Ligue 1 - preview 30. kola

16.03.2018, 08:48, aktualizováno 18.03.2018, 08:32
Previews
Na velký šlágr se těší francouzská veřejnost, večer se proti sobě postaví Marseille a Lyon. Ještě před tím se odehrají tři jiná utkání, PSG jede pro body do Nice, Nantes se představí v Métách a Saint-Étienne bude hostit Guingamp...
OGC Nice - Paris Saint-Germain  (neděle 13:00)
Paris Saint-Germain kráčí ze ziskem mistrovského titulu a další překážku může odstranit v neděli po obědě. Lídra Ligue 1 čeká složitá záležitost, představí se totiž na půdě Nice...

PSG stále vstřebává rychlý konec ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, ve zbytku sezony se tak bude koncentrovat na francouzskou scénu a jde mu to dobře. V lize vyhrálo osm zápasů v řadě a v případě úspěchu v Nice poprvé od prosince 2015 do února 2016 bude brát tři body devětkrát za sebou.

Aktuálně mají Pařížané na čele tabulky už čtrnáctibodový náskok před AS Monaco. To v pátek porazilo Lille a zareagovalo na středeční dohrávku PSG s Angers. V té se svěřenci Unaie Emeryho natrápili a podíl na tom mělo i vyloučení Thiaga Motty, ke třem bodům vedly dva zásahy Kyliana Mbappého, ten se v posledních třech zápasech trefil čtyřikrát a neminula ho pozvánka do francouzské reprezentace.

"Po odchodu do PSG se posunul do úplně jiné galaxie. Přišel do klubu, v němž jsou požadavky hodně vysoké. Nesmíme zapomínat na jeho potenciál a vše, co už dokázal. A to se ještě bude učit, přestože už nyní je obrovsky vyspělý," říká na adresu mladého útočníka trenér Francie Didier Deschamps.

PSG bude v neděli po poledni chybět distancovaný Motta, na marodce zůstává Neymar a k dispozici není ani Javier Pastore. V nominaci naopak je záložník Giovani Lo Celso, po trestu může hrát Lassana Diarra a mezi tyče by se měl znovu postavit Alphonse Aréola.

Nice od úvodu sezony střídá povedené pasáže s těmi mizernými a aktuálně disponuje lepší formou. V lize neprohrálo čtyřikrát v řadě, z posledních dvou duelů vytěžilo plný počet bodů a v tabulce je na osmém místě s tříbodovým mankem na páté Rennes.

Naposledy OGC úřadovalo v Guingampu, soupeře rozdrtilo 5:2 a čtyřmi góly se pod to podepsal Alassane Pléa. Ten tak skvěle zaskočil za absentujícího Maria Balotelliho.

"Vyhrát bez Maria je dobré, ale doufám, že proti PSG už bude moci hrát, jelikož skvělého útočníka jako on potřebujeme," řekl Pléa o italském forvardovi. A přání se mu splní, Balotelli je v pořádku po zranění stehenního svalu a jeho jméno figuruje v nominaci.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Souquet, Dante, Sarr, Le Marchand - Lees Melou, Seri, Cyprien - Saint-Maximin, Balotelli, Pléa.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Aréola - Meunier, Marquinhos, Silva, Berchiche - Verratti, Diarra, Rabiot - Di María, Cavani, Mbappé.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.95 - 5.82 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - FC Nantes  (neděle 15:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.39 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.74 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Šlágr mezi Marseille a Lyonem zakončí další kolo francouzské nejvyšší soutěže. Favoritem jsou domácí, kteří si mohou pojistit svou třetí příčku tabulky...

OM na konci února prohrál tři soutěžní zápasy v řadě, jeho březnová forma ale je podstatně lepší a přesvědčit se o ní mohl i baskický Athletic. Marseille vyhrála oba zápasy osmifinále Evropské ligy a prošla do čtvrtfinále, kde na ní čeká RB Lipsko.

V obou duelech proti Athleticu se střelecky prosadil Dimitri Payet, ani to mu ovšem nepomohlo k pozvánce do francouzské reprezentace pro nadcházející přátelské zápasy. "Byla oznámena nominace a já v ní chybím. Ale nejedná se o konečnou nominaci. Stále mám dva měsíce na to, abych si zajistil svůj lístek do Ruska," nedělá si Payet těžkou hlavu z verdiktu reprezentačního kouče Didiera Deschampse.

Marseille zatím posbírala 59 bodů a v neděli večer bude odpovídat na páteční úspěch AS Monaco, po němž je rozdíl mezi druhým a třetím týmem tabulky sedmibodový. Na čtvrtý Lyon má domácí Olympique k dispozici pět bodů.

Trenér Rudi Garcia má navíc k dispozici kompletní kádr. V pořádku je i Florian Thauvin, odpočatí zase jsou André-Frank Zambo Anguissa, Morgan Sanson a Valère Germain.

Ideální atmosféra naopak nepanuje v Lyonu. Ten měl skvěle rozehrané osmifinále Evropské ligy proti CSKA Moskva, v Rusku vyhrál 1:0, domácí odvetu ovšem nezvládl a po porážce 2:3 se se soutěží rozloučil. Pod tlakem tak je jeho trenér Bruno Genesio, jehož tým v Ligue 1 před týdnem proti Caen ukončil šestizápasovou sérii bez výhry.

"Nejsem snílek, vím, jak to ve světě fotbalu chodí a rozumím mu. Nejdůležitější ze všeho je klub. Sám nevím, kdo bude Lyon trénovat v příští sezoně. Samozřejmě je zde spousta otázek, já sám mohu rozhodně prohlásit, že rezignaci nenabídnu," reaguje Genesio na spekulace tisku.

Lyonu bude znovu chybět zraněný útočník Nabil Fekir (koleno) a v nominaci není ani obránce Marçal. V tomto případě se jedná o disciplinární důvod, Genesio ho opomenul poté, co mu fotbalista po svém vystřídání proti CSKA Moskva odmítl podat ruku.

Lyon má na své straně alespoň nedávnou historii, s Marseille v lize naposledy prohrál před necelými třemi lety.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Rami, Roland, Amavi - Zambo Anguissa, Gustavo - Payet, Sanson, Ocampos; Germain.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Marcelo, Morel, Mendy, Ferri, Tousart, Aouar, Traoré, Mariano, Memphis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.72 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Rennes  (sobota 17:00)
Bordeaux i Rennes jsou zainteresované kluby v boji o pátou příčku, která by měla zaručovat pro příští sezónu Evropskou ligu. Aktuálně oba dělí v tabulce pět bodů, protože v určitě lepším rozpoložení jsou hosté, kteří v Ligue 1 neprohráli už pětkrát v řadě. Domácí by naopak po čtyřech zápasech konečně rádi našli cestu za svým dalším vítězstvím.

Bretaňský celek může být se současnou situací spokojený. Pokud mu tahle forma vydrží až do závěrečných kol, mohl by si po pěti letech strádání konečně zahrát evropské poháry. Evidentně ho nakopla především nečekaná výhra na půdě Lyonu. Od té doby porazil také Troyes a venku Amiens a remizoval s Caen a naposledy se St. Étienne.

Velmi dobře se přitom v posledních dvou utkáních prezentoval teprve dvacetiletý záložník Ismaïla Sarr. Toho vedení přivedlo za nemalou sumu v loňském letním období, a to za sedmnáct miliónů euro. Půlku podzimní části ovšem kvůli zraněné achilovce promarodil a dlouho mu trvalo, než se dostal do optimální pohody.

Teď si však na jeho výkony trenér Sabri Lamouchi nemohl rozhodně stěžovat. Senegalec se trefil jak v Amiens, tak i proti St. Étienne, proti němuž se mimochodem v zářijovém střetnutí právě na tři měsíce zranil. "Skutečnost, že dokázal skórovat právě proti ASSE, byl osud. Byl to důkaz jeho velkého odhodlání," chválil ho hostující stratég.

Zatímco pod bývalým trenérem Christianem Gourcuffem hrál Sarr především na hrotu, nyní dostává na hřišti větší prostor. "To, co po něm chceme, je podobné tomu, co vyžadujeme po Benjaminovi Bourigeaudovi. Benjamin je ale trošku jiný typ hráče, nepotřebuje obehrávat každého, aby mohl dodávat kvalitní přihrávky," mínil Lamouchi.

Letos se SRFC zatím ocitl v sestupovém pásmu jen jednou jedinkrát, a to na začátku sezóny, jinak v podstatě nemusel řešit starosti se záchranou. "Se 42 body si myslím, že budeme v lize i v příští sezóně," pochvaloval si Lamouchi. "Soustředíme se jen na zbývajících devět utkání. Jedeme teď do Bordeaux, které má skvělý stadion i dobrý tým."

Když se kormidla Les Girondins ujal Gus Poyet, šlapalo to domácím, jak se sluší a patří. Jenže v poslední době se dobře namazaný stroj zasekl, možná i kvůli složitějšímu losu. Zarážející je ale určitě ten fakt, že doma už dvakrát v řadě FCGdB neskóroval. "Doufám, že vyhrajeme, abychom mohli bojovat o evropské poháry," říkal bordeauxský lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.30 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - ES Troyes  (sobota 20:00)
V jednom z klíčových soubojů o záchranu na sebe narazí hráči Amiens a Troyes, oba dva sobotní protivníci potřebují každý bod jako sůl. Domácí výběr doposud získal třicet bodů a je šestnáctý, hosté mají na kontě o dva body méně a jsou na osmnácté sestupové příčce s osmadvaceti body jen o skóre před devatenáctým Lille. Lepší formu má SC, jenž bodoval třikrát z předchozích čtyř případů, naopak ES třikrát v řadě prohrál.

Nováček Ligue 1 z Amiens zavítal minule do Dijonu a nepředvedl špatný výkon, domů si odvezl bod po výsledku 1:1. Předtím podlehl doma Rennes (0:2), senzačně zvítězil v Nantes (1:0) a smírně se rozešel s Toulouse po bezbrankovém poměru. Kluby se spolu potkávaly hlavně ve druhé nejvyšší soutěži, v té elitní si odbyly premiéru v polovině prosince uplynulého roku a úspěšnější nakonec bylo Troyes (1:0).

"S bodem jsem spokojen, protože jsme všichni věděli, jak těžký zápas na nás čeká. Jsem moc rád, že jsme to po vyrovnávací brance nezabalili v ofenzívě a snažili se dát druhý gól, což se nám málem povedlo. V úvodním poločase jsme hráli s lehkostí a pak si naivně mysleli, že už jednobrankový náskok udržíme. Příště narazíme na Troyes a v tomto střetnutí musíme být mnohem koncentrovanější," vyjádřil se trenér Christophe Pélissier po duelu v Dijonu.

Ve vzájemném měření sil se nějaké velké gólové hody očekávat nedají, neboť oba týmy mají na kontě pouhých čtyřiadvacet ligových tref a v tomto ohledu jsou společně úplně nejhorší. Troyes čeká na vstřelený gól 362 minut, naposledy skórovalo proti Métám (1:0) v polovině února. Poté hrálo bez branek s Dijonem, následně nestačilo na Rennes s PSG (v obou případech 0:2) a před týdnem ani na Nantes (0:1).

"V defenzívě jsme pracovali velmi dobře a můžeme jen litovat neproměněných možností z úvodní pětačtyřicetiminutovky. V naší situaci je každý bod hodně cenný, ovšem za týden na Stade de la Licorne potřebujeme zvítězit. Troufám si tvrdit, že střetnutí s Amiens bude klíčové z pohledu sebevědomí," uvedl s vážností v hlase kouč Jean-Louis Garcia. Tomu chybí Dingomé (poraněné kolenní vazy) a start nemá jistý Darbion, domácí postrádají lehce zraněného Bodmera s Cornettem (zlomenina nohy).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.14 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - SM Caen  (sobota 20:00)
Oba dva sobotní protivníci ještě v žádném případě nemají jistou účast v Ligue 1 i pro příští ročník, nicméně hosté z Caen se při případném tříbodovém zisku mohou tomuto cíli přiblížit. V tabulce jim momentálně náleží třináctá pozice s pětatřiceti body a na sestupové příčky disponují sedmibodovým náskokem. Nyní svedou důležitou bitvu s Angers, jenž se nachází na patnáctém místě a v dosavadním průběhu posbíralo o tři body méně.

Oba celky se nyní prezentují v podobné formě. SCO po třech porážkách v řadě za sebou uspěl na půdě devatenáctého Lille, když zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Následně přivítal Guingamp a celkem hladce ho přehrál 3:0. Poté uhrál cenný bod v Bordeaux po bezbrankové remíze a naposledy ve středeční předehrávce 31. kola předvedl srdnatý výkon na půdě suverénního lídra z PSG, kterému podlehl jen o jednu trefu (1:2).

"Soupeř měl několik možností definitivně rozhodnout, ale to neudělal a my až do samého závěru měli šanci. S výsledkem samozřejmě být spokojen nemůžu, porážky nemá nikdo rád ani proti takto silným týmům. Na druhou stranu musím hráče pochválit za to, že se nevzdali a s PSG drželi krok až do poslední chvíle. Dobře odvedená práce jim může pomoci v dalších mnohem důležitějších zápasech," řekl po uplynulém utkání kouč Angers Stéphane Moulin.

Ten se bude muset obejít bez Capelleho kvůli problémům v oblasti intimních partií, jistotu startu nemá ani Andreu. Hosté se nemusejí stydět za svůj týden starý výkon v Lyonu, čtvrtému týmu nejvyšší soutěže podlehli 0:1. Stejný výběr nedávno vyřadili ze čtvrtfinále národního poháru po shodném výsledku. Začátkem března zvládli duel se Štrasburgem, nováčka tohoto ročníku přehráli 2:0.

Trenér SM Patrice Garande postrádá Francouze Crivelliho, který je kmenovým hráčem Angers a po vzájemné dohodě obou klubů se na trávník nepodívá. Marodku dlouhodobě neopustili Mbengue s Rodelinem. "Pokud nastoupíme se stejným nasazením a odhodláním jako proti Lyonu, tak můžeme zvítězit. Důležitá bude koncentrace a trpělivost," uvedl krátce Garande. Na podzim získalo tři body Angers po výhře 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.24 - 4.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Montpellier s Dijonem se nacházejí ve středu tabulky a určitě by mohli zabojovat o pátou příčku, která bude zajišťovat Evropskou ligu pro příští sezónu. Zatímco domácí na tenhle cíl nahlas myslí, pro hosty je nejdůležitější zachránit se v nejvyšší soutěži, a prioritu tedy upínají právě na ní. V posledních týdnech si oba celky vedou dost obdobně.

Kdyby svěřenci trenéra Michela Der Zakariana uměli častěji vítězit, možná by to byli dávno oni, kdo by okupoval místo Nantes pozici těsně za velkou čtyřkou. Sice letos prohráli jen šestkrát, utrpěli tedy jen o jednu porážku více než kupříkladu čtvrtý Lyon, jenže na druhou stranu urvali jen devět tříbodových výsledků. To je oproti jejich konkurenci málo.

Suverénní remízový král Ligue 1 v posledních pěti kolech vždy bodoval, z toho čtyřikrát doslova. S Guingampem, Štrasburkem, Lyonem i Lille remizoval. O motivaci postaráno měl v minulém kole záložník Isaac Mbenza, jenž měl evidentní zájem zvítězit. A to nejen kvůli týmovým důvodům, ale také kvůli těm osobním, které naplno prezentoval.

Belgičan totiž ještě před pár lety působil ve Valenciennes, hrající nyní druhou nejvyšší soutěž, a právě jeho největším rivalem je Lille. "Když bojujete za Valenciennes, je pro vás povinnost potrestat LOSC. Nemám žádný problém tohoto soupeře tlačit tak silně, jak jen to je možné. Kdybych hrál dobře, mí přátelé ve Valenciennes by byli šťastní," prozradil.

Dijon neprohrál už čtyřikrát v řadě, urval za toto období slušných šest bodů, a stále dělá vše pro to, aby si co nejdříve zajistil bezpečný odstup od sestupového pásma. Především díky své senzační domácí bilanci, která je v lize čtvrtá nejlepší vůbec, se mu daří držet se v klidném středu tabulky. Jen nesmí usnout na vavřínech, aby si situaci zbytečně nezkomplikoval.

Opravdu nerad přitom hostující kouč Olivier Dall'Oglio slýchá zvěsti o tom, že jeho mužstvo útočí na evropské poháry. Klíčovou ambicí pořád zůstává ligové přežití. "V nedávné době bylo v bulváru hodně informací o tomhle tématu, jak se snažíme usilovat o Evropskou ligu. A cítili jsme, že to hráče hodně rozptyluje," prozrazoval nespokojeně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.79 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Racing Strasbourg  (sobota 20:00)
Důležitý souboj o záchranu čeká fotbalisty Toulouse a Štrasburku. Oba dva celky se nacházejí těsně nad sestupovým pásmem, dělí je v tabulce pouhé dva body, a tak je v jejich nejvyšším zájmu, aby ve vzájemném zápase uspěly. V o něco lepším rozpoložení jsou asi domácí, kteří v uplynulých čtyřech kolech jen jednou prohráli.

Hosté naopak za stejné období dokázali získat jen jeden bod, na druhou stranu před těmito čtyřmi zápasy aspoň skolili Troyes. Každopádně vítězství je něco, co by náramně pomohlo situaci v obou týmech uklidnit, byť by ani náhodou zřejmě neznamenalo nějaký zásadní faktor, co se otázky sestupujících týče. Tahle skutečnost je pořád ve hvězdách.

Naposledy Štrasburk padnul před vlastními fanoušky očekávaně s Monacem. Ale trenér Thierry Laurey se na své svěřence nehněval. "Hráli jsme, jak jsme hrát chtěli, a někdy jsem byl až překvapený. Klobouk dolů před mými hráči, je mi jich líto. Byl to pro ně nepříjemný a frustrující výsledek," hodnotil před týdnem porážku o dvě branky.

Taktéž Toulouse se střetlo před týdnem s jedním z favoritů celé Ligue 1 a i jemu se nakonec nepodařilo bodovat. S Marseille nakonec prohrálo jen o jeden gól. "Teď už doma potřebujeme naplno bodovat," vzýval svoje mužstvo trenér Mickaël Debéve. "Ale můžeme zůstat optimističtí. Předvedli jsme proti dobrému soupeři, jakým OM je, slušný výkon."

TFC by se nově měl obejít bez Christophera Julliena, který si minulou neděli poranil rameno, i nadále pak na marodce zůstává Quentin Boisgard. Po karetním trestu se naopak vrací do sestavy Andy Delort, jenž vepředu zřejmě nahradí svého zástupce Yayu Sanoga, fit bude Issiaga Sylla, jemuž by na levém beku měl místo přenechat Francois Moubandje.

Le Racing bude muset najít náhradu za dva své vykartované hráče, disciplinární trest neminul Kennyho Lalu ani Jérémyho Grimma. Zraněný je údajně Martin Terrier, v ofenzívě se tak asi představí Benjamin Corgnet. Poté, co Laurey v minulém kole vytasil neobvyklé rozestavení 4-3-3, je nyní dost pravděpodobné, že se vrátí k ozkoušenému 4-3-1-2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.46 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Lille OSC  (pátek 20:45)
Monaco si zatím hlídá svojí druhou pozici, a pokud zvládne duel s předposledním Lille, navýší svůj náskok na čele aspoň do nedělního večera na rozdíl sedmi bodů. Celek ze severu Francie má úplně jiné starosti, horlivě se snaží udržet v nejvyšší soutěži, jenže vymanit se ze sestupového pásma se mu už několik týdnu prostě vůbec nedaří.

Obhajoba titulu ze strany knížecího klubu je už nemožná. Poté, co vedoucí PSG ve středu v předehrávce skolil Angers, se manko ASM na titul zvýšilo už na propastných sedmnáct bodů. Nicméně pozice vicemistra, která s jistotou zaručuje účast v základních skupinách Ligy mistrů pro příští sezónu, je rozhodně reálným cílem.

Domácí mají vše rozehrané velmi dobře. Přitom mohou věřit, že dosud třetí Marseille v tomto kole může zaváhat z vždy nepříjemným Lyonem. "Našeho soupeře čeká těžký zápas. Mohli bychom tvrdit, že to může být rozhodující moment, ale jediné, co můžeme dělat, je soustředit se na Lille a na naši ambici získat druhou příčku," říkal záložník Thomas Lemar.

Svěřenci trenéra Leonarda Jardima naposledy v Ligue 1 prohráli na konci listopadu loňského roku, drží tedy šňůru čtrnácti zápasů neporazitelnosti. Před týdnem vyhráli ve Štrasburku. "Lille má dobré hráče i trenéra, co zná ligové prostředí. Kvůli tomu bychom měli mít problémy. Budeme muset hrát naplno, abychom vyhráli," nepodceňoval domácí stratég.

LOSC slavil vítězství naposledy na konci ledna, od té doby urval z šesti utkání jen tři body. Atmosféra kolem klubu houstne, před týdnem při remíze s Montpellierem svůj hněv projevili také jeho fanoušci, kteří po utkání vtrhli na hřiště. Tohle extempore řešila disciplinárka a ta vystavila trest v podobě prázdných tribun během následujícího zápasu s Amiens.

Celý tento ročník je pro Dogy opravdu hodně nepovedený. Zřejmě až do poslední chvíle bude mužstvo bojovat o záchranu. "Věřte mi, že hráči nejsou na tuhle situací hrdí. Jsou nešťastní a smutní," vysvětloval kouč Christophe Galtier. "Je dobře, že teď hrajeme venku, a vyhovuje nám i blížící se reprezentační pauza. Monaco bude samozřejmě favorit."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.92 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain30262293:2080
2.AS Monaco29196472:3163
3.Olympique Marseille29178459:3459
4.Olympique Lyon29159559:3454
5.FC Nantes291271029:2943
6.Stade Rennes291261137:3642
7.OGC Nice291261139:4142
8.Montpellier HSC29914626:2341
9.Girondins Bordeaux291071233:3737
10.Dijon FCO291071241:5537
11.AS Saint-Étienne29991131:4436
12.SM Caen291051422:3335
13.EA Guingamp29981230:4335
14.Angers SCO307111233:4232
15.Racing Strasbourg29871433:5231
16.Amiens SC29861524:3330
17.Toulouse FC29781427:3929
18.ES Troyes29841724:3928
19.Lille OSC29771528:4628
20.FC Metz29551926:5520

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
netopier

derby pre AC Ajaccio

Reagovat
John Obi Mikel

Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse a Montpellier čistá 1 a Bordeaux-Rennes, Montpellier-Dijon +2.5

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse aj Montpellier krasny obrat aby to potom v poslednej minute obaja pokaslali...takto sa zahravat s mojimi citmi

Reagovat
Langi

Genesio sice sam koncit nechce, ale s ohledem na sestavu se chce asi nechat vyhodit ...co tak vzdy ctu na oficialnim FB, tak tomu jeho protezovani Corneta, Morela a Ferriho se smeje vetsina francouzskejch fans asi jako my tady...ja si myslim ze nas, v tehle pohode hrajici Marseille, musi rozebrat jak lego...nicmene doufam alespon v peknej fotbal

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Cornet dohral. S Depayem spokojen nebo ma taky jit?

Reagovat
Langi

Depay mel hrat od zacatku...kor v tomhle zapase...co letos predvedl Cornet, aby mel nastoupit v derby v zakladu vazne nevim...hlavne, ze ho chtel koupit Dortmund...takovy strevo

Reagovat
Seydou Doumbia

To souhlasim. S Bvb se pomalu stava prumerny tym pokud bude mit o takové hrace zajem.

Reagovat
juninho8

Mne sa zase až taký špatný nezdá. Efektivitu má hroznú, proti nemu Depay ju má skvelú ale celkovo okrem toho v prínose pre tím medzi nimi veľký rozdiel nevidím. Možno mi aj príde že Cornet viac bojuje ako Depay.

Reagovat
Langi

Depay ma problem udrzet vysoke nasazeni a vykony vice nez 2 zapasy v rade...nicmene jeho standartky a pocet asistenci mluvi za vse...Cornet je na hrotu neefektivni a na kridle klasicky prumerak...nevidim u nej stale zadny posun...

Reagovat
Israha

Ty obrany jsou strašné. A konkrétně té marseillské vůbec nepomáhá Lopez...nechápu, proč Anguissa sedí. A Ocampos hezký pokus vyrudit Rafaela . Buquet nicméně asi odhadl, a nechytil se.

Reagovat
Langi

Lyonska luza to zase dramatizuje ...ted dali fanouskum hezky cuchnout, takze to v klidu skonci 2-2

Reagovat
Seydou Doumbia

S tim zelenym svetlem jsou trapni... idioti

Reagovat
Langi

Ale jako at si z toho nedelam jen prdel, tak Marseille se teda ve druhe puli zatim tezce nechyta

Reagovat
juninho8

Zapol som až teraz v 60. minúte cca a nechce sa mi veriť. Síce do konca sa to ešte myslím pekne zamota ale nečakal som takýto priebeh. Ako to vyzerá herne? Kto má navrch?

Reagovat
Langi

Marseille ve druhy puli cekali do 70. minuty alespon na nejakej naznak akce...s touhle hrou to snad ani nemuzou vyhrat...Lyonska obrana temer bez prace a nebejt Mandandy tak je to v klidu 1-3

Reagovat
juninho8

Ako 10 minút do konca by bol hriech to pustiť a zahodiť šancu zapojiť sa do boja o tretie miesto ale poznáme Lyon. To bude nervak

Reagovat
Langi

Nicmene jen to dopisu tak Marseille zacina topit pod kotlem a Lyon nechava mezery a nestiha dobihat standardni prubeh

Reagovat
Langi

Come on ...

Reagovat
juninho8

Že sme sa tu unuvali to vôbec písať. More ešte stále asi nevie za koho hrá

Reagovat
smazaný uživatel

Morel, v pohode. Je ešte mladý, potrebuje skúsenosti.

Reagovat
Langi

Morel na to uz realne uplne sere

Reagovat
juninho8

Ak tam bude strašiť aj budúcu sezónu tak budem potrebovať niekoho kto vie po francúzsky a preloží môj list Aulasovi

Reagovat
juninho8

Memphiiiiiiiiiiiiiis

Reagovat
Langi

Depay kurva

Reagovat
Israha

Kde je to video?!? Mitroglouovi seberou nájezd na gólmana a z rozehrávky Depay dá gól...díky, rozhodčí

Reagovat
Langi

Kralovec by uz volal

Reagovat
juninho8

nechutná bodka za zápasom

Reagovat
Seydou Doumbia

Co od takovych špin cekat.

Reagovat
juninho8

Tak emócie tam boli. Bolo to napäté až do konca. Ten offside-neoffside tomu tiež nepridal a Depayov gól to už bolo asi pre OM cez čiaru....

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten los je stejne pekne na prd. Nevim jak se na to treti misto chteji dostat.

Reagovat
Langi

ja na tom nic na prd nevidim...papirove sama luza doma i venku...nemuzu si pomoct, ale co vic chtit nez 3 zapasy venku a 5 doma s prumerakama...

Reagovat
Seydou Doumbia

no já bych to třeba vyměnil za 4 duely s OM a 4 s PSG...tady to vidím na jeden debakl 4:0 a potom projebané zápasy jako v první polovině sezony právě s Angers nebo Dijonem...depay příští zápas základ za poločas čtyři centry přímo do brankáře a v poločase už bude střídat...jako bych to viděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele