Premier League - preview 3. kola

26.08.2017, 08:49, aktualizováno 27.08.2017, 08:30
Previews
Nezvykle bohatý nedělní program skýtá třetí kolo anglické ligy. Po obědě se na Stamford Bridge představí Everton a v souběžně hraném utkání prozatím stoprocentní WBA vyzve Stoke City. Od pěti se potom diváci těší na šlágr Liverpool - Arsenal, ale také střetnutí Tottenhamu s Burnley...
Chelsea FC - Everton FC  (neděle 14:30)
Zajímavý souboj bude v neděli odpoledne k vidění na Stamford Bridge, kde londýnská Chelsea přivítá návštěvníky z Liverpoolu - konkrétně pak Karamelky z Evertonu. Obhájce titulu neprožil ideální vstup do nového ročníku, po prohře s Burnley byl na Fulham Road pomalu vyhlašován poplach, situaci uklidnily až dva přesné záhy v podání Alonsa, které Contemu a jeho hráčům přinesly veledůležité tři body z půdy Tottenhamu. Chelsea ale stále není v nikterak komfortní situaci a nemůže se spokojit s ničím jiným než se třemi body.

Trenéra a posléze i fanoušky domácích může pořádně znepokojovat fakt, že poslední posila Chelsea dorazila již před více než měsícem. Ačkoliv je kádr prvního týmu nebývalo úzký a potřeboval by doplnit nejméně třemi fotbalisty, zdá se, že vedení londýnského celku si z toho příliš velkou hlavu nedělá. V médiích se sice spekuluje o příchodech nejrůznějších jmen - namátkou můžeme jmenovat Chamberlaina, Barkleyho či snad Llorenteho - ovšem blízko podpisu není ani jeden z nich. A to vzhledem k tomu, že do konce přestupového období zbývají už jen nějaké ty čtyři dny, není příliš povzbudivá zpráva.

Pro Everton může být naopak vstup do sezony povzbuzením. V úvodním kole nejprve na vlastním hřišti přehráli Stoke City, minulé pondělí pak zase z horké půdy Manchesteru City přivedli solidní bod po remíze 1:1. Liverpoolskému celku se zadařilo i v Evropské lize, kdy po remíze na půdě Hajduku Split pohodlně postoupil do hlavní fáze této soutěže. Samotný los skupinové fáze pak celku Ronalda Koemana za soupeře přisoudil Olympique Lyon, Atalantu a Apollon Limassol, tedy nic, co by jeho svěřencům mělo zamezit v dalším postupu.

Favorit nedělního střetnutí je jasný - a je jím domácí Chelsea. Ta dokázala vyhrát 7 z posledních 10 duelů s Evertonem. Na vlastním hřišti se jí pak daří ještě o něco víc - naposledy totiž s tímto liverpoolským týmem prohrála v roce 1994 a od té doby se odehrálo už plných 22 zápasů.

Antonio Conte pro nedělní střetnutí nemůže počítat se svým kapitánem, Gary Cahill si totiž odpyká druhý ze svého třízápasového trestu, mimo pak ještě stále zůstává Eden Hazard, který se sice již zapojil do tréninkového procesu, navzdory tomu ještě není připraven nastoupit. Do sestavy se pak každopádně vrací Cesc Fabregas a plně fit by měl být i Pedro. Hosté čekají na výsledek pozdních testů u dvojice Idrissa Gueye a Sandro Ramirez - oba hráči mají lehké zdravotní obtíže a o jejich startu se tak rozhodne až v neděli dopoledne. Koeman každopádně nemůže počítat s Morganem Schneiderlinem, který byl v minulém utkání, stejně tak do hry nezasáhne James McCarthy, Seamus Coleman, Ramiro Funes Mori, Yannick Bolasie a Ross Barkley - všechny jmenované ze hry vyřadí vážnější zdravotní trable.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Rüdiger - Moses, Fabregas, Kanté, Alonso - Willian, Pedro - Morata
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Keane, Williams, Jagielka - Holgate, Davies, Gueye, Baines - Rooney, Sigurdsson - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.30 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Stoke City  (neděle 14:30)
Ve stínu nedělních šlágrů se na The Hawthorns střetnou celky West Bromwiche a Stoke City. Oba soupeři mohou být se svými dosavadními zápasy spokojeni - domácí zůstávají bez ztráty kytičky, zatímco Mark Hughes si minulý týden připsal skalp Arsenalu.

Tony Pulis prozatím musí být s výkony svých oveček nadmíru spokojen. V úvodních dvou duelech se West Brom prezentoval disciplinovanou hrou, pevnou defenzivou a ofenzivou, která dokázala z minima vytěžit maximum. Doposud tak celek z Birminghamu v ligové soutěži neinkasoval, na opačném konci hřiště dokázal vsítit dvě branky, což mu v konečném zúčtování přineslo rovných 6 bodů. V týdnu pak v rámci Ligového poháru West Brom přehrál Accrington a v neděli tak může svůj vynikající start ještě o něco protáhnout. Co se přestupových spekulací týče, mluví se o možné odchodu Jonnyho Evanse, o kterého údajně usiluje Manchester City, v úvahu pak prý připadá i transfer Nacera Chadliho, kterého zase lákají Labutě ze Swansea.

Mark Hughes v červnu po rozlosování Premier League jistě nejásal, pro jeho tým byl totiž připraven start vskutku obtížný - Hrnčíři nejprve cestovali na půdu Evertonu, načež na vlastním stánku přivítali Arsenal. Ačkoliv si z výletu do Liverpoolu nepřivezli žádné body, minulý týden potvrdili pověst týmu, který dokáže favority skutečně zle potrápit, a na vlastním stánku celek Arséna Wengera porazili.

Manažerovi domácích se proti svému bývalému zaměstnavateli daří skutečně náramně, odehrál proti němu totiž 6 zápasů, přičemž ani jednou neodešel poražen. Naopak se hned pětkrát radoval z vítězství, z toho čtyřikrát po typickém výsledku 1:0.

Baggies do utkání nemohou nasadit Hala Robsona-Kanu, který byl v minulém utkání vyloučen a odsedí si tak první ze svého třízápasového trestu. Mimo pak bude také Gareth McAuley, otazník se vznáší nad Jonny Evansem a nová posila - Oliver Burke - by měla začít na lavičce náhradníků. Stoke monitoruje stav Xherdana Shaqiriho, který nedohrál duel s Arsenalem. Přesto ale existuje určitá šance, že by se mohl objevit v základní sestavě. Něco takového však neplatí pro dvojici Afellay, Ngoy, kteří jsou ze hry stoprocentně vyřazeni.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Dawson, Hegazi, Brunt - Barry - Phillips, Livermore, Field, McClean - Rodriguez
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Zouma, Shawcross, Cameron - Diouf, Allen, Fletcher, Pieters - Choupo-Moting, Berahino, Jese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.27 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Arsenal FC  (neděle 17:00)
Jasný šlágr třetího kola Premier League. Souboj dvou tradičních celků a kromě jiného týmů, které byly součástí původní Velké čtyřky. Liverpool hostí Arsenal, The Reds přivítají The Gunners. Body potřebují oba celky, mírným favoritem je asi domácí LFC.

Liverpool v prvním kole překvapivě remizoval s Watfordem 3:3 a v minulém kole se dlouho trápil s Crystal Palace. Zápas s The Eagles nakonec vítězným přesným zásahem rozhodl Sadio Mané. LFC vedle ligy zvládl 4. předkolo Ligy mistrů proti TSG Hoffenheim, když po výsledcích 2:1 a 4:2 postoupil do skupinové fáze Champions League.

Jürgen Klopp má důvod ke spokojenosti. Jeho tým ukazuje kvalitní fotbal, zvládnul primární úlohu v pohárové Europě a momentálně to vypadá, že si The Reds udrží Brazilce Philippeho Coutinha, kterého prakticky celé přestupové období láká FC Barcelona. Němec nebude proti Arsenalu moct využít Adama Lallanu, který má poraněné stehno, k dispozici stále není ani duo Nathaniel Clyne - Philippe Coutinho.

Arsene Wenger má k dispozici kompletní kádr, s výjimkou chilského útočníka Alexise Sáncheze. Oficiální zdroje píšou, že hvězda The Gunners je ještě zraněná, bulvární plátky informují, že se Alexis chystá na překvapivý přestup jinam. Arsenal začal ročník bláznivou výhrou nad Leicesterem 4:3, ovšem ve druhém kole zůstal na štítě Stoke City, když prohrál 0:1.

Liverpool je v úvodu ročníku v tempu, odehrál už čtyři ostré zápasy, Arsenal se zatím jenom probouzí. To by mohla být menší výhoda The Reds. Tým Jürgena Kloppa se ve vzájemných duelech radoval i v minulé sezoně. LFC nejprve vyhrál na Emirates Stadium 4:3, na Anfield Road si s Arsenalem poradil v poměru 3:1. Wenger a jeho tým již v minulosti dokázali, že se jim u soupeřů v boji o titul daří. Možnost na to budou mít i v tomhle případě.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno - Henderson, Emre Can, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Mustafi, Mertesacker, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Özil, Welbeck - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.70 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tottenham Hotspur - Burnley FC  (neděle 17:00)
Tottenham minulý týden prohrál důležitý londýnský šlágr kola s Chelsea a již se nemůže dočkat, aby mohl prohru 1:2 odčinit. Ideálnější soupeř na zvýšení sebevědomí jako Burnley FC by se hledal jen obtížně. The Clarets cestují do Londýna s cílem bodovat.

Spurs proti Chelsea bojovali kvalitně, nicméně po chybě gólmana Huga Llorisa nakonec prohráli 1:2. Opět se hovořilo o Harrym Kaneovi, kterému se v srpnu jednoduše nedaří a nedokáže být tak produktivní jak po zbytek sezony. Mauricio Pochettino byl po prohraném derby zklamaný, ale to je minulost. Je tu další výzva.

Kohouti jsou jasným favoritem tohohle utkání. Doma hráli proti Burnley ve své historii pětkrát a vyhráli všechny vzájemné zápasy. Ale pozor, Tottenham v sezóně 2017/2018 nehraje tak úplně doma. Spurs kvůli rekonstrukci White Hart Line, nastupují na legendárním Wembley. Na tomhle stadionu se jim příliš nedaří, což potvrdil zápas s Chelsea. Proti The Clarets by bylo na místě tvořící se klatbu zlomit.

Mauricovi Pochettinovi bude chybět jenom N'Koudou, který má poraněnou nohu, přičemž možná nenastoupí ani Kevin Trippier, který má zdravotní problémy. Burnley přicestuje do Wembley v plné síle, chybět bude jen zkušený Ir Jonathan Walters.

Sean Dyche a jeho družina by chtěli zopakovat šok z prvního kola, když The Clarets vyhráli na Stamford Bridge nad šampionem Chelsea 3:2. Skvělý byl hlavně Vokes, který překonal Courtoise hned dvakrát. Po týdnu vrátil Burnley na zem West Brom, když BFC zdolal na jeho hřišti 1:0.

Burnley by mohlo vyhovovat, že v Londýně bude absolutním outsiderem a nemá co ztratit. Týmu může značně pomoct i Chris Wood, letní posila z Leedsu za téměř 15 milionů liber. Doposud se v dobrém světle ukazoval také Defour.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Davies, Dembélé, Wanyama, Davies - Alli, Eriksen - Kane
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Lowton, Mee, Tarkowski, Ward - Gudmundsson, Hendrick, Cork, Brady - Defour - Vokes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.50 - 17.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Manchester City  (sobota 13:30)
První ochutnávku třetího kola anglické ligy budou mít na starosti týmy Bournemouthu a Manchesteru City, kteří krátce po poledni svedou soubou na Vitality Stadium. Oba týmy budou chtít odčinit zaváhání z minulého týdne - zatímco domácí na svém stadiónu podlehli Watfordu a stále tak čekají na první bodový zápis, hosté na Etihadu pouze remizovali z Evertonem, když takřka celý druhý poločas museli absolvovat v početní nevýhodě.

Bournemouthu se start do nové sezóny nevydařil, v úvodním utkání podlehli West Bromwichi, minulý týden zase na vlastní půdě podlehli Watfordu. Ofenzivní fáze se zatím celku Eddieho Howea nedaří tak, jak by si anglický manažer představoval - v úvodním duelu sice jeho svěřenci West Bromwich přehráli, měli územní převahu a na hřišti dominovali, ovšem tuto převahu nedokázali přetavit v nebezpečné příležitosti a branky. Předloňský nováček kvůli tomu tak stále čeká na první ligovou branku. Náladu si zlepšil alespoň v Ligovém poháru, ve kterém dokázal otočit zápas na půdě Birminghamu a zvítězit 2:1.

Citizens mohou první dvě utkání hodnotit s rozporuplnými pocity. Zatímco na hřišti Brightonu předvedli hráči pod taktovkou Pepa Guardioly dominantní výkon, v pondělí proti Evertonu si již tak precizně nepočínali. Znovu sice měli územní převahu a byli tím nebezpečnějším celkem, neodpustili si však tradiční zaváhání v defenzivě, které Wayne Rooney nemilosrdně potrestal. Mužstvu pak nepřidalo ani nesmyslné vyloučení Kylea Walkera, kvůli kterému museli City dotahovat manko dokonce v oslabení. V Manchesteru mohou být každopádně spokojeni s Ligou mistrů, skupina společně se Šachťarem, Neapolí a Feynoordem rozhodně nepatří k těm nejtěžším, se kterými kdy měli pánové z tohoto klubu tu čest.

Našlo by se jen málo odvážlivců, kteří by si vsadili na výhru domácího celku. Když pomineme velký rozdíl v rozpočtech i kvalitě hráčského kádru, je tu i jedna nelichotivá statistika - Bournemouth totiž sobotního soupeře ještě nikdy neporazil, uhrál s ním pouze dvě remízy a hned osmkrát byl poražen. Třešničkou na dortu pak je, že Cherries v ani jednom z pěti domácích ligových zápasů Citizens nevstřelili byť jen jeden jediný gól.

Eddie Howe bude postrádat svého kapitána, Simon Francis se totiž ještě nezotavil z problémů se stehenním svalem, který si přivodil v úvodním utkání tohoto ročníku. Svůj debut by si mohl připsat Jermain Defoe, ovšem Callum Wilson a Junior Stanislas stále zůstávají mezi absentéry. Manchester City nemůže počítat s Kylem Walkerem, který si odpyká svůj jednozápasový trest za vyloučení v minulém zápase. Otazník visí nad účastí Benjamina Mendyho, který sice již s týmem cestuje, navzdory tomu je možné, že se ještě nepodívá ani na lavičku náhradníků. Mimo je pak i dlouhodobý marod Ilkay Gündogan.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Smith, Cook, Aké, Daniels - Arter, Surman - Fraser, King, Pugh - Defoe
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Kompany, Stones, Otamendi - Danilo, Fernandinho, Silva, Sané - De Bruyne - Agüero, Jesus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.90 - 6.50 - 1.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Huddersfield Town - Southampton FC  (sobota 16:00)
Huddersfield pokračuje v žití svého snu. Odepisovaný nováček Premier League si po prvních dvou kolech brousí zuby také na Southampton. The Saints oplývají nespornou kvalitou, ale na hřišti entuziazmem naplněného nováčka to rozhodně nebudou mít jednoduché.

Huddersfield má primární cíl v téhle sezoně udržení mezi anglickou elitou. Po úvodních dvou utkáních mají hráči manažera Davida Wagnera na svém kontě plný počet šesti bodů, když zdolali Crystal Palace 3:0 a před týdnem taky Newcastle United 1:0. V brance HT podává výborné výkony dánsky gólman Jonas Lössl, kterému ale značně pomáhá skvěle organizovaná defenziva. V útoku pro změnu září Mounié s Aaronem Moyem.

Ve středu The Terriers nastoupili v druhém kole ligového poháru Carabao Cup na svém stadionu proti Rotherhamu. Opět z toho bylo vítězství. Šanci dostali v tomhle případe hráči ze širšího kádru, pod výsledek 2:1 se brankami podepsali Billing a Lolley. Kirklees Stadium očekává další fotbalovou bitvu. David Wagner neustále opakuje, že Huddersfield nesmí zapomenout, že je nováček a musí nohami stát pevně na zemi. Právě přístup jako je tenhle může udržet The Terriers na správné cestě co nejdéle.

Southampton je v jemně odlišné situaci. Ligu The Saints započali bezbrankovou remízou na domácím hřišti se Swansea City a v minulém kole zdolali v šíleném utkání West Ham United 3:2, když vítěznou brankou vsítil až v nastaveném času Charlie Austin z pokutového kopu. Spokojenost s výkonem Svatých však tak úplně nepanovala. Southampton se totiž s Kladiváři trápil, i když hrál soupeř jen s deseti fotbalisti.

K tomu třeba přidat vlažný výkon ve druhém kole Carabao Cupu, prohru 0:2 s Wolverhamptonem Wolves a konec v téhle pohárové soutěži. Southampton může v Huddersfieldu využít všechny své hráče s výjimkou zraněného Maria Leminy. Na druhé straně nováček ligy stále nemůže počítat s marody Craniem, Stankovičem a Wallsem, přičemž start Hoggea, který má poraněný kotník je nejistý.

Papírovým favoritem jsou hosté, momentálně herně navrch mají domácí. Bude to zajímavé utkání.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Zanka, Löwe - Mooy, Billing - Palmer, Ince, Kachunga - Mounié
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cédric, Yoshida, Stephens, Bertrand - Davies, Romeu - Ward-Prowse, Tadič, Redmond - Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.60 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - West Ham United  (sobota 16:00)
O první ligové body budou v sobotu usilovat také týmy Newcastlu a West Hamu. Oba celky si svůj vstup do sezóny představovaly jistě úplně jinak - Newcastle nejprve podlehl Tottenhamu poté, co mu kudlu do zad vrazil hloupým vyloučením Jonjo Shelvey, načež o týden později podlehl i rozjetému nováčkovi z Huddersfieldu. Kladiváři zase nejprve odjeli s nepořízenou z Old Trafford, aby v minulém kole smolně podlehli Southamptonu.

Sluší se ale upozornit, že špatný vstup do sezóny není pro Straky ničím novým. Z posledních devíti ligových duelů, které Newcastle sehrál v srpnu, totiž nevyhrál ani jeden jediný, přičemž i loňskou sezónu v druhé nejvyšší soutěži zahájil hned dvěma porážkami v řadě. V Premier League však může mít nezachycený start nedozírné následky, proto by se svěřenci Rafaela Beníteze měli skutečně snažit, aby onu nepříznivou sérii přerušili co nejdříve. Optimismus do žil jim jistě nevrátila ani středeční prohra s Nottinghamem Forest v Ligovém poháru.

West Ham už před sezónou tušil, že jej čekají složité úvodní týdny nové sezóny. Kvůli Mistrovství světa v atletice, které se konalo právě na Olympijském stadiónu v Londýně, byli Kladiváři nuceni ročník zahájit hned třemi venkovními duely v řadě, přičemž výlety na Old Trafford a St. Mary’s rozhodně nepatří mezi ty oblíbené takřka pro žádný klub v Premier League. Zatímco na United svěřenci Slavena Biliče vůbec nestačili, v minulém utkání sahali i přes početní oslabení po bodu, který ale v nastavení zhatil faul Pabla Zabalety v pokutovém území a následná proměněná penalta v podání Charlieho Austina.

Statistika vzájemných střetnutí nám říká, že by favoritem měl být Newcastle. Ten na domácí půdě s West Hamem prohrál jen jediné z posledních třinácti střetnutí, jinak si hned sedmkrát připsal plný bodový zisk a pětkrát uhrál alespoň remízu.

Rafa Benitez nemůže počítat se službami Jonja Shelveyho, který si odpyká svůj trest za vyloučení ze zápasu s Tottenhamem. Mimo hru pak zůstávají také obránci Yedlin a Lejeune. K dispozici již bude Dwight Gayle, naopak o osudu Rolanda Aaronse se rozhodne až těsně před utkáním. West Hamu se vrací Manuel Lanzini, hrát naopak určitě nebude Marko Arnautovič, kterého vyřadí disciplinární trest. V sestavě pak nenajdeme ani Winstona Reida, který ještě nedoléčil své zdravotní neduhy.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Elliot - Manquillo, Lascelles, Mbemba, Clark - Ritchie, Merino, Hayden, Atsu - Pérez - Gayle
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart - Zabaleta, Fonte, Ogbonna, Cresswell - Rice, Noble, Kouyaté - Antonio, Hernández, Ayew
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.36 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Vicarage Road uvidí ve třetím kole velice zajímavé utkání mezi týmy, které bývají často podceňované. Brighton je nováček, který si cení každý získaný bod, Watford by chtěl v téhle sezoně okupovat první polovinu tabulky.

Oba týmy se naposledy utkaly v League Championship v sezoně 2014/2015. Brighton na domácím hřišti prohrál 0:2, v druhém zápase se zrodil nerozhodný výsledek 1:1. Poslední triumf BHA v tomhle měření sil se datuje až do roku 2012.

Nováček Premier League nezačal nový ročník dobře. The Seagulls prohráli s Manchesterem City i v Leicestru shodně 0:2. Dnes tak budou hrát o své první body mezi anglickou elitou. Fanoušky Brighton potěšil alespoň v Carabao Cupu, když ve druhém kole zdolal po gólu Tilleyho Barnet 1:0 a postoupil do třetího kola.

Watford je v lepší pozici. Po remíze s Liverpoolem v prvním kole 3:3 přišel zisk tří bodů po triumfu 2:0 v Bournemouthu. Manažer Silva byl velice spokojený a vítězství je cílem i před utkáním proti Brightonu. The Hornets ale nepokračují v ligovém poháru, na domácím hřišti totiž prohráli s Bristolem City 2:3. Skvělé výkony podává hlavně Richarlison a nezaostávají ani Okaka či Chalobah.

Oba kluby trápí početné absence. Watford nemůže počítat s vykartovaným Holebasem a marody Janmaatem, Kaboulem, Pereyrou a Zaratem. Na druhé straně Brighton s určitostí nevyužije Baldocka, Browna a Kayala. Nejistí jsou pro potřeby tohohle utkání také Murray (kotník) a zkušený Sidwell (záda). Favoritem je vzhledem na kvalitu i aktuální situaci Watford, ale nováček zbraně před zápasem neskládá.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Femenía, Prödl, Britos, Holebas - Chalobah, Doucouré - Amrabat, Cleverley, Richarlison - Okaka
Brighton - pravděpodobná sestava:
Mat Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Suttner - Knockaert, Stephens, Pröpper, Solly March - Gross - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.24 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Swansea City  (sobota 16:00)
Přestože se anglická Premier League sotva rozbíhá, duel Crystal Palace se Swansea má už nyní punc "šestibodového zápasu" v boji o záchranu. Oba celky totiž mají po úvodních dvou ligových kolech shodně nepříznivé skóre 0:4. Odrazovým můstkem však mohou být úspěšná vystoupení v úterním druhém kole ligového poháru...

Zatímco Crystal Palace doma v Selhurst Parku udolalo druholigový Ipswich 2:1, Swansea na půdě MK Dons navzdory brzké inkasované brance suverénně postupuje dál výhrou 4:1. Po gólu si připsali forvardi Tammy Abraham s Jordanem Ayewem, na nichž při absenci zraněného Fernanda Llorenteho a odchozího Gylfiho Sigurdssona leží břímě ofenzivy velšského klubu.

Je to až k neuvěření, ale svěřenci Paula Clementa doposud v lize nezaznamenali jedinou střelu mezi tři tyče a anglický manažer své hráče vyzývá, aby zakončovali přesněji. "Ani z jednoho loňského zápasu jsem neměl dojem, že jsme si vytvořili kupu šancí. V zápasech, které jsme vyhráli, jsme byli chladnokrevní. A takoví zkrátka být musíme pořád, když hrajeme proti organizovaným týmům, jejichž obranu je obtížné zlomit." Pomoci již Swans může i nová posila z Hullu, Sam Clucas.

Clementův protějšek Frank de Boer má za sebou nelichotivý vstup do nového angažmá, neboť mu na úvod uštědřil krutou lekci z efektivity nováček z Huddersfieldu a poté následovala další prohra s Liverpoolem. Nástupce Sama Allardyce tak nezakrývá, že pro Eagles je životně důležité sobotní klání vyhrát. "Čekali jsme, že budeme bodovat s Huddersfieldem, chtěli jsme tři body. Byl to hrozný výsledek," vracel se ještě nizozemský kouč k nečekanému debaklu 0:3.

"Poučili jsme se z toho a ukázali lepšího týmového ducha proti Liverpoolu, mohli jsme získat i bod," pokračoval de Boer na téma druhé prohry, tentokráte 0:1. "S výsledkem samozřejmě spokojený nejsem, ale s výkonem už ano. Jestli takto budeme pokračovat, body se dostaví. Se Swansea musíme vyhrát." Otázkou však zůstává, kdo se v kádru londýnského klubu postará o podporu útoku. Christian Benteke zatím vychází naprázdno a největší ofenzivní naděje Eagles v podobě Wilfrieda Zahy s Rubenem Loftus-Cheekem vinou zranění do sobotního zápasu vůbec nezasáhnou.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Fosu-Mensah, Dann, Riedewald - Ward, McArthur, Milivojevic, Van Aanholt - Townsend, Puncheon - Benteke
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Mawson, Olsson - Clucas, Mesa, Fer, Carroll - Ayew, Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.40 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Leicester City  (sobota 18:30)
Rudí ďáblové v prvních dvou ligových kolech zbytku ligy jasně naznačili, že to letos s atakem na mistrovský titul myslí opravdu vážně. Své dvě dosavadní překážky - West Ham a Swansea - smetli čtyřbrankovými debakly, v sobotní podvečer je pak vyzve předloňský mistr, Leicester City. Povede se Liškám dosavadní spanilou jízdu Manchesteru zastavit?

Onen rekordní start United by neměl být až takovým překvapením - ostatně že setýmům Joseho Mourinha v jeho druhých sezonách daří vskutku náramně, to je takové veřejné tajemství. Extrémně pozitivní pro šestý celek loňského ročníku je však i to, v jakém gardu se uvedli nové posily. Romelu Lukaku do nového angažmá skutečně vtrhl jako velká voda, ve dvou ligových zápasech nasázel tři branky, a pokud budeme počítat i superpohár, dojdeme k solidní statistice tří zápasů a tří branek. Zdá se tedy, že si svého forwarda Mourinho vybral správně. Nemanja Matič pak se svou výkonností nezůstává pozadu, prozatím podává vskutku kvalitní výkony a ukazuje se, že by opravdu mohl být přesně tím pravým mužem, kterého záložní řada United loni postrádala. Rudí ďáblové pak mohou být spokojeni i se čtvrtečním losem Ligy mistrů, který jim nenadělil žádného evropského giganta - ve skupině totiž změří síly s Benfikou, Basilejí a CSKA Moskva, z čehož by pro anglický celek měl vzejít pohodlný postup.

Pokud se z úvodních dvou duelů Leicesteru dalo něco vyčíst, pak to, že sázka na Shakespeara coby permanentního kouče se zdá být tím správným krokem. Je samozřejmě ještě příliš brzy na nějaké komplexní analýzy, navzdory tomu Lišky v zahajovacím klání této sezóny parádně potrápily Arsenal a padly až po ohromném boji, na což navázali komfortní výhrou nad nováčkem z Brightonu. V sobotu je čeká další ostrý test a nezaujatí fanoušci se dost možná mají na co těšit - nebylo by velkým překvapením, kdyby bylo k vidění další parádní představení plné branek.

Domácímu týmu se každopádně v konfrontaci s předloňským šampionem obvykle daří, prohráli totiž jen dvě z posledních 22 ligových zápasů. Mezi ony dvě výhry patří i onen slavný obrat z roku 2014, kdy Leicester po hodině hry prohrával 1:3, aby nakonec slavil výhru v poměru 5:3. Na Old Trafford se však hosté radovali jen jednou v historii, a to konkrétně v roce 1998. Od té doby na výhru v Divadle snů pořád čekají.

Dobrou zprávou pro Joseho Mourinha je jistě to, že žádný z jeho hráčů nehlásí nové zdravotní potíže - je tak dost dobře možné, že na hřišti uvidíme zcela totožnou jedenáctku, která minulou sobotu přehrála Swansea. To Leicester je na tom o poznání hůře - otazník totiž visí na starty Wese Morgana a Jamieho Vardyho, kteří si z posledního duelu s Brightonem odnesli zdravotní šrámy. Do hry pak zcela určitě nezasáhne trojice Drinkwater, Mendy a Iheanacho, stejně tak i Vicente Iborra a Robert Huth.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Blind - Pogba, Matič - Mata, Mchitarjan, Rashford - Lukaku
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Maguire, Morgan, Fuchs - Mahrez, James, Ndidi, Albrighton - Okazaki, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.85 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester United22008:06
2.Huddersfield Town22004:06
3.West Bromwich Albion22002:06
4.Watford FC21105:34
5.Manchester City21103:14
6.Liverpool FC21104:34
7.Southampton FC21103:24
8.Everton FC21102:14
9.Leicester City21015:43
10.Tottenham Hotspur21013:23
11.Arsenal FC21014:43
 Chelsea FC21014:43
13.Burnley FC21013:33
14.Stoke City21011:13
15.Swansea City20110:41
16.AFC Bournemouth20020:30
 Newcastle United20020:30
18.Brighton & Hove Albion20020:40
 Crystal Palace20020:40
20.West Ham United20022:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1902)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele