33. kolo
13.04.2014 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - AS Saint-Étienne 2:2

ASSE zachraňovalo proti Remeši alespoň bod až v samotném nastavení.

O první zajímavější moment zápasu se postarali už v 6. minutě svěřenci Christopha Galtiera. Rohový kop byl domácí obranou nejprve sice odhlavičkován, ovšem jen Mustaphovi Bayal Sallovi, jenž však z velkého vápna netrefil přesně. Potom centroval Jonathan Brison, čehož mohl využít Mevlüt Erding, ale jeho hlavičku, byť s problémy, Kossi Agassa přeci jen vytěsnil na roh. A když se neujala ani střela Maxe Gradela, pustili se do ofenzivy domácí.

A nutno dodat, že o poznání úspěšněji. Gaetän Charbonnier si po čtyřiadvaceti minutách hry narazil s Aïssou Mandim a z pokutového území překonal gólmana Ruffiera - 1:0. Na další branku se čekalo až do 50. minuty a znovu rozradostnila tu početnější skupinu na Stade August-Delaune. Franck Signorino si naběhl na Charbonnierovu přihrávku, z levé strany se vřítil do pokutového území a zvládl udržet balanc dostatečně dlouho na to, aby stihl přinutit brankáře ASSE podruhé lovit balon ze své svatyně - 2:0. Francouzský obránce tak zaznamenal svou vůbec první trefu v dresu remešského klubu.

Jenže, už za minutu vstřelil čtvrtý celek tabulky důležitý kontaktní gól. Centr Fabiena Lamoineho zpracoval na hrudi Brandão, a poté jej poslal rovnou do sítě - 2:1. Brazilský forvard se trefil po dvouměsíční pauze. A po hodině hry mohl přidat svůj druhý gól, když se k němu dostal míč poté, co jím Romain Hamouma orazítkoval břevno. Agassa však skvělým zákrokem udržel pro svůj tým jednobrankový náskok.

Střelec první branky hostů skóroval v minulé sezoně hned jedenáctkrát, jenže v této se mu (i kvůli zranění) zdaleka tolik nedaří. To dokládá i situace z 65. minuty, kdy měl před sebou jen několik metrů, a pak odkrytou branku. Stejně ale netrefil. Promarněná příležitost však hosty ve finále zase až tolik mrzet nemusela, jelikož hlavičku Loïca Perrina odrazil Agassa jen k Francoisi Clercovi, který vcelku s přehledem vyrovnal na 2:2. Remeš tak zůstává na osmém místě a stejně tak AS Saint-Étienne nadále udržuje pohárovou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Stade Reims 1:3 ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

svi*ě zelený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele