30. kolo
18.03.2018 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 2:3

Stade Vélodrome viděl výživný duel mezi Marseille a Lyonem, ze kterého vyšli spokojenější hosté, kteří tak nadále mohou věřit v post zaručující účast v Lize mistrů. OM má totiž na třetí příčce už jen dvoubodový náskok.

OL do čtvrtfinále Evropské ligy neproklouznul, třebaže to měl proti CSKA Moskva dobře rozehrané. Naopak Marseille přes Bilbao přešla vcelku kontrolovaně. V tomto ostře sledovaném utkání Ligue 1 se jako první dvakrát pokoušel o gól Dimitri Payet. Bertrand Traoré však ve 28. minutě přinutil Steva Mandandu k výbornému zákroku.

Další situace už byla gólová. Payet rozehrál přímý kop na zadní tyč, odkud Adil Rami vrátil před bránu, kde mohl poměrně pohodlně uklízet do sítě Rolando - 1:0. Les Gones to v žádném případě nezabalili a Mandanda musel po Cornetově razantní navštívence vyrážet alespoň na tyč. Ve 42. minutě už bylo vyrovnáno.

Tanguy Ndombele obehrál na křídle Rolanda, načež nacentroval do vápna, kde se míč přes Corneta dopadl k Ramimu, jenž ho nedopatřením poslal za záda vlastního brankáře - 1:1. V 52. minutě si Lyonští vzali vedení na svou stranu. Bertrand Traoré zprava přihrál na hranici šestnáctky, kde stál Houssem Aouar, jenž z první zamířil placírkou přesně k pravé tyči - 1:2.

Traoré pak střílel z voleje sám, nicméně Mandanda se překonat nenechal. Díky tomu mohl v 84. minutě Kostas Mitroglou zblízka hlavou skórovat, když Payetův centr optimálně přizvednul Jérémy Morel - 2:2. Radost náročných příznivců klubu z přístavního města však v samotném závěru pokazil Memphis Depay.

Do té doby prakticky neviditelný Mariano prodloužil hlavou na svého holanského kamaráda, jenž rovněž hlavou přeloboval Mandandu - 2:3. Pro Lyon to byla šestnáctá výhra, zatímco pro Marseille pátá porážka. Na OM čeká příště bojovný Dijon. Zato OL se po reprezentační přestávce střetne se sestupem ohroženým Toulouse FC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slibili kluci,ze zaberou a slib splnili. Allez L OL!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele