33. kolo
12.04.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - FC Lorient 1:2

Poměrně nečekanou výhru si na své konto připisuje Lorient, který porazil Nice na jeho hřišti 2:1; Les Merlus tak svého soka přeskočili v tabulce a zřejmě s definitivní platností obhájili svůj prvoligový status.

Řada fanoušků očekávala před výkopem remízu, a na hřišti to tak dlouho i vypadalo - poté, co Thimothée Kolodziejczak po půlhodině hry odpověděl na úvodní trefu Gillese Sunua, vypadala dělba bodů dlouho jako jediný logický výsledek. V první minutě nastavení však udeřil Vincent Aboubakar, který obelstil bránícího Nampalyse Mendyho a technickou střelou propálil Davida Ospinu.

Lorient rozhodně nebyl favoritem - venku vyhrál v Ligue 1 naposledy v prosinci, z posledních 12 duelů si pak připsal jediný triumf. Přesto to byl právě on, kdo od začátku určoval tempo hry, což se naplno projevilo po 19 minutách - Sunu převzal míč na kraji vápna a geniálním volejem poslal míč zcela mimo dosah zkoprnělého Ospiny.

Domácí, kteří do té doby působili vyloženě laxním dojmem, inkasovaná branka probrala k životu, a ve 30. minutě se tak zrodilo vyrovnání - chybu Fabiena Audarda, který nedokázal zlikvidovat dalekonosný přímý kop Valentina Eysserice, dokonale potrestal číhající Kolodziejczak.

I přes špatnou formu v aktuální sezoně platí Nice za tím, který doma rozhodně umí, a po změně stran to Puelovi svěřenci chtěli potvrdit; Jérémy Pied si v 60. minutě narazil s Nealem Maupayem, Audard však v přímém souboji napravil svoji předchozí chybu a domácího křídelníka perfektně vychytal. To byla nicméně poslední šance domácích.

Naopak Lorient působil s přibývajícími minutami stále živějším dojmem a v 86. minutě se musel Ospina pořádně vytáhnout proti ráně Aliadiéreho. Kolumbijský gólman zlikvidoval také následnou šanci Kévina Monneta-Paqueta, proti Aboubakarově střele však už byl krátký - kamerunský forvard se uvolnil na kraji vápna a parádní trefou vystřelil svému Lorientu cenné vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele