhé uspěl - 2:0.

Deset minut poté už Chelsea vedla 3:0 a opět u toho byl v základní sestavě debutující Salah. Ten před vápnem předal merunu Willianovi, který se krátkou kličkou zbavil soupeře a prakticky bez nápřahu zakroutil míč k tyči. Domácí se neuspokojili a pokoušeli se vsítit další branky, ale jejich snaha se již s úspěchem nesetkala.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že ešte môžme získať titul aj keď to jednoznačne nemáme vo svojích rukách

každopádne 2 zaváhania City by mali prísť takže my musíme všetko vyhrávať

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

proč jako Mourinho řiká, že je titul nemožný to jako už nikdo z konkurentů neztratí nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

Protože mu hrabe ze španělska kde je ztráta 4bodů nedostihnutelná (jestliže teda vůbec City vyhrají své dohrávky) Chelsea má s Arsenalem asi nejsnažší los na závěr.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda že my máme vcelku nejlehčí los v tuhle chvíli, jenom Everton venku příští kolo a potom už jenom týmy ze středu nebo ze spodku takže jestli si to neposereme sami tak bysme všechny ostatní týmy měli porazit

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho dobre vie, že titul je možný veď to sú len 2 zápasy sú to jeho psychologické hry ale ak my všetko vyhrajeme odteraz vrátane zápasu s Liverpoolom (budeme pred Liverpoolom) a Liverpool vyhraje nad City tak tá stráta na City bude už len 1 bod ak počítame s tým, že vyhrajú dohrávky každopádne všade môže každý stratiť preto by som ešte úplne neodpisoval Arsenal aj keď je to skoro nemožné aby oni ho ešte vyhrali

Reagovat
bayern987

Přesně chce si jen udělat pojistku kdyby to nevyšlo...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, přání aspoň remíza

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no ja nevim ale Stoke je docela silny a pri forme Chelsea me vychazi remiza

Reagovat
smazaný uživatel

tipnu 0-0 ale mozna to skonci 0-1 a vsichni budou cumet

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrát Ba.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to remíza 1:1 Chelsea na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Hele mourinho říká že je titul nemožný protože to je jeho psychická hra tím znervózní jak city tak liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

si naozaj myslis ze tymi recami niekoho znervozni? mozno tak svojich fanusikov

Reagovat
hradec

Chelsea FC 5:0 Stoke City

Reagovat
hradec

Chelsea FC 5:0 Stoke City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele