Ligue 1 - souhrn 33. kola

11.04.2014, 22:23, aktualizováno 13.04.2014, 22:55
Komentáře a souhrny
Lyon porazil PSG, jehož náskok na čele se snížil na deset bodů. Monako a Lille si těsnými výhrami pojistily druhou respektive třetí pozici. Marseille dokázala vyhrát v Montpellieru, Sochaux uspělo proti Toulouse, Évian zdolal Bastii, Lorient veze body z Nice, Ajaccio remizovalo s Bordeaux. V neděli uspělo Nantes nad Guingampem a Saint-Étienne urvalo bod v Remeši...

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 1:0

13.04.2014 21:00

Góly: 31. Jordan Ferri

Olympique Lyon se štěstím porazil vedoucí PSG a stáhl náskok čtvrtého ASSE na dva body.

Znovu se tak potvrdilo, že bez Zlatana je pařížský klub poloviční. Švédský útočník je zraněný, tudíž nemohl zasáhnout do odvetného duelu čtvrtfinále Ligy mistrů s Chelsea. A jak víme, jeho klub po prohře 0:2 z "milionářské" soutěže vypadl. Proti Lyonu se musel Laurent Blanc obejít bez své největší hvězdy znovu. A výsledek? Druhá prohra v jednom týdnu, i celkově v tomto ročníku Ligue 1!

Také domácí ve čtvrtek vypadli z evropských pohárů (Juventus byl holt v tom dvojzápase silnější), ale účast v nich mají prakticky jistou i pro příští sezonu, jelikož v sobotu je na programu odveta - tyto dva kluby se utkají ve finále Coupe de la Ligue, přičemž PSG už má vlastně jistou účast v Champions League. Ale zpět k zápasu třiatřicátého kola Ligue 1. Už ve druhé minutě mohli jít hosté do vedení, protože po pravé straně hřiště utekl Gregory van der Wiel a nacentroval na Edinsona Cavaniho. Uruguayského snipera ovšem Anthony Lopes vychytal.

Za další tři minuty pálil z voleje na druhé straně Bafétimbi Gomis, ovšem i Salvatore Sirigu byl pozorný. A znovu uběhlo jen cca 180 sekund, když ve vápně Lopes fauloval Cavaniho a Lucas Digne doklepl balon do odkryté branky. Jenže, nepískal se ani gól, ani penalta, protože už předtím pomezní rozhodčí zdvihl praporek pro ofsajd jednoho z hráčů útočícího celku. Gomis ale nadále zlobil, o čemž se ještě v první čtvrthodince přesvědčili Lucas Digne s Thiagem Silvou. Vlasatý útočník jim pláchl, ovšem jeho střela skončila vedle bližší tyče. A když už o chvíli později vzájemnou spolupráci zakončil střelou Jimmy Briand, italský brankář ve službách francouzského týmu byl opět pozorný.

Po půlhodině hry se odhodlal k riskantní přihrávce Ezequiel Lavezzi, čehož využil Jordan Ferri a napálil balon za Siriga - 1:0. Ještě do poločasu mohli vyrovnat Cavani a Yohan Cabaye, nicméně jejich projektily se neujaly. V prvním případě díky zákroku Lopese, ve druhém proto, že nesměroval mezi tři tyče.

Blanc během druhé pětačtyřicetiminutovky posílil útok, ovšem o první ohrožení branky se postarali dva hráči základní sestavy. Pastore nahrával, ale Cabayeho příležitosti chyběla patřičná razance. Dále se o vyrovnání pokusili dva Jihoameričané. Lavezziho zásah však nemohl být uznán pro ofsajd spolupracujícího Cavaniho.

Pak zase přišly na řadu dobré momenty domácích. Střelec branky Ferri to zkoušel z dálky, ale Sirigu jeho šanci vyrazil na roh, ze kterého mohl hlavou udeřit Gomis, jenže balon pouze olízl břevno. Thiago Motta a Lavezzi to zkoušeli jak v tomto, tak v opačném gardu, jenže ani tyhle spolupráce nevedly k vytouženému gólu. V 85. minutě se ještě v dobré příležitosti ocitl Pastore, avšak Lopes ji včasným vyběhnutím zmařil. PSG tak rozhodně bude mít ve zmíněném finále co oplácet.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Saint-Étienne 2:2

13.04.2014 17:00

Góly: 24. Gaëtan Charbonnier, 50. Franck Signorino - 51. Brandão, 90+1. François Clerc

ASSE zachraňovalo proti Remeši alespoň bod až v samotném nastavení.

O první zajímavější moment zápasu se postarali už v 6. minutě svěřenci Christopha Galtiera. Rohový kop byl domácí obranou nejprve sice odhlavičkován, ovšem jen Mustaphovi Bayal Sallovi, jenž však z velkého vápna netrefil přesně. Potom centroval Jonathan Brison, čehož mohl využít Mevlüt Erding, ale jeho hlavičku, byť s problémy, Kossi Agassa přeci jen vytěsnil na roh. A když se neujala ani střela Maxe Gradela, pustili se do ofenzivy domácí.

A nutno dodat, že o poznání úspěšněji. Gaetän Charbonnier si po čtyřiadvaceti minutách hry narazil s Aïssou Mandim a z pokutového území překonal gólmana Ruffiera - 1:0. Na další branku se čekalo až do 50. minuty a znovu rozradostnila tu početnější skupinu na Stade August-Delaune. Franck Signorino si naběhl na Charbonnierovu přihrávku, z levé strany se vřítil do pokutového území a zvládl udržet balanc dostatečně dlouho na to, aby stihl přinutit brankáře ASSE podruhé lovit balon ze své svatyně - 2:0. Francouzský obránce tak zaznamenal svou vůbec první trefu v dresu remešského klubu.

Jenže, už za minutu vstřelil čtvrtý celek tabulky důležitý kontaktní gól. Centr Fabiena Lamoineho zpracoval na hrudi Brandão, a poté jej poslal rovnou do sítě - 2:1. Brazilský forvard se trefil po dvouměsíční pauze. A po hodině hry mohl přidat svůj druhý gól, když se k němu dostal míč poté, co jím Romain Hamouma orazítkoval břevno. Agassa však skvělým zákrokem udržel pro svůj tým jednobrankový náskok.

Střelec první branky hostů skóroval v minulé sezoně hned jedenáctkrát, jenže v této se mu (i kvůli zranění) zdaleka tolik nedaří. To dokládá i situace z 65. minuty, kdy měl před sebou jen několik metrů, a pak odkrytou branku. Stejně ale netrefil. Promarněná příležitost však hosty ve finále zase až tolik mrzet nemusela, jelikož hlavičku Loïca Perrina odrazil Agassa jen k Francoisi Clercovi, který vcelku s přehledem vyrovnal na 2:2. Remeš tak zůstává na osmém místě a stejně tak AS Saint-Étienne nadále udržuje pohárovou pozici.

Více informací k zápasu

FC Nantes - EA Guingamp 1:0

13.04.2014 14:00

Góly: 5. Serge Gakpé

Těsně, ale přece - Nantes po výhře nad Guingampem může doufat v celkové umístění v první desítce.

Brankářská jednička domácích, Rémy Riou, je zraněná. Dvojka Erwin Zelazny upadla v nemilost, takže mezi tyče se postavila trojka Maxime Dupé a udrženým čistým kontem pomohla zajistit svému týmu důležité ligové vítězství, teprve druhé od začátku února! Jediný gól totiž na opačné straně vstřelil Serge Gakpé, kterého si ve vápně našel odražený balon a tožský reprezentant mířil velice přesně - 1:0.

Hned po deseti minutách málem vystihl nepovedenou malou domů Itay Shechter, ale Mamadou Samassa byl u míče včas, načež si poradil i s pokusem Johana Audela, který nepříjemně tečoval obránce Christophe Kerbrat. A úspěšný byl i proti Shechterově šanci, která se udála nedlouho před poločasovou pauzou.

Guingampští poprvé zahrozili až po hodině hry, kdy si na centr Kerbrata naběhl střídající Ladislas Douniama. Obrana Les Canaris jen přihlížela, ale brankář Dupé se činil. Nedlouho poté mohl de facto rozhodnout Alejandro Bedoya, jehož střela zpoza velkého vápna po velmi povedené akci jen těsně minula branku. Za chvíli mohl po centru Issy Cissokha parádně skórovat Johan Audel, nicméně jeho volej se nakonec mezi tři tyče nevešel.

Hosté potom vycítili šanci a začali si vytvářet příležitosti. Krátce po sobě vyzkoušel Dupého pozornost dvěma pokusy střídající Thibault Giresse. V samotném závěru si pak ještě počíhal na Douniamův střílený centr Younousse Sankharé, ovšem jeho hlavička mířila vedle. Guingamp sice prohrál, nicméně tímto výsledkem v podstatě odsoudil AC Ajaccio k sestupu do Ligue 2.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 1:2

12.04.2014 20:00

Góly: 30. Timothée Kolodziejczak - 19. Gilles Sunu, 90. Vincent Aboubakar

Poměrně nečekanou výhru si na své konto připisuje Lorient, který porazil Nice na jeho hřišti 2:1; Les Merlus tak svého soka přeskočili v tabulce a zřejmě s definitivní platností obhájili svůj prvoligový status.

Řada fanoušků očekávala před výkopem remízu, a na hřišti to tak dlouho i vypadalo - poté, co Thimothée Kolodziejczak po půlhodině hry odpověděl na úvodní trefu Gillese Sunua, vypadala dělba bodů dlouho jako jediný logický výsledek. V první minutě nastavení však udeřil Vincent Aboubakar, který obelstil bránícího Nampalyse Mendyho a technickou střelou propálil Davida Ospinu.

Lorient rozhodně nebyl favoritem - venku vyhrál v Ligue 1 naposledy v prosinci, z posledních 12 duelů si pak připsal jediný triumf. Přesto to byl právě on, kdo od začátku určoval tempo hry, což se naplno projevilo po 19 minutách - Sunu převzal míč na kraji vápna a geniálním volejem poslal míč zcela mimo dosah zkoprnělého Ospiny.

Domácí, kteří do té doby působili vyloženě laxním dojmem, inkasovaná branka probrala k životu, a ve 30. minutě se tak zrodilo vyrovnání - chybu Fabiena Audarda, který nedokázal zlikvidovat dalekonosný přímý kop Valentina Eysserice, dokonale potrestal číhající Kolodziejczak.

I přes špatnou formu v aktuální sezoně platí Nice za tím, který doma rozhodně umí, a po změně stran to Puelovi svěřenci chtěli potvrdit; Jérémy Pied si v 60. minutě narazil s Nealem Maupayem, Audard však v přímém souboji napravil svoji předchozí chybu a domácího křídelníka perfektně vychytal. To byla nicméně poslední šance domácích.

Naopak Lorient působil s přibývajícími minutami stále živějším dojmem a v 86. minutě se musel Ospina pořádně vytáhnout proti ráně Aliadiéreho. Kolumbijský gólman zlikvidoval také následnou šanci Kévina Monneta-Paqueta, proti Aboubakarově střele však už byl krátký - kamerunský forvard se uvolnil na kraji vápna a parádní trefou vystřelil svému Lorientu cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco 0:1

12.04.2014 20:00

Góly: 55. Emmanuel Rivière

Jediná trefa Emmanuela Riviéreho stačila Monaku k ukořistění už 20. výhry v sezoně. Rennes sice nedalo favoritovi nic zadarmo, gólově se však prosadit nedokázalo, díky čemuž si hostující gólman Sergio Romero připsal nulu hned ve svém debutovém startu v Ligue 1.

Většina fanoušků očekávala, že svěřenci Claudia Ranieriho v Bretani vyhrají, utkání však bylo zcela vyrovnané - zejména v první půli se oba týmy omezily převážně na boj o střed pole. Pokud už se však nějaká šance objevila, připsalo si ji právě Monako - domácí gólman Benoit Costil musel zasahovat proti Moutinhovi (15'), Riviéremu (20') a zejména Jamesovi s Kurzawou (27').

Layvin Kurzawa, jeden z nejlepších hráčů probíhajícího ročníku francouzské nejvyšší soutěže, se po půlhodině hry zranil, Monaco však pokračovalo úspěšně i bez něj a i nadále tlačilo Rennes do defenzivy. Domácí se zmohli pouze na dalekonosnou ránu Romaina Danzého, která však mířila mimo Romerovu klec.

Rennes hrozilo zejména díky aktivnímu výkonu Oly Toivonena, ukázalo se však, že Philippe Montanier dosud nedokázal svůj tým zcela sehrát - domácí nehráli rozhodně špatně, chyběla jim však souhra a efektivita v útočné fázi. To umožňovalo Monaku pohodlně bránit a čekat na svoji šanci, která také záhy přišla - Jérémy Toulalan vybídl geniálním pasem Riviéra, který obehrál bránícího Armanda a z úhlu nekompromisně propálil Costila (55').

Tentýž hráč mohl ještě zvýšit skóre o devět minut poté, tentokrát ho však domácí gólman famózním způsobem vychytal. Riviére byl dnes zkrátka všude, což se ukázalo i v další šanci - mohl z toho být druhý gól, kdyby byl bývalý forvard Toulouse a ASSE nahrával volnému Jamesovi místo obsazeného Fabinha. I přesto však mohli být Ranieriho svěřenci spokojeni - Rennes už se ve zbytku zápasu nezmohlo zhola na nic, a Monaco si tak připisuje důležité tři body.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Toulouse FC 2:0

12.04.2014 20:00

Góly: 15. Jordan Ayew, 49. Roy Contout

Fotbalisté Sochaux se rvou o záchranu, co to jde. Po vítězství 2:0 nad Toulouse se v tabulce posunuli na osmnáctou příčku a stáhli ztrátu na sedmnáctý Guingamp na pět bodů. Hosté naopak během posledních dvou kol prakticky ztratili šanci na boj o evropské poháry. Podobně jako naposledy s Lille, i nyní hráli dost mizerně.

Domácí nastoupili do utkání hodně zostra, Toulouse nevědělo, kam dřív skočit. A brankáři Boucherovi hned dvakrát zazvonilo v uších. Ayew v 7. minutě po pasu od Contouta napálil nejprve levou tyčku, o tři minuty později mohl sochauxský útočník smutnit znovu, jelikož po Corchiově přihrávce zamířil do tyčky pravé.

I tak se svěřenci kouče Hervého Renarda přece propracovali k zaslouženému vedení. V 15. minutě Contout našel neúnavného Ayewa a ten již hlavou zacílil přesně. Až do konce poločasu se na hřišti nic nedělo - TFC si připsal na své konto vůbec svou první střelu na bránu, jinak byl směrem dopředu naprosto bezzubý.

Les Lionceaux vstoupili do druhého dějství stejně dobře jako do toho prvního. Ayew ve 49. minutě dobře zakombinoval s Corchiou, druhý jmenovaný následně poslal centr z pravé strany do vápna, odkud hlavou skóroval Contout. Od té chvíle si Sochaux pohodlný náskok hlídalo, soupeře do žádných šancí i nadále nepouštělo.

Když Ayew odcházel ze hřiště, vysloužil si ovace ve stoje, zahrál totiž opravdu výborně. Jeho náhradník Mayuka se sice výrazněji neprosadil, zambijský kolega z týmu Sunzu už ale ano, jenže hlavičku z 83. minuty mu zlikvidoval gólman Boucher. V závěru sice mohl korigovat Ben Yedder, nicméně i díky teči brankáře Pelého trefil pouze břevno.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - SC Bastia 2:1

12.04.2014 20:00

Góly: 35. Nicolas Benezet, 48. Daniel Wass - 30. Florian Raspentino

Évian míří suverénně za záchranou - po důležité výhře 2:1 nad Bastií má na sestupovou zónu už osmibodový náskok. O branky se na domácí straně postarali Nicolas Benezet (35') a Daniel Wass (47'), za hosty otevíral skóre Florian Raspentino (30').

Diváci v Annecy viděli od prvních vteřin velmi vyrovnaný duel. První šanci zaznamenal až po sedmnácti minutách domácí bek Youssouf Sabaly, který v brejku převzal míč od kapitána Oliviera Sorlina, v nadějné pozici však pálil přímo na brankáře Landreaua. Savojští mohli následně otevřít skóre prostřednictvím svého elitního střelce Bérigauda, který však nedokázal ideálně zpracovat slibný Abdallahův pas.

A podle hesla 'nedáš - dostaneš' tak přišel tvrdý trest - přímý kop Yannicka Cahuzaca dolétl až do vápna k Cissému, který skvěle udržel míč a poslal jej směrem k Raspentinovi. Křídelník, který na Korsice hostuje z Marseille, měl pak už vyloženě snadnou práci. Évian nicméně odpověděl takřka okamžitě - domácí povedenou sekvencí přihrávek vyšachovali zálohu Bastie a míč se nakonec dostal k Bérigaudovi, který jej bez prodlení poslal ke kopačkám Benezeta. Tomu pak už k úspěšnému zakončení skvělé týmové akce zbýval pouze krůček.

Do druhé půle tak vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu; to se však brzy mělo změnit. Uplynulo pouze pár desítek vteřin, a Évian zaznamenal rozhodující branku - po Modestově faulu byl nařízen přímý kop, k jehož rozehrání se postavil Daniel Wass. Všichni očekávali centr, dánský univerzál však místo toho napálil míč přímo k Landreauově tyči.

Teprve v samém závěru utkání se Bastia opět dostala k nějakému tlaku; největší její šanci zaznamenal v 81. minutě Ryad Boudebouz, jehož volej vyrazil pozorný gólman Jesper Hansen. Na druhé straně mohl definitivní pojistku přidat Marco Rubén, jeho střela po Barbosově pasu však narazila na pozorného Landreaua (83'). Ve finálních minutách si pak Évian cennou výhru již pohlídal.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Girondins Bordeaux 1:1

12.04.2014 20:00

Góly: 85. Mehdi Mostefa - 62. Jussiê

Ajacciu dost možná zbývá ještě jiskřička naděje - kdyby Ostrované dnes podlehli doma Bordeaux, byl by jejich osud definitivně zpečetěn. Remíza 1:1 však znamená, že šance na záchranu ještě minimálně týden žije..

Po vedoucí brance Jussieho z 62. minuty se zdálo, že je s Bracconiho týmem amen, pět minut před koncem však parádním projektilem vykouzlil vyrovnání Mehdi Mostefa. Domácí kouč vyslal na hřiště defenzivní jedenáctku s vyztuženou zálohou, Bordeaux však vstoupilo do utkání aktivněji a už ve 3. minutě musel Guillerme Ochoa zasahovat proti Hoarauovi. O pár vteřin později pak na druhé straně zahrozil Joshua Nadeau, který trefil boční síť.

Neuspěl ani Claudio Dielna s přímým kopem v 16. minutě, to už však Korsičané plně převzali iniciativu a zatlačili Girondins do obranné ulity. Nejlepší šanci zaznamenal o 6 minut později Benjamin André, který měl spoustu času srovnat si míč na střelu, pálil však příliš vysoko.

Teprve po změně stran si hosté rozpomenuli na slova kouče Francise Gillota, který dnešní utkání označil za jejich poslední šanci kvalifikovat se do Evropy. Ochoa musel ve 48. minutě pohotově zasahovat proti Sertićově ráně, po hodině hry však už byl bezmocný - aktivní Sertić poslal míč do vápna, kde jej převzal nikým nehlídaný Jussie a suverénně poslal Bordeaux do vedení.

Inkasovaná trefa Ajacciem viditelně otřásla a zdálo se, že už s výsledkem nic udělat nedokážou - Mostefova rána přišla jako blesk z čistého nebe. Střídající Dennis Oliech nacentroval do šestnáctky, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval Ricardo Faty a hlavou poslal míč do rány alžírskému záložníkovi. Proti jeho voleji neměl Cédric Carrasso sebemenší nárok.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Valenciennes FC 1:0

12.04.2014 17:00

Góly: 70. Divock Origi

Derby o sever Francie mezi Lille a Valenciennes dopadlo lépe pro domácí borce. Dogy se tak přiblížily druhému Monaku na rozdíl tří bodů a podobně jako minulé kolo soupeře znovu dostaly pod tlak. VAFC naopak zaznamenal osmnáctou porážku v sezóně a jeho sestup do Ligue 2 se zdá být již nevyhnutelný.

Kvalita mezi oběma celky se začínala projevovat už od úvodních minut. Nejprve Baša hezky uvolnil Sidibého, jehož šanci musel likvidovat až Novaes. Do další dobré možnosti se po přihrávce Martina dostal Kalou, ten byl gólu přece jenom blíže, avšak míč narazil pouze do brankové konstrukce, konkrétně do tyčky.

Hosté poprvé výrazněji zahrozili až ve 36. minutě. Doumbia se dostal do úniku, do kterého vyrazil z vlastní poloviny, avšak svůj tým v tu chvíli podržel mezi třemi tyčemi Enyeama. Do přestávky ještě mohl změnit skóre Roux, jemuž zleva přihrával Sidibé, avšak ani přízemní pokus pravačkou Novaese nepřekvapil.

Sibidé byl jedním z nejaktivnějších mužů na hřišti i po pauze, Novaes se proti němu musel opět vytasit s perfektním zákrokem. Na druhé straně sklepával Dossevi míč pro volného Bahebecka, který se na levé straně šestnáctky ocitl v dobré střelecké možnosti, s jeho pravačkou si ale poradil Enyeama.

LOSC nehrál nijak oslnivý fotbal, ale přece byl na hřišti lepším týmem. Zasloužený zásah zařídil dvacet minut před koncem Origi. Ten těžil z výborné přihrávky Kaloua a poté neměl problém zacílit. V jedné z mála příležitostí mohl srovnat Dossevi po pasu od Neryho, avšak Enyeama proti jeho voleji předvedl nejlepší zákrok utkání.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Marseille 2:3

11.04.2014 20:30

Góly: 48. Rémy Cabella, 79. Morgan Sanson - 42. Mathieu Valbuena, 58. André-Pierre Gignac, 89. Dimitri Payet

Dlouho to vypadlo, že duel Montpellieru dopadne stejně jako v sedmnácti případech tohoto ročníku. Marseille se však s remízou, která byla skoro na světě, nespokojila. A minutu před koncem strnul tři body na její stranu Dimitri Payet. Pro hosty je vítězství pro boj o evropské poháry nesmírně důležité.

Pět zápasů, tak dlouho čekal OM na svůj první tříbodový výsledek. Bídná forma ho málem vyšachovala ze souboje o čtvrtou příčku. Teď jsou ovšem hosté zpátky ve hře, s pátým Lyonem je třeba rozděluje v tabulce pouze horší skóre. Montpellier doma prohrál počtvrté v sezóně a stále se musí bát o záchranu.

Utkání jinak přihlížel i Marcelo Bielsa, bývalý kouč argentinského nebo chilského nároďáku, který naposledy působil v Bilbau, a nejžhavější kandidát na post nového lodivoda Marseille. Má nahradit Josého Aniga, dočasného trenéra, který by se po sezóně rád vrátil do funkce sportovního ředitele klubu.

Domácího gólmana Jourdrena otestoval svým dalekonosným pokusem nejprve Valbuena, na druhé straně pálil mladík Deza těsně vedle brány. Ve 28. minutě zase zaúřadoval Valbuena, jehož střelu z přímého kopu zlikvidoval Jourdren až na druhý pokus. Na první gól zápasu si diváci museli počkat téměř na konec první půle.

Ayew poslal zleva přihrávku na Valbuenu, který jen tak píchl do míče a ten se dostal za brankovou čáru. Nicméně montpellierští příznivci nemuseli smutnit. Poté, co se občerstvili u stánků v ochozech stadionu, bylo zkraje druhého dějství srovnáno. Niang vyhrál souboj s N'Koulouem a následná přihrávka pak našla úplně volného Cabellu.

Kouč Rolland Courbis ovšem nemohl slavit dlouho. A jeho 450. zápas v rámci Ligue 1 mu po Gignacově trefě z 58. minuty opět nevoněl. Už Kalifa přitom minutu předtím svou střelou těsně vedle hodně vystrašil Jourdrena. Jeho kolega z útoku byl následně v koncovce úspěšnější, do brány dopravil centr Dja Djédjého z pravé strany.

HSC se ještě vzpamatoval a jedenáct minut před koncem podruhé srovnal. S Cabellovou dělovkou si Mandanda ještě poradil, s dorážkou Sansona už ale ne. Závěr utkání byl hodně divoký - Niang ve velké šanci selhal, naopak na druhé straně byl Payetův pokus tečovaný Hiltonem a balón zapadl smolně za záda Jourdrena.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain33247274:1979
2.AS Monaco33209454:2769
3.Lille OSC33189638:2063
4.AS Saint-Étienne33168946:3156
5.Olympique Lyon33159949:3854
6.Olympique Marseille331491046:3651
7.Girondins Bordeaux3311121040:3845
8.Stade Reims3311121041:4545
9.Toulouse FC3311111141:4744
10.FC Nantes331271431:3643
11.FC Lorient331181440:4441
12.OGC Nice331161629:3839
13.Stade Rennes339111340:4038
14.Montpellier HSC33717939:4038
15.Évian Thonon Gaillard339111333:4738
16.SC Bastia331081536:5238
17.EA Guingamp33981629:3535
18.FC Sochaux33791731:5630
19.Valenciennes FC33781833:5229
20.AC Ajaccio333111932:6120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
maras93

Viděl někdo zápas? Nebo ještě lépe, sleduje někdo Montpellier ? Zajímaly by mě výkony Nianga, předem děkuji.

Reagovat
Godwinson

Žádná sláva, detailně to sledovat nestíhám, ale hodnotil bych ho zatím spíše podprůměrně.

Reagovat
Godwinson

Bielsa na Mossonu

Reagovat
smazaný uživatel

tak on tam tuším je v meste už asi týždeň alebo dva, niečo som o tom čítal že tam došiel aby za ten čas zistil aké tam je zázemie a prostredie a ako to tam funguje a potom sa má rozhodnúť

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se pořád spekuluje, že má do Monaka přijít Zidane? Vždyť jsou teď druzí a to jsem ani před sezonou nečekal, jedna věc je nakoupit dost posil, ale druhá věc je sehranost a zvyk na ligu. Takže se to dá brát jako velký úspěch. Nebo Ranieri chce odejít?

Reagovat
Godwinson

Velky uspech to neni. Je to splnene predsezonni ocekavani, nic vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Být druhý za PSG je splnění očekávání? Hmm, tak to tam jsou potom jiní borci, když mají hned takový cíle :D

Reagovat
Godwinson

A jaky by tak podle tebe meli mit cile? Zachranu? Nasypali do toho bzilion eur, maji nabuseny kadr a konkurence je tam v podstate dost zalostna. Nic jineho nez primou LM nemohli chtit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj záchranu.

Reagovat
Godwinson

Cim vice se dostavam ke sledovani Dortmundu, tim vice bych Cabellovi pral prave je. Pro nej by to byla pravdepodobne ta nejlepsi varianta. Kdyz nepocitam Real :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se Sochaux zase zachrání. :D

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bude super

Reagovat
smazaný uživatel

a keby to bolo na úkor Evianu tak by to bolo ešte viac super

Reagovat
Godwinson

Ja bych byl za jejich sestup rad. Evian ma nekolik zajimavych hracu, Sochaux ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10155864_10152300461368972_1777888847837902533_n.jpg

Ty nové dresy jsou snad ještě lepší než letošní...to nechci vidět, co za krásu přijde na sezonu 15/16

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons už tam stylově chybí

Reagovat
.13

nevyzeraju tak isto ako tohtorocne?

Reagovat
.13

neuveritelna zmena

Reagovat
smazaný uživatel

No to si piš, že je

Reagovat
smazaný uživatel

na druhej strane je podľa mňa lepšia menšia zmena, resp. malé vylepšenia ako napr prekopanie celých dresov a farieb a podobne....

Reagovat
Langi

no tak on domácí dres se většinou moc nemění...počkej si na celou sadu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

to bol posledný predposledný alebo posledný rok od Umbro nie? strašne dresy oni robili...

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední no. Takový tréningový rozlišovák a strašně jsem byl nasraný, že v pesku byl jenom tenhle a bílý, modrý chyběl

Reagovat
smazaný uživatel

ale keď si dobre pamätám tak sme v nich neodohrali viac ako 5 zápasov...

Reagovat
juninho8

aj tak su vzdy najkrajsie dresy od fanusikov ktore nikdy mat nebudeme

Reagovat
smazaný uživatel

OL paráda..made my day

Reagovat
Pipo123

Strašné niečo, že som to aj na ten tiket dával http://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/nahlad_tiketu/index.html?ticket_id=Mjk5MTc0MTAzNjA2OTgwMDp0s8libloCarti%2Fxg%3D

Inak Digne paródia na futbalistu, nič nepredviedol a pritom tam mal kopec priestoru, centre aj prihrávky neskutočne zlé...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fakt smůla no...

Reagovat
Pipo123

To som si ešte vravel, to bude čistá dvojka, ale radšej to poistím, troška mi to zvýši kurz a nakoniec toto

Reagovat
smazaný uživatel

Odborník na sázení Frankie, ti to vysvětlí, proč ti to nevyšlo

Reagovat
Kovi81

1 Chelsea Swansea v Chelsea

(Konečný výsledek) 13/04/2014 Žádné 1.83 Vyhraná

2 Atletico Madrid Getafe v Atletico Madrid

(Konečný výsledek) 13/04/2014 Žádné 1.44 Vyhraná

3 Sevilla Real Betis v Sevilla

(Konečný výsledek) 13/04/2014 Žádné 2.10 Vyhraná

4 Nad 2.5 TSG Hoffenheim v Augsburg

(Celkový počet gólů) 13/04/2014 Žádné 1.53 Prohraná

5 AC Milán AC Milán v Catania

(Konečný výsledek) 13/04/2014 Žádné 1.33 Vyhraná

6 Mladá Boleslav Mladá Boleslav v SC Znojmo

(Konečný výsledek) 13/04/2014 Žádné 1.40 Vyhraná

Aku a Kombi sázky

Druh sázky Počet sázek Každá za Vklad K výplatě K výplatě

Šestice 1 1 000,00 1 000,00 0,00

Reagovat
smazaný uživatel

malo platne, na domacim hristi jsme letos schopni porazit skoro kazdeho

Reagovat
Langi

Ty vole Jordan hezky

Reagovat
.13

Gratulujem OL, zapas som sice koli skolskym povinnostiam nevidel. Ale dufam , ze tie body OL pomozu. Nam ich az tak netreba, ten titul uz asi snad ukopeme. Aj tak.

Merci PSG (skoda, tej ošťanej Chelsea)

Reagovat
Langi

OT: Gomis by mohl prodloužit...definitivně se rozhodne po konci sezóny

Reagovat
juninho8

kiezby...aj ked ozivenie utoku novou krvou by nebolo zle ale radsej vrabec v hrsti ako holub na streche

Reagovat
Langi

lepšího útočníka stejně náhradou nepřivedeme...byla by to výhra jako prase

Reagovat
juninho8

no v momentalnej situacii na lepsieho proste nemame....kiezby to vyslo

Reagovat
Pospovič

to by bylo super ale bojím se, že neodolá případným nabídkám z Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem už četl na konci minulého roku, ale nevím, zda je to pravděpodobné. Každopádně by to bylo nejlepší řešení, pokud by nepřišel zázrakem Bendtner

Reagovat
juninho8

alebo Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Bendtner to by byla vyhra teda

Reagovat
Langi

OT: Gourcuff v létě na prodej za 5 ME

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Reagovat
Godwinson

Snad se Lou hecne.

Reagovat
smazaný uživatel

už se nám rýsuje krásná výměna Yoann <-> Stambouli + 3 mega

Reagovat
Godwinson

Doplatek? I jako vtip mizerny. Ale cetl jsem v souvislosti s Cabellou a Stamboulimbo Marseille:(

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

U Cabelly je to podle me na 60%. Stamboulimu neverim, zalohu maji nabusenou. Jedine na stopera.

Reagovat
Langi

k nám by se na stopera hodil taky

Reagovat
juninho8

OT: nesledujete niekto aj L2 a Yattaru? pozeram ze dal gol v pohari Rennes akurat

Reagovat
Langi

Uz bych mu pral aby se prosadil...snad nepude na dalsi hostovacku v lete

Reagovat
juninho8

no ked vidim ako sa vyvinul Benzia a ze Njie dostava sance sem tam v zaveroch tak by mohol dostat sancu aj on...nie ze sa z toho stane dalsi pripad Belfodil

Reagovat
smazaný uživatel

a už pridal aj druhý

Reagovat
juninho8

mozno keby kopal aj tu prvu penaltu tak by postupili

Reagovat
smazaný uživatel

ale dobre že nie, neviem si predstaviť v EL Angers alebo ešte Guingamp aj keď ani Rennes nieje v bohvie-jakom stave, ale káder majú dobrý a druhá sezóna pod Montanierom možno bude lepšia.

Ak postúpi Monaco do finále tak už si ten komentátor na Digi môže pri komentovaní nejakého zápasu Rennes povedať, že majú istú EL, pretože hrajú finále pohara

Reagovat
juninho8

je to dobre no....kazdopadne aj pre moj tiket to bolo dobre predsa Rennes ma z nich asi najvacsiu sancu nieco v EL uhrat....a snad daju dole popripade aj to Monako

Reagovat
Langi

Maxime Gonalons by měl po sezoně přestoupit z Lyonu do Neapole. Podle informací Sport Mediaset se oba kluby dohodly na odstupném ve výši 14 milionů eur, hráč by si v Itálii měl ročně vydělat 1,8 milionu

Reagovat
juninho8

neponukali viac uz teraz v zime?

Reagovat
smazaný uživatel

ponukali 15+2

Reagovat
Langi

no však ono těch 14 bude ve finále taky nějakých 11+3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale ved sme o tom diskutovali už skor, že to tak dopadne, že v lete pôjdej na 100% za menej, žiadne prekvapenie...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pohled, když 3 klasický kluby posledních let se nevejdou ani do poháru, inu opravdu ten příliv peněz vytváří "zdravou" konkurenci ?

Reagovat
Godwinson

Aulasi, zachran toho Stambouliho!

Reagovat
juninho8

v Evertone by podla mna lestil lavicku....aj ked nevravim tym ze by na to mozno nemal ale proste tam hravat nebude

Reagovat
Langi

ježiši kriste Neapol se zajímá i o Umtitiho

Reagovat
juninho8

no to by mohol byt problem....jediny schopny stoper

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Cavanimu hrozí dodatočný trest, za tú simuláciu z nedeľného zápasu

.. Grenier dostal 2 zápasy trest ešte za nejaký incident v tuneli po zápase pred nejakým mesiacom, tiež sa skoro spamätali...

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechci vidět to finále proti PSG, kdy nebude hrát ani Fofana, Gourcuff, Grenier ani Ferri...

Reagovat
smazaný uživatel

no Ferri, no party

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele