33. kolo
12.04.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Monaco 0:1

Jediná trefa Emmanuela Riviéreho stačila Monaku k ukořistění už 20. výhry v sezoně. Rennes sice nedalo favoritovi nic zadarmo, gólově se však prosadit nedokázalo, díky čemuž si hostující gólman Sergio Romero připsal nulu hned ve svém debutovém startu v Ligue 1.

Většina fanoušků očekávala, že svěřenci Claudia Ranieriho v Bretani vyhrají, utkání však bylo zcela vyrovnané - zejména v první půli se oba týmy omezily převážně na boj o střed pole. Pokud už se však nějaká šance objevila, připsalo si ji právě Monako - domácí gólman Benoit Costil musel zasahovat proti Moutinhovi (15'), Riviéremu (20') a zejména Jamesovi s Kurzawou (27').

Layvin Kurzawa, jeden z nejlepších hráčů probíhajícího ročníku francouzské nejvyšší soutěže, se po půlhodině hry zranil, Monaco však pokračovalo úspěšně i bez něj a i nadále tlačilo Rennes do defenzivy. Domácí se zmohli pouze na dalekonosnou ránu Romaina Danzého, která však mířila mimo Romerovu klec.

Rennes hrozilo zejména díky aktivnímu výkonu Oly Toivonena, ukázalo se však, že Philippe Montanier dosud nedokázal svůj tým zcela sehrát - domácí nehráli rozhodně špatně, chyběla jim však souhra a efektivita v útočné fázi. To umožňovalo Monaku pohodlně bránit a čekat na svoji šanci, která také záhy přišla - Jérémy Toulalan vybídl geniálním pasem Riviéra, který obehrál bránícího Armanda a z úhlu nekompromisně propálil Costila (55').

Tentýž hráč mohl ještě zvýšit skóre o devět minut poté, tentokrát ho však domácí gólman famózním způsobem vychytal. Riviére byl dnes zkrátka všude, což se ukázalo i v další šanci - mohl z toho být druhý gól, kdyby byl bývalý forvard Toulouse a ASSE nahrával volnému Jamesovi místo obsazeného Fabinha. I přesto však mohli být Ranieriho svěřenci spokojeni - Rennes už se ve zbytku zápasu nezmohlo zhola na nic, a Monaco si tak připisuje důležité tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele