Premier League - preview 22. kola

01.01.2018, 08:45, aktualizováno 03.01.2018, 08:30
Previews
Londýnským derby bude zakončeno 22. kolo anglické nejvyšší soutěže. Chelsea se pokusí oplatit Arsenalu porážky z finále FA Cupu a utkání o Community Shield, Blues navíc nemohli být spokojeni ani s letošním vzájemným ligovým soubojem, na Stamford Bridge se v pátém kole zrodila bezbranková remíza...
Arsenal FC - Chelsea FC  (středa 20:45)
Ostrý start do nového roku jaksepatří. Dvaadvacáté kolo anglické ligy má již za sebou všechny zápasy s výjimkou jednoho, a to londýnského derby mezi Arsenalem a Chelsea. Zatímco domácí Kanonýři potřebují naplno bodovat, aby se dotáhli ke konkurenci v boji o postavení do čtvrtého místa, obhájce titulu v případě vítězství poskočí zpět na druhé místo v tabulce.

Přestože tým Antonia Conteho dlouhodobě na Arsenal umí, v živé paměti má ještě loňskou tvrdou prohru na Emirates Stadium v poměru 3:0, stejně jako prohrané finále FA Cupu, letní superpohárové střetnutí v Community Shieldu a také poslední ligové střetnutí, když na Stamford Bridge Arsenal po překvapivě zodpovědném výkonu uhájil bezbrankovou remízu. Naposledy však Gunners svým sousedům ze západního Londýna nepodlehli ani v jednom ligovém střetnutí v sezoně 2011/12 a k uhájení dvou čistých kont v jednom roce se musíme vrátit dokonce do dávného ročníku 1998/99.

Domácí do zápasu nevstupují v ideálním rozpoložení, neboť na závěr kalendářního roku 2017 vinou kontroverzní penalty ze samého závěru uhráli na půdě West Bromwiche Albion pouze bod za remízu 1:1. Za kritiku rozhodnutí sudího Deana potrestat nastřelenou ruku Caluma Chamberse pokutovým kopem byl posléze manažer Arséne Wenger potrestán anglickou fotbalovou asociací a ztráta jeho týmu na středečního soupeře vzrostla již na sedm bodů.

Wengerovi se také v nedávné době množí seznam zraněných. Vedle Ramseyho, Girouda a Monreala se vinou poraněného kotníku vyřadil mimo hru také Sead Kolašinac a nevelké naděje nastoupit mají také Laurent Koscielny s Mesutem Özilem. Kanonýři se tak dočkají nejspíše značně poslepované defenzivní linie s takřka mizivou sehraností, čehož budou chtít hosté patřičně využít. Conteho družina obdobně početnými zdravotními neduhy netrpí, chybět budou pouze dlouhodobě indisponovaný David Luiz a Charly Musonda. Oba se již ovšem zapojili do tréninkového procesu a dost možná se návratu na trávník dočkají v nadcházejícím pohárovém duelu s Norwichem.

Jestli si na něco budou muset hráči Chelsea dát pořádný pozor, tak disciplínu. Blues totiž nedohráli v plném počtu hráčů ani jedno z posledních tří střetnutí s Arsenalem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.41 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Crystal Palace  (úterý 20:45)
Pro Southampton a jeho trenéra Mauricia Pellegrina je první měsíc v novém roce ihned měsícem zcela zásadním a určujícím pro osud mladého kouče. Ten jednak musí vhodně reinvestovat peníze utržené z rekordního odchodu stopera Van Dijka, jednak musí urychleně začít sbírat výsledky...

Ze všech týmů druhé poloviny tabulky hrají Saints patrně vůbec nejvíc pod své možnosti - jsou až patnáctí s 20 body a pouhými dvěma kroky náskoku na sestupové příčky. Od dubnové porážky Crystal Palace, kterému dnes opět čelí na domácí půdě, před vlastním publikem zvládli všehovšudy tři mače.

Southampton nyní čelí už devátému nevyhranému zápasu Premier League v řadě, což by se mu stalo poprvé od ledna 2005. Mezitím si přitom Saints v Anglii vybudovali pevnou reputaci nepříjemného soupeře, o kterou však v této sezoně pod novým vedením spíše postupně přichází.

Crystal Palace se naproti tomu o záchranu pere dle očekávání a od samého začátku sezony, po brzkém vyhazovu Franka de Boera se však pod Royem Hodgsonem vzmáhá a aktuálně sedí těsně nad propastí, na 17. příčce. V minulých deseti kolech našel londýnský mančaft přemožitele akorát v Arsenalu.

Naposledy Eagles přerušili rekordní vítěznou sérii Manchesteru City, v jejich případě se však jednalo o Pyrrhovo vítězství (resp. remízu), neboť klub zároveň do konce sezony patrně přišel o kapitána Danna i jeho zástupce Puncheona. Vrátit by se teď alespoň mohl trojlístek Loftus-Cheek, McArthur a Schlupp.

V brance Southamptonu by mohl na místě Frasera Forstera pokračovat Alex McCarthy poté, co v zájmu obratu věcí k lepšímu pomohl udržet čisté konto proti Manchesteru United. Do akce by se mohl po lehkém zranění opět dostat Bertrand, zatímco Charlie Austin je suspendovaný i zraněný.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.40 - 3.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Swansea City - Tottenham Hotspur  (úterý 20:45)
Se Swansea to po celou sezónu vypadá velmi špatně, změna trenéra je zřejmě poslední šancí, jak mužstvo nakopnout. A zdá se, že se to možná i podaří. Labutě totiž nečekaně otočily duel na půdě Watfordu a poprvé od začátku prosince se radovaly z výhry. Navázat na svůj dílčí úspěch mohou proti Tottenhamu, jenže Kohouti jsou ve vynikající formě, když z poslední pěti zápasů hned čtyři vyhráli.

Onen sobotní úspěch Swansea není třeba nijak přeceňovat, přece jenom Watford se poslední dobou také trápí, navíc svěřencům Carlose Carvalhala ani výhra nepomohla k tomu, aby se odlepili ode dna. Na druhou stranu se svými soky alespoň neztrácí kontakt, což je v této fázi sezóny extrémně důležité. Nový kouč má však před sebou rozhodně nelehký úkol - Swansea se totiž dlouhodobě potácí s bídnou koncovkou, Labutě mají tu vůbec nejhorší ofenzivu v soutěži, což se bude v rozběhnuté soutěži jen těžko měnit. Nový lodivod navíc nejspíše nemůže počítat s lednovým posílením, klub totiž na posily nehodlá uvolnit nadstandardní prostředky.

Tottenham zvládl vánoční program prozatím výborně, když si nejprve díky hattricku Kanea poradil s nepříjemným Burnley, načež na Boxing Day doma rozstřílel mátožný Southampton. Kohouti ale nemohou polevit v koncentraci, jejich hlavní rival ze severu Londýna sice ztratil na půdě West Bromwiche, jenže trojice Liverpool, Manchester United a Chelsea nevypadá, že by měla vypadnout z rytmu - a pokud je tedy Kohouti chtějí v honbě za čtvrtým místem pronásledovat, nemohou si dovolit žádné zbytečné výpadky.

Domácí tým bude postrádat obránce Kyle Naughtona, který si začal odpykávat třízápasový dodatečný trest, který mu fotbalová asociace udělila za incident z utkání proti Watfordu. Fanoušky Swansea nepotěší ani zdravotní trable obou útočníků - nad starty Tammyho Abrahama a Wilfrieda Bonyho se vznáší otazník a o jejich případném startu se rozhodne až před zápasem. Hlavní hvězdu hostí, Harryho Kanea sice trápí nachlazení, očekává se ale, že v základní sestavě nebude chybět. Do základní sestavy by pak poprvé od srpna mohl naskočit Victor Wanyama, ovšem dlouhodobě zraněný stoper Alderweireld stále zůstává mimo hru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.60 - 4.38 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - West Bromwich Albion  (úterý 20:45)
V úterý večer změří síly také West Ham s West Bromwichem Albion. Zatímco Hammers se již z největší bídy vyhrabali, hosté se stále topí v sestupové propasti. A na vítězství čekají od 19. srpna.

West Ham neprožil vůbec špatný prosinec, i když díky příšernému startu do sezóny je ani tahle dobrá forma nevytáhla ze sestupového pásma. Hammers v posledním měsíci v roce 2017 dvakrát vyhráli, když nejprve překvapili Chelsea a posléze tři body urvali také z půdy Stoke, k čemuž si připsali ještě dva jednobodové zápisy po remízách s Arsenal a Bournemouthem. Svěřenci Davida Moyese však vyhráno zdaleka nemají.

West Bromwich sice ukořistil cenný bod proti Arsenalu, byť ke konci vyrovnával z nesprávně nařízené penalty, nicméně i tak je to zatím zoufale málo. Baggies naposledy vyhráli ve druhém kole, když přehráli nejtěsnějším možným způsobem Burnley, od té doby si připsali už jen 10 bodů za 10 remíz. Celkově se tedy nachází na předposlední příčce a nutně tak potřebují svou formu vylepšit.

West Ham se musí obejít bez křídelníka Michaila Antonia, nejistý je také start Marka Noble, kterého trápí poraněné stehno. Absentovat dále ještě budou Sam Byram, Jose Fonte a Edimilson Fernandes. West Brom bude monitorovat situaci okolo Salomona Rondona, toho totiž trápí natažený stehenní sval. Do utkání ale určitě nezasáhne Nacer Chadli a James Morrison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.20 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Watford FC  (úterý 21:00)
V minulém klání sice skončila mimořádná série Manchesteru City v podobě osmnácti ligových vítězství v řadě, svěřenci Pepa Guardioly však smutnit rozhodně nemusí. Momentálně mají na čele stále luxusní dvanáctibodový náskok na druhý Manchester United, který již svůj zápas 22. kola navíc odehrál. V úterý večer se vedoucímu celku tabulky postaví Watford, který nezažívá vůbec dobré období.

Ačkoliv se zatím sezóna Manchesteru City vyvíjí báječně, Pep Guardiola stejně může být ze dvou věcí frustrován. Tou první je dle jeho názoru nedostatečná ochrana jeho hráčů ze strany rozhodčích a pokud bychom přihlédli k několika posledním duelům, nemůžeme se španělskému stratégovi vůbec divit. V zápasech s Tottenhamem, Newcastlem i Crystal Palace předvedli hráči soupeře krajně nevybíravé zákroky, za které je ovšem rozhodčí nedokázali adekvátně potrestat. Je skutečně velkým štěstím, že žádný z hráčů Citizens neodnesl počínání soupeřů dlouhodobým zraněním, naposledy šlo o zdraví De Bruynemu, kterého hodně nešetrným zákrokem sestřelil Puncheon. Ostatně nějaká zdravotní krize je zřejmě jediný faktor, který by celek z Manchesteru ještě mohl zastavit v suverénní jízdě za ligovým prvenstvím. Druhou věcí, která dělá bývalému kouči Bayernu Mnichov vrásky na čele, je rozpis zápasů, který v průběhu svátků označil za bláznivý. S tímto problémem se ale potýká každý tým v Premier League, v tomto ohledu tak trenér Manchesteru City příliš pochopení mezi širokou veřejností nenajde.

Na Sršně padla s příchodem zimy pořádná deka a od přelomu listopadu s prosincem se jejich ligová forma až nevídaným způsobem zhoršila. Svěřenci Marcose Silvy od té doby odehráli osm duelů, bodovali ovšem jen dvakrát. Nejprve se jim podařilo uhrát alespoň bod s favorizovaným Tottenhamem, na Boxing Day pak na domácím hřišti otočili duel s Leicesterem a zvítězili 2:1. Díky výbornému startu to nevypadá, že by měli mít starosti se záchranou, ovšem v jejich zájmu rozhodně je, aby tuto výsledkovou mizérii ukončili co nejdříve.

Citizens budou dva měsíce postrádat zraněného Gabriela Jesuse, který si v utkání s Crystal Palace poranil kolenní vazy. Mimo bude zřejmě i záložník De Bruyne, ze stejného duelu také odstoupil kvůli zranění. Neočekává se ani start Davida Silvy, do sestavy by se však již mohl vrátit obránce John Stones. Watfordu ještě nevypomůže kapitán Troy Deeney, ten si odpyká poslední ze svého čtyřzápasového trestu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.70 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth  (pondělí 13:30)
Novoroční program Premier League odstartuje duelem mezi Brightonem and Hove a Bournemouthem, které v tabulce dělí pouhé dva body, a co se formy týče, jsou na tom oba týmy dosti podobně. V uplynulých třech kolech totiž z možných devíti bodů získaly čtyři a nacházejí se zřejmě po právu v dolní polovině tabulky.

Pro oba kluby je ligová záchrana jednoznačnou prioritou, nicméně sestupovému pásmu nejsou vzdáleny na nějaký bezpečný odstup. To by však určitě mohla změnit právě případná výhra v tomto souboji. "To, co musíme udělat, je starat se o své výsledky. Pokud budeme sledovat ostatní, většinou nastane zklamání," uvedl domácí manažer Chris Hughton.

Jeho mužstvo sice na Boxing Day nestačilo na Chelsea, předtím však porazilo v důležitém mači Watford a naposledy uhrálo slušnou bezbrankovou remízu v Newcastlu. "Celky, které neměly silný začátek sezóny, jsou postupem času obecně silnější. Everton se z toho třeba dostal pryč, u West Hamu čekám něco podobného," myslí si Hughton.

I když The Seagulls nemají nějaké větší problémy s marodkou, zraněný je pouze Steve Sidwell, jenž má dlouhodobé problémy se zády, tentokráte se budou muset obejít ještě bez dalších dvou hráčů. Anthony Knockaert spolu s Lewisem Dunkem totiž obdrželi v Newcastlu své páté žluté karty a automaticky byli potrestáni zákazem činnosti.

Bournemouth v sobotu konečně přerušil svou sérii bez vítězství, která trvala od půlky listopadu, a vymanil se z červených příček na čtrnáctou pozici. Nad Evertonem přitom získal tři body v poslední možnou chvíli. "Ukázali jsme charakter a to vítězství urvali," mnul si ruce manažer Eddie Howe, jež stále nemá k dispozici několikero hráčů.

Nově se nebude moci spolehnout v ofenzívě na Joshuu Kinga, jenž proti The Toffees střídal kvůli zranění ještě v první půli, fit nejsou údajně ani Adam Smith či Nathan Ake, nebo důležité postavy v útoku Jermain Defoe a Junior Stanislas. Oba mančafty se letos střetly už dvakrát, a jak v lize, tak v Ligovém poháru zvítězili The Cherries.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.07 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - Liverpool FC  (pondělí 16:00)
Burnley, alespoň výsledkově, ztratilo přes vánoční svátky trošku ze svého elánu, přesto se pořád drží v kontaktu s pohárovými příčkami. Na Nový rok ho ale čeká pořádně nepříjemný soupeř, který v lize už dvanáctkrát v řadě neprohrál. Liverpool navíc disponuje druhým nejlepším útokem Premier League, a tak domácí obranu čeká těžká pořízená.

Na druhou stranu The Clarets patří v defenzívě k nejkompaktnějším mužstvům vůbec, a právě poctivá práce a bojovnost vzadu slaví velký úspěch. Je ovšem pravda, že na vítězství čekají už čtyři kola v řadě. Nepodařilo se jim například porazit oba nováčky Brighton and Hove ani Huddersfield, naopak ke třem bodům nebyli daleko proti Manchesteru United.

Ačkoli matematicky může Burnley jednoznačně dosáhnout aspoň na Evropskou ligu, o pohárech se v klubu nahlas nemluví. "Naším cílem je stavět na tom, co jsme vybudovali v minulé sezóně," uvedl manažer Sean Dyche. "Když toho cíle dosáhneme, nebo ho dokonce ještě překonáme, samozřejmě svoje vize budeme přehodnocovat."

Na Turf Moor letos obecně moc branek nepadá. Domácí celek na něm vstřelil sedm branek a hosté jen šest. Jednociferné číslo v obou těchto statistických kolonkách je v lize unikátem. "Existuje hodně psychologických způsobů o tom, jak si své ambice nastavit. My musíme být opatrní, ale zároveň své hráče nesmíme limitovat," dodával Dyche.

The Reds letos prohráli pouze dvakrát, po Manchesteru City mají tedy na kontě nejméně proher v Premier League, formu mají opravdu hodně slušnou, a i proto budou v tomhle duelu favoritem. "Opravdu si vážím a oceňuji to, jak Burnley pracuje. Je to fantastické, vynikající," pochválil svého protivníka liverpoolský manažer Jürgen Klopp.

V září skončil vzájemný souboj těchto celků nerozhodně, obecně má ale lepší bilanci LFC, jenž ze sedmi utkání prohrál jen jednou a zvítězil hned pětkrát. "Můj kamarád David Wagner, trenér Huddersfieldu, říkal, že to co dělá manažer Pep Guardiola v Manchesteru City, se děje také v Burnley. Působí opravdu organizovaně," dodával Klopp.

Domácím se po třízápasové suspendaci vrací obránce James Tarkowski, pořád ale nebude k dispozici Stephen Ward, není ale vyloučené, že by se nakonec do hry mohl podívat útočník Chris Wood. Hosté by měli do hry nasadit Mohameda Salaha, jehož trápily menší zdravotní komplikace, do branky by se pak po zápase s Leicesterem měl vrátit Simon Mignolet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.12 - 3.79 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Huddersfield Town  (pondělí 16:00)
Fotbalisté Leicesteru City zatím nemohou pomýšlet na podobný zázrak ze sezóny 2015/2016, kdy dosáhli na mistrovský titul, nicméně ani v tomto ročníku si nevedou úplně špatně. Po jednadvaceti odehraných kolech mají na kontě sedmadvacet bodů a patří jim osmá příčka, na druhou stranu za nimi je to hodně natěsnané. Nyní budou plnit úlohu mírného favorita proti nováčkovi z Huddersfieldu Town, jenž je jedenáctý a má o tři body méně.

"Lišky" se poslední dobou nemohou dostat z krize, v předchozích pěti zápasech hned čtyřikrát prohrály a jen jednou remizovaly. Nejprve nečekaně nestačily na Crystal Palace (0:3), následně ve čtvrtfinále ligového poháru podlehly až v penaltovém rozstřelu suverénnímu Manchesteru City. Poté získaly cenný bod s Manchesterem United (2:2), avšak v minulých dvou kláních utrpěly shodnou porážku 1:2 od Watfordu a Liverpoolu.

Hosté naopak neprohráli čtyřikrát po sobě, po tříbodovém zisku ve Watfordu (4:1) se rozešli smírně se Southamptonem (1:1), Stoke City (1:1) a s Burnely (0:0). Huddersfield bude chtít prolomit nelichotivou bilanci vzájemných zápasů, neboť na ligové scéně nenašel na Leicester recept již osmkrát po sobě - a to dokonce od roku 1954. Letos se oba výběry potkaly v 5. kole a vítěz znám nebyl, na The John Smith's Stadium se hrálo 1:1.

Domácí trenér Claude Puel by už mohl využít služeb levého obránce Ben Chilwella, jenž zmeškal souboj s Liverpoolem kvůli nemoci. Mimo hru je Simpson vinou poraněného lýtkového svalu. "Bude to pro nás opravdu důležité střetnutí, je potřeba se odrazit k lepším zítřkům. Potřebujeme častěji kontrolovat hru a více držet balón, máme kvality na to se vrátit zpět na vítěznou vlnu," uvedl šestapadesátiletý francouzský rodák Puel.

Jeho protějšek David Wagner možná nenasadí Hadergjonaje, který utrpěl nespecifikované zranění v utkání s Burnley. Do základní sestavy by se měl vrátit kapitán Tommy Smith, na marodce se delší dobu nacházejí Billing, Stankovič a Kachunga. "Naše umístění v tuto chvíli nic neznamená, rozdíly jsou malé. Dobře víme, že se stále potřebujeme zlepšovat, jinak by záchrana mohla být velmi náročná," řekl opatrně šestačtyřicetiletý Wagner.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Dragovič, Maguire, Chilwell - Mahrez, Ndidi, Iborra, Albrighton - Okazaki - Vardy.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Zanka, Schindler, Löwe - Mooy, Williams - Quaner, Ince, van la Parra - Mounie.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.55 - 5.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Newcastle United  (pondělí 16:00)
Oba dva pondělní protivníci zatím nemohou být příliš spokojeni, potácejí se na samé hraně pádu do druhé ligy a každý bod tak potřebují jako sůl. Domácí Stoke v dosavadním průběhu posbíralo dvacet bodů a nachází se na patnáctém místě tabulky, ovšem před osmnáctým West Hamem je pouze o dva body. Straky mají na kontě ještě o jeden bod méně a jsou šestnácté, proto bude tento souboj 22. kola nesmírně důležitý.

"The Potters" zavítaly v předchozím kole na půdu vysoce favorizované londýnské Chelsea a nakonec neměly žádnou šanci na úspěch, domů si odvezly vysoký debakl 0:5. "V tomto střetnutí jsme naprosto pokazili začátek. Když po deseti minutách prohráváte o dva góly a v polovině první půle dokonce o tři, tak se proti takto kvalitnímu soupeři hraje nesmírně obtížně. Na utkání chceme zapomenout, je před námi nová výzva," řekl kouč Mark Hughes.

Jeho svěřenci před tímto duelem remizovali v Huddersfieldu (1:1) a ještě o tři dny dříve zdolali West Bromwich 3:1. Právě s Chelsea nechal Hughes odpočívat své největší hvězdy, do základní jedenáctky by se nyní měli vrátit Xherdan Shaqiri, Joe Allen a Eric-Maxim Choupo-Moting. V sestavě by se mohli objevit i Pieters se Zoumou, naopak kvůli zdravotním problémům se na trávník nepodívají Shawcross, Johnson, Martins Indi a Ireland.

Straky se po slušném vstupu do soutěže nebývale trápí, v předchozích deseti kláních bodovaly naplno jen jednou. V sobotu přivítaly Brighton a uhrály s ním nerozhodný bezbrankový výsledek, předtím vzdorovaly vedoucímu Manchesteru City a nestačily na něj v nejtěsnějším poměru 0:1. Teď by určitě chtěly navázat na duel 5. kola, kdy v St. James Parku přehrály Stoke 2:1, vítěznou branku tehdy vsítil Jamaal Lascelles v 68. minutě.

Španělský stratég na lavičce Newcastlu Rafael Benítez nemá k dispozici Elliota, Mitroviče, Lejeuneho a Jesúse Gámeze. "Naši fanoušci samozřejmě nemohou být spokojeni, od sestupu nejsme příliš daleko. Všichni věříme, že se ve zbytku sezóny zvedneme a přiblížíme se středu tabulky. Hráči odvádějí výkony na sto procent a není jim co vytknout, bojovat až do úplného konce budeme i proti Stoke," vyjádřil se sedmapadesátiletý Benítez.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Edwards, Cameron, Zouma, Wimmer - Fletcher, Allen - Diouf, Shaqiri, Choupo-Moting - Crouch.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Manquillo, Lascelles, Clark, Mbemba - Saivet, Shelvey - Ritchie, Pérez, Murphy - Joselu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.33 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Manchester United  (pondělí 18:30)
Fotbalová Premier League nespí ani na Nový rok a v podvečer prvního dne roku 2018 svým příznivcům nabízí poměrně zajímavý duel mezi domácím Evertonem a v poslední době trápícím se Manchesterem United. Karamelky si potřebují zlepšit náladu po porážce s Bournemouthem, to hosté zase potřebují zastavit sérii nezdarů a po třech duelech bez vítězství konečně bodovat naplno.

Everton poprvé pod novým manažerem Allardycem prohrál, jej díky dvěma zásahům Frasera skolil Bournemouth 2:1. Nový kouč se však stále může pyšnit velmi dobrou bilancí, od svého debutu totiž třikrát vyhrál, třikrát remizoval a jen jedenkrát prohrál. Problémem je však v poslední době sterilní ofenziva, která za poslední tři utkání vyprodukovala jen jediný gól. Ostatně sám manažer liverpoolského celku patřičně naznačil, že v lednu hodlá být aktivní na přestupovém trhu, kde se bude poohlížet po novém útočníkovi.

Manchester United, potažmo manažer Jose Mourinho rozhodně neprožil klidné svátky. Jeho svěřenci totiž záhadným způsobem ztratili dech, nevyhráli tři utkání v řadě a v tabulce se propadli na třetí příčku, přičemž čtvrtý Liverpool je už jen o další tři body zpět. Rudí ďáblové nejprve nezvládli nastavení na půdě Leicesteru, kde i přes přehršel šancí nakonec své vedení ztratili a remizovali tak 2:2. Na druhý svátek vánoční pak na své půdě přivítalo maximálně efektivní Burnley, které ze dvou střel vytěžilo dvě branky a ukořistilo tak bod po další remíze 2:2. No a v posledním střetnutí v roce 2017 svěřenci portugalského stratéga nepřelstili obranu Southamptonu a po remíze 0:0 ztratili další cenné body. Další zaváhání tak nepřipadá v úvahu.

Hostům ale situaci značně komplikuje rozsáhlá marodka. Kvůli zranění z minulého zápasu odstoupil Romelu Lukaku a Everton tak zcela určitě neohrozí. Mimo je i další kanonýr Zlatan Ibrahimovič, kterého na další měsíc vyřadí zraněné koleno. Ashley Young si zase odpyká disciplinární trest, od fotbalové asociace dostal dodatečně třízápasový stop za úder loktem do břicha Dušana Tadiče. Týmu nepomohou ani dlouhodobě zranění Carrick, Fellaini či Bailly, přičemž otazník se vznáší ještě nad účastí trojice Smalling, Valencia a Darmian.

V kádru domácích je situace přece jenom příznivější, nejistý je start dvojice James McCarthy a Yannick Bolasie, oba fotbalisté se teprve nedávno vrátili po dlouhodobějším zranění a na dva zápasy v rozmezí tří dní tak jejich tělo ještě nejspíše není připraveno.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.50 - 3.88 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City21192061:1259
2.Chelsea FC21143439:1445
3.Manchester United21135343:1644
4.Liverpool FC21118248:2441
5.Arsenal FC21115538:2638
6.Tottenham Hotspur20114539:2037
7.Burnley FC2197518:1734
8.Leicester City2176831:3227
9.Everton FC2176825:3227
10.Watford FC21741030:3725
11.Huddersfield Town2166918:3224
12.Brighton & Hove Albion2157915:2522
13.Southampton FC2148920:3020
14.AFC Bournemouth21551120:3220
15.Stoke City21551123:4620
16.Newcastle United21541219:3019
17.Crystal Palace21471018:3219
18.West Ham United20461022:3818
19.West Bromwich Albion21210915:2816
20.Swansea City21441313:3216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1793)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele