30. kolo
17.03.2018 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Angers SCO - SM Caen 3:0

Angers prohrálo v posledních čtyřech zápasech pouze na půdě vedoucí Paříže a své zlepšující se výkony potvrdilo i proti Caen, které vyprovodilo před vlastními fanoušky snadno třemi brankami. V tabulce se tak bodově dotáhlo na svého protivníka, nutno však podotknout, že ten má k dispozici o jedno utkání více. Oba týmy se po tomto výsledku staly přímými sousedy.

Pro oba celky, pro něž je ligová záchrana jednoznačnou prioritou, vypadá situace velmi příznivě. Od barážové osmnácté příčky je dělí pohodlných šest bodů, za žádných okolností by však neměly ve zbývajících kolech usínat na vavřínech. Platí to především pro SMC, pro něhož tahle porážka byla již třetí ze čtyř minulých případů, a která jako by značila aktuální menší krizi.

Domácí byli po celou dobu aktivnějším celkem a tři body si vydobyli zaslouženě. Už v 6. minutě se po centru Onianguého propracoval k hlavičce Toko Ekambi, jenž naposledy v Parku princů předvedl velmi dobrý výkon i jako střídající hráč a tentokráte dostal šanci od začátku, nicméně jeho zakončení nemělo potřebné parametry, aby výrazněji ohrozilo gólmana Vercoutreho.

V 10. minutě se již bretaňský celek ujal vedení. A nutno podotknout, že výstavní rána Taita, jemuž míč těsně předtím přistrčil Toko Ekambi, bude kandidovat v soutěži krásy o vedoucí příčky. Na tuhle dělovku pravačkou, která zaplula nekompromisně do šibenice, nemohl Vercoutre zareagovat. Vyrovnat se snažil ve 30. minutě Djiku, jeho hlavičku však v pohodě lapil brankář Butelle.

Dvě minuty před obrátkou Les Scoïstes svoje vedení navýšili. Poté, co Vercoutreho odkop od brány nebyl ideální, vyhrál Mangani hlavičkový souboj ve středu pole, Tait bleskově nato přistrčil balón dopředu, Toko Ekambi ho přebral, naběhl do šestnáctky a z vyložené pozice pohotově skóroval. Ve druhé půli stačilo domácím už jen udržovat pohodlný náskok.

Caen nenašlo absolutně žádnou odpověď na dva inkasované góly. Vzadu působil jeho soupeř velmi kompaktně, nechyboval, a nakonec ještě přidal třetí přesný zásah zhruba čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Tait ze středu pole poslal přihrávku do vápna na pravou stranu, balón ještě stačil zachytit Fulgini, a po jeho následné pobídce Oniangué pohotově zacílil z blízkosti.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele