33. kolo
13.04.2014 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 1:0

Olympique Lyon se štěstím porazil vedoucí PSG a stáhl náskok čtvrtého ASSE na dva body.

Znovu se tak potvrdilo, že bez Zlatana je pařížský klub poloviční. Švédský útočník je zraněný, tudíž nemohl zasáhnout do odvetného duelu čtvrtfinále Ligy mistrů s Chelsea. A jak víme, jeho klub po prohře 0:2 z "milionářské" soutěže vypadl. Proti Lyonu se musel Laurent Blanc obejít bez své největší hvězdy znovu. A výsledek? Druhá prohra v jednom týdnu, i celkově v tomto ročníku Ligue 1!

Také domácí ve čtvrtek vypadli z evropských pohárů (Juventus byl holt v tom dvojzápase silnější), ale účast v nich mají prakticky jistou i pro příští sezonu, jelikož v sobotu je na programu odveta - tyto dva kluby se utkají ve finále Coupe de la Ligue, přičemž PSG už má vlastně jistou účast v Champions League. Ale zpět k zápasu třiatřicátého kola Ligue 1. Už ve druhé minutě mohli jít hosté do vedení, protože po pravé straně hřiště utekl Gregory van der Wiel a nacentroval na Edinsona Cavaniho. Uruguayského snipera ovšem Anthony Lopes vychytal.

Za další tři minuty pálil z voleje na druhé straně Bafétimbi Gomis, ovšem i Salvatore Sirigu byl pozorný. A znovu uběhlo jen cca 180 sekund, když ve vápně Lopes fauloval Cavaniho a Lucas Digne doklepl balon do odkryté branky. Jenže, nepískal se ani gól, ani penalta, protože už předtím pomezní rozhodčí zdvihl praporek pro ofsajd jednoho z hráčů útočícího celku. Gomis ale nadále zlobil, o čemž se ještě v první čtvrthodince přesvědčili Lucas Digne s Thiagem Silvou. Vlasatý útočník jim pláchl, ovšem jeho střela skončila vedle bližší tyče. A když už o chvíli později vzájemnou spolupráci zakončil střelou Jimmy Briand, italský brankář ve službách francouzského týmu byl opět pozorný.

Po půlhodině hry se odhodlal k riskantní přihrávce Ezequiel Lavezzi, čehož využil Jordan Ferri a napálil balon za Siriga - 1:0. Ještě do poločasu mohli vyrovnat Cavani a Yohan Cabaye, nicméně jejich projektily se neujaly. V prvním případě díky zákroku Lopese, ve druhém proto, že nesměroval mezi tři tyče.

Blanc během druhé pětačtyřicetiminutovky posílil útok, ovšem o první ohrožení branky se postarali dva hráči základní sestavy. Pastore nahrával, ale Cabayeho příležitosti chyběla patřičná razance. Dále se o vyrovnání pokusili dva Jihoameričané. Lavezziho zásah však nemohl být uznán pro ofsajd spolupracujícího Cavaniho.

Pak zase přišly na řadu dobré momenty domácích. Střelec branky Ferri to zkoušel z dálky, ale Sirigu jeho šanci vyrazil na roh, ze kterého mohl hlavou udeřit Gomis, jenže balon pouze olízl břevno. Thiago Motta a Lavezzi to zkoušeli jak v tomto, tak v opačném gardu, jenže ani tyhle spolupráce nevedly k vytouženému gólu. V 85. minutě se ještě v dobré příležitosti ocitl Pastore, avšak Lopes ji včasným vyběhnutím zmařil. PSG tak rozhodně bude mít ve zmíněném finále co oplácet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

2-1

Reagovat
hradec

OL 1:2 PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Když dnes Lyon nezaříznou rozhodčí,jako v minulých zápasech( Monaco třigoly u ofsajdu,svi*ě zelený ze St.etienne-neodpískaná penalta za ruku,Juventus neodpískaná penalta) tak vyhraje.Allez l OL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Je tááááááám :-)

Reagovat
smazaný uživatel

no a jak to jde,když se píská rovina ještě měl dostat Cavani kartu za pokus nafilmovat penaltu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele