33. kolo
13.04.2014 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - EA Guingamp 1:0

Těsně, ale přece - Nantes po výhře nad Guingampem může doufat v celkové umístění v první desítce.

Brankářská jednička domácích, Rémy Riou, je zraněná. Dvojka Erwin Zelazny upadla v nemilost, takže mezi tyče se postavila trojka Maxime Dupé a udrženým čistým kontem pomohla zajistit svému týmu důležité ligové vítězství, teprve druhé od začátku února! Jediný gól totiž na opačné straně vstřelil Serge Gakpé, kterého si ve vápně našel odražený balon a tožský reprezentant mířil velice přesně - 1:0.

Hned po deseti minutách málem vystihl nepovedenou malou domů Itay Shechter, ale Mamadou Samassa byl u míče včas, načež si poradil i s pokusem Johana Audela, který nepříjemně tečoval obránce Christophe Kerbrat. A úspěšný byl i proti Shechterově šanci, která se udála nedlouho před poločasovou pauzou.

Guingampští poprvé zahrozili až po hodině hry, kdy si na centr Kerbrata naběhl střídající Ladislas Douniama. Obrana Les Canaris jen přihlížela, ale brankář Dupé se činil. Nedlouho poté mohl de facto rozhodnout Alejandro Bedoya, jehož střela zpoza velkého vápna po velmi povedené akci jen těsně minula branku. Za chvíli mohl po centru Issy Cissokha parádně skórovat Johan Audel, nicméně jeho volej se nakonec mezi tři tyče nevešel.

Hosté potom vycítili šanci a začali si vytvářet příležitosti. Krátce po sobě vyzkoušel Dupého pozornost dvěma pokusy střídající Thibault Giresse. V samotném závěru si pak ještě počíhal na Douniamův střílený centr Younousse Sankharé, ovšem jeho hlavička mířila vedle. Guingamp sice prohrál, nicméně tímto výsledkem v podstatě odsoudil AC Ajaccio k sestupu do Ligue 2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

FC Nantes 1:1 EA Guingamp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele