30. kolo
17.03.2018 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Dijon FCO 2:2

Montpellier dvakrát vedl, nicméně Dijon svou bojovností zase musel potěšit všechny své i nezaujaté fanoušky. Hrál do poslední minuty a vydoloval alespoň bod, díky kterému okupuje desátou příčku.

Oba celky začaly na Stade de la Mosson hodně aktivně, takže už v 11. minutě mohl skórovat pozdější hrdina Wesley Saïd. Chvíli poté přinutil Benjamina Lecomteho k výbornému zákroku jeho kolega z útoku Júlio Tavares. Na druhé straně pálil Keagan Dolly a Baptiste Reynet musel vyrážet. K uvolněnému míči se dostal Rodrigue Ninga, leč netrefil zařízení.

Aktivní Dolly pak nastřelil tyčku. Nicméně první slovo patřilo borcům, kteří oblékají dres DFCO. Naïm Sliti svou přihrávkou, která měla oči, dokonale našel nabíhajícího si Saïda, který tváří v tvář Lecomtemu nedal svou přízemní střelou šanci - 0:1. Ve 38. minutě mohl vyrovnat Giovanni Sio, kdyby ovšem nestál v ofsajdu.

Ve druhém poločase se na gól čekalo čtrnáct minut. Když se Ninga nemohl prosadit sám, naservíroval míč zpět Ellyesi Skhirimu. Co na tom, že stál zhruba pětadvacet metrů od brány. Prostě famózním obstřelem zaskočil Reyneta i všechny jeho spoluhráče a bylo vymalováno - 1:1. Následně se o gól zase pokoušel Sio, avšak gólman Dijonu se tentokrát vyznamenal.

Vzájemný souboj těchto dvou hráčů, který se odehrál pět minut po tom první, však už vyšel lépe pro útočníka La Paillade. Jonathan Ikoné přišel na hřiště a hned měl možnost vybírat ze dvou na ofsajdové hraně postavených spoluhráčů. Vybral si Sia, který byl blíže a dobře udělal, protože s jeho střelou do protipohybu nemohl Reynet vůbec nic dělat - 2:1.

V 79. minutě mohl po Ningově přihrávce rozhodnout Isaac Mbenza, jenže ve výborné pozici minul. Pak napálil Tavares tyčku, načež o remíze rozhodla rychlá akce Dall’Ogliova týmu, která byla vskutku jako z učebnice. Výraznou měrou se o branku zasloužil i Baptiste Reynet, který neváhal vyrazit kvůli efektivní rozehrávce až do středového kruhu.

A pak už jeho spoluhráčům stačilo minimum doteků s míčem k tomu, aby se dostali až do soupeřova vápna, kde Florent Balmont prakticky naslepo nahrával lépe postavenému Saïdovi, jenž mohl uklízet do prázdné - 2:2. Pro MHSC to byla pátá remíza v řadě. Celkem jich má na kontě patnáct, tedy nejvíce ze všech účastníků letošního ročníku Ligue 1. Dijon naopak obdržel ze všech nejvíce branek. Nebýt děravé obrany, klidně mohl být v tabulce výše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele