1. kolo
10.08.2015 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

West Bromwich Albion - Manchester City 0:3

Bez šance. Loni na jaře West Bromwich perlil v defenzivě a i dnes byl v utkání s Manchesterem City odhodlán uhrát pozitivní výsledek; nakonec však absolutně shořel a dostal velkou lekci. Bídný výkon domácích potrestali vicemistři Anglie hned třikrát: o branky se postarali David Silva, Yaya Touré a Vincent Kompany.

Začátek zápasu nicméně připomínal spíš usínání než večerní bitvu. West Bromwich nastoupil v ofenzivnějším rozestavení, než bychom od jejich manažera Tonyho Pulise mohli očekávat, ale absolutně se nedostal do hry. Naopak absence defenzivního záložníka Claudia Yacoba v první půli jako by Manchesteru City dávala srdečnou pozvánku.

V deváté minutě ji hosté využili, Navas pronikl do vápna jako nůž máslem a zadovkou vybídl ke střele Yayu Tourého. Jeho pokus tečoval David Silva, pak i Craig Dawson, no a Myhill byl zcela bezmocný. Baggies to však nedohnalo ke změně hry, stále byli úplně pasivní a chvílemi jejich procento držení míče klesalo až na 26 procent.

A tak po dvaceti minutách hry Yaya Touré opět napřáhl; jenže tentokrát mířil po narážečce Bonyho tak dokonale, že už mu žádná teč gól vzít nemohla. V úvodním dějství se Citizens do gólově šance dostali ještě několikrát - Bony mířil těsně vedle, Sterling ve vyložené šanci selhal a Kolarovův pokus z úhlu zastavil poctivý Berahino.

Právě mladičký forvard WBA málem pozdvihl vlajku domácích, kdyby však před gólovou střelou nestál v ofsajdu. Saido Berahino se pokusil zvrátit stav, po krásném pasu Morrisona však ztroskotal na Hartovi. Neuspěl ani Rickie Lambert, jenž krásně zahraný přímý kop poslal o pár decimetrů výše, než by si většina fanoušků na Hawthorns přála.

Definitivní konec nadějí West Bromu vystavil v devětapadesáté minutě Vincent Kompany, jenž si parádně naskočil na rohový kop Silvy. Domácí sice snahu o zvrat nezabalili, zmohli se však pouze na sporadické ohrožení Hartovy svatyně. Morrison po pěkném centru Brunta v největší šanci hlavičkoval pouze do gólmana. Stejně dopadl i v samotném závěru střídající Agüero.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
MCFC_8

Nastúpime bez Argentincanov a Fernandinha ale nasou povinnostou su 3 body...0:2

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám v úspěšný vstup do soutěže

jak vidíte příchod KDB k nám ?

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Argentínec Sergio Agüero po odchodu Edina Džeka do AS Řím bude nosit číslo 10 na drese, od svého příchodu na Etihad nosil číslo 16. Po vyměně z čísla 16 na číslo 10 v Manchesteru City, argentinský útočník nepochybně zklame některé fanoušky Blues. Sergio Agüero souhlasil, že osobně podepíše všechny dresy s jeho jménem a číslem 16, a vrátí je majiteli.

"Čííslo 10 na drese pro mě zmanená hodně," řekl Aguero.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
MCFC_8

Vam uz jebe eurofotbal? To co za tip? Ale sak zvykli sme si...

Reagovat
smazaný uživatel

to víš, redakce má jiné modré koně

Reagovat
Tuxedo

Za a) je to tip

b) WBA doma hraje dobre

Reagovat
Ranoth

a proc by ten tip nemohl byt pravdivej ?

Reagovat
smazaný uživatel

První kolo je v PL vždycky nějak divoké na překvapivé výsledky (vyjma výhry LFC a šťastné výhry MU). Kladiváři včera na arsenalu naznačili možnost označení za černého koně soutěže, koneckonců Bilič je kvalitní kouč.

Večer to na west bromu bude určitě zaqjímavý zápas, doufám, že bez překvapení a naše barvy budou ty vítězné! come on city !

letos v únoru jsem byl na wba - swansea a atm. je tam pekelná!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel obrana City je v tomto složení naprosto žalostná, ale i tak věřím ve výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Letní přípravu MCFC jsem sledoval tak napůl, samozřejmě přestup Sterlinga se nedal přehlédnout... Obrana by měla být skálopevná, vždyť hraje leta pospolu. Je třeba se vyvarovat fatálních chyb, které se občas někomu přihodí, viz belgický reprezentant. Pakliže se od tohoto odprostíme a vzádu budem bezchybní nemělo by být pochyb o 3 bodech!

Reagovat
diastan

Hodně bude záležet jak na tom bude dvojka Mangala-Kompany. Věřím, že se oba po slabé minulé sezóně chytnou, což ovlivní nejen hru obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

No , uvidíme jak to půjde , každopádně to nebude vůbec lehkej zápas.... tip 1 : 2

Reagovat
MCFC_8

Ako pozeram tip 10 vysiel...zdravim toho experta...kazdy nas odpisuje ze skoncime nejaki 4. ale vsetko sa ukazuje na travniku

Reagovat
smazaný uživatel

určitě se živí vsázením

Reagovat
smazaný uživatel

Man.City má velmi dobře poskládan tým pro sezonu.

Jsem na jejich výsl.v letošní sezoně opravdu zvědav.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas předčil mé očekávání, až tak jednoznačný průběh sem nečekal. Půle mohla být klidně třígólová, kdyby to tam nejdražší posile spadlo. Yaya dal gól kola, ne-li měsíce a Kompany se exelentně trefil hlavou z rohu, konečně! Fans cityzens samozřejmě ví, že loni byl naš velký problem skórovat z rohu... Jinak si myslím, že se nemá cenu k zápasu nějak zvlášť rozepisovat. Další zápas bude podststně složitější.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo taky me hned napadlo , ze konecne jsme dali gol z rohu, i Vinnyho radost svedcila o tom ze on si to taky uvedomuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele