30. kolo
18.03.2018 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 2:0

ASSE opět zabralo a sérii neporazitelnosti protáhlo už na osm zápasů. Guingamp oproti tomu v této fázi sezony poněkud stagnuje.

První gól přišel na pořad podvečera ve 29. minutě. Roh Rémyho Cabelly vyvolal před brankou zmatek, takže mohl Robert Berić nahrát zpět Nevenu Subotićovi, který nedal zblízka Karl-Johanu Johnssonovi šanci - 1:0. Bezmála třicetiletý obránce se Les Verts po přestupu z Dortmundu maximálně vyplácí. Nejenže plní svou roli v defenzivě, ale zároveň i dává branky. Tato byla jeho druhá v novém působišti.

Guingamp se osmělil až po změně stran. Psala se 68. minuta, když se Stéphane Ruffier musel vytáhnout proti pokusu Marcuse Thurama. Minuta devětasedmdesátá pak přinesla finální podobu skóre. Rémy Cabella prostě převzal balon, dokud v šestnáctce nenašel optimální prostor ke skórování - 2:0.

Svěřenci Jean-Louise Gasseta mají blízko k vyrovnání rekordu neporazitelnosti, který se traduje od února do dubna 2015. Tehdy Les Verts pod Christophem Galtierem neprohráli v devíti po sobě jdoucích utkáních. V součtu se zápasem s Nice jsou na tom v současnosti lépe pouze PSG (9 střetnutí) a Monaco (15 střetnutí).

ASSE má tedy na kontě devětatřicet bodů, což znamená, že není bez šance na evropské poháry. Po reprezentační přestávce se utká s FC Nantes, které má rovněž ambice zahrát si Evropskou ligu. Nepřesvědčivé výsledky z poslední doby dostaly Guingamp na čtrnáctou příčku s šestibodovým náskokem na sestup. Za dva týdny na Stade du Roudourou přivítá Bordeaux, což je určitě za současné konstelace hratelný protivník.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele