30. kolo
16.03.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Lille OSC 2:1

Monako potvrdilo úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Lille, ovšem na hubeném vítězství v poměru 2:1 se hodně natrápilo. Hosté se překvapivě dostali do vedení po čtvrthodině hry, knížecí klub těsně před přestávkou srovnal stav a po hodině hry přeci jen převrhl misky vah na svou stranu. V tabulce si tak pojistil druhou pozici s šestašedesáti body, před třetí Marseille si prozatím vytvořil sedmibodový náskok.

Tradiční účastník Ligue 1 OSC je stále devatenáctý s osmadvaceti body a po dohrávkách 30. kola se mu může záchrana znovu vzdálit, za svůj výkon v páteční předehrávce se však v žádném případě nemusí stydět. Po úvodní seznamovací čtvrthodince se dostal do vedení z vůbec první vážnější akce zápasu. V 16. minutě otevřel skóre teprve dvaadvacetiletý jihoafrický útočník Lebo Mothiba, jenž v této ligové sezóně skóroval podruhé.

Benzia vymyslel přesně načasovanou přihrávku pro Mendese, který bleskurychle z hranice šestnáctky poslal geniální kolmici za obranu soupeře do pokutového území a právě rozběhnutý Mothiba z první ze šesti metrů překonal bezmocného brankáře Subašiče. Hosté od tohoto momentu hráli zodpovědně zezadu a favorita k ničemu nepouštěli, avšak ve 44. minutě bylo přeci jen vyrovnáno. Do černého zamířil ve skvělé formě hrající Portugalec Rony Lopes.

Ten ve francouzské lize skóroval již popáté za sebou. Po výtečné křižné nahrávce od Baldého stanul zcela sám před brankářem Maignanem na pravé straně pokutového území. Napoprvé ho sice nepřekonal, ale po dorážce se již trefil doprostřed branky. Domácí sice po více jak měsíci hráli v základní sestavě s uzdraveným kolumbijským kanonýrem Falcaem, ten však nebyl na trávníku příliš vidět a v 76. minutě ho opustil.

Nahradit ho i tentokráte musel černohorský snajpr Stefan Jovetič, který se také prosadil pětkrát v řadě a stejně jako Lopes zaznamenal v tomto počtu utkání šestý gól. V 61. minutě si naběhl na vynikající kolmici od Moutinha, v klíčový okamžik zachoval chladnou hlavou a snadno přehodil vyběhnutého Maignana. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem prověřil Subašiče ranou z hranice šestnáctky střídající Araujo, jenže po úspěšném zákroku domácího strážce porážku svého týmu už neodvrátil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele