Premier League - souhrn 1. kola

08.08.2015, 15:43, aktualizováno 10.08.2015, 22:57
Komentáře a souhrny
Pakliže Chelsea i Arsenal o víkendu ztratili, loni druhému Manchesteru City již atmosféra pondělní dohrávky sedla náramně. Yaya Touré se jednou ušmudlanou a jednou parádní střelou postaral o poměrně rychlé dvoubrankové vedení a WBA se potom už do zápasu vrátit nedokázalo...

West Bromwich Albion - Manchester City 0:3

10.08.2015 21:00

Góly: 9. David Silva, 24. Yaya Touré, 59. Vincent Kompany

Bez šance. Loni na jaře West Bromwich perlil v defenzivě a i dnes byl v utkání s Manchesterem City odhodlán uhrát pozitivní výsledek; nakonec však absolutně shořel a dostal velkou lekci. Bídný výkon domácích potrestali vicemistři Anglie hned třikrát: o branky se postarali David Silva, Yaya Touré a Vincent Kompany.

Začátek zápasu nicméně připomínal spíš usínání než večerní bitvu. West Bromwich nastoupil v ofenzivnějším rozestavení, než bychom od jejich manažera Tonyho Pulise mohli očekávat, ale absolutně se nedostal do hry. Naopak absence defenzivního záložníka Claudia Yacoba v první půli jako by Manchesteru City dávala srdečnou pozvánku.

V deváté minutě ji hosté využili, Navas pronikl do vápna jako nůž máslem a zadovkou vybídl ke střele Yayu Tourého. Jeho pokus tečoval David Silva, pak i Craig Dawson, no a Myhill byl zcela bezmocný. Baggies to však nedohnalo ke změně hry, stále byli úplně pasivní a chvílemi jejich procento držení míče klesalo až na 26 procent.

A tak po dvaceti minutách hry Yaya Touré opět napřáhl; jenže tentokrát mířil po narážečce Bonyho tak dokonale, že už mu žádná teč gól vzít nemohla. V úvodním dějství se Citizens do gólově šance dostali ještě několikrát - Bony mířil těsně vedle, Sterling ve vyložené šanci selhal a Kolarovův pokus z úhlu zastavil poctivý Berahino.

Právě mladičký forvard WBA málem pozdvihl vlajku domácích, kdyby však před gólovou střelou nestál v ofsajdu. Saido Berahino se pokusil zvrátit stav, po krásném pasu Morrisona však ztroskotal na Hartovi. Neuspěl ani Rickie Lambert, jenž krásně zahraný přímý kop poslal o pár decimetrů výše, než by si většina fanoušků na Hawthorns přála.

Definitivní konec nadějí West Bromu vystavil v devětapadesáté minutě Vincent Kompany, jenž si parádně naskočil na rohový kop Silvy. Domácí sice snahu o zvrat nezabalili, zmohli se však pouze na sporadické ohrožení Hartovy svatyně. Morrison po pěkném centru Brunta v největší šanci hlavičkoval pouze do gólmana. Stejně dopadl i v samotném závěru střídající Agüero.

Více informací k zápasu

Stoke City - Liverpool FC 0:1

09.08.2015 17:00

Góly: 86. Philippe Coutinho

Nedělní odpoledne stane se pro mnohé chvíli nudy, zpívával Jiří Schelinger. Pro ty, kteří dnes místo koupání a opalování upřednostnili sledování utkání Stoke s Liverpoolem, to platí rozhodně. Utkání se téměř celé odehrálo mezi šestnáctkami, ani jeden z brankářů neměl moc práce. Až v úplném závěru potom vsítil jediný gól Coutinho. Dlužno dodat, že překrásný.

Zápas ve Stoke-on-Trent neměl vysokou úroveň, při porovnání se všemi úvodními zápasy opening weekend dost možná vůbec nejnižší. V prvním poločase mohli diváci na Britannia Stadium často zívat; vždyť jedinou šanci úvodní pětačtyřicetiminutovky měl bývalý hráč Liverpoolu Glen Johnson, který měl na penaltě spoustu času - přesto však vypálil nad.

Domácí byli opticky dlouho lepší, ale ani oni si šance nevytvářeli. Jen Mame Biram Diouf byl jakž takž nebezpečný a po hodině hry měl gól na kopačce. Na Adamův přímák však těsně nedosáhl a Mignolet povedený centr vyrazill na roh. Krátce před koncem pak rychlonohý útočník po centru pro změnu od Johnsona hlavičkoval těsně nad.

Po změně stran se však změnil i herní obraz a Liverpool kromě častějšího držení míče konečně zahrozil. V 69. minutě poprvé vystřelil na branku; Škrtel po rohu Milnera vybídl Butlanda k robinzonádě. To bylo nicméně až do klíčového okamžiku vše. Jenže pět minut před koncem se Coutinho hbitě obtočil kolem Sidwella a minimálně z dvaceti metrů fantasticky zavěsil pod břevno.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - West Ham United 0:2

09.08.2015 14:30

Góly: 43. Cheikhou Kouyaté, 57. Mauro Zárate

Předsezónní tour vyšla Arsenalu naprosto dokonale, první ligový duel však Kanonýři absolutně nezvládli. V čele s Petrem Čechem darovali chybami West Hamu vítězství 2:0, o které se gólově postarali Cheikhou Kouyaté a Mauro Zárate. Veškeré šance domácích pochytal vynikající Adrián.

Úvod zápasu nebyl příliš atraktivní, bojovalo se o střed pole. Arsenal měl potíže prokousat se ke střelám na branku, většinu zblokovali bránící Kladiváři - navíc; Cazorla pálil po sólu Oxlade-Chamberlaina nad, Ramsey orazítkoval po Cresswellově teči břevno a při druhé šanci Velšan branku úplně minul.

Jasně nejlepším hráčem West Hamu byl Dimitri Payet; především v prvním dějství měl ofenzivu Kladivářů na bedrech právě on. Po jeho nádherném průniku a centru defenziva Arsenalu ještě dokázala reagovat. Jeden z nejlepších nahrávačů v současném fotbale ukázal, že umí i střílet - poté, co se prodral přes dva hráče, vypálil těsně nad.

V samotném závěru úvodního dějství Payet konečně ukázal to, co mu jde nejlíp. Postavil se k přímému kopu, našel hlavu úplně volného Cheickhoua Kouyatého a West Ham vedl 1:0. Nutno podotknout, že se na brance velkou netečností podepsala obrana Arsenalu v čele s Petrem Čechem, který pro změnu odhalil svůj největší nedostatek a při snaze o vyboxování míče jen prolétl vzduchem.

Český gólman v přípravě ani v Community Shieldu nedostal ani gól, naopak svůj tým často podržel skvělým zákrokem. V sedmapadesáté minutě však opět zaváhal a utajenou ránu Maura Zárateho z nějakých 20 metrů nedokázal chytit. Ani zde neleží vina pouze na Čechovi; Oxlade-Chamberlain totiž Záretemu míč prakticky odevzdal.

To obrana West Hamu fungovala téměř dokonale. Zadáci odvraceli jeden pokus Arsenalu za druhým; a když už přes ně domácí pronikli, zaúřadoval proti Giroudovi fantastický Adrián. Velmi pozitivní utkání odehrál i teprve šestnáctiletý Reece Oxford, který se stal sedmým nejmladším hráčem v historii Premier League.

Arsenal se přes konsolidovanou obranu nedokázal prosadit. Naopak, deset minut před koncem se West Ham fantasticky vymanil z defenzivní polohy a během pár vteřin uháněl Diafra Sakho takřka sám na bránu. Do zakončení mu však skočil Laurent Koscielny, který tak zamezil definitivnímu konci a pomohl Čechovi k vůbec prvnímu úspěšnému zákroku v utkání.

Přesto však Arsenal po závěrečném hvizdu skláněli hlavy k zemi. Gunners sice ještě ohrozili Adriánovu branku, jenže zatímco Oxlade-Chamberlain div neroztrhl jen boční síť, Giroud pálil z bezprostřední blízkosti vysoko nad. V nastaveném čase dvakrát střílel Alexis, ale Adrián byl dnes zkrátka nepřekonatelný. Proti druhé ráně bleskově vytrčil nohu a uhájil čisté konto.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 2:2

09.08.2015 14:30

Góly: 42. Papiss Cissé, 48. Georginio Wijnaldum - 24. Graziano Pellè, 79. Shane Long

Pokud Claudio Ranieri se po dekádě strávené mimo vrátil do Premier League celkem jasnou výhrou, rovněž Steve McClaren se mohl hned na úvod těšit ze tří bodů - dokud jeho Newcastlu dva z nich v samotném závěru zápasu neodčaroval Shane Long...

O obou týmech se po vstupním klání patrně dá říct totéž: ukázaly příslib, ale pořád mají na čem pracovat. Newcastle se prezentoval atraktivněji než kdy v předešlé sezoně, nicméně alarmující body jako dezorientovaný Fabricio Coloccini přetrvávaly.

Southampton zase ne a ne dostat do hry svého hrotového útočníka Graziana Pelleho, až dokud zrovna on kuriózně neudeřil po centru Cédrika. Tehdy ve 24. minutě výborně nasměroval svou hlavičku do spodního rohu Krulovy branky.

Steve McClaren záhy okamžitě sestoupil z lóže na hřiště a začal svůj tým přímo z hrací plochy vést ke zlepšenému projevu. Ten ještě před pauzou přinesl vyrovnávací gól, když Haïdarův tečovaný centr nasměroval do sítě Papiss Cissé.

Hned jakmile odstartovala druhá půle, byl to pro změnu Newcastle, kdo se ujal vedení. Cissé nádherně vyzval ke sprintu Obertana a jeho centr proměnil ve svůj debutový gól Georgino Wijnaldum.

Erwin Koeman, bratr marodného manažera Southamptonu Ronalda, posléze nutně musel reagovat, a pokud Yoshida byl brzy odmítnut mrštným Krulem, proti střídajícímu Longovi už nizozemský brankář zasáhnout nebyl schopen. Zasloužil se o to mimo jiné skvělý centr od Tadiće.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Swansea City 2:2

08.08.2015 18:30

Góly: 23. Oscar, 30. Federico Fernández (vl.) - 29. André Ayew, 55. Bafétimbi Gomis (pen.)

Mistrovská Chelsea nezahájila novou sezónu podle svých představ a v domácím prostředí pouze remizovala se Swansea 2:2. Blues sice zásluhou šťastných tref Oscara a Williana dvakrát vedli, o vedení však vždy přišli a téměř celý poločas navíc kvůli vyloučení brankáře Courtoise dohrávali v deseti.

Zajímavé utkání ve velmi dobrém tempu se od prvních minut hrálo na Stamford Bridge. První velkou šanci si vytvořili hosté. V 6. minutě po rohovém kopu Shelveyho předskočil na první tyči Ivanoviće Bafetimbi Gomis a hlavička francouzského útočníka skončila jen kousek vedle levé tyče. Spolupráce mezi Shelvey a Gomisem zafungovala i podruhé, když někdejší hráč Liverpoolu kolmicí vysunul svého spoluhráče, Gomis však se zakončení tak dlouho váhal, než mu míč od kopaček odkopl navrátivší Terry.

Chelsea úvodní šance soupeře přečkala bez úhony a ve 23. minutě sama udeřila. Přímý kop ze strany zahrával Oscar a i když na jeho střílený centr nedosáhl Cahill ani Ivanović, balón zastavila až síť - 1:0. Z vedení se ale Blues příliš dlouho neradovali, po sedmi minutách si na Taylorův centr ze strany naskočil kdo jiný než Gomis, Thibaut Courtois předvedl fantastický zákrok, jenomže následně nadvakrát dokázal v krkolomné pozici kopnout míč do brány letní posila André Ayew.

Svěřenci Josého Mourinha si však své vedení vzali okamžitě zpět. I tentokráte to bylo tak trochu omylem. Centr Williana z levého křídla tečoval bránící Federico Fernández tak nešťastně, že kulatý nesmysl zapadl na zadní tyč absolutně mimo dosah Lukasze Fabianskeho.

Vyrovnání přišlo pár minut po příchodu z kabin. Po dalším skvělém pásu Shelveyho se řítil sám na Courtouise Bafetimbi Gomis, jenž si dokázal píchnout míč kolem belgického brankáře, který ho na hranici pokutového území fauloval a sudí Michael Oliver vyřkl nekompromisní verdikt - penalta a červená karta. Na trávník tak musel Asmir Begović, který si kvůli tomu odbyl premiéru dřív, než sám čekal. Penaltu se mu ale chytit nepodařilo a sám faulovaný s přehledem srovnal na 2:2.

Bosenský gólman si první zákrok připsal pár chvil nato, když zneškodnil nepříjemný pokus Montera. Zanedlouho měl znovu hodně práce a Begović předvedl, proč za něj byla Chelsea ochotna zaplatit osm milionů liber. Bravurně vytáhl další ránu Montera a nenechal se zaskočit ani Jonjem Shelveym, který se ho snažil překvapit přímo od rohového praporku.

Čtvrthodiny před koncem se po delší době o slovo přihlásili také domácí, brilantní individuální akcí se blýskl Eden Hazard a jen vynikající zákrok Fabianskeho uchránil Swansea od inkasovaného gólu. Hektický závěr už žádnou vyloženou příležitost nepřinesl a obhájce titulu tak hned při svém prvním duelu v nové sezóně klopýtl.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Aston Villa 0:1

08.08.2015 16:00

Góly: 72. Rudy Gestede

Bournemouthu se historická premiéra v Premier League nevyvedla. Na maličkém stadionu Dean Court se odehrála spíše taktická bitva, na kterou místní fanoušci po minulé sezóně nejsou příliš zvyklí a příznivci Cherries nemohli být kromě výkonu spokojeni ani s konečným výsledkem. Vydřené vítězství Aston Villy 0:1 zařídil po rohovém kopu střídající Rudy Gestede.

Experti na anglickou kopanou se v předsezónních preview většinou obávali, že Bournemouth nebude mít se svým velmi ofenzivním fotbalem v nejvyšší soutěži šanci na úspěch. Manažer Eddie Howe jako by si tato tvrzení vzal k srdci a se svým mužstvem hrál poměrně opatrně. Tato strategie se však ukázal jako špatná, jeho svěřenci nenadchli předvedenou hrou ani konečným skóre.

Na první šanci si jedenáct tisíc diváků muselo počkat až do 37. minuty, kdy míč do středu navedl Marc Pugh, jeho přihrávka sice byla zblokována, ovšem balón se po sérii odrazů dostal k nohám Dana Goslinga a kdyby někdejší hráč Evertonu či Newcastlu zachoval chladnou hlavu, mohl poslat svůj tým do vedení. Bohužel pro domácí, jeho střela z deseti metrů prosvištěla kousek nad břevnem.

Pár minut nato zakončil svůj únik po pravém křídle Callum Wilson, Brad Guzan jeho ne příliš razantní pokus z docela velkého úhlu vykopl na roh. V nastaveném čase první půle pak přišla další stoprocentní tutovka Bournemouthu, Danny Pugh ale pár metrů od brány ve složité pozici zamířil pouze do míst, kde stál Brad Guzan a americký brankář dokázal jeho ránu reflexivně vyrazit.

Po změně stran si své příležitosti začala vytvářet i Aston Villa. Ve 48. minutě si první vážnější zákrok připsal na své konto Artur Boruc, když zlikvidoval střelu Gueyeho. Důležitý moment pro Villans přišel po hodině hry, kdy Jordana Ayewa nahradila jiná letní posila, Rudy Gestede z Blackburnu.

Šestadvacetiletý Beninec mohl skórovat již po devíti minutách na hrací ploše, když balón skončil kousek vedle levé tyče, tak v tu chvíli ještě nikdo netušil, že se odchovanec Met pouze zastřeloval. Přesná trefa přišla o čtyři minuty později, Gestede si skvěle naskočil na rohový kop Westwooda a nechytatelnou hlavičkou nedal Borucovi sebemenší nárok zasáhnout.

Cherries se sice v závěrečné čtvrthodině pokoušeli alespoň vyrovnat, nedokázali si ale vytvořit žádný tlak a zkušenější Villans si těsný náskok bez větších problému pohlídali.

Více informací k zápasu

Everton FC - Watford FC 2:2

08.08.2015 16:00

Góly: 76. Ross Barkley, 86. Arouna Koné - 14. Miguel Layún, 83. Odion Ighalo

Watford se do Premier League vrací v pozitivním i negativním stylu. Na jednu stranu by zřejmě před výkopem bod za divokou remízu 2:2 z Goodison Parku bral; na stranu druhou, vzhledem k tomu, že ještě čtyři minuty před koncem držel vedení...

Nový manažer Hornets Quique Flores zaujal už před zápasem svou jedenáctkou, která čítala jedenáct různých národností, ale také celkovou nominací, kde po sérii 1911 soutěžních duelů v řadě (táhnoucí se až do roku 1978) poprvé chyběl jakýkoliv klubový odchovanec či alespoň člen juniorky.

Taková kosmopolitní sestava si pak ovšem na hrací ploše docela věděla rady. Již po 15 minutách sice Deeneyho rána neprošla až na bránu, ovšem Jurado odražený míč vrátil do vápna, tam s pokusem o odvrácení nepochodil Jagielka a Miguel Layún nekompromisně uklidil balon do sítě.

Evertonu se málem podařilo okamžitě vyrovnat skrze Barryho hlavičku po rohovém kopu, jinak se však Toffees prezentovali bez očividného plánu a hodně balonů se ztrácelo s nákopy Johna Stonese. Přesto ještě před pauzou, kdy domácí hráče vybučeli fanoušci, zkoušeli své štěstí Barkley s Mirallasem.

Právě prvně jmenovaný se v 76. minutě po nastolení živelnější kopané zasadil o vyrovnání a šlo tehdy o parádní ránu do levého horního růžku Gomesovy branky. Ani tahle nádhera nicméně Watford neusadila; naopak po sedmi minutách obratně vracel Hornets do vedení Ighalo, a Everton musel spasit až jeho vlastní žolík. Koné při zemi přesně zakončoval z pravé strany po příhře Lukakua.

Více informací k zápasu

Leicester City - Sunderland AFC 4:2

08.08.2015 16:00

Góly: 11. Jamie Vardy, 18. Riyad Mahrez, 25. Riyad Mahrez (pen.), 66. Mark Albrighton - 61. Jermain Defoe, 71. Steven Fletcher

Claudio Ranieri se po 11 letech vrátil do Premier League ve velkém stylu. Jeho Leicester nastoupil proti Sunderlandu ve familiární sestavě, pouze s jednou posilou (Okazakim) v základu, a Sunderland sfoukl v podstatě již během úvodních 25 minut. Tehdy si zřejmě Dick Advocaat musel říkat "Proč jen jsem si tu kariéru prodlužoval..."

Sunderland dnes nastoupil s novou partnerskou dvojicí uprostřed obrany ve složení Kaboul-Coates, a té se při debutu skutečně příliš nevedlo. Ještě hůře však hořela pravá strana zadní linie Black Cats, odkud během úvodních 18 minut Albrighton dvakrát centroval na pomalu nejmenší hráče na hřišti a Vardy s Mahrezem jeho výzvy proměnili.

Druhý jmenovaný Alžířan posléze proměnil pokutový kop po Cattermoleově faulu na vlastní osobu a právě zkušený středopolař byl nakonec již po půlhodině hry s hanbou vystřídán za útočníka navíc. Steven Fletcher nakonec spolu s Jermainem Defoem oba udeřili, ovšem v každém z případů nešlo o řešení ničeho.

Leicester si totiž po celou dobu hravě udržoval alespoň dvoubrankový náskok, a to ještě Mahrez po přestávce natrefil na brankovou konstrukci, aby jednu velkou šancí spálil také Okazaki. V 66. minutě se zaslouženého gólu dočkal produktivní Marc Albrighton.

Více informací k zápasu

Norwich City - Crystal Palace 1:3

08.08.2015 16:00

Góly: 69. Nathan Redmond - 39. Wilfried Zaha, 49. Damien Delaney, 90+4. Yohan Cabaye

Carrow Road zase jednou pohostilo zápas Premier League a žádné fanfáry se tedy nekonaly. Naopak, debutující rozhodčí Simon Hooper domácí odmítl poslat do přesilovky, neuznal jim regulérní gól a v závěru ani pro Norwich nepískl penaltu, takže se nakonec Crystal Palace raduje z důležitých tří bodů, které pro něho při své premiéře již do rozložené obrany pojišťoval Yohan Cabaye.

Norwich začal nesmírně sebevědomě, každý hráč se během pár sekund dotkl balonu, a to zpravidla bez jevení jakýchkoliv známek nervozity. Tu vykázal teprve Grabban po 10 minutách v zakončení první velké šance, kterou mu skrze nádhernou, hbitou výměnu přihrávek nachystalo trio spoluhráčů, respektive naposledy přihrávající Whittaker.

Na Carrow Road se zkraje nerodilo příliš možností ke skórování, ovšem když už na nějakou došlo, tak to stálo za to. Ruddy takhle po chvíli likvidoval Murrayho pokus pomalu z brankové čáry.

Crystal Palace se postupně lepšilo a zhruba přesně prostřední třetina zápasu byla z jeho strany suverénně nejvyvedenější pasáží. Hned zkraje ji ostatně okořenila také první branka utkání. Puncheon na pravé straně zakvedlal nohama, odcentroval na zadní tyč a tam Zaha v akrobatické poloze propašoval míč kolem tyčky až do sítě - 1:0.

Úspěšný vzápětí divže nebyl rovněž Jordon Mutch poté, co se obrana Norwiche až zarážejícím způsobem rozestoupila, a tak si CPFC muselo na druhý gól počkat až do druhé půle - a na další hrubku soupeře.

V 50. minutě Norwich absolutně nezvládl odbránit rohový kop, když Souaré na hraně šestnáctky nikým neotravován hlavičkoval vstříc jedné z tyček, odkud balon zametl do sítě Delaney.

Norwich reagoval skrze dvojitou šanci, kdy zejména Johnsonova dorážka vypadala nebezpečně. McCarthy se však stihl včas zvednout ze země a přesunout se právě tak, aby zasáhl i napodruhé. Po následném vysvlečení Jeromeho s Redmondem ihned pálil Whittaker.

Nadešel pokles tempa, ale také nárůst šancí Norwiche. Poněkud líná střela Nathana Redmonda z 25 metrů navíc brzy zadělala na velmi zajímavou poslední 20minutovku. Během ní by se Canaries za ideálních okolností dočkali i vyrovnání, jenže na krásném improvizovaném pokusu Camerona Jeromeho sudí bůhvíkde uviděl nebezpečnou hru vysokou nohou.

V tu chvíli se ještě nicméně Norwich nepoložil a pohotový Scott Dann například z čáry uklízel Whittakerovu koncovku. Navíc v úplném závěru byl ve vápně evidentně povalen k zemi Bassong, ani tehdy však sudí Kanárkům radost neudělal. Místo toho tím pádem po hezké McArthurově příhře rozhodl Cabaye.

Více informací k zápasu

Manchester United - Tottenham Hotspur 1:0

08.08.2015 13:45

Góly: 22. Kyle Walker (vl.)

Úvodní duel nové sezóny Premier League ovládl Manchester United, který díky vlastnímu gólu Kylea Walkera z prvního poločasu vyhrál 1:0. Spurs na Old Trafford nepředvedli vůbec špatný výkon, ovšem nedokázali využít své příležitosti a na první body si ještě budou muset počkat.

Tottenham začal utkání aktivněji, více držel míč na svých kopačkách a vytvořil si taky první šance. Po nenápadné kombinaci vysunul Harry Kane krásný obloučkem Christiana Eriksena, ten však kromě Romera přehodil i bránu. Dánský záložník pak sám křížným pasem oslovil Kyle Walkera a zakončení pravého beka Spurs na poslední chvíli zneškodnil Sergio Romero, jenž ze známých důvodů dostal přednost před Davidem De Geou.

Paradoxně byli to právě v úvodní dvacetiminutovce hodně pasivní Red Devils, kteří se radovali ze vstřelené branky. Nabil Bentaleb nepřesnou přihrávkou vybídl domácí k protiútoku, Ashley Young odcentroval na Wayna Rooneyho, který měl sice problém dopravit míč do poloprázdné brány, dopomohl mu k tomu ale navrátivší Kyle Walker a vsítil si tak nešťastný vlastní gól.

Od této chvíle se obrázek zápasu změnil, Manchester United měl mnohem více ze hry a po akcích z křídelních prostorů si vytvářel i zajímavé příležitosti. První střelu mezi tři tyče však svěřenci Louise van Gaala zaznamenali až v 65. minutě (!), zasloužil se o to Ashley Young, jenomže jeho rána z hranice šestnáctky mu příliš nesedla a Michel Vorm ji bez problému pokryl.

V tu dobu už na hřišti byla nejzvučnější posila Red Devils v letním přestupovém období - Bastian Schweinsteiger. Německý středopolař odehrál závěrečnou půlhodinku a do dějin utkání se zapsal již po devíti minutách pobytu na trávníku, když za faul na Nacera Chadliho obdržel žlutou kartu.

Manchester poměrně v klidu kontroloval průběh hry a hlídal si těsný náskok. O něj nepřišel ani v posledních minutách, kdy se ve dvou dobrých šancích objevil Christian Eriksen. Křížný pokus z úhlu i následnou střelu po přiťuknutí Lamely totiž dvěma výbornými zákroky zlikvidoval pozorný Romero, který si tak při svém debutu připsal tři body a k tomu i čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City11003:03
2.Leicester City11004:23
3.Crystal Palace11003:13
4.West Ham United11002:03
5.Liverpool FC11001:03
 Manchester United11001:03
 Aston Villa11001:03
8.Southampton FC10102:21
 Watford FC10102:21
 Swansea City10102:21
 Newcastle United10102:21
 Chelsea FC10102:21
 Everton FC10102:21
14.Tottenham Hotspur10010:10
 AFC Bournemouth10010:10
 Stoke City10010:10
17.Sunderland AFC10012:40
18.Norwich City10011:30
19.Arsenal FC10010:20
20.West Bromwich Albion10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2059)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele