Ligue 1 - souhrn 30. kola

16.03.2018, 22:37, aktualizováno 18.03.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
PSG otočilo utkání na půdě Nice a udělalo tím další krok k titulu. AS Monaco se veze na vítězné vlně a v páteční předehrávce třicátého kola přidalo na své konto další výhru. Doma si poradilo s Lille, přestože muselo dotahovat jednobrankové manko. Navíc si pojistilo druhé místo, jelikož Marseille podlehla Lyonu...

Olympique Marseille - Olympique Lyon 2:3

18.03.2018 21:00

Góly: 31. Rolando, 84. Konstantinos Mitroglou - 42. Adil Rami (vl.), 52. Houssem Aouar, 90. Memphis Depay

Stade Vélodrome viděl výživný duel mezi Marseille a Lyonem, ze kterého vyšli spokojenější hosté, kteří tak nadále mohou věřit v post zaručující účast v Lize mistrů. OM má totiž na třetí příčce už jen dvoubodový náskok.

OL do čtvrtfinále Evropské ligy neproklouznul, třebaže to měl proti CSKA Moskva dobře rozehrané. Naopak Marseille přes Bilbao přešla vcelku kontrolovaně. V tomto ostře sledovaném utkání Ligue 1 se jako první dvakrát pokoušel o gól Dimitri Payet. Bertrand Traoré však ve 28. minutě přinutil Steva Mandandu k výbornému zákroku.

Další situace už byla gólová. Payet rozehrál přímý kop na zadní tyč, odkud Adil Rami vrátil před bránu, kde mohl poměrně pohodlně uklízet do sítě Rolando - 1:0. Les Gones to v žádném případě nezabalili a Mandanda musel po Cornetově razantní navštívence vyrážet alespoň na tyč. Ve 42. minutě už bylo vyrovnáno.

Tanguy Ndombele obehrál na křídle Rolanda, načež nacentroval do vápna, kde se míč přes Corneta dopadl k Ramimu, jenž ho nedopatřením poslal za záda vlastního brankáře - 1:1. V 52. minutě si Lyonští vzali vedení na svou stranu. Bertrand Traoré zprava přihrál na hranici šestnáctky, kde stál Houssem Aouar, jenž z první zamířil placírkou přesně k pravé tyči - 1:2.

Traoré pak střílel z voleje sám, nicméně Mandanda se překonat nenechal. Díky tomu mohl v 84. minutě Kostas Mitroglou zblízka hlavou skórovat, když Payetův centr optimálně přizvednul Jérémy Morel - 2:2. Radost náročných příznivců klubu z přístavního města však v samotném závěru pokazil Memphis Depay.

Do té doby prakticky neviditelný Mariano prodloužil hlavou na svého holanského kamaráda, jenž rovněž hlavou přeloboval Mandandu - 2:3. Pro Lyon to byla šestnáctá výhra, zatímco pro Marseille pátá porážka. Na OM čeká příště bojovný Dijon. Zato OL se po reprezentační přestávce střetne se sestupem ohroženým Toulouse FC.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 2:0

18.03.2018 17:00

Góly: 29. Neven Subotić, 79. Rémy Cabella

ASSE opět zabralo a sérii neporazitelnosti protáhlo už na osm zápasů. Guingamp oproti tomu v této fázi sezony poněkud stagnuje.

První gól přišel na pořad podvečera ve 29. minutě. Roh Rémyho Cabelly vyvolal před brankou zmatek, takže mohl Robert Berić nahrát zpět Nevenu Subotićovi, který nedal zblízka Karl-Johanu Johnssonovi šanci - 1:0. Bezmála třicetiletý obránce se Les Verts po přestupu z Dortmundu maximálně vyplácí. Nejenže plní svou roli v defenzivě, ale zároveň i dává branky. Tato byla jeho druhá v novém působišti.

Guingamp se osmělil až po změně stran. Psala se 68. minuta, když se Stéphane Ruffier musel vytáhnout proti pokusu Marcuse Thurama. Minuta devětasedmdesátá pak přinesla finální podobu skóre. Rémy Cabella prostě převzal balon, dokud v šestnáctce nenašel optimální prostor ke skórování - 2:0.

Svěřenci Jean-Louise Gasseta mají blízko k vyrovnání rekordu neporazitelnosti, který se traduje od února do dubna 2015. Tehdy Les Verts pod Christophem Galtierem neprohráli v devíti po sobě jdoucích utkáních. V součtu se zápasem s Nice jsou na tom v současnosti lépe pouze PSG (9 střetnutí) a Monaco (15 střetnutí).

ASSE má tedy na kontě devětatřicet bodů, což znamená, že není bez šance na evropské poháry. Po reprezentační přestávce se utká s FC Nantes, které má rovněž ambice zahrát si Evropskou ligu. Nepřesvědčivé výsledky z poslední doby dostaly Guingamp na čtrnáctou příčku s šestibodovým náskokem na sestup. Za dva týdny na Stade du Roudourou přivítá Bordeaux, což je určitě za současné konstelace hratelný protivník.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Nantes 1:1

18.03.2018 15:00

Góly: 12. Nolan Roux - 23. Valentin Rongier

Mety začaly proti Nantes dobře, ale zápas do zdárného konce nedovedly. Les Canaris musejí být zklamaní, že díky této remíze přišli o pátou příčku.

Ve 12. minutě centroval od rohového praporku Danijel Miličević a Nolan Roux se dokázal prosadit tak, že se Ciprian Tatarusanu stačil akorát ohlédnout - 1:0. Bývalý hráč Lille a ASSE mohl přidat i druhou trefu, kdyby ovšem v dobré pozici nepřestřelil. V této sezoně dal už dvanáct branek. Celkově jich má na kontě už šestašedesát. Z fotbalistů, kteří v současnosti hrají Ligue 1, jsou na tom lépe akorát Jimmy Briand a Edinson Cavani.

Ve dvaadvacáté minutě předvedl další z řady letošních skvělých zákroků Eiji Kawashima, když zneškodnil volej Reneho Krhina. Za minutku už japonský brankář inkasoval. Adrien Thomasson se dostal až do vápna, kde naservíroval lépe postavenému Valentinu Rongierovi, který to trefil po zemi pěkně z první na vzdálenější tyč - 1:1.

V 53. minutě došlo k ostrému střetu mezi Abdoulayem Tourém a Fallou Diagnem, který trochu paradoxně odnesli vystřídáním oba zúčastnění. Od té doby hrály oba týmy spíše opatrně bez vyložených příležitostí. Nolan Roux ještě přinutil v 82. minutě k zákroku Tatarusana. A Emiliano Sala v nastaveném čase hlavičkoval mimo.

Už osmnáct zápasů tedy platí, že když Nantes inkasovali, tak nevyhráli. Za dva týdny je čeká další náročné klání s ASSE, které se pyšní výbornou formou. Poslední Mety, které ztrácejí na první nesestupovou příčku devět bodů, se pokusí udělat s nepříznivou situací něco v mači, kde bude soupeřem Racing Strasbourg.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Paris Saint-Germain 1:2

18.03.2018 13:00

Góly: 17. Allan Saint-Maximin - 21. Ángel Di María, 82. Dani Alves

Nice v domácím zápase s PSG sice vedlo, ale nakonec zase ztratilo. Naopak klub z hlavního města už nemůže o další titul připravit snad vůbec nikdo a nic.

Ani Mario Balotelli, který si hodně věřil. Během zápasu pak dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Blízko ke gólu měl ve 14. minutě na druhé straně hřiště Edinson Cavani. Walter Benítez se ovšem nachytat nenechal. Za tři minutky šli Les Aiglons už do vedení. Balotelli se sice na gólu nepodílel, ale i tak stál za to.

Alassane Pléa, jenž před týden sestřelil Guingamp čtyřmi trefami, tentokrát ukázkově pobídnul Allana Saint-Maximina, jenž rozkmital své rychlé nohy, aby mohl podélně po zemi překonat Alphonse Aréolu - 1:0. No jo, jenže vedení nevydrželo Favreho týmu ani čtyři minuty. Ángel Di María často na góly nahrává.

Při absenci Neymara se však rozhodnul pro sólo, které vedlo přes Danteho. Zakončení šajtlí se pak ukázalo býti tím nejideálnějším, třebaže si Benítez na balon sáhnul - 1:1. Trefa Kyliana Mbappého nemohla být po změně stran uznána pro ofsajd. A následné famózní nůžky v podání Daniho Alvese neskončily v bráně pouze díky výbornému zákroku brankáře.

Balotelliho střela z ideální vzdálenosti se pak stala kořistí Aréoly, jenž měl za deset minut kliku, že italský útočník orazítkoval pouze tyč. V 82. minutě ale centroval Adrien Rabiot a veškeré snahy Nice o bodový zisk utnul netradičně hlavou Dani Alves - 1:2. PSG tedy vyhrálo podeváté v řadě, což znamená, že stačí další tři výhry a bude se v Paříži slavit titul.

Více informací k zápasu

Amiens SC - ES Troyes 1:1

17.03.2018 20:00

Góly: 38. Moussa Konaté (pen.) - 47. Adama Niane (pen.)

Důležitý duel o záchranu v nejvyšší francouzské soutěži mezi Amiens a Troyes dopadl asi spravedlivým nerozhodným výsledkem. Oba týmy neustále balancují na hranici sestupového pásma, v tabulce je dělí pouhé dva body, a tak měly evidentní zájem získat ze vzájemného souboje zásadní vítězství. Nicméně k němu nebyl ani jeden z nich nijak vyloženě blízko.

Co se formy týče, byly na tom oba kluby vlastně dost podobně. Zatímco domácí v uplynulých sedmi kolech urvali pět bodů, hosté za stejné období jen o jeden méně. Ze hry se nakonec nedokázalo prosadit ani Amiens, ani Troyes. Skóre se měnilo pouze po proměněných penaltách, tu jednu nejprve proměnil Moussa Konaté, tu druhou, vyrovnávací, následně Adama Niane.

ESTAC si svou úvodní velkou tutovku vytvořil po deseti minutách hry. C. Traoré unikl podél levé strany, poslal centr do šestnáctky na nedůrazně bráněného Nianeho, jenže ten sám před Gurtnerem trestuhodně selhal v koncovce a z blízkosti trefil jen protivníkova brankáře. Dopravit míč do sítě se ještě snažil Khaoui bezprostředně poté, ale jeho tečovaný pokus skončil jen v zámezí.

Les Licornes se do žádné příležitosti dlouho nemohli prosadit, až jim musel pomoci nařízený pokutový kop ze 38. minuty. Konaté zprava poslal centr do šestnáctky, ke kterému se snažil dostat L. Traoré, jenže toho zezadu stáhl k zemi Deplagne, a sudí Jochem ukázal nekompromisně na bílý puntík. Exekutor Konaté šancí nepohrdl a usměrnil balón nechytatelně a hlavně přesně k tyči.

Úvod druhého dějství pak nabídl také v pořadí druhou penaltu. V šestnáctce totiž stoper Adénon vrazil do pronikajícího forvarda Nianeho, který upadl na zem, a Jochem ani v tomto případě nijak výrazněji nezaváhal. Ve prospěch Troyes nařídil desítku, které se chopil sám faulovaný, nad ničím příliš nepřemýšlel a z rychlého rozběhu napálil merunu tvrdě pod břevno.

V 67. minutě mohli hosté udeřit ještě jednou, Nivet nerozehrál rohový kop vůbec špatně a našel hlavu dobře postaveného Vizcarronda, avšak ten svou slabou střelu poslal pouze do rukavic připraveného Gurtnera. Dvě minuty před koncem ostře vypálil svou levačkou rovněž Pelé po účinném uvolnění od Suka, i nyní si ovšem Gurtner mezi třemi tyčemi poradil.

Více informací k zápasu

Angers SCO - SM Caen 3:0

17.03.2018 20:00

Góly: 10. Flavien Tait, 43. Karl Toko Ekambi, 74. Prince Oniangué

Angers prohrálo v posledních čtyřech zápasech pouze na půdě vedoucí Paříže a své zlepšující se výkony potvrdilo i proti Caen, které vyprovodilo před vlastními fanoušky snadno třemi brankami. V tabulce se tak bodově dotáhlo na svého protivníka, nutno však podotknout, že ten má k dispozici o jedno utkání více. Oba týmy se po tomto výsledku staly přímými sousedy.

Pro oba celky, pro něž je ligová záchrana jednoznačnou prioritou, vypadá situace velmi příznivě. Od barážové osmnácté příčky je dělí pohodlných šest bodů, za žádných okolností by však neměly ve zbývajících kolech usínat na vavřínech. Platí to především pro SMC, pro něhož tahle porážka byla již třetí ze čtyř minulých případů, a která jako by značila aktuální menší krizi.

Domácí byli po celou dobu aktivnějším celkem a tři body si vydobyli zaslouženě. Už v 6. minutě se po centru Onianguého propracoval k hlavičce Toko Ekambi, jenž naposledy v Parku princů předvedl velmi dobrý výkon i jako střídající hráč a tentokráte dostal šanci od začátku, nicméně jeho zakončení nemělo potřebné parametry, aby výrazněji ohrozilo gólmana Vercoutreho.

V 10. minutě se již bretaňský celek ujal vedení. A nutno podotknout, že výstavní rána Taita, jemuž míč těsně předtím přistrčil Toko Ekambi, bude kandidovat v soutěži krásy o vedoucí příčky. Na tuhle dělovku pravačkou, která zaplula nekompromisně do šibenice, nemohl Vercoutre zareagovat. Vyrovnat se snažil ve 30. minutě Djiku, jeho hlavičku však v pohodě lapil brankář Butelle.

Dvě minuty před obrátkou Les Scoïstes svoje vedení navýšili. Poté, co Vercoutreho odkop od brány nebyl ideální, vyhrál Mangani hlavičkový souboj ve středu pole, Tait bleskově nato přistrčil balón dopředu, Toko Ekambi ho přebral, naběhl do šestnáctky a z vyložené pozice pohotově skóroval. Ve druhé půli stačilo domácím už jen udržovat pohodlný náskok.

Caen nenašlo absolutně žádnou odpověď na dva inkasované góly. Vzadu působil jeho soupeř velmi kompaktně, nechyboval, a nakonec ještě přidal třetí přesný zásah zhruba čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Tait ze středu pole poslal přihrávku do vápna na pravou stranu, balón ještě stačil zachytit Fulgini, a po jeho následné pobídce Oniangué pohotově zacílil z blízkosti.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Dijon FCO 2:2

17.03.2018 20:00

Góly: 59. Ellyes Skhiri, 66. Giovanni Sio - 26. Wesley Saïd, 90. Wesley Saïd

Montpellier dvakrát vedl, nicméně Dijon svou bojovností zase musel potěšit všechny své i nezaujaté fanoušky. Hrál do poslední minuty a vydoloval alespoň bod, díky kterému okupuje desátou příčku.

Oba celky začaly na Stade de la Mosson hodně aktivně, takže už v 11. minutě mohl skórovat pozdější hrdina Wesley Saïd. Chvíli poté přinutil Benjamina Lecomteho k výbornému zákroku jeho kolega z útoku Júlio Tavares. Na druhé straně pálil Keagan Dolly a Baptiste Reynet musel vyrážet. K uvolněnému míči se dostal Rodrigue Ninga, leč netrefil zařízení.

Aktivní Dolly pak nastřelil tyčku. Nicméně první slovo patřilo borcům, kteří oblékají dres DFCO. Naïm Sliti svou přihrávkou, která měla oči, dokonale našel nabíhajícího si Saïda, který tváří v tvář Lecomtemu nedal svou přízemní střelou šanci - 0:1. Ve 38. minutě mohl vyrovnat Giovanni Sio, kdyby ovšem nestál v ofsajdu.

Ve druhém poločase se na gól čekalo čtrnáct minut. Když se Ninga nemohl prosadit sám, naservíroval míč zpět Ellyesi Skhirimu. Co na tom, že stál zhruba pětadvacet metrů od brány. Prostě famózním obstřelem zaskočil Reyneta i všechny jeho spoluhráče a bylo vymalováno - 1:1. Následně se o gól zase pokoušel Sio, avšak gólman Dijonu se tentokrát vyznamenal.

Vzájemný souboj těchto dvou hráčů, který se odehrál pět minut po tom první, však už vyšel lépe pro útočníka La Paillade. Jonathan Ikoné přišel na hřiště a hned měl možnost vybírat ze dvou na ofsajdové hraně postavených spoluhráčů. Vybral si Sia, který byl blíže a dobře udělal, protože s jeho střelou do protipohybu nemohl Reynet vůbec nic dělat - 2:1.

V 79. minutě mohl po Ningově přihrávce rozhodnout Isaac Mbenza, jenže ve výborné pozici minul. Pak napálil Tavares tyčku, načež o remíze rozhodla rychlá akce Dall’Ogliova týmu, která byla vskutku jako z učebnice. Výraznou měrou se o branku zasloužil i Baptiste Reynet, který neváhal vyrazit kvůli efektivní rozehrávce až do středového kruhu.

A pak už jeho spoluhráčům stačilo minimum doteků s míčem k tomu, aby se dostali až do soupeřova vápna, kde Florent Balmont prakticky naslepo nahrával lépe postavenému Saïdovi, jenž mohl uklízet do prázdné - 2:2. Pro MHSC to byla pátá remíza v řadě. Celkem jich má na kontě patnáct, tedy nejvíce ze všech účastníků letošního ročníku Ligue 1. Dijon naopak obdržel ze všech nejvíce branek. Nebýt děravé obrany, klidně mohl být v tabulce výše.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Racing Strasbourg 2:2

17.03.2018 20:00

Góly: 89. Yaya Sanogo, 90. Yaya Sanogo - 46. Jérémy Blayac, 90+4. Bakary Koné

Ale že to na Stadium Municipal bylo hodně zběsilých závěrečných pět minut. Padly tři góly a oba celky se nakonec rozešly smírně, třebaže ještě v 88. minutě možná málokdo pochyboval o tom, že Racing Strasbourg těsný náskok uhájí.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran spíše opatrnější. Teprve potom proběhnul Dimitri Liénard s balonem až do vápna a přinutil Albana Lafonta k dobrému zákroku. Mladý brankář se činil i za dalších deset minut, když vychytal Benjamina Corgneta, který se do statistik tohoto duelu jinak zapsal především čtrnácti vyhranými souboji. Na druhé straně mohl poslat svůj tým do vedení Yaya Sanogo, avšak Alexandre Oukidja si poradil.

Prakticky hned po změně stran centroval z pravé strany Jonas Martin někam na úroveň malého čtverce, kam si doběhnul Jérémy Blayac a musel zakončovat kolenem. Lafont dělal, co mohl, nicméně míč si našel cestu za jeho záda - 0:1. Devatenáctiletá jednička naopak skvěle zakročila proti Martinovi o sedm minut později.

V 62. minutě ještě centroval Liénard a Bahoken sice dal hlavou gól, jenže podle rozhodčího Moreiry stál v ofsajdu. Další zásahy tedy začaly padat až v závěru. Psala se devětaosmdesátá minuta, když Sanogo uklidil hlavou za Oukidjova záda centr Issiagy Sylly - 1:1. Za další minutku se balon odrazil opět k Sanogovi, jenž nejprve hlavičkoval do tyče, ale poté mohl s přehledem dorážet do prázdné - 2:1.

A v úplně poslední minutě přiletěl do vápna TFC centr, který hlavičkoval do Maxe Gradela Bakary Koné. Šťastný odraz tak způsobil vyrovnání - 2:2. Po reprezentační pauze hraje sedmnácté Toulouse v Lyonu. Strasbourg, jenž zatím okupuje patnáctou příčku, přivítá na domácím stadionu poslední Mety.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 0:2

17.03.2018 17:00

Góly: 49. Ismaïla Sarr, 86. Yoann Gourcuff

Rennes pokračuje ve skvělých výkonech, jakými se během několika uplynulých týdnů posunul do bojů o evropské poháry, a i nadále udržuje těsný kontakt s pátou příčkou. Vyšláplo si tentokráte na Bordeaux, na jehož hřišti naposledy slavilo vítězství v roce 2006. O všem podstatném se rozhodlo ve druhém poločase, zkraje se trefil Ismaïla Sarr a v závěru pak Yoann Gourcuff.

Bretaňský celek neprohrál už pětkrát v řadě a byl v o něco lepším rozpoložení než jeho soupeř, který naopak v posledních čtyřech kolech urval jen dva body. Les Girondins jako by začali ztrácet půdu pod nohama. Poté, co tým jako mávnutím kouzelného proutku oživil nový trenér Gus Poyet, se domácí propadají jen do nezáživného středu tabulky. Pořád však o Evropskou ligu mohou usilovat.

První půle tohoto utkání, ve kterém se představili také dva čeští krajánci, na jedné straně záložník Jaroslav Plašil a na té druhé brankář Tomáš Koubek, toho příliš nenabídla. Bordeaux se muselo hned v úvodu vypořádat s nuceným střídáním a zraněného Braithwaita nahradil de Préville, jinak snad za zmínku stojí pouze nepřesná, zato docela nebezpečná střela Malcoma z 10. minuty.

Druhé dějství bylo přece jenom o něco záživnější, aspoň co se vytvořených šancí týče. A především hosté si na vstup do něho nemohli vůbec stěžovat. Protože ve 49. minutě se z ničeho nic ujali vedení. Sakho se středu pole posunul míč doleva na Khazriho, ten nevypálil po zemi úplně nejlépe, ale přesto chybující gólman Costil jeho střelu neudržel, a tak dorážející Sarr následně mohl slavit úspěch.

Bordeaux v ofenzívě i nadále tápalo a v podstatě nenašlo žádnou adekvátní odpověď na nepříznivý stav. Snad jen nějakým způsobem se o to pokoušel Sabaly, nicméně jeho tvrdý pokus skončil pouze nad břevnem. V 86. minutě naopak SRFC definitivně zlomil sokův odpor, to se když po zaváhání stopera Pabla a po asistenci Khazriho trefil ke vzdálenější tyčce střídající Gourcuff.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 2:1

16.03.2018 20:45

Góly: 44. Rony Lopes, 61. Stevan Jovetić - 16. Lebo Mothiba

Monako potvrdilo úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Lille, ovšem na hubeném vítězství v poměru 2:1 se hodně natrápilo. Hosté se překvapivě dostali do vedení po čtvrthodině hry, knížecí klub těsně před přestávkou srovnal stav a po hodině hry přeci jen převrhl misky vah na svou stranu. V tabulce si tak pojistil druhou pozici s šestašedesáti body, před třetí Marseille si prozatím vytvořil sedmibodový náskok.

Tradiční účastník Ligue 1 OSC je stále devatenáctý s osmadvaceti body a po dohrávkách 30. kola se mu může záchrana znovu vzdálit, za svůj výkon v páteční předehrávce se však v žádném případě nemusí stydět. Po úvodní seznamovací čtvrthodince se dostal do vedení z vůbec první vážnější akce zápasu. V 16. minutě otevřel skóre teprve dvaadvacetiletý jihoafrický útočník Lebo Mothiba, jenž v této ligové sezóně skóroval podruhé.

Benzia vymyslel přesně načasovanou přihrávku pro Mendese, který bleskurychle z hranice šestnáctky poslal geniální kolmici za obranu soupeře do pokutového území a právě rozběhnutý Mothiba z první ze šesti metrů překonal bezmocného brankáře Subašiče. Hosté od tohoto momentu hráli zodpovědně zezadu a favorita k ničemu nepouštěli, avšak ve 44. minutě bylo přeci jen vyrovnáno. Do černého zamířil ve skvělé formě hrající Portugalec Rony Lopes.

Ten ve francouzské lize skóroval již popáté za sebou. Po výtečné křižné nahrávce od Baldého stanul zcela sám před brankářem Maignanem na pravé straně pokutového území. Napoprvé ho sice nepřekonal, ale po dorážce se již trefil doprostřed branky. Domácí sice po více jak měsíci hráli v základní sestavě s uzdraveným kolumbijským kanonýrem Falcaem, ten však nebyl na trávníku příliš vidět a v 76. minutě ho opustil.

Nahradit ho i tentokráte musel černohorský snajpr Stefan Jovetič, který se také prosadil pětkrát v řadě a stejně jako Lopes zaznamenal v tomto počtu utkání šestý gól. V 61. minutě si naběhl na vynikající kolmici od Moutinha, v klíčový okamžik zachoval chladnou hlavou a snadno přehodil vyběhnutého Maignana. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem prověřil Subašiče ranou z hranice šestnáctky střídající Araujo, jenže po úspěšném zákroku domácího strážce porážku svého týmu už neodvrátil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain31272295:2183
2.AS Monaco30206474:3266
3.Olympique Marseille30178561:3759
4.Olympique Lyon30169562:3657
5.Stade Rennes301361139:3645
6.FC Nantes301281030:3044
7.Montpellier HSC30915628:2542
8.OGC Nice301261240:4342
9.AS Saint-Étienne301091133:4439
10.Dijon FCO301081243:5738
11.Girondins Bordeaux301071333:3937
12.Angers SCO318111236:4235
13.SM Caen301051522:3635
14.EA Guingamp30981330:4535
15.Racing Strasbourg30881435:5432
16.Amiens SC30871525:3431
17.Toulouse FC30791429:4130
18.ES Troyes30851725:4029
19.Lille OSC30771629:4828
20.FC Metz30561927:5621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
Langi

At se Rennes a Nice dostanou pred Nantes a liga muze smele skoncit

Reagovat
Israha

Jakkoliv jsou Lille šašci a nijak jim nepřeju, tak mají finance a zajímavý kádr, byla by jich v Ligue 2 škoda. Ať jdou Amiens, Angers nebo klidně Caen, či nějaký podobný nudný klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja jim sestup přeju už jen za to že budou rozprodávat kádr pod cenou, a směle tam můžeme lovit i my. A taky za to že většina fanoušku Lille si myslela že mají lepší projekt než my)) .

Reagovat
Israha

Já to beru čistě z hlediska atraktivity, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti Nantes? Já jim ty poháry docela přeju.

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi si je moc letos hrát neviděl co? Pod Ranierim hrají strašný fotbal, který má sice výsledky, ale kromě jejich fanoušků jím snad nikdo, kdo je pravidelně sleduje nemůže přát. Podobné to je i s Montpellier. A nebo kdysi takhle hrálo i Lille. Ve Francii se má hrát pěkný ofenzivní a to tyto týmy ani zdaleka nehrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, ale lidi z venku když je nevidi jak hrajou pravidelně jim to přejí -protože faktor -> hodny cool stryček Ranieri a underdogs tým. Kdyby veděli jak hrali super ofenzivne a sympaticky před sezonou a že ted nebetonuji jen někde proti psg či monacu tak by je to přešlo.

Reagovat
Israha

Reagovat
domingo

Pockej, jak superofenzivne? Nantes bylo vzdycky o maximalni efektivite, ten klub to ma v DNA. Za dob Jeu a la nantaise se na to koukalo skvele, protoze byli rychli a sehrani, ale tyhle urovni se nepriblizili poslednich 20 let. Za Der Zakariana byli nejznamejsi tim, jak jsou doma premotivovani a prasí, k tomu dost vasnivy publikum... urcite hodne neprijemnej souper, kterej dlouhodobe do vrchni poloviny ligy patri, ale Ranieri nic esteticky zasadniho fakt nezmenil. Jenom se naucili sbirat body. Nebo si nepamatujes, jak v jejich dresu vypadal Djilobodji jako top stoper Evropy a Veretout byl zaroven nejlepsim strelcem i nahravacem?

Reagovat
Israha

On asi myslí loňskou sezonu za Conceicaa...která se ale dost vymykala.

Reagovat
domingo

Jasny no, ale to byla prave vyjimka, ne tohle )

Reagovat
smazaný uživatel

To nerozporuju ale rikam sezonu predtím a tím myslím presne to jak hráli za Conceicaa kdy ten fotbal za tak krátkou dobu byl fakt super...

Achjo Djilobodji kdysi jsem ho chtěl všude. To byly časy.

Reagovat
Langi

Viz kolegove nade mnou ...jinak jesi Lille spadne nebo me je mi docela lhostejne...ten tym nemusim, hraji neatraktivni fotbal, vysledkove hluboko pod svym potencialem...urcite ale nechci aby spadlo Toulouse...Lille nicmene, s ohledem na finance a ten relativne slusny kadr, bude mit tak ci tak obrovske problemy tu ligu vubec udrzet a pripadny pad by pro ne mohl byt katastrofalni...vzpomenme na Sochaux nebo Lorient a nebo nedej boze Auxerre a Valenciennes...taky meli rozhodne na vic, spadli a na nejaky bleskovy navrat to zatim nevypada

Reagovat
Seydou Doumbia

Prej se přímo v průběhu utkání porvali dva hráči Auxerre. Polomat bývalý hráč ASSE a ještě někdo...tam to opravdu nevypadá nejlépe

Reagovat
smazaný uživatel

Chapu když je někomu Nantes sympaticke, ale předváděnou hrou s tebou směle souhlasím.

Reagovat
Pyroman

Snad Marseille nebude po sezóně Cabellu chtít zpátky, na desítce je top. Jasná výhra po skvělým výkonu, hlavně první poločas byl na jednu bránu. Na poháry 5 bodů ztráta, to je ještě hratelný. V Nantes to příští kolo bude klíčový zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze ten Morel. Uz nech mu niekto zlomy nohu

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak tvrdě jak si napsal předposlední slovo, aby si už nekopnul. Jinak bude hrát pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Autokorektura na mobile

Reagovat
Seydou Doumbia

já to nemyslel špatně jojo znám

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra strkanice na konci

Reagovat
Gedofrey

Tak teď jsem regulérně nasraný. Mitro v žádným ofsajdu nebyl a z protikace rozhodující gól

Reagovat
smazaný uživatel

Čím to je, že vždy hráči Lyonu sú v takýchto situáciach? Minulú sezónu v Métach a Bastii..Tento rok v EL proti Evertonu..Teraz proti OM...

Reagovat
smazaný uživatel

Čím to je, že vždy hráči Lyonu sú v takýchto situáciach? Minulú sezónu v Métach a Bastii..Tento rok v EL proti Evertonu..Teraz proti OM...

Reagovat
Pyroman

Hraje za ně Lopes.

Reagovat
Israha

Jako sudí bota jak cyp s tím neofsajdem Mitrogloua, to jo...ale jakože co to mělo znamenat, to nehrání skoro celou druhou půli? Jako ok, EL v nohách...ale oni ji kurva hráli taky, a presovali přitom jak magoři skoro celý zápas, to nemůže být žádná výmluva! A střídání Ocampose v gólové formě za Sansona bez jakékoliv formy, když jen třeba dát vítězné góly? Ba ne, tohle jsme si prohráli sami.

Reagovat
Israha

Nasazení Lopeze katastrofání chyba Garcii. Dopředu ničemu nepomohl, dával míče jen dozadu a do strany, obraně nepomohl vůbec, klasický průchoďák ve středu pole jak ze začátku sezony. Tohle byl match přesně pro Anguissu, a on ho tam nedá, takže pak prohráváme jeden souboj za druhým. Prokauč.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto Nesouhlasim s tím Sansonem, Sanson to tam pravě jako jediný v těch posledních minutách oživil a rozhybal to. Za mě mělo přijít to střídání mnohem dřív. Ocampos se ve druhém dotkl míče snad nejméně ze všech. Pro mě mel střídat Garcia dřív, Zamba za Lopeze, Sansona za Ocampose (Payet by šel nalevo) a Mitra. Ale přisáhám že ten zápas a náš tým mi přišli nějak v nepořádku už od uplného začátku. Nechápu. Nevím jestli se něco nestalo v týmu v zákulisí ale před zápasem tam byly šíleně silné řeči a na hřišti bylo nasazení úplně minimální, cítil jsem nervozitu a jak pišu dole tak nejistotu a chyby.

Reagovat
Israha

Jako...oživil, rozhýbal. Ale symptomaticky si tam po tom Payetově pasu do vápna místo zpracování sedl na zadek. Z té jeho hry nic nebezpečného nakonec nevyplynulo, o to mi jde. Vyhnat Ocampose do vápna, udělal by tam imho víc.

Podle mě prostě jeli na myšlence, že Lyon má v zádech vypadnutí z EL a v lize 1 výhru ze sedmi, a nechali se ukolébat. Tak ten herní projev i vypadal. A oni na ně pak naletěli a vyhodili je z rytmu.

Reagovat
Kucka

Lyon hrál zápas o všechno, proto tam lítali jak magoři

Reagovat
Langi

Ted nastava jedna otazka...dokaze se Lyon nakopnout k nejakymu heroickymu zaveru a vyhrat vetsinu z tech 8 pomerne lehkejch zapasu? Pokud jo, Marseille muze mit pod tlakem problemy...pokud vse pojede podle predpokladu, Lyon ztrati uz priste doma s Toulouse a vesmir bude zas v rovnovaze...sam nevim co cekat...ta nekonzistence vysledku je lezos strasna...clovek tak nejak ceka co zahrajem, ale absolutne se neda cekat vysledek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Proto jsem právě psal že horší los jsme nemohli ve zbytku sezony mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě zatím největší zklamání sezony. Jsem strašně zklamany, smutný a jemně nasraný. Jestli Thauvin nezačne hrát něco proti těm top Týmům tak pro mě za mě at si těch golu proti dijonum a metám střílí i 150 a seru mu na to všechno. Hrajeme 3/4 sezony bez utočníka. Germain je úplně ale úplně na hovno. Nevím co se dneska dělo ale takovou nejistotu v obraně, rozehrávce apod jsem neviděl nevím, celou sezonu. Nevím co se stalo v mužstvu dneska ale fakt příšerný.

Lyon na konci klasika, pro mě jsou dlouhodobě jedna z největších cancer v L1 co se týče provokovani apod. Ale není se co divit když maji nad sebou někoho jako je Aulas.

Jediny plus Mitroglou.

Ted si dam od fotbalu pauzu aspon jedno kolo.

Reagovat
Israha

Gustavo, Thauvin utavení z náročné sezony (Thauvin navíc zjevně hrající se sebezapřením), oba výkonnostně odcházejí. Sarr nahozený do rozjetého zápasu, zjevně bez taktických pokynů. Špatná volba základní sestavy (Lopez, Germain vs. Anguissa, Mitroglou). Solidní byl Payet s Ocamposem, a vcelku i Amavi. Ti stopeři jsou v piči vždy, když na ně naběhne s aktivním presingem někdo mladý a rychlý, to mě už moc nezarazilo...

Reagovat
juninho8

Ako to je ináč s tým Mitroglouom? Najprv naňho boli veľké hejty že sa ledva hýbe a že je k ničomu. A teraz čítam že vlastne by bol spasiteľ To sa tak zlepšil? Či proste len v porovnaní s Germainom je to menšie zlo?

Reagovat
Langi

mě třeba přišlo, že včera za tu chvíli byl platnější, než Germain celý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pohyb a tak jak přišel poprvé na hřiště na podzim měl úplně mimo. Ale zároveň je potřeba říct že hrál za celou sezonu v základu v Ligue 1 7x a vstřelil 4 goly zatímco Germain hrál v základu asi 20x + 6x z lavičky a střelil těch golu 6 . Akorát z přerostlého Řeka který je nový v lize je asi lehčí si dělat srandu než z domácího sympatického francouze, kterého táta je bývalá skoro legenda klubu.

Reagovat
Israha

Hejty na něho byly oprávněně, ale teď po tom zranění vypadá, že se trochu sžil s týmem, našel si roli na hřišti a nabral sebevědomí. Do ideálu má daleko, ale je to prostě útočník do jednohrotového systému, což Germain ani omylem není (ten to sice odmaká, ale s minimálním impaktem)...takže zatím v podstatě souhlas s tím menším zlem.

Reagovat
smazaný uživatel

A spasitelem snad bude. Ono prostě jde o to že celou sezonu nemáme útočníka který by byl fakt vůbec nějaká hrozba za zápas. Germain je jak pracant co akorát je dobrý v mezihře někde na vápně (někdy ani to ne). Když to přeženu tak fakt hrajeme skoro o hráče méně celou sezonu.

Člověk nikdy neví, ale kdyby zůstal Gomis tak si myslím, že ted golu střílíme mnohem víc a jsme třeba i na 2. místě.

Reagovat
juninho8

Takže teoreticky to stále môže byť platný hroťák (kladivo) ktoré napríklad príde v priebehu ako včera a ten gól dá. Asi len potreboval chvíľu na aklimatizáciu. Germain presne ako píšete asi nemôže hrať samostatného hrota. Ani v Monaku to nehrával. Otázka teraz čo s tým. Zmena systému alebo nákup nového hroťáka?

Reagovat
Israha

Za mě dát ve zbytku sezony šanci Mitroglouovi s tím, že buď se jí chytí a prosadí se, nebo se koupí někdo jiný. Germaina nechat jako součást kádru, může být vítaná varianta pro určité typy zápasů a zápasových situací. Jen už ho nepoužívat v jednohrotovém systému.

Reagovat
Langi

jinak Depay skončil s roztrhlym obočím na šití tomu řikám obětavost a hlad po vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ten treti gol byl sileny, oboci v hajzlu, pak si sundal dres a priletela na nej sprcha 10ti piv :D

Reagovat
Seydou Doumbia

po gólu to ani nevypadalo, že by ho to nějak rozhodilo...ještě spoluhráč mu utíral krev

Reagovat
juninho8

Myslím že to isté platí aj o Rolandovi. Aj on mal rozbitý zátylok a niekto z Marseille mu to tam utieral pred tou poslednou štandartkou

Reagovat
Seydou Doumbia

To si moc nepamatuju už. Spíše pořád mám v hlavě souboj Ndombele vs Rolando před tím vlastnákem.

Reagovat
smazaný uživatel

S Metz jsem v první sezoně FM skončil třetí. Jako jedinej jsem porazil PSG. Sestava Didillon - Balliu, Diagne, Bisevac, Assou Ekotto - Poblete, Cohade - Roux, Mollet, Dossevi - Riviere si to celkem dávala. Riviere přes 20 golů, Cohade, Mollet a Roux každej přes 10 asistencí. Půlka zápasů s nulou vzadu Ted po sezoně řeším, kým nahradit stárnoucího Bisevace, Ekotta a Cohada a odejdivší Dosseviho, Rouxe a Diagne.

Jinak líbí se mi v aktuálním FMku, že mezi regeny se už neobjevují jen klucvi ve věku 14-16, ale aji 17-19. Díky tomu mi přišel regen, kterýmu je 19 a je okamžitě schopen naskočit za Cohada...

Peace

Reagovat
Godwinson

Reagovat
negrles

To aouar hraje pořad tak skvěle jako včera?

Reagovat
smazaný uživatel

Obvykle hraje ještě líp. Včera byl nemocen

Reagovat
Langi

OT: jinak stále více se skloňuje Ranieri jako možný nástupce Genesia...když nad tím taky přemýšlím, ono by to asi nebylo úplně špatné řešení

Reagovat
juninho8

Atraktivita našej hry by išla určite dole ale naopak efektivita hlavne v obrane (ktorú nemáme už roky) by rapídne stúpla. Pokiaľ by sme nestratili moc z útočnej fázy tak prečo nie. Hra síce menej atraktívna ale viac bodov. Ja som za.

Reagovat
Langi

Ne nutne... vem si jeho Monaco a Leicester...rozhodne se na to koukat dalo a on je ohromnym dukazem toho, ze srdce a tymovy duch udelaji strasne moc...ja myslim, ze i vzhledem k filozofii klubu by to mohlo fungovat

Reagovat
juninho8

Tak Leicester to bola rozprávka. A nebol to ani zlý futbal to máš pravdu Len sa na to hlavne nenamotajme lebo je tu stále JMA Vytiahne svoj obľúbený ťah s trénerom z juniorky a sme v hajzli

Reagovat
Seydou Doumbia

Ranieri hlavne dokazal z hracu vzdy doatat vice nez v nich doopravdy bylo. V Nantes nema upkne dobry material na to aby hral hura ofenzivni fotbal, ale u nas by to mohl solidne sladit. Neprostupna defenziva a smrtící utok. Ale neverim ze prijde.

Reagovat
Langi

no já se spíš bojim, že se zas vyáhne nějaký Gourvennec nebo Gourcuff a jim podobní...to už defakto může Genesio zůstat, pokud to má přijít pozvednout někdo takový ...Ranieri nebo Blanc by byl super...a ono pokud Aulas přemýšlí, tak mu musí dojít, že to není jen o tom dát za posilu 20ME, ale chce to i osobnost na lavičku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele