33. kolo
11.04.2014 20:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Marseille 2:3

Dlouho to vypadlo, že duel Montpellieru dopadne stejně jako v sedmnácti případech tohoto ročníku. Marseille se však s remízou, která byla skoro na světě, nespokojila. A minutu před koncem strnul tři body na její stranu Dimitri Payet. Pro hosty je vítězství pro boj o evropské poháry nesmírně důležité.

Pět zápasů, tak dlouho čekal OM na svůj první tříbodový výsledek. Bídná forma ho málem vyšachovala ze souboje o čtvrtou příčku. Teď jsou ovšem hosté zpátky ve hře, s pátým Lyonem je třeba rozděluje v tabulce pouze horší skóre. Montpellier doma prohrál počtvrté v sezóně a stále se musí bát o záchranu.

Utkání jinak přihlížel i Marcelo Bielsa, bývalý kouč argentinského nebo chilského nároďáku, který naposledy působil v Bilbau, a nejžhavější kandidát na post nového lodivoda Marseille. Má nahradit Josého Aniga, dočasného trenéra, který by se po sezóně rád vrátil do funkce sportovního ředitele klubu.

Domácího gólmana Jourdrena otestoval svým dalekonosným pokusem nejprve Valbuena, na druhé straně pálil mladík Deza těsně vedle brány. Ve 28. minutě zase zaúřadoval Valbuena, jehož střelu z přímého kopu zlikvidoval Jourdren až na druhý pokus. Na první gól zápasu si diváci museli počkat téměř na konec první půle.

Ayew poslal zleva přihrávku na Valbuenu, který jen tak píchl do míče a ten se dostal za brankovou čáru. Nicméně montpellierští příznivci nemuseli smutnit. Poté, co se občerstvili u stánků v ochozech stadionu, bylo zkraje druhého dějství srovnáno. Niang vyhrál souboj s N'Koulouem a následná přihrávka pak našla úplně volného Cabellu.

Kouč Rolland Courbis ovšem nemohl slavit dlouho. A jeho 450. zápas v rámci Ligue 1 mu po Gignacově trefě z 58. minuty opět nevoněl. Už Kalifa přitom minutu předtím svou střelou těsně vedle hodně vystrašil Jourdrena. Jeho kolega z útoku byl následně v koncovce úspěšnější, do brány dopravil centr Dja Djédjého z pravé strany.

HSC se ještě vzpamatoval a jedenáct minut před koncem podruhé srovnal. S Cabellovou dělovkou si Mandanda ještě poradil, s dorážkou Sansona už ale ne. Závěr utkání byl hodně divoký - Niang ve velké šanci selhal, naopak na druhé straně byl Payetův pokus tečovaný Hiltonem a balón zapadl smolně za záda Jourdrena.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele