33. kolo
12.04.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Valenciennes FC 1:0

Derby o sever Francie mezi Lille a Valenciennes dopadlo lépe pro domácí borce. Dogy se tak přiblížily druhému Monaku na rozdíl tří bodů a podobně jako minulé kolo soupeře znovu dostaly pod tlak. VAFC naopak zaznamenal osmnáctou porážku v sezóně a jeho sestup do Ligue 2 se zdá být již nevyhnutelný.

Kvalita mezi oběma celky se začínala projevovat už od úvodních minut. Nejprve Baša hezky uvolnil Sidibého, jehož šanci musel likvidovat až Novaes. Do další dobré možnosti se po přihrávce Martina dostal Kalou, ten byl gólu přece jenom blíže, avšak míč narazil pouze do brankové konstrukce, konkrétně do tyčky.

Hosté poprvé výrazněji zahrozili až ve 36. minutě. Doumbia se dostal do úniku, do kterého vyrazil z vlastní poloviny, avšak svůj tým v tu chvíli podržel mezi třemi tyčemi Enyeama. Do přestávky ještě mohl změnit skóre Roux, jemuž zleva přihrával Sidibé, avšak ani přízemní pokus pravačkou Novaese nepřekvapil.

Sibidé byl jedním z nejaktivnějších mužů na hřišti i po pauze, Novaes se proti němu musel opět vytasit s perfektním zákrokem. Na druhé straně sklepával Dossevi míč pro volného Bahebecka, který se na levé straně šestnáctky ocitl v dobré střelecké možnosti, s jeho pravačkou si ale poradil Enyeama.

LOSC nehrál nijak oslnivý fotbal, ale přece byl na hřišti lepším týmem. Zasloužený zásah zařídil dvacet minut před koncem Origi. Ten těžil z výborné přihrávky Kaloua a poté neměl problém zacílit. V jedné z mála příležitostí mohl srovnat Dossevi po pasu od Neryho, avšak Enyeama proti jeho voleji předvedl nejlepší zákrok utkání.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele