30. kolo
17.03.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Amiens SC - ES Troyes 1:1

Důležitý duel o záchranu v nejvyšší francouzské soutěži mezi Amiens a Troyes dopadl asi spravedlivým nerozhodným výsledkem. Oba týmy neustále balancují na hranici sestupového pásma, v tabulce je dělí pouhé dva body, a tak měly evidentní zájem získat ze vzájemného souboje zásadní vítězství. Nicméně k němu nebyl ani jeden z nich nijak vyloženě blízko.

Co se formy týče, byly na tom oba kluby vlastně dost podobně. Zatímco domácí v uplynulých sedmi kolech urvali pět bodů, hosté za stejné období jen o jeden méně. Ze hry se nakonec nedokázalo prosadit ani Amiens, ani Troyes. Skóre se měnilo pouze po proměněných penaltách, tu jednu nejprve proměnil Moussa Konaté, tu druhou, vyrovnávací, následně Adama Niane.

ESTAC si svou úvodní velkou tutovku vytvořil po deseti minutách hry. C. Traoré unikl podél levé strany, poslal centr do šestnáctky na nedůrazně bráněného Nianeho, jenže ten sám před Gurtnerem trestuhodně selhal v koncovce a z blízkosti trefil jen protivníkova brankáře. Dopravit míč do sítě se ještě snažil Khaoui bezprostředně poté, ale jeho tečovaný pokus skončil jen v zámezí.

Les Licornes se do žádné příležitosti dlouho nemohli prosadit, až jim musel pomoci nařízený pokutový kop ze 38. minuty. Konaté zprava poslal centr do šestnáctky, ke kterému se snažil dostat L. Traoré, jenže toho zezadu stáhl k zemi Deplagne, a sudí Jochem ukázal nekompromisně na bílý puntík. Exekutor Konaté šancí nepohrdl a usměrnil balón nechytatelně a hlavně přesně k tyči.

Úvod druhého dějství pak nabídl také v pořadí druhou penaltu. V šestnáctce totiž stoper Adénon vrazil do pronikajícího forvarda Nianeho, který upadl na zem, a Jochem ani v tomto případě nijak výrazněji nezaváhal. Ve prospěch Troyes nařídil desítku, které se chopil sám faulovaný, nad ničím příliš nepřemýšlel a z rychlého rozběhu napálil merunu tvrdě pod břevno.

V 67. minutě mohli hosté udeřit ještě jednou, Nivet nerozehrál rohový kop vůbec špatně a našel hlavu dobře postaveného Vizcarronda, avšak ten svou slabou střelu poslal pouze do rukavic připraveného Gurtnera. Dvě minuty před koncem ostře vypálil svou levačkou rovněž Pelé po účinném uvolnění od Suka, i nyní si ovšem Gurtner mezi třemi tyčemi poradil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele