Premier League - preview 26. kola: Derby růží v Leedsu

19.02.2022, 08:42, aktualizováno 20.02.2022, 08:27
Previews
Leeds proti svému historickému rivalovi z Manchesteru schytal po návratu do Premier League na Old Trafford dva debakly, doma však před necelým rokem uhrál remízu a na tu bude chtít navázat. Ziskem bodů by v boji o poháry pomohl i Wolves, kteří hostí Leicester...
Leeds United - Manchester United  (neděle 15:00)
Leeds United hostí v zápase 26. kola Premier League Manchester United. Domácí jsou v průběžné tabulce patnáctí a na sestupové příčky mají náskok jen pět bodů, hosté zase minule konečně zabrali a momentálně jsou čtvrtí.

Leeds naposledy schytal výprask 0:3 na Evertonu a celkově se mu aktuálně moc nedaří. Branky si připsali Seamus Coleman, Michael Keane a Anthony Gordon. Předtím Whites remizovali 3:3 na Aston Ville, kde si dvě branky připsal Daniel James a jednu Diego Llorente, za domácí jednu Coutinho a dvě Jacob Ramsey. Leeds dokázal z posledních 16 pokusů Manchester United v Premier League porazit jen jednou, navíc v posledních sedmi domácích kláních udržel jen jediné čisté konto. Ještě k tomu mají Bielsovi svěřenci poměrně velkou marodku, chybí zranění Patrick Bamford, Liam Cooper, Leo Fuhr Hjelde, Sam Greenwood a Kalvin Phillips.

"Derby je vždy výzvou, která je velmi motivující. Fanoušci vždy bezpodmínečně podporují tým. Je těžké si představit větší podporu, než jakou dostáváme. Přítomnost rivala zvyšuje jejich nadšení a je vzácné být toho svědkem," uvedl trenér Whites Marcelo Bielsa. "Samozřejmě více přemýšlíme o tom, co můžeme veřejnosti dát než o tom, co od ní potřebujeme přijímat. "

Manchester United naposledy doma porazil doma Brighton, na čemž se gólově podíleli Cristiano Ronaldo a Bruno Fernandes. Aspoň trochu tak zažehnali hněv fanoušků po několika ligových ztrátách, jako byly remízy 1:1 s Burnley či Southamptonem. United navíc v obou případech po prvním poločase vedli a hned po přestávce inkasovali. Red Devils budou doufat, že Ronaldo nastartoval gólovou sérii, protože proti Brightonu se trefil poprvé v roce 2022. Navíc bude kvůli zranění chybět Edinson Cavani, mimo je také obviněný Mason Greenwood.

"Co uděláme? Pokusíme se hrát s nejlepší možnou sestavou, abychom vyhráli zápas v Leedsu, a pak znovu uděláme to samé pro středeční zápas s Atléticem. Poslední zápas byl v úterý, takže pět dní mezi úterým a nedělí je dost. Nemyslím si, že bude nutné nechat odpočívat některé hráče na duel v Leedsu," uvedl kouč Manchesteru United Ralf Rangnick.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk, Firpo - Koch - Raphinha, Rodrigo, Forshaw, Harrison - James.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Shaw - Pogba, McTominay, Fernandes - Rashford, Ronaldo, Sancho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 4.15 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Wolverhampton Wanderers - Leicester City  (neděle 17:30)
Leicester se v posledních soutěžních utkáních dočkal povzbuzení, minimálně tedy psychického. Je však otázkou, zda "Lišky" zúročí nabyté sebevědomí ve Wolverhamptonu, jenž hraje v ještě větší pohodě.

V lednu kráčeli "Wolves" od jednoho vítězství k dalšímu, poté je ale trochu přibrzdily dvě porážky. Zvlášť ta ve 4. kole FA Cupu proti slabšímu Norwichi se nečekala. Poté se Wanderers nezadařilo ani proti Arsenalu, další londýnský celek už si však na smečce z West Midlands vylámal zuby. Tottenham o uplynulém víkendu prospal začátek a hladovým "Vlkům" v podstatě daroval tři body.

Právě před londýnské "Spurs" se Wolverhampton dostal v tabulce, v níž před víkendovým programem okupoval sedmé místo. Ambiciózní Wolves tak po ročním intermezzu opět doráží na pohárovou Evropu. Šestý Arsenal je na dohled, daleko ale zatím neutekly ani pátý West Ham a čtvrtý Manchester United.

Zatímco Wanderers se opírají o vynikající defenzivu, Leicester na mezery v obraně doplácí. Jako příklad ostatně může posloužit poslední střetnutí v rámci Premier League proti West Hamu. "Foxes" sice většinu hracího času tahali za delší konec, ovšem jednobrankový náskok jim až do samotného konce nevydržel. Končenou remízu 2:2 soupeř zařídil až v nastaveném čase.

Lepší bilancí se Lišky mohou pyšnit při pohledu na ofenzivu. Tentokrát si pomůžeme čtvrtečním duelem v rámci Evropské konferenční ligy. Leicester doma skolil dánské Randers čtyřmi góly a odveta na Jutském poloostrově by pro něj již měla být pouze formalitou.

Souboj s Randers ale bohužel nepřinesl jen radost. Stopera Çağlara Söyüncüho trápí po čtvrteční seanci koleno, záložníka Jamese Maddisona zase nemoc. Ani jeden se tak ve Wolverhamptonu nemusí ukázat. Na marodce Leicesteru pak nadále zůstává pětice obránců Ryan Bertrand, Timothy Castagne, Jonny Evans, Wesley Fofana a James Justin plus útočník Jamie Vardy.

Foxes tak limitují zejména ztráty v zadních řadách. Wolves by tak nedělnímu protivníkovi klidně mohli jednoho obránce půjčit, neboť do zápasu budou moci zasáhnout všichni členové kádru. A to včetně portugalských záložníků Joãa Moutinha, jenž uzdravil bolavý kotník, a Pedra Neta, který se na trávníky může vrátit po desetiměsíční absenci.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Coady, Saïss - Semedo, Dendoncker, Moutinho, Neves, Aït Nouri - Jimenez, Podence
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Amartey, Vestergaard, Thomas - Tielemans, Ndidi - Lookman, Dewsbury-Hall, Barnes - Daka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.36 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Newcastle United  (sobota 13:30)
Kladiváři z West Hamu dále sní o Lize mistrů, aby se však v boji o milionářskou Ligu mistrů udrželi, musí nadále předvádět nadstandardní výkony. Vítězství nad sestupem ohroženým Newcastlem by pro ně v takovém případě mělo být povinností.

"Hammers" sice těží ze strádání Manchesteru United či Arsenalu, to však nemusí trvat donekonečna. Místo spoléhání na chyby ostatních by se tak West Ham sám měl chopit iniciativy. To se družstvu manažera Davida Moyese daří v únoru tak napůl. Proti Watfordu ještě stačil spořivý výkon na výhru, na půdě Leicesteru už ale Kladiváři ztráceli a bod za remízu vydřeli až v samotném závěru. K tomu je třeba ještě doplnit šťasný postup v FA Cupu přes třetiligový Kidderminster.

Většinu fanoušků takové výsledky pořád uspokojí, ale proč nechtít víc, když je to na dosah? Kdoví, kdy se Hammers podobná příležitost zase naskytne. Ve vodě plné drahých plachetnic je obtížné dlouho vydržet. Zvlášť, když se na moře pomalu řítí další posádka.

Vzestup Newcastlu pod velením movitých majitelů sice neprobíhá úplně bez problému, zdá se však, že by se i na nehostinném severovýchodě Anglie mohlo blýskat na lepší časy. "Straky" v novém kalendářním roce ještě ani jednou neprohrály a již opustily sestupové příčky. Naposledy černo-bílí pracně udolali vzdorující Aston Villu. Důležitý však není způsob boje, ale jeho výsledek.

Ten nicméně vedle tří bodů přinesl také zranění Kierana Trippiera. Anglický reprezentační obránce si proti Aston Ville zlomil zánártní kůstku a na několik týdnů si od kopané odpočine. Kvůli poraněnému kotníku je navíc mimo hru další bek Javier Manquillo. Do hry se alespoň vrací jiní zadáci — Matt Targett a kapitán Jamaal Lascelles.

Domácí počítají jen se ztrátami obránců Angela Ogbonny a Arhura Masuakua. Na hřišti se naopak zřejmě ukáže Kurt Zouma, jenž v posledních dnech řeší i nefotbalové problémy. Stále se ale může těšit důvěře ze strany trenérů.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Lascelles, Burn - Fraser, Willock, Shelvey, Joelinton, Targett - Wood, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.99 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Brentford FC  (sobota 16:00)
Na Arsenal čeká v sobotu odpoledne důležité londýnské derby proti Brentfordu. Gunners jsou totiž jen o čtyři body za čtvrtým Manchesterem United, který má ale odehráno o celé tři zápasy více. Arsenal se tak v boji o čtvrté místo nachází v možná až nečekaně dobré pozici, teď je ale potřeba, aby zaváhání svých konkurentů také sám využil na zeleném pažitu. To Brentford může být zatím relativně v klidu, ve své první sezóně mezi elitou si totiž vede nad očekávání. Zisk 24 bodů po 25 zápasech a náskok 7 bodů na první sestupovou příčku je jistě důvodem ke spokojenosti.

Arsenalu se ale v roce 2022 na hřišti úplně nedaří. Na Nový rok Gunners po velmi dobrém výkonu podlehli Manchesteru City, když neudrželi těsné vedení 1:0 a díky gólu Rodriho z nastaveného času nakonec svému soupeři těsně podlehli. V Ligovém poháru zase nezvládli semifinálový dvojzápas s Liverpoolem, načež se nezadařilo ani v FA Cupu, ze kterého se Gunners pakovali po porážce 1:0 ze hřiště Nottinghamu Forrest. Následovala další ligová ztráta, když Artetovi svěřenci doma nedokázali vstřelit branku Burnley. První tříbodový zisk - a také první přesný zásah v roce 2022 - tak přišel až po reprezentační pauze, když si Arsenal poradil s nepříjemným Wolverhamptonem, který zdolal těsně 1:0.

Brentford na konci ledna představil novou posilu, když se mu do svých řad podařilo zlákat bývalého hráče Interu, Christiana Eriksena, který se do profi fotbalu vrátil po půlroční pauze způsobené problémy se srdcem, kvůli kterým v létě na evropském šampionátu zkolaboval. Poslední výsledky tohoto londýnského celku ale nejsou žádná sláva, na začátku roku 2022 sice Brentford zdolal po obratu Aston Villu, následovala však série pěti zápasů bez získaného bodu. V nichž Brentford podlehl postupně Southamptonu, Liverpoolu, Manchesteru United, Wolverhamptonu a Manchesteru City. Alespoň bod pak Brentford vytěžil minulý víkend za bezbrankovou plichtu s Crystal Palace.

Arsenalu se vrací obránce Takehiro Tomiyasu, hrát však určitě nebude Gabriel Martinelli, který si odpykává trest za své vyloučení proti Wolverhamptonu. Na straně Brentfordu ještě nebude připraven Christian Eriksen, který nenabral dostatečnou kondici, otazník se pak vznáší nad útočníkem Ivanem Toneym.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Cedric, White, Gabriel, Tierney - Partey, Xhaka - Saka, Odegaard, Smith-Rowe - Lacazette
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya Martin - Ajer, Jansson, Pinnock - Canos, Jensen, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Ghoddos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.00 - 7.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Watford FC  (sobota 16:00)
Aston Villa hostí v rámci 26. kola anglické Premier League předposlední Watford a o favoritovi utkání tak nemůže být sporu. Villans by ve zbytku sezóny rádi nakoukli do první poloviny tabulky, k tomu však potřebují vylepšit svou formu z posledních týdnů, která jednoduše řečeno není příliš dobrá. Watford se zase potřebuje odpoutat ze sestupových příček, jenže forma Hornets je jednoduše katastrofální, na tříbodový zisk totiž tenhle celek čeká už 11 duelů.

Aston Villa se po příchodu Stevena Gerrarda zvedla, od vánočních svátků už to ovšem taková paráda není. Na Boxing Day Villans podlehli Chelsea, následovala porážka od Brentfordu a domácí vydřená remíza s Manchesterem United. Následně si svěřenci Stevena Gerrarda připsali zatím jedinou výhru v roce 2022, když se ze tří bodů radovali v Goodison Parku. Po reprezentační pauze však neudrželi domácí dvoubrankové vedení proti Leedsu, se kterým tak nakonec jen remizovali 3:3, načež minulý týden nezvládli klání na hřišti Newcastlu, kterému podlehli 1:0.

Watford v roce 2022 znovu vyměnil trenéra, když odvolaného Claudia Ranieriho nahradil Roy Hodgson, výsledkové zlepšení je ale zatím v nedohlednu. Watford v roce 2022 odehrál celkem 6 zápasů, z nichž hned 4 prohrál. Postupně nestačil na Tottenham, Norwich, West Ham či Brighton, jediné body si připsal díky remíze s Newcastlem a Burnley. V tuto chvíli tak ztrácí na první nesestupové místo už šest bodů, a pokud si tak chce svou prvoligovou příslušnost zachovat i pro příští ročník, musí nutně začít sbírat body.

Domácím bude kvůli kartám chybět Ezri Konsa, k dispozici nebude ani zraněný útočník Bertrand Traore. V táboře Watfordu se otazník vznáší nad stavem dvou fotbalistů, jejichž jména ovšem trenér Hodgson neodhalil. Do základní sestavy by se ovšem už mohl vrátit Ismaila Sarr.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Young, Chambers, Mings, Digne - McGinn, Iroegbunam, Jacob Ramsey - Buendía, Coutinho - Ings
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, Samir, Kamara - Louza, Sissokok, Cleverley - Ismaila Sarr, Dennis, King
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.01 - 5.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Burnley FC  (sobota 16:00)
Brighton přivítá v zápase 26. kola Premier League Burnley. Domácí mají sezonu rozehranou poměrně solidně a momentálně jim patří devátá příčka. Naopak hosté se topí v krizi a jsou poslední.

Brighton naposledy prohrál 0:2 na půdě Manchesteru United po gólech Portugalců Cristiana Ronalda a Bruna Fernandese. Červenou kartu navíc vyfasoval Lewis Dunk. Seagulls se však v poslední době nedaří hlavně doma, v minulých osmi zápasech tu totiž vyhráli jen jednou, pětkrát získali jen bod za remízu. Racci celkově letos remizovali hned dvanáctkrát, ale mohou být rádi, protože v osmi případech prohrávali a museli dohánět ztrátu. Chybět nyní bude vykartovaný Dunk a zranění Mwepu a Sarmiento.

Burnley se letos trápí, ačkoliv v posledních duelech dokázalo potrápit i týmy z vršku tabulky. S Liverpoolem prohráli Clarets jen 0:1 po trefě Fabinha, předtím vyválčili bod za remízu 1:1 s Manchesterem United, když se trefili Paul Pogba a Jay Rodriguez. Burnley ztrácí na záchranu sedm bodů a je jedním ze dvou celků, které letos ještě venku v lize ani jednou nevyhrály. Nyní bude chybět zraněný Matěj Vydra.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Veltman, Duffy, Webster - Lamptey, Lallana, Bissouma, Cucurella - Mac Allister - Welbeck, Trossard.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters - McNeil, Westwood, Brownhill, Cornet - Rodriguez, Weghorst.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.72 - 6.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Chelsea FC  (sobota 16:00)
V Chelsea už pomalu dozněly oslavy po Mistrovství světa klubů a "Blues" se tak opět koncentrují na domácí, potažmo evropské zápolení. Po návratu ze Spojených arabských emirátů se Thomas Tuchel a spol. nejprve představí v londýnském derby proti Crystal Palace.

Zatímco většině fotbalové Evropy byla seance v Abú Dhabí šumafuk, fandové Chelsea setkání celků z různých koutů světa bedlivě sledovali. A jejich pozorování stálo za to. Blues si nejprve poradili se saudskoarabským Al Hilálem, ve finále klubového šampionátu pak díky pokutovému kopu skolili brazilské Palmeiras. Kai Havertz se stal penaltovým hrdinou, César Azpilicueta dosáhl v modrém dresu dalšího z řady úspěchu a celý londýnský soubor mohl další hodiny i dny bujaře slavit.

Avšak dost bylo juchání, teď už na Chelsea zase čeká tvrdá práce. Čerstvě korunovaný nejlepší klub světa má o co hrát na anglické i kontinentální úrovni. Již za pár dní čeká Blues důležité osmifinále Ligy mistrů proti francouzskému Lille, ještě předtím se ovšem v rámci Premier League postaví proti rivalovi z hlavního města Spojeného království.

Crystal Palace může na výlety po Evropě, natož pak někam k Perskému zálivu, zapomenout. "Eagles" jsou každoročně rádi, pokud se vyhnou sestupovým vodám. To se jim v probíhajícím ročníku zatím daří, nicméně nesmí usnout na vavřínech. Před sobotními zápasy měli "Orli" na osmnáctý Norwich náskok devíti bodů.

Proti Chelsea se Crystal Palace rozhodně nemůže pasovat do role favorita, městskému rivalovi podlehli Eagles v posledních osmi střetnutích. V sobotu navíc Orlům nepomůže záložník Conor Gallagher, jenž na jihovýchodě Londýna hostuje právě z Chelsea a pravidla neumožňují hráči nastoupit proti svému zaměstnavateli. Zranění pak do hry nepustí obránce Nathana Fergusona.

Z Mistrovství světa klubů si šrámy přivezl Mason Mount, jenž bude potřebovat nějaký čas na to, aby jej bolest přešla. Dlouhodobě Chelsea postrádá pravého beka Reece Jamese, naopak fit je po absenci Mountův parťák ze středu pole Ruben Loftus-Cheek.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Butland - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Kouyaté, Hughes, Schlupp - Ayew, Édouard, Zaha
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Chalobah, Christensen, Rüdiger - Azpilicueta, Jorginho, Kovačić, Alonso - Ziyech, Lukaku, Pulisic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.68 - 3.79 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Norwich City  (sobota 16:00)
Liverpool přivítá v zápase 26. kola Premier League Norwich City. Reds jsou druzí a snaží se nahánět první Citizens, naopak kanárci bojují na sestupových příčkách, nyní jim patří osmnácté místo.

Liverpool naposledy uhrál cennou výhru 2:0 nad Interem Milán, kterou brankami zařídili Roberto Firmino a Mohamed Salah. V lize se Kloppovi svěřenci naposledy utkali s Burnley a s posledním celkem tabulky vyválčili hubenou výhru 1:0, kterou na konci prvního poločasu zařídil Fabinho. Reds doma válí, v lize tady vyhráli šestkrát v řadě a příjezd sestupem ohroženého Norwiche by je rozhodně neměl vykolejit, doma s ním prohráli v lize jen jednou a ve třech z posledních čtyř případů mu dali minimálně čtyři góly. Kvůli poraněnému kotníku bude chybět Diogo Jota.

"Ne, nebude k dispozici, ale rozsah stále není jasný. Potřebujeme další posouzení. Je to něco s vazy v kotníku a kolem něj, ale ne se všemi. A tak je v tuto chvíli možné prakticky všechno: že to půjde opravdu rychle a bohužel také naopak. Takže musíme počkat," uvedl ohledně zdravotního stavu útočníka trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Norwich se v letošní sezoně opět trápí a bude bojovat o to, aby se v Premier League objevil i v příští sezoně. Naposledy schytal výprask od Manchesteru City 0:4, když si hattrick připsal Raheem Sterling a jednu branku Phil Foden. Předtím Canaries vybojovali alespoň bod za remízu 1:1 s Crystal Palace. Skóre otevřel hned v první minutě Teemu Pukki, vyrovnal Wilfried Zaha. Kouč Dean Smith však věří, že tři povedená vystoupení před soubojem s ligovým lídrem nebyla náhodná a Canaries se ještě o záchranu poperou. Proti němu a jeho svěřencům však stojí fakt, že Norwich nevyhrál dvě venkovní klání v Premier League v řadě už devět let.

Poslední vzájemný duel Liverpoolu s Norwichem se odehrál v září v ligovém poháru a favorit vyhrál 3:0. Stejným poměrem skončil i první letošní duel v lize.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Milner, Matip, van Dijk, Robertson - Keita, Henderson, Thiago - Salah, Firmino, Díaz.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Gunn - Aarons, Hanley, Gibson, Williams - Gilmour, Normann, McLean - Sargent, Pukki, Rashica.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.10 - 26.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Everton FC  (sobota 16:00)
Southampton hostí v duelu 26. kola Premier League Everton. Domácí jsou v klidném středu tabulky na desátém místě, hosté bojují sami se sebou a jsou až šestnáctí.

Southampton se v minulých třech ligových kláních rozhodl, že bude o body obírat anglické giganty. Naposledy Saints remizovali na půdě Manchesteru United 1:1, když skóre otevřel Jadon Sancho a vyrovnal Che Adams. Předtím svěřenci trenéra Ralpha Hasenhuttla dokonce vyhráli na půdě Tottenhamu 3:2, a to hlavně díky infarktovému závěru, kdy otočili vývoj klání. Za Saints se prosadili Armando Broja, Mohamed Elyounoussi a Che Adams. Domácí fandové půjdou nyní na stadion optimisticky naladěni, protože Saints tady Everton porazili ve čtyřech z předchozích pěti případů. Southampton však čeká nejdéle ze všech týmů v soutěži na čisté konto, a to třináct zápasů. Chybět budou Lyanco a Alex McCarthy.

Everton naposledy porazil 3:0 Leeds a přerušil tím šestizápasovou sérii bez výhry. Prosadili se Seamus Coleman, Michael Keane a Anthony Gordon. Šlo o premiérovou výhru nového trenéra Toffees Franka Lamparda. Předtím Everton dokázal prohrát 1:3 s Newcastlem či 1:2 s Norwichem. První ligový double nad Southamptonem od ročníku 2001/02 by Evertonu při úprku od sestupového pásma přišel jednoznačně vhod, ale jeho letošní venkovní bilance tomu moc nenasvědčuje. Toffees totiž letos mimo svůj stadion vyhráli jen jednou.

Minulý vzájemný duel Southamptonu s Evertonem skončil výhrou karamelek 3:1.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Elyounoussi - Adams, Broja.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Holgate, Keane, Kenny - Iwobi, Allan, van de Beek, Gordon - Calvert-Lewin, Richarlison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.58 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Manchester City hostí v utkání 26. kola Premier League Tottenham Hotspur. Domácí dál vedou s náskokem celou soutěž, hosté bojují o umístění na příčkách zajišťujících postup do evropských pohárů, jsou osmí.

Manchester naposledy zcela přesvědčivě porazil v osmifinále Ligy mistrů Sporting Lisabon 5:0 a do domácí odvety bude moci jít ve velmi dobré náladě. O branky se postarali Riyad Mahrez, Phil Foden, Raheem Sterling a dvakrát Bernardo Silva. I minulý ligový souboj se nesl v jasném duchu pro Citizens, kteří na půdě Norwiche vyhráli 4:0. Skóroval třikrát Raheem Sterling a jednou Phil Foden. Manchester je v Premier League ve skvělé formě a z posledních patnácti duelů vyhrál hned čtrnáct, jediný duel skončil remízou. Chybět bude potrestaný Benjamin Mendy a zraněný Cole Palmer.

"Pro špičkové týmy je těžké prohrát čtyřikrát za sebou. Mají spoustu zbraní, musíme počítat se Sonem, Harrym Kanem nebo Lucasem Mourou, mají spoustu kvality. Manažer, který přijde v sezóně, nemá jednoduchou situaci. Se zápasy každé tři dny to není snadné," uvedl manažer City Pep Guardiola. "Ve fotbale nemáme čas. Mně tento klub dal čas, a proto budu vždy vděčný. Ale manažeři potřebují čas, aby dostali nápady a přiměli hráče, aby se řídili tím, co cítí."

Tottenham už evropské poháry nehraje, a tak měl v týdnu volno. Poslední tři ligová utkání však kohouti prohráli. Naposledy je porazili Wolves 2:0, o góly se postarali Raúl Jiménez a Leander Dendoncker. Předtím Spurs padli po dramatickém závěru se Southamptonem 2:3. Tottenham dokázal porazit obhájce titulu dvakrát během jedné sezóny naposledy v ročníku 1986/87 a vzhledem k tomu, že z posledních 11 vzájemných soubojů na tomto stadionu vyhrál jen jediný, nejsou jeho šance příliš velké ani teď. V příštím duelu bude chybět Oliver Skipp.

"Eric Dier je k dispozici. To je pro nás opravdu dobrá zpráva. Bude důležité mít spolu Cristiana Romera a Erica Diera teprve podruhé od mého příchodu do Tottenhamu. Skippy se zlepšuje, ale stále není připraven. Jedeme se poprat o co možná nejlepší výsledek, i když si samozřejmě uvědomujeme soupeřovu sílu, kterou ukázal i nyní v Lisabonu v Lize mistrů. Ale pokud bychom si nevěřili, ani by nemělo cenu tam jezdit," uvedl trenér Tottenhamu Antonio Conte.

Poslední vzájemný duel se odehrál loni v srpnu a domácí Spurs vyhráli zásluhou Sona 1:0. To však ještě Tottenham vedl z trenérské lavičky Nuno Espirito Santo.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Silva - Mahrez, Foden, Sterling.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Davies - Emerson, Bentancur, Winks, Hojbjerg, Sessegnon - Kane, Son.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.35 - 13.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City25203261:1463
2.Liverpool FC24166261:1954
3.Chelsea FC24138348:1847
4.Manchester United25127640:3243
5.West Ham United25125844:3341
6.Arsenal FC22123734:2539
7.Wolverhampton Wanderers23114821:1737
8.Tottenham Hotspur22113828:2936
9.Brighton & Hove Albion24712525:2533
10.Southampton FC24611730:3729
11.Leicester City2276936:4127
12.Aston Villa23831231:3627
13.Crystal Palace24511832:3526
14.Brentford FC25661326:4024
15.Leeds United23581027:4623
16.Everton FC22641228:3822
17.Newcastle United23491025:4421
18.Norwich City24451514:5017
19.Watford FC23431623:4315
20.Burnley FC21111917:2914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (759)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele