30. kolo
17.03.2018 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Racing Strasbourg 2:2

Ale že to na Stadium Municipal bylo hodně zběsilých závěrečných pět minut. Padly tři góly a oba celky se nakonec rozešly smírně, třebaže ještě v 88. minutě možná málokdo pochyboval o tom, že Racing Strasbourg těsný náskok uhájí.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran spíše opatrnější. Teprve potom proběhnul Dimitri Liénard s balonem až do vápna a přinutil Albana Lafonta k dobrému zákroku. Mladý brankář se činil i za dalších deset minut, když vychytal Benjamina Corgneta, který se do statistik tohoto duelu jinak zapsal především čtrnácti vyhranými souboji. Na druhé straně mohl poslat svůj tým do vedení Yaya Sanogo, avšak Alexandre Oukidja si poradil.

Prakticky hned po změně stran centroval z pravé strany Jonas Martin někam na úroveň malého čtverce, kam si doběhnul Jérémy Blayac a musel zakončovat kolenem. Lafont dělal, co mohl, nicméně míč si našel cestu za jeho záda - 0:1. Devatenáctiletá jednička naopak skvěle zakročila proti Martinovi o sedm minut později.

V 62. minutě ještě centroval Liénard a Bahoken sice dal hlavou gól, jenže podle rozhodčího Moreiry stál v ofsajdu. Další zásahy tedy začaly padat až v závěru. Psala se devětaosmdesátá minuta, když Sanogo uklidil hlavou za Oukidjova záda centr Issiagy Sylly - 1:1. Za další minutku se balon odrazil opět k Sanogovi, jenž nejprve hlavičkoval do tyče, ale poté mohl s přehledem dorážet do prázdné - 2:1.

A v úplně poslední minutě přiletěl do vápna TFC centr, který hlavičkoval do Maxe Gradela Bakary Koné. Šťastný odraz tak způsobil vyrovnání - 2:2. Po reprezentační pauze hraje sedmnácté Toulouse v Lyonu. Strasbourg, jenž zatím okupuje patnáctou příčku, přivítá na domácím stadionu poslední Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele