33. kolo
07.04.2014 21:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Sunderland AFC 5:1

Tlak na Tima Sherwooda pomalu sílí a v anglických kuloárech se začíná šeptat, že by mladý manažer nemusel přežít ani do příštího kola. Tahle pondělní dohrávka však tomuto vývoji příliš nenasvědčuje: Tottenham sice svou dnešní převahu dokázal promítat na ukazatel skóre teprve po přestávce, s o to větší grácií však činil...

Hosté ze Sunderlandu v tomto okamžiku dále ztrácejí nepěkných sedm bodů na záchranu, přičemž jim v kapse zbývají už jen dva zápasy na Norwich. Naopak Spurs zamotávají boj o čtvrtou příčku, na níž momentálně ztrácejí jen pět bodů.

Dnes přitom neodstartovali ani náhodou šťastně. Zhruba po čtvrthodině hry přišla Chiricheșova komická příhra Cattermoleovi do relativně odkryté klece - a hostující záložník to z dobrých 20 metrů ustál, jakkoliv to samozřejmě neměl úplně jednoduché. Prosadil se tak poprvé v sezoně a dal Black Cats naději poprat se na White Hart Lane o nějaké ty body.

Tu jim však Spurs začali poměrně brzy brát. Když Chadlimu nesedla těžká střela z první a jeho nepřesný projektil se nakonec ukázal být výzvou pro Kanea, nastřelil ještě mladík akorát tak Mannoneho; až se blíže gólu paradoxně zdál být Kyle Naughton se svou nepřesnou, ale solidní střelou po signálu z přímého kopu.

Nicméně vyrovnání přesto došlo na scénu relativně brzy. Ve 28. minutě skóroval Adebayor snad kyčlí po fantastické levonohé dodávce Eriksena z levé strany. Další Eriksenův centr potom způsobil problémy Bardsleymu ve 35. minutě, sunderlandský obránce však hrozbu vlastního gólu přeci jen zvládl odvrátit.

Aktivní Eriksen dále mohl po přestávce a průniku Lennona po pravé straně užuž skórovat, kdyby se s parádním obranným zákrokem v poslední chvíli nevytasil Bardsley. Jakmile ovšem dánský playmaker znovu sám nahrával, po bezmála hodině hry se už Tottenhamu přeci jen podařilo obrátit vývoj utkání. Tentokrát Eriksen centroval zleva pravačkou a za opětovně spícím Brownem pro změnu našel hladce skórujícího Kanea.

Zcela zasloužené branky se dánský šikula nakonec dočkal v 78. minutě, když jeho osudovou ránu ještě přizvedly Bardsleyho paty a Mannone byl tudíž naprosto bezmocný - míč zapadl přesně za vzdálenější tyčku.

A pak už Sunderland zkolaboval. Na Mannoneho se hned valily dva útoky z levé strany, přičemž alespoň ten třetí znamenal další úpravu skóre již na 4:1. Harry Kane s obvázanou hlavou ještě sice jen taktak procedil míč pod Mannonem, pohotový (a mírným ofsajdem zvýhodněný) Adebayor už ale do prázdné branky dorážel bez nejmenších potíží. A konečný stav zajistil pro změnu Sigurdsson, když Mannone nedokázal vyboxovat lehký míč a islandský žolík vyhrál souboj se spoluhráčem Adebayorem o Kaboulovu banální asistenci na pátý gól.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
sasmek

polocas bude plichta dle meho.Konecnej vysledek 2:0

Reagovat
M1ck0

za poločas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele