33. kolo
12.04.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - SC Bastia 2:1

Évian míří suverénně za záchranou - po důležité výhře 2:1 nad Bastií má na sestupovou zónu už osmibodový náskok. O branky se na domácí straně postarali Nicolas Benezet (35') a Daniel Wass (47'), za hosty otevíral skóre Florian Raspentino (30').

Diváci v Annecy viděli od prvních vteřin velmi vyrovnaný duel. První šanci zaznamenal až po sedmnácti minutách domácí bek Youssouf Sabaly, který v brejku převzal míč od kapitána Oliviera Sorlina, v nadějné pozici však pálil přímo na brankáře Landreaua. Savojští mohli následně otevřít skóre prostřednictvím svého elitního střelce Bérigauda, který však nedokázal ideálně zpracovat slibný Abdallahův pas.

A podle hesla 'nedáš - dostaneš' tak přišel tvrdý trest - přímý kop Yannicka Cahuzaca dolétl až do vápna k Cissému, který skvěle udržel míč a poslal jej směrem k Raspentinovi. Křídelník, který na Korsice hostuje z Marseille, měl pak už vyloženě snadnou práci. Évian nicméně odpověděl takřka okamžitě - domácí povedenou sekvencí přihrávek vyšachovali zálohu Bastie a míč se nakonec dostal k Bérigaudovi, který jej bez prodlení poslal ke kopačkám Benezeta. Tomu pak už k úspěšnému zakončení skvělé týmové akce zbýval pouze krůček.

Do druhé půle tak vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu; to se však brzy mělo změnit. Uplynulo pouze pár desítek vteřin, a Évian zaznamenal rozhodující branku - po Modestově faulu byl nařízen přímý kop, k jehož rozehrání se postavil Daniel Wass. Všichni očekávali centr, dánský univerzál však místo toho napálil míč přímo k Landreauově tyči.

Teprve v samém závěru utkání se Bastia opět dostala k nějakému tlaku; největší její šanci zaznamenal v 81. minutě Ryad Boudebouz, jehož volej vyrazil pozorný gólman Jesper Hansen. Na druhé straně mohl definitivní pojistku přidat Marco Rubén, jeho střela po Barbosově pasu však narazila na pozorného Landreaua (83'). Ve finálních minutách si pak Évian cennou výhru již pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele