Ligue 1 - preview 33. kola

11.04.2014, 08:39, aktualizováno 13.04.2014, 08:48
Previews
Další překážku na cestě za titulem může odstranit Paris Saint-Germain, dnes se představí v Lyonu. Saint-Étienne cestuje do Remeše a může si pojistit čtvrtou příčku, Nantes změří síly s Guingampem...
FC Nantes - EA Guingamp  (neděle 14:00)
Guingamp čeká hodně náročný závěr sezóny. Nejenže v rámci Ligue 1 bojuje o holou záchranu, ale také ho ve středu čeká souboj s Monakem v rámci Coupe de France, ve kterém může postoupit do finále. Derby s Nantes přitom může být hodně vyhrocené, vždyť i domácím jde o přežití.

Skromný klub z Bretaně samozřejmě pomýšlí na úspěch ve Francouzském poháru, ve kterém nečekaně triumfoval před pěti lety. Je ovšem pravda, že prioritou pro kouče Jocelyna Gourvennece jsou aktuálně ligové povinnosti. Šest kol před koncem totiž stále neví, zda-li si v příští sezóně zahraje s mužstvem nejvyšší soutěž.

EAG přitom výsledky nesbírá, za posledních pět kol prohrál hned čtyřikrát. Celkově vyhrál jen ve třech utkáních ze sedmnácti od začátku prosince. Náskok na sestupové pásmo činí šest bodů. "Když vidím svůj tým hrát, jsem optimistický," uvedl Gourvennec. "Jakmile budeme mít trochu štěstí a začneme vyhrávat, zachráníme se."

Je pravda, že úspěch v Coupe de France je tak trochu na obtíž. Tým se nemůže soustředit plně na prvotní cíl. "O dobrodružství, které nás čeká ve středu, budeme mluvit až po utkání s Nantes. Vůbec na to nemyslíme," říkal záložník Christophe Kerbrat, který jako jediný hráč z celé Ligue 1 odehrál zatím každou minutu ze všech 32 kol.

Guingamp mimochodem zhruba po měsíci okusí znovu atmosféru derby. To poslední - na půdě Rennes - pro něj dopadlo dobře, zvítězil totiž 2:0. Na Nantes se mu přitom daří náramně, tři ze čtyř posledních vzájemných střetnutí vyhrál. A Les Canaris nemají bůhví jakou formu, aby tuhle statistiku snadno změnili.

Stejně jako jejich lokální rival i oni se pořád strachují, aby nezabředli mezi trojku sestupujících. "Máme šest utkání do konce. Pokud v neděli vyhrajeme, jsem si jistý, že se zachráníme," myslí si útočník Itay Schechter. "Musíme se soustředit na sebe a nedostávat se zbytečně pod tlak, pokud třeba nedáme gól během prvních deseti minut."

Mohlo dojít také na zajímavý souboj útočníků - zatímco Nantes táhne ke gólům především Filip Djordjevič, Guingamp by bez Mustafy Yatabarého byl možná v tabulce hlouběji. Nicméně domácí forvard je zraněný, obdobně jako Banel Nicolita. Hostům bude chybět pouze vykartovaný Jonathan Martins Pereira.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 2.80 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
St. Étienne hodlá napravit minulý neúspěch doma s Nice. Bod za remízu 1:1 byl pro tým Christopheho Galtiera určitě málo. Hosté by neměli v takových utkáních ztrácet, jinak by o čtvrtou příčku mohli velmi snadno přijít. Remeš je jako jeden z mála celků Ligue 1 v naprostém klidu, sezónu dohraje v bezpečném středu tabulky.

Přitom ASSE by nemusel pomýšlet jen na udržení čtvrté příčky. O tu třetí, která zaručuje kvalifikaci o Ligu mistrů, se může stále poprat. Pětibodový odstup mezi ním a Lille je pořád matematicky stažitelný. Ztráty, jakou jsou ty s Nice, ale jeho šance jednoznačně sráží. "Hráli jsme bez inspirace proti dobře organizovanému soupeři," krčil rameny Galtier.

Připomeňme, že bod byl nakonec zachráněn až v nastavení díky proměněné penaltě Gradela. "Po přestávce jsme se rozhodli hrát přímočaře. Přítomnost v pokutovém území se nám vyplatila," byl už spokojenější Galtier. "Byli jsme i nervózní. A nervozita způsobuje křeč. Je ale pravda, že to byla z naší strany výjimka."

Dost nelibě berou pod Alpani verdikt francouzské disciplinárky. Ačkoli Brandao v polovině března za zákrok na Cabayeho obdržel pouze žlutou kartu, zpětně byl potrestán na čtyři zápasy. V nejdůležitější pasáž sezóny je to minimálně kontroverzní rozhodnutí. "Očekával jsem, že trest padne, ale ne v takové výši," pokračoval hostující stratég.

Galtier přitom tuší, proč bylo nakonec takto rozhodnuto. "Klub se rozhodl odvolat," uvedl. "Čtyři utkání jsou hodně. Asi i fakt, jak zákrok všude rozebírala média, ovlivnil konečné rozhodnutí. Ale neříkám, že Brandao neměl být potrestaný. Vždy je nepříjemné, když ztratíte útočníka, to je jasné."

Remeš hraje to, co potřebuje, i když by také potřebovala zabrat. Fanoušky určitě netěší aktuální forma, tým se z vítězství radoval naposledy na začátku března. Od té doby získal z pěti utkání jen dva body, třikrát v řadě navíc podlehl venku, včetně posledního klání v Paříži, odkud si domů odvezl pouze tři inkasované branky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Jen dvě vítězství dělí PSG od obhajoby titulu. Možná že na Stade de Gerland dokonce může zvednout pohár pro vítěze nad hlavu, musel by se ovšem spoléhat na zaváhání druhého Monaka. Lyon naopak čeká klíčová bitva. Nejenže musí setřást dotírající se Marseille, ale také se dotáhnout na rivala ze St. Étienne.

O tom, zda-li Francouzská fotbalová asociace bude muset mít pod Alpami připravený pohár pro mistra ligy, rozhodne sobota. Jestli totiž Monako prohraje v Rennes, může být vítěz znám už pět kol před koncem. Pochopitelně za předpokladu, že družina Laurenta Blanca získá v Lyonu plný počet bodů.

Šestnáctibodový náskok bude v tu chvíli nedostižitelný. A byl by trochu paradox, že by se PSG radoval na stadionu, který na začátku milénia prožil sedm titulů v řadě a teď už slávou neoplývá. Vypadá to, že právě klub z hlavního města načíná ve Francii novou éru neomezeného vládce.

Po těsném vypadnutí z Ligy mistrů s Chelsea se můžou hosté soustředit na jeden cíl - získat více jak 84 bodů během jedné sezóny a vytvořit tak nový rekord ligy. Téhle mety naposledy dosáhl právě Lyon v sezóně 2005/06. "Rozdíl mezi námi a Chelsea byl ve zkušenosti. Soupeř odehrál takových zápasů daleko více," hodnotil Blanc duel na Stamford Bridge.

V Paříži zatím můžou být spokojeni s výkony záložníka Lucase. Čtyřicet pět miliónů euro, které klub do jednadvacetiletého Brazilce na začátku roku 2013 investoval, se začínají vyplácet. Svými výkony si i říká o nominaci na mistrovství světa do Brazílie. I když Blanc je v tomhle ohledu spíše skeptický.

A ke svému svěřenci byl i kritický. "Lucas se probudí čas od času. Někdy hraje skvěle, jindy zchřadne. Potřebuje se zlepšit, aby jeho výkony byly konzistentní," myslí si. "Má velký talent, musí se ale naučit dobře se pohybovat. Čekám, že někdy bude více útočit, ale zase se musí vracet i zpátky. Často na to zapomene."

Lyonu odpadne, podobně jako Remeši minulý víkend (která ale i tak prohrála v Parku princů 0:3), starost v podobě bránění Zlatana Ibrahimoviče. Ten i nadále zůstává na marodce. Domácí by se měli v ofenzívě spoléhat především na Alexandra Lacazetteho a Bafétimbiho Gomise, jenž naposledy proti Valenciennes zaznamenal 100. ligovou branku.

Les Gones ztrácejí na čtvrté St. Étienne čtyři body a neradi by, aby se propast ještě zvětšila. Psychice týmu určitě nepřidala porážka 1:2 v Turíně v rámci čtvrtfinále Evropské ligy. "Tým se tam ukázal v dobrém světle. Předvedl to, na co měl," nehněval se na své svěřence i přes neúspěch kouč Rémi Garde.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.40 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Valenciennes FC  (sobota 17:00)
Los třiatřicátého kola jednoznačně nahrává do karet domácímu Lille.

Severofrancouzský klub si totiž může poměrně v klidu udržet třetí příčku minimálně o pět bodů před dotírajícím ASSE. Na druhou stranu, ten zápas by nemusel být až tak snadný, jak se zdá, protože Valenciennes, město nacházející se pouhých 50 km od Lille, chybí šest kol před koncem sezony stejný počet bodů k záchraně.

"Nemyslím si, že tomu zápasu po celou dobu dominovalo jen jedno mužstvo. Přeci jen derby jsou výjimečná vždy a všude. Jsme si vědomí toho, že musíme být ostražití. A na tenhle duel se připravujeme stejně, jako na všechny ostatní - s pokorou a disciplínou. Valenciennes má stále šanci na to, aby se zachránilo v lize, takže víme, že se střetneme s odhodlaným soupeřem," prohlásil trenér Girard.

Domácí kouč nebude moci nasadit do hry suspendované Francka Bériu a Papu Souarého. A s největší pravděpodobností nebudou pro tenhle mač připraveni ani Rio Mavuba a David Rozehnal. Naopak hostující kouč Ariel Jacobs už zřejmě bude moci do zápasu poslat francouzského reprezentanta do jednadvaceti let Lidsaye Rose, který je, tak jako všichni jeho spoluhráči, přesvědčený o tom, že první ligu udrží i pro příští rok.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - FC Lorient  (sobota 20:00)
Souboj dvou týmů ze středu tabulky uvidí diváci v Nice, kam přijíždí Lorient. Oba celky zahajovaly sezonu s ambicemi útočit na pohárové příčky, časem se však propadly do bojů o udržení, a teď je podle všeho čeká klidný závěr jara..

Bretaňští mají momentálně na sestupové pásmo náskok celých 9 bodů, Nice dokonce ještě o bod více. Právě domácí celek bude dnes favoritem, zčásti i díky poslednímu zápasu, v němž se Les Aiglons málem podařilo vykrást stadion o Ligu mistrů bojujícího Saint-Étienne. O konečné remíze 1:1 rozhodla až Gradelova penalta v těsném závěru, do té doby hosté drželi překvapivé vedení.

"Takhle inkasovat doslova pár vteřin před koncem člověka naštve, ale jinak byl náš výkon velice dobrý. Hráli jsme tak, jak jsme si předsevzali," hodnotil utkání záložník Valentin Eysseric. "Nyní myslíme pouze na to, abychom si udrželi současnou pozici. Chceme si co nejdříve zajistit matematickou jistotu setrvání v Ligue 1."

"Právě proto je pro nás tolik důležité udolat Lorient," pokračoval špílmachr. "Můžeme očekávat otevřený zápas se spoustou šancí, protože oba týmy mají rády míč. Musíme však být také dostatečně fyzicky silní, abychom to soupeři co nejvíce znepříjemnili," dodal.

Také Lorient před týdnem remizoval 1:1; jeho soupeřem však byl zachraňující se Évian. Defenzivní univerzál Lamine Gassama touží po co nejrychlejší jistotě záchrany, podobně jako Eysseric. "Čím dřív budeme zachráněni, tím lépe," uvedl pro oficiální webové stránky klubu. "Z toho důvodu chceme v Nice udělat dobrý výsledek," kopíroval soupeřova slova.

Lorientu se letos rozhodně nedaří podle očekávání, což si Gassama uvědomuje. "Máme štěstí, že týmy za námi nezískávají příliš mnoho bodů, jinak by naše situace byla mnohem horší. Chceme se za každou cenu vyhnout komplikovanému závěru sezony. Naším objektivním cílem je umístit se v první polovině tabulky," zakončil.

Hostující kouč Christian Gourcuff se bude muset obejít bez zraněných středopolařů Yanna Jouffreho (lýtko) a Wesleyho Lautoy (tříslo); jeho protějšek Claude Puel nemůže počítat s Mahamane Traorém (koleno) a také kapitánem Didierem Digardem, který minulý víkend obdržel červenou kartu a bude si tedy odpykávat trest.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Monaco  (sobota 20:00)
Monaku se naposledy podařilo odrazit atak třetího Lille, porazilo totiž bez větších problémů Nantes. Ale bude mít ještě pořádnou fušku, aby druhé místo před vlčáky ze severu Francie udrželo. Náskok šesti bodů sice není malý, nicméně ani ne nijak vysoký. Vyhrát v Rennes nebude vůbec jednoduché, domácí mají celkem solidní formu.

Kouč Claudio Ranieri už minulý týden avizoval, že se o udržení druhé příčky nebojí. Je pravda, že los do konce sezóny jeho mužstvu hodně nahrává - až na Bordeaux, nacházející se na sedmém místě, narazí na soupeře, kteří jsou pouze v dolní polovině tabulky. Včetně Rennes, které je na příčce dvanácté.

Radost mu během tohoto týdně určitě udělal návrat zraněného Layvina Kurzawy, který po zranění stehenního svalu bude již k dispozici. U minulého vítězství 3:1 nad Kanárky z Nantes byl mimochodem i Joao Moutinho. Právě absence portugalského záložníka možná způsobila předchozí blamáž v Évianu.

V kuloárech se spekuluje, že by po sezóně mohl u kormidla skončit Ranieri. Dokonce se objevila i zpráva, že by na lavičku Monaka mohl usednout Zinedine Zidane. "Tyhle řeči na mě nemají vliv," mávl rukou italský stratég. "Jediná věc, o které přemýšlím, je získat druhé místo. Myslím, že i hráči se soustředí pouze na tento cíl."

Knížecí klub může být s jeho prací zatím spokojený, přímý postup do Ligy mistrů je velmi blízko. "Ranieri zde odvedl dobrou práci," uvedl obránce Ricardo Carvalho. "Nemůžu si stěžovat, pomohl týmu v jeho vývoji. Máme před sebou šest kol a uděláme maximum pro to, abychom získali co nejvíce bodů."

Bretaňský klub se pořád musí koukat dozadu, byť se sestupové pásmo zdá být daleko. Rennes v posledních týdnech konečně začalo sbírat výsledky - podobně jako Monako postoupilo do semifinále Coupe de France, ve kterém se v úterý střetne s druholigovým Angers, a za poslední tři ligová kola získalo dobrých sedm bodů.

Trenérovi Philippemu Montanierovi se tak výrazně ulevilo, záchrana nejvyšší soutěže je na dobré cestě. I když se tato sezóna, obdobně jako v letech minulých, zase bude hodnotit negativně. "Když ke 38 současným bodům přidáme dva, udržíme se," je si jistý. "Monako je druhé. Co vám mám říkat, má v kádru některé skvěle hráče."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Sochaux - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Zatímco Toulouse může, Sochaux přímo musí.

Svěřenci Hervého Renarda totiž mají v tomto kole dobrou šanci posunout se v tabulce na osmnáctou pozici a stáhnout další bodíky na tu první nesestupovou. Prozatím největší konkurent v boji o záchranu, mužstvo Valenciennes, odjíždí na hřiště Lille OSC, které bude chtít udržet třetí příčku, zajišťující účast v předkole Ligy mistrů.

Kouč hostujícího celku Alain Casanova si je velmi dobře vědom, že utkání na Stade Auguste Bonal nebude zrovna jednoduché. A to i přesto, že jím vedené Toulouse stále pomýšlí na evropské poháry. Jenže na ty si stále dělá zálusk prakticky hned šestice klubů, přičemž nejlepší výchozí pozici má šest kol před závěrem letošního ročníku Ligue 1 AS Saint-Étienne.

Vzájemné duely hovoří zcela jasně pro le Téfécé, což ostatně potvrdil i ten z listopadu, ve kterém Sochaux dostalo pětigólový příděl. Nicméně v současné době jsou karty rozdané tak, že ani jedno z mužstev se nenachází zrovna v nejoptimálnějším rozpoložení. Z posledních tří zápasů obě jednou prohráli a dvakrát remizovali, přičemž proti Bastii měli Les Lionceaux už dvoubrankový náskok.

"Proti Korsičanům byli jasně lepší a vytvořili si spoustu šancí, tudíž logicky měli vyhrát. V domácím prostředí se jim ale daří ještě více. Teď se navíc nacházejí ve fázi, kdy dokážou opravdu kousat. Ten tým je složený z velmi dobrých hráčů, kteří mají i skvělý charakter. Určitě se budou rvát o každý bod, takže budeme mít určitě co dělat," prohlásil trenér Casanova.

FC Sochaux mohou v lize udržet právě výsledky ze Stade Auguste Bonal, odkud se již nějakou dobu vozí body jen velmi obtížně. "Ten výsledek z Korsiky nás mrzí, protože jsme měli na to, abychom vyhráli. Ale když se to vezme kolem a kolem, vlastně se toho zase až tolik nestalo. Stále si věříme a o motivaci do zbývajících utkání máme postaráno," nechal se slyšet obránce Sebastien Corchia. Tak uvidíme, jestli jeho tým skutečně udělá další potřebný krok k setrvání v soutěži.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - SC Bastia  (sobota 20:00)
Už jen krůček k záchraně zbývá Évianu - svěřenci Pascala Dupraze na jaře poctivě sbírají body a udrží se v komfortní vzdálenosti od spodní trojky, pokud navíc dnes doma porazí Bastii, může tento náskok vzrůst už na devět bodů.

Les Croix de Savoie neprohráli už třikrát v řadě a proti korsickému soupeři, který má na kontě o tři body více, budou mírným papírovým favoritem. Pokud by nicméně vyhrála Bastia, překročí hranici 40 bodů, obvykle postačující k bezproblémové jistotě udržení.

Domácí kouč Pascal Dupraz pochopitelně touží co nejdříve splnit předsezonní cíl, a dnes mu k tomu může pomoci i kompletní kádr. "Poslední týden probíhal opravdu dobře. Skvělou zprávou je, že se nám vyprázdnila marodka," pochvaloval si. "Na trénincích panuje skvělá atmosféra, všichni mají tu správnou náladu a sálá z nás sebevědomí."

I přes relativní pohodu však zůstává Dupraz obezřetný - koneckonců, stát se ve zbývajících šesti zápasech může ještě cokoliv. "Jsme sice v tabulce výše než někteří naši konkurenti, to však neznamená, že bychom byli úplně v bezpečí," uvědomuje si. "Po zápase s Bastií nás čekají ještě mače o celých 15 bodů, a ať už se dnes stane cokoliv, rozhodně nám to nezajistí šestnáctibodový náskok na sestupovou zónu," dodává. "Dokud neexistuje matematická jistota, nebudeme mít klid."

Bastia je na tom o něco lépe - evropské poháry z toho sice nakonec nebudou, ale klidný střed tabulky by svěřencům Frédérika Hantze před sezonou určitě bohatě stačil. Naposledy dokázali Korsičané doma remizovat 2:2 se Sochaux; to sice nevypadá na první pohled zrovna úchvatně, je však třeba si uvědomit, že stahovali dvoubrankové manko.

Dnes je nicméně čeká mnohem náročnější úkol, už proto, že venku v celé sezoně vyhráli pouze jednou. Jediná výhra také ční mezi jejich posledními osmi ligovými zápasy, forma tedy není rozhodně ideální. "Doma se nám, celkově vzato, daří velice dobře. Možná právě proto hrajeme venku trochu méně soustředěně," přemítá Hantz. "V Évianu chceme navázat na to, co se nám povedlo proti Sochaux."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.40 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Ajaccio - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Po tomto ligovém kole už může být jasno o prvním sestupujícím do Ligue 2.

AC Ajaccio totiž za dvaatřicet kol nezvládlo nashromáždit ani dvacet bodů a krčí se na posledním místě tabulky. S kádrem, který nepochybně měl na to, aby hrál v jejím klidném středu. Bordeaux si zase může případným zaváháním v podstatě zabouchnout dveře do pohárové Evropy. No jo, na Korsice to určitě bude velice zajímavý duel!

Z posledních čtyř zápasů nasbíraly oba kluby shodně čtyři body. S tím rozdílem, že les Girondins urvali stejný počet remíz, zatímco L’ours jednou vyhráli a jednou se o body dělili. Trenér hostujícího celku Francis Gillot doufá v plný bodový zisk, který se dostavil v i prvním vzájemném souboji, kdy na Stade Chaban-Delmas domácí přibalili soupeři na cestu čtyřgólový příděl.

"Bylo by skvělé, kdyby se nám podařilo konečně naplno bodovat. Proti Rennes jsme minule hráli velmi dobře, ale nebyli jsme efektivní, a proto jsme přišli o dva body. Vlastně už poněkolikáté, protože i předtím jsme sehráli několik velice slibně rozjetých zápasů," řekl trenér Gillot. Dá se říci, že i Ajaccio v několika utkáních nemělo potřebné štěstíčko. To může být jedním z důvodů, proč zatím vyhrálo v této sezoně všehovšudy třikrát! Pro setrvání v Ligue 1 musí doufat v zaváhání soupeřů a získat všech dostupných osmnáct bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.50 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (pátek 20:30)
Chce-li Marseille ještě zaútočit na pohárové příčky, nemůže si už dovolit ztrácet vůbec nikde. Tedy ani na půdě nevyzpytatelného Montpellieru, který na jaře platí za jednoho z těch nebezpečnějších soupeřů a rozhodně nedá favorizovaným Phocéens nic zadarmo..

Les Pailladins po Novém roce pod vedením starého známého Rollanda Courbise vyšplhali už na třináctou příčku v tabulce a šest kol před koncem mají na sestupovou zónu komfortní devítibodový náskok. Naposledy udolali nováčka z Guingampu na jeho půdě 2:1 a další důležité vítězství budou chtít zaznamenat i dnes.

Marseille minulý víkend přehrálo poslední Ajaccio a ukončilo tím pětizápasové čekání na výhru. Ofenzivní univerzál Dimitri Payet pak vyhlíží světlou budoucnost, před dnešním duelem je však obezřetný. "Bude to hodně těžké," přemítá. "Od doby, co do Montpellieru přišel Rolland Courbis, je to úplně jiný tým, zejména v domácím prostředí."

"Z utkání s Ajacciem si můžeme vzít spoustu pozitiv," pokračuje bývalá hvězda Lille a Saint-Étienne. "Naším cílem je získat v Montpellieru tři body. Bude to hodně zajímavý výlet."

Svěřenci Josého Aniga ztrácí na kýženou čtvrtou příčku, kterou momentálně okupuje Saint-Étienne, celých sedm bodů. Utkání bude mít zvláštní příchuť zejména pro chváleného domácího kouče, který právě Marseille vedl v letech 1997-99; dnes pak opět ukázal, proč platí za jednu z nejkontroverznějších postav v Ligue 1. Svému kolegovi totiž vzkázal, že před čtyřmi lety udělal coby sportovní ředitel velkou chybu.

"Když vidím, jak se na Josého všechno sype, nemůžu si pomoct," uvedl Courbis. "Poté, co Marseille v roce 2010 vyhrálo titul, měl si po sezoně vzít dovolenou, oddechnout si a pak se vrátit. Měl předvídat, že jinak nastanou velkém problémy," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain32247174:1879
2.AS Monaco32199453:2766
3.Lille OSC32179637:2060
4.AS Saint-Étienne32167944:2955
5.Olympique Lyon32149948:3851
6.Olympique Marseille321391043:3448
7.Girondins Bordeaux3211111039:3744
8.Toulouse FC3211111041:4544
9.Stade Reims3211111039:4344
10.FC Nantes321171430:3640
11.OGC Nice321161528:3639
12.Stade Rennes329111240:3938
13.Montpellier HSC32717837:3738
14.FC Lorient321081438:4338
15.SC Bastia321081435:5038
16.EA Guingamp32981529:3435
17.Évian Thonon Gaillard328111331:4635
18.Valenciennes FC32781733:5129
19.FC Sochaux32691729:5627
20.AC Ajaccio323101931:6019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevěřím už, že by OM urvalo to 4. místo, ale šance, že si zahraje poháry i za rok, tam přece je, ne? v případě triumfu Monaca a PSG v domácích pohárech se uvolní dvě místa v tabulce právě za tím 4. flekem - je tomu tak nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

len jedno z ligového pohára(v prípade víťazstva PSG s Lyonom), z národného pohára ide do EL aj porazený finalista, jedine ak by obaja finalisti šli do LM tak by sa to prenieslo do tabuľky...

Reagovat
smazaný uživatel

díky za vysvětlení

jestli to teda chápu dobře, tak se mi rýsuje jediná možnost Marseille si zahraje Evropu za rok jen v případě, že skončí nejhůř 5. a PSG porazí ve finále ligového poháru Lyon?

takové myšlenky Vás, jako fanoušky Lyonu, určitě potěší ale s OM to stejně moc nevidím..

Reagovat
juninho8

Lyon 4.

Marseille 5.

Reagovat
Langi

Coz je na 99% nerealne

Reagovat
juninho8

99 neni az tak zle

Reagovat
mastakillah

No moc nechapu tu chválu na Lucase. Vždyť to co předvádí neni nic až tak extra Proti chelsea to jen potvrdil

Reagovat
Kongo

Ono to ještě vypadá,že do bojů o záchranu zasáhne Sochaux,protože Guingamp je opravdu špatný a ten los teď mají fakt šílený.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Garde Alespon nekdo ma stejny pohled na utok Francie jako ja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Proč vlastně Zouma nenastupuje? Jsou před ním 2 lepší stopeři, nebo mu prostě dávají sežrat to, že se rozhodl podepsat jinde?

Reagovat
Godwinson

B je spravne, byt formu ti hraci maji.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon : A. Lopes - Tolisso, Bisevac, Umtiti, Dabo - Ferri, Gonalons (cap.), Mvuemba - Fekir - Briand, Gomis.

Paris SG : Sirigu - Van der Wiel, Alex, T. Silva (cap.), Digne - Cabaye, Motta, Matuidi - Pastore, Cavani, Lavezzi.

Garde

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle fakt smrdí debaklem

Reagovat
smazaný uživatel

veď už si ich vodíme Fekir a Jimmy

Reagovat
Pospovič

nějaký dobrý stream ?

Reagovat
mastakillah
Reagovat
Pospovič

dík

Reagovat
Pospovič

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani riadny diver Lopes sa ho ani nedotkol

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

Inak sledujem to na Digi sport 2 obraz kvalitný ale ten komentár, komentátor je stále v tom že to bola čistá penalta, a že mal byť Lopes vylúčený a ktomu že Cavani nebol v ofsajde ale ešte stále mu nedošlo že v ofsajde bol Lavezzi po prihrávke od Cavaniho asi zapnem nejaký ten stream

Reagovat
Pospovič

nic nového

Reagovat
smazaný uživatel

ale ja nechápem tých komentátorov, vidí to asi z 3 uhlov a koľko krát to opakujú a je 1. minúta a stále rozprava o neofsajde a o penalte a červenej

Reagovat
smazaný uživatel

*15

Reagovat
Pospovič

jsou to idioti, to nejde pochopit

Reagovat
smazaný uživatel

no keď to komentujú ľudia čo v živote nehrali futbal tak to potom aj tak vyzerá

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Bafe si tam vodí najlepšieho stopéra na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dneska musí dát gol, dělá si tam z té pařížské obrany dobrý den

Reagovat
mastakillah

Jasná karta teď pro Gonalonse

Reagovat
smazaný uživatel

no možno ale Cavani mal vidieť žltú na 100%

Reagovat
Pospovič

gooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

FERRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
smazaný uživatel

Jordáááán za tú neodpískanú ruku pár sekúnd pred tým

Reagovat
mastakillah

dost bídná rozehrávka od El Pocha

Reagovat
Godwinson

Lyon, Ferri je docela hustej:)

Reagovat
Godwinson

Lyon, Ferri je docela hustej:)

Reagovat
smazaný uživatel

rozstrieľal sa i ked mne napr. dosť vadí tá jeho pomalá rozohrávka

Reagovat
Godwinson

Chybi tam

Reagovat
smazaný uživatel

Posession 30 - 70

Reagovat
smazaný uživatel

shot on target 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni určitě něco dají, o to strach nemám

Reagovat
smazaný uživatel

no nič druhý polčas už zapínam na 100% nejaký stream, to sa nedá vydržať, 45 minút počúvať komentátora o penalte a neofsajde a červenej a o tom že PSG prehráva preto, že ich viac dostalo vypadnutie z LM ako nás z EL a perlička na záver ako vždy, že už máme istú EL pretože sme vo finále Ligového pohára

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje PSG? jako jediní mi serou tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ale my si koledujeme...pokud nepřidáme ještě jeden gol, tak to bude ještě hodně nervů.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte že je Anthony ako z gumy

Reagovat
smazaný uživatel

A Jimmy by mohl střídat, jinde než v offsidu jsem ho neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

by sa tam teraz hodila Sašová rýchlosť na nejaký ten brejk a hlavne rozum, lebo Jimmy s Fekirom ho veľa nepobrali...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ef se jednou psalo, že po hamburgerech v mekáči se hloupne a odumírají buňky...možná na tom něco bude

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ten Fekir nevie čo je ofsajd? stále čaká a čaká a potom tá Jimmyho rýchlosť...

Reagovat
Pospovič

pokud bude lyon jen odkopávat tak je to otázka času

Reagovat
smazaný uživatel

Ferri do prče škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ferri ty střely z dálky trochu umí no...takový lepší Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

ani rozohrávku nemá špatnú, len trochu rýchlosti by nezaškodilo

Reagovat
Pospovič

škoda ted + měl to být roh

Reagovat
smazaný uživatel

ešte že je netrafil

Reagovat
smazaný uživatel

*ju

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte nějaký gol, bo to už celý druhý poločas smrdí vyrovnáním.

Reagovat
smazaný uživatel

o chvíľu nastane Jimmyho čas

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že v poslední minutě nastavení, ať PSG pak zase nestihne vyrovnat

Reagovat
smazaný uživatel

Rabiot si jde zahrát proti svému budoucímu zaměstnavateli

Reagovat
smazaný uživatel

jj na budúci rok 4-3-3 a stred: Fofana-Stambouli- Rabiot do cela by som to chcel vidieť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ferriho posadit.

Reagovat
smazaný uživatel

treba rotovať

Reagovat
juninho8

ten komentator sa fakt nevie preniest cez tu "penaltu" stavim sa ze to povie este v dalsom zapase ze PSG malo mat "jednoznacnu penaltu"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak PSG srovná, tak to bude odplata za neodpískanou penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

strašne niečo, ale pritom ukazovali jeden alebo dva zábery kde bolo vidieť ako ho Cavani prekročil a nedošlo k žiadnemu kontaktu a naviac stále si myslí že bol odpískaný ofsajd na Cavaniho, stále mu nedošlo že na Lavezziho, ktorý stál v 2-metrovom ofsajde

Reagovat
juninho8

a kapitola s istotou EL zasluhou finale ligoveho pohara je uz tak obohrata ze ju nema zmnysel takmer ani pripominat

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes

Reagovat
smazaný uživatel

4 minuty

Reagovat
juninho8

to je len oficialne...hrat sa bude minimalne 6

Reagovat
smazaný uživatel

Piskej koneeec!!!

Reagovat
juninho8

a je to doma.....o tyzden repete

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOO

Reagovat
Pospovič

v suchým triku příští týden repete.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam síce PSG hraje už tak laxne pretože majú titul už skoro istý ale víťazstvo cenné

a vďaka ti bohu, možno aj Aulasovi, že máme takého skvelého odchovanca v bráne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele