Ligue 1 - souhrn 25. kola

10.02.2017, 22:44, aktualizováno 12.02.2017, 22:52
Komentáře a souhrny
Monako vpředu opět zářilo, tentokrát se hattrickem blýskl teenager Mbappé. Knížecí celek navíc může těšit i výsledek z Rennes, kde získalo jenom bod Nice. Montpellier z Nancy odváží dominantní vítězství. Suverénní byly i celky Dijonu, Saint-Étienne a Toulouse. Výhrou favorizovaného PSG skončila předehrávka.

FC Nantes - Olympique Marseille 3:2

12.02.2017 21:00

Góly: 12. Diego Carlos, 20. Mariusz Stępiński, 50. Adrien Thomasson - 49. Bafétimbi Gomis, 61. Bafétimbi Gomis

Ani další dva góly Bafétimbiho Gomise (celkově jich v této sezoně nastřádal už 16) na body nestačily. Nantes totiž pod vedením Sergia Conceicaa zase zažilo vítězný duel.

První branka přišla na pořad večera ve 12. minutě. Po rohovém kopu se míč dostal ke Guillaume Gilletovi, jenž poprvé nastřelil obránce a podruhé brankáře Pelého. Úspěšný nebyl ani dorážející Adrien Thomasson, nicméně jeho zblokovaný pokus se odrazil k Diegovi Costovi a ten mohl uklízet do sítě - 1:0.

Druhá trefa pro Nantes se datuje do 20. minuty. Lucas Lima centroval do vápna na Mariusze Stepińskiho, který si balon výborně zpracoval na hrudi, pak si jej lehce přiťuknul a koníčkem překonal brankáře Marseille. Fanni, Evra a Rolando nevěděli, co se děje. První poločas tedy dopadl pro Les Canaris úplně výborně.

V šatně OM se Rudi García určitě nedržel zpátky a po pauze jeho svěřenci hned udeřili. Dimitri Payet centroval na Hirokiho Sakaie, jenž přihrál do středu šestnáctky na lépe postaveného Gomise a ten střelou z první - i díky spolupráci s levou tyčí - snížil na 2:1. Už za nějakých šedesát sekund bylo všechno zase jinak.

Stepiński nahrál Leovi Duboisovi, který si všimnul, že před bránu si nabíhá Adrien Thomasson. Třidvacetiletý fotbalista byl v pravý čas na správném místě, takže mohl zblízka zaznamenat třetí gól Nantes a svůj první v sezoně. Mužstvo Marseille stihlo už jenom snížit. Po hodině hry centroval Morgan Sanson a Bafétimbi Gomis se prosadil přesnou hlavičkou - 3:2.

Tenhle duel ukázal, že na jihu Francie mají stále důvody k zamyšlení. Příště na Stade Vélodrome přijíždí celek z Rennes, což rozhodně nebude snadné střetnutí. FC Nantes zase připisuje osmou výhru, přičemž má k dobru ještě zápas s Bastií a před sebou cestu do Met, který má oplácet jasnou porážku z prvního vzájemného klání.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Lorient 4:0

12.02.2017 17:00

Góly: 18. Loïc Perrin, 20. Jordan Veretout, 58. Romain Hamouma, 90. Jorginho

ASSE s přehledem porazilo Lorient a dodalo si sebevědomí před cestou na Old Trafford, kde čeká svěřence Christopha Galtier utkání Evropské ligy s Manchesterem United. Na svůj debut v dresu francouzského celku bude rozhodně v dobrém vzpomínat jednadvacetiletý Portugalec Jorginho.

První gól stylově obstaral kapitán Loïc Perrin. Nový muž Jorginho (aka Jorge Fernando Barbosa Intima) z pravé strany centroval do vápna, kde balon propadnul až k jednatřicetiletému rodákovi ze Saint-Étienne. A trefit de facto prázdnou bránu z hranice malého čtverce ... to opravdu pro takto zkušeného borce není vůbec žádný problém - 1:0.

Další pohroma se pro Les Merlus přiřítila v podstatě okamžitě, z následující akce. Míč se po odrazu dostal mimo pokutové území, kde se do něj opřel Jordan Veretout. A dobře udělal, jelikož díky teči bránících hráčů nemohl Benjamin Lecomte vůbec nic dělat - 2:0. Tým Bernarda Casoniho byl v útoku prakticky neškodný.

A v 58. minutě potřetí inkasoval. Kévin Monnet-Paquet z levé strany šestnáctky vrátil pod sebe na Romaina Hamoumu, který skóroval levačkou na vzdálenější tyč - 3:0. Kouč Galtier si pak mohl dovolit stáhnout ze hry tři důležité hráče. A ničemu to nevadilo, jak potvrdila poslední minuta řádné hrací doby.

Klička Nolana Rouxe byla hodně předvídatelná, ale přesto účinná. Následná střela se zastavil o tyč a od zad Benjamina Lecomteho se balon šťastně odrazil před brankovou čáru, za níž ho dopravil právě Jorginho - 4:0. ASSE potvrdilo sílu na domácím stadionu a na rivaly z Lyonu nyní ztrácí v tabulce pouhý bodík.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 2:2

12.02.2017 15:00

Góly: 7. Morgan Amalfitano, 21. Giovanni Sio - 59. Anastasios Donis, 81. Valentin Eysseric

Nice prohrávalo už o dvě branky. Nakonec se podařilo vybojovat alespoň remízu. Přesto se jedná o další ztrátu. Ve druhé polovině sezony už jich bylo dost, a tak svěřenci Luciena Favreho ztrácejí pět bodů na vedoucí Monaco a dva na druhé PSG.

Když inkasujete brzy první gól, bývá to veliká nepříjemnost. Giovanni Sio na pravé straně hřiště šikovně posunul balon do vápna na Morgana Amalfitana, jenž zvolil šikovné řešení spočívající v efektivním přelobování vyběhnuvšího gólmana Yoana Cardinala - 1:0. Obrana Nice tak inkasovala podevatenácté v sezoně.

Ve 21. minutě už byl náskok Rennes dvoubrankový. Nepřesvědčivé odklizení míče po rohovém kopu znamenalo, že jej sebral vně pokutového území Sanjin Prcić, načež vystřelil. Jeho pokus ovšem zblokoval Paul Baysse tak, že tím ideálně nabil Giovannimu Siovi, který z první překonal brankáře hostujícího týmu - 2:0.

Na trávníku se vedly diskuze o tom, jestli se nejednalo o ofsajd, protože pomezní rozhodčí zvedl praporek, nicméně hlavní sudí, pan Johan Hamel, následně celou situaci posoudil tak, že nedošlo k žádnému prohřešku proti pravidlům. A nutno dodat, že to bylo rozhodnutí správné, jak potvrdily opakované záběry.

Když musel těsně před pauzou nuceně střídat prozatímní nejlepší střelec Les Aiglons Alassane Pléa, rozhodně to nevypadalo, že by jeho tým uhrál byť i ten jeden bod. Jenže to byl právě jeho náhradník Anastasios Donis, který v 59. minutě snížil na 2:1. Valentin Eysseric mu poslal za obranu pobídku, jež měla oči, a tedy mohl mladý Řek po zemi překonat Benoita Costila.

Nutno ještě podotkout, že při této akci v podstatě dva hráči Nice úplně vyšachovali šest borců v dresu Rennes. Vyrovnávací branku obstaral Eysseric sám, když si naběhnul na parádní Seriho centr za obranu. Ze středového kruhu se pak řítil na domácí jedničku. Nebyl ovšem zcela osamocen, neboť spolu s ním běžel Younés Belhanda, jenž by případně zasouval do prázdné. Nebylo třeba, protože Eysseric se nakonec prosadil střelou k levé tyči - 2:2. Ve zbývající desetiminutovce už ale Orli nic nestihli.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC 0:3

11.02.2017 20:00

Góly: 10. Isaac Mbenza, 19. Steve Mounié, 60. Isaac Mbenza

Fotbalisté Montpellieru dokázali zvládnout duel s konkurenčním Nancy a svého protivníka přehráli hladce 3:0. O svém vítězství rozhodli již v úvodní dvacetiminutovce, kde skórovali hned dvakrát a svůj náskok pojistili po hodině hry. Domácí celek tak zůstává těsně nad hranicí sestupu, se sedmadvaceti body mu patří patnáctá pozice. Naopak Montpellier se přiblížil horní polovině Ligue 1 a s devětadvaceti body je na jedenácté příčce.

Vítězství hostů režíroval teprve dvacetiletý belgický záložník Isaac Mbenza, který se k týmu připojil teprve na konci ledna ze Standardu Lutych a při svém třetím startu se dokázal prosadit hned dvakrát. Přitom do utkání vstoupilo aktivněji Nancy a už v 7. minutě se postaralo o první větší příležitost. Z dobrých třiceti metrů vypálil Aït Bennasser a brankář Pionnier dokázal jeho bombu skvěle vyrazit.

Nicméně hosté o tři minuty později skvěle prorazili, do vedení je dostal právě Mbenza. Ten využil nádherné vodorovné přihrávky Roussillona z levé strany a poté z první z deseti metrů zamířil kolem brankáře Černika do sítě. Ve 13. minutě mohl na druhé straně okamžitě odpovědět Guidilèye, ale jeho technické střele z hranice pokutového území scházelo pár centimetrů. S domácími nadějemi na bodový zisk to vypadalo ještě hůře za dalších 6 minut.

Po rychlé akci převzal balón na pravém křídle Boudebouz a poté poslal měkoučký centr před hranici brankového území, kde prudkou hlavičkou překonal Černika nabíhající Steve Mounié. Nancy se i v dalším průběhu snažilo hrát fotbal a snížit mohlo v poslední minutě úvodního dějství, avšak Dalé z dobré pozice hlavičkoval nad horní tyčku. Po změně stran začali domácí více riskovat a do dvou obrovských možností se probojoval aktivní Mbeenza.

V 52. minutě obdržel krásnou kolmici za obranu a pak obešel i gólmana Černika, jenže v zakončení naprosto selhal a z deseti metrů vůbec netrefil prázdnou branku. Chuť si však spravil o osm minut později. Svůj druhý gól sobotního střetnutí vsítil po přihrávce na pravou stranu, vzápětí z mírného úhlu nekompromisně napálil balón přesně pod břevno. Za Montpellier odehrál celý zápas český krajánek Lukáš Pokorný.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Angers SCO 1:2

11.02.2017 20:00

Góly: 27. Yves Bissouma - 20. Pierrick Capelle, 59. Romain Thomas

Angers zvládlo důležitý záchranářský souboj na půdě konkurenčního Lille a nakonec zaznamenalo velmi cenné vítězství po výsledku 2:1. V tabulce se prozatím posunulo na čtrnácté místo se sedmadvaceti body, domácí Lille po nečekané porážce kleslo na sedmnáctou pozici a doposud posbíralo o jeden bod méně než sobotní soupeř. Vítězství hostů zařídil po necelé hodině hry Romain Thomas, který zaznamenal svůj premiérový gól v letošní sezóně.

Domácí přitom vstoupili do zápasu lépe a už po třech minutách byli blízko vedoucí brance. Na pravém křídle unikl El Ghazi a svou přihrávku nasměroval k zadní tyči. Tam si naběhl de Préville, jenže ve skluzu napálil pouze bližší tyčku a po následném odrazu předvedl na brankové čáře skvělý obranný zákrok Ismaël Traoré. SCO využil hned svou první větší příležitost a do vedení se dostal po dvaceti minutách hry.

Po nádherném pasu Manganiho z levé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Pierrick Capelle a pohotovou hlavičkou usměrnil balón k levé tyči, brankář Enyeama se nestačil včas přesunout. Lille na sebe nenechalo s odpovědí dlouho čekat, za dalších sedm minut vyrovnal Yves Bissouma. Ten se odhodlal ke střele z více jak třiceti metrů a jeho unikátní kroucený pokus zapadl ke vzdálenější tyči za záda zkorpnělého gólmana Michela.

Domácí výběr po této skvostné brance ožil a stále častěji se tlačil do zakončení, jenomže Angers znovu skvěle prorazilo v 59. minutě. Diedhiou si výtečně poradil na pravé straně pokutového území a pak adresoval centr na zadní tyč. Enyeama vysoký balón trestuhodně podskočil a hlavičkující Thomas už měl snadnou práci, ze tří metrů dopravil balón do sítě. OSC si ještě více zkomplikoval situaci v 83. minutě po vyloučení Bissoumy.

Ten totiž hodně nevybíravým způsobem zasáhl odkopávajícího Santamaríu a rozhodčí Varela neváhal ani vteřinu, dvacetiletého rodáka z Mali poslal po přímé červené kartě rovnou do útrob stadionu. Oslabené Lille se na žádný nápor nezmohlo a Michela ani jednou neohrozilo. V příštím kole se pokusí napravit toto zaváhání na půdě Caen a opět tedy sehraje důležitý souboj o záchranu, Angers přivítá jiného konkurenta z Nancy.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - SM Caen 2:0

11.02.2017 20:00

Góly: 40. Mehdi Abeid, 86. Loïs Diony

Fotbalisté Dijonu zvládli důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Caen a v domácím prostředí ho zdolali 2:0, po třech porážkách v řadě za sebou tak zaznamenali cenný tříbodový zisk. V tabulce Ligue 1 předskočili právě svého sobotního protivníka a se sedmadvaceti body se posunuli na třináctou pozici. Naopak hosté se nedokázali otřepat z minulého debaklu 0:4 s Bordeaux a znovu neskórovali, s pětadvaceti body se propadli na osmnácté místo.

Utkání se hrálo na výrazně zasněženém terénu, který oběma soupeřům hodně komplikoval kombinační hru i rychlé pokusy o přechod na útočnou polovinu. Domácí celek měl v prvním poločase mírnou územní převahu, do první větší možnosti se však dostal až ve 38. minutě. Po přihrávce na pravou stranu si Tavares přehodil balón na levačku a vzápětí vypálil z dvanácti metrů, brankář Vercoutre dokázal střelu kapverdského rodáka skvěle vyrazit kolem tyče.

Nicméně za další dvě minuty hostující gólman inkasoval, když se prosadil Mehdi Abeid. Ten využil výborné práce Loïse Dionyho na pravém křídle a následné zpětné přihrávky před branku, z hranice brankového území i s pomocí teče dopravil balón do sítě. Neuběhly ani dvě minuty a velkou šanci na vyrovnání promarnil Santini. Chorvatský útočník se prosadil mezi dvěma protihráči a z osmi metrů vystřelil placírkou, bližší tyč minul vskutku jen o decimetry.

Ve druhém poločase držel Dijon těsný náskok a soustředil se hlavně na to, aby neinkasoval. Caen naopak muselo s přibývajícím časem více riskovat a na tuto taktiku doplatilo, jeho snažení definitivně odrazil Diony. Čtyřiadvacetiletý útočník se prosadil pošesté v tomto ligovém ročníku po zblokované střele a následném odrazu, poté z hranice šestnáctky napálil míč z voleje přesně k pravé tyči za záda zkoprněného brankáře Vercoutreho.

V poslední minutě utkání mohli hosté alespoň snížit. Po pasu z levého křídla a následné hlavičce fantasticky zasahoval brankáře Reynet, který si pak vynikajícím způsobem poradil i s dorážkou střídajícího Karamoha. FCO v příštím kole zavítá na půdu favorizovaného Lyonu a určitě by chtěl překvapit, SM se pokusí napravit toto zaváhání proti Lille a znovu tedy sehraje jeden z klíčových zápasů o udržení se v nejvyšší soutěži.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SC Bastia 4:1

11.02.2017 20:00

Góly: 38. Andy Delort, 43. Martin Braithwaite, 76. Martin Braithwaite (pen.), 86. Issa Diop - 53. Prince Oniangué

Bastia začíná být v pořádné bryndě. Na půdě Toulouse padlo už počtvrté z posledních šesti utkání a v tuhle chvíli budou muset z předposlední příčky dohánět manko čtyř bodů na bezpečné pásmo. Toulouse naopak uplynulé dny vycházejí velmi slušně, už podruhé v řadě doma zaznamenalo čtyři vstřelené branky a zdá se, že jeho krize je zažehnána.

Před pouhým týdnem se klubu od řeky Garonny podařilo čtyřmi góly smést Angers. A teď svůj výkon pouze zopakovalo. Dvakrát se dokázal prosadit Martin Braithwaite, po návratu z angažmá v Mexiku se do formy evidentně dostává Andy Delort, který skóroval jednou, přesně zacílil též Issa Diop. Za hosty Prince Oniangué jen korigoval stav.

TFC si tak upevnil své pozice ve středu tabulky a je zřejmé, že mizerné lednové období je definitivně zapomenuto. To Bastia má rozhodně o čem přemýšlet. Kromě utrpěného debaklu musí také popřemýšlet na svou disciplínou, protože utkání nedohráli Nicolas Saint-Ruf ani Yannick Cahuzac. Ten byl mimochodem od roku 2013 vyloučený už podeváté!

Poté, co svou šanci neproměnil Delort, se na druhé straně do slušné možnosti dostal Oniangué, nicméně toho dokázal vychytat gólman Lafont. Ve 38. minutě už nastala změna průběžného skóre. Hostující brankář Leca vyrazil centr z rohového čtvrtkruhu pouze k nohám Delorta, který nádhernými nůžkami rozvlnil síť.

Do přestávky se ještě trefil Braithwaite, jenž to zkusil individuálně, prošel kolem dvou svých strážců a i z těžkého úhlu prostřelil Lecu. Korsičané však oživili svou naději na úspěch v 53. minutě. Danicův centr ze standardky propadl až do pokutového území, odkud Oniangué z blízkosti velmi snadno zakončoval.

Potom se však po druhé žluté kartě a následné červené nechal vyloučit Cahuzac a v deseti již Bastia neotočila. Naopak čtvrthodinu před koncem způsobil penaltu Saint-Ruf, také on dostal druhou žlutou kartu a červenou, a z bílého puntíku se nezmýlil Braithwaite. Čtyři minuty před koncem se navíc ještě hlavou trefil Diop.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Metz 5:0

11.02.2017 20:00

Góly: 7. Kylian Mbappé, 10. Falcao, 20. Kylian Mbappé, 50. Kylian Mbappé, 55. Falcao

Pakliže někdo straší fotbalisty Mét v jejích snech, jsou to rozhodně fotbalisté Monaka. Ti v této sezóně nasázeli svému soupeři dohromady neuvěřitelných dvanáct branek a po pětigólovém vítězství před vlastními fanoušky navrátili tříbodový náskok na svou stranu. Hattrickem se přitom prezentoval teprve osmnáctiletý Kylian Mbappé.

Srovnávání mladého Mbappého s legendárním Thierrym Henrym bylo po tomto střetnutí bezpochyby na místě. Dokonce i sám francouzský fotbalový velikán se v rozhovoru pro rozhlas vyjádřil, že monacký forvard v sobě má něco zvláštního. V některých pasážích své hry opravdu připomíná kousky někdejší hvězdu Arsenalu či Barcelony.

V osmnácti letech a dvou měsících se Mbappé od roku 2005 stal nejmladším autorem hattricku. Tehdy totiž v dresu Sochaux zaznamenal tři branky v jednom utkání Jérémy Ménez, kterému bylo dokonce o rok méně. Abychom však nevyzdvihovali do nebes jenom jeho, dodejme, že dvakrát se trefil také rozjetý Falcao.

Domácí potřebovali odpovědět na páteční vítězství PSG a stačilo jim pouhých sedm minut, aby načali účet utkání. Joao Moutinho poslal centr dopředu, kde ho Falcao sklepl pro svého spoluhráče, a ten se z vyložené pozice nemohl zmýlit. Jen o tři minuty později pak navýšil náskok sám Falcao po dlouhé přihrávce Tourého na bližší tyčce.

Méty se hroutily jako hodně špatně postavený domeček z karet i nadále a po dvacet minutách bylo definitivně vymalováno. Právě v tomto momentu se Mbappé podobal svým přesným zakončením Henrymu. Vyzrál na ofsajdovou past, pronikl do šestnáctky a střelou kolem obránce Guida Milána zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Hattrick nadějný francouzský talent pečetil pět minut po obrátce, když z blízkosti neměl problém překonat brankáře Didillona. V 55. minutě ještě jednou skóroval Falcao, který ve skluzu pohotově zužitkoval pas z levé strany od Mendyho. Méty byly i nadále pod obrovským tlakem, ASM však už další zásah nepřidal.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Lyon 2:1

11.02.2017 17:00

Góly: 30. Mustapha Diallo, 34. Nicolas Benezet - 10. Alexandre Lacazette

Jen pár dní před prvním zápasem Evropské ligy na půdě Alkmaaru potvrdil Lyon svou hodně nevalnou formu. Poté, co ve vloženém kole skolil snadno Nancy, měl ve zlepšujících se výsledcích pokračovat i v Guingampu. Trápící se soupeř však překvapivě získal vůbec své první vítězství v roce 2017 a porazil Les Gones už potřetí v řadě.

Mužstvo kouče Antoina Kombouarého po vánočních svátcích zvítězilo jen v rámci Coupe de France, v Ligue 1 však čekalo na tříbodový výsledek už šest kol v řadě. Když svou dvacátou trefu v nejvyšší soutěži zaznamenal Alexandre Lacazette, zdálo se, že jeho bídná série bude pokračovat i nadále. Nicméně Mustapha Diallo a Nicolas Benezet stačili zareagovat.

Hosté vstoupili do tohoto utkání velmi dobře, po kombinaci Fekira s Morelem napřáhl na hranici pokutového území Lacazette a krásným táhlým pokusem ke vzdálenější tyči načal účet. O dvacet minut později bylo ovšem srovnáno. Benezetova přihrávka z levé strany doletěla až na zadní tyčku, odkud Mustapha Diallo pohotově zakončoval.

Jen o čtyři minuty později rozhodl o osudu střetnutí Benezet, který vůbec poprvé od dubna minulého roku nastoupil v základní sestavě po dlouhém zranění třísel a hned byl vyhlášený mužem utkání. Dobře si naběhl na jemný oblouček Salibura, a protože k němu nepřistoupili oba stopeři Yanga M'Biwa ani Diakhaby, mohl snadno zacílit za záda gólmana Lopese.

OL se v Bretani na nějaký zvrat jednoduše nezmohl. V 54. minutě se objevil v šanci Gonalons, poté dvakrát zahrozil rovněž střídající Depay a čtvrthodinu před koncem mohl vyrovnat Diakhaby, nicméně ani v jednom případě se změna skóre nekonala. V nastavení pak naopak tři body odmítl pojistit Briand.

Jen slabou útěchou byl pak pro Lacazetteho fakt, že se stal teprve třetím hráčem, který v Ligue 1 po tři sezóny v řadě skóroval minimálně dvacetkrát. V roce 2003 si takto vedl Pedro Pauleta, jako první v roce 1992 Jean-Pierre Papin. Olympique totiž znovu oslabil svou čtvrtou pozici a zároveň prohloubil ztrátu na vedoucí trojici.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:3

10.02.2017 20:45

Góly: 6. Edinson Cavani, 41. Ángel Di María, 48. Edinson Cavani

Letošní souboje mezi Bordeaux a PSG dopadly jednoznačně ve prospěch svěřenců kouče Unaie Emeryho, kteří nad svým soupeřem vyhráli i potřetí v řadě. Bodově se tak dotáhli na druhé Monako a získali už své šestí vítězství z posledních sedmi zápasů. Na střeleckou listinu se pochopitelně zapsal Edinson Cavani, doplnil ho ještě Ángel Di María.

Pařížané si na Nouveau Stade de Bordeaux naplánovali vše na jedničku. Ujali se brzkého vedení, před přestávkou skórovali ještě jednou a těsně po změně stran vlastně jen pojistili svůj tříbodový úspěch. Navíc se Emerymu podařilo ušetřit síly před úterním ostře sledovaným osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou.

Blaise Matuidi a Julian Draxler zůstali na lavičce, mezi třemi tyčemi se místo Alphonsa Aréoly objevil Kevin Trapp, nezahrál si ani kapitán Thiago Silva, a navíc oba úspěšní střelci Edinson Cavani a Ángel Di María nemuseli odehrát celých devadesát minut. Možná jen jednou nepříjemnější zprávou je pak zranění Marca Verrattiho, který musel vystřídat.

Stačilo jen šest minut, aby Edinson Cavani přidal svůj celkově 24. přesný zásah v Ligue 1. Právě on byl už předem největším postrachem Bordeaux, protože proti tomuto soupeři v posledních dvou zápasech skóroval vždy alespoň dvakrát. Teď jako by si jednoduše řekl, že do třetice všeho dobrého. A jal se znovu konat.

Marquinhos posílal dlouhý pas dopředu, Jovanovičovi se sice podařilo míč odhlavičkovat, jenže pouze na nohu Uruguayce, který svou dělovkou z voleje propálil brankáře Carrassa. Navýšit náskok se snažil Ángel Di María, ovšem ten na domácího muže v rukavicích se svým pokusem vyzrát ještě nedokázal.

Na druhé straně mohl snížit hlavičkou Sankharé, každopádně gólman Trapp si s jeho zakončením dokázal poradit. A ve 41. minutě PSG zaznamenal již svou druhou branku utkání. Verratti potvrdil, že cit pro přihrávku tedy rozhodně má, a Ángel Di María ukázal svou lišáckost během koncovky a obloučkem elegantně zacílil.

Les Girondins, kteří od konce prosince utrpěli z deseti zápasů jen jednu porážku, a to právě proti PSG, se na zvrat ve druhé půli nezmohli. Trapp vlastně musel zasahovat jen proti Diegovi Rolánovi a Vadovi. To už jinak definitivně rozhodl ve 48. minutě Edinson Cavani, jenž pohodlně zužitkoval táhlý centr z levé strany od Ángela Di Maríy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco25184375:2358
2.Paris Saint-Germain25174450:1855
3.OGC Nice25158241:2053
4.Olympique Lyon241311045:2940
5.AS Saint-Étienne25109630:1939
6.Olympique Marseille25106933:3136
7.Girondins Bordeaux2599729:3136
8.EA Guingamp2597930:3034
9.Toulouse FC25961031:2833
10.Stade Rennes2589825:2933
11.Montpellier HSC25781036:4229
12.FC Nantes24851118:3329
13.Dijon FCO25691034:3727
14.Angers SCO25761221:3327
15.AS Nancy-Lorraine24761118:3227
16.FC Metz24851124:4427
17.Lille OSC25751323:3226
18.SM Caen24741325:4225
19.SC Bastia24571221:3222
20.FC Lorient25641527:5122
Bodové odečty
FC Metz-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem, kdy hozenou petardou zranili soupeřova brankáře

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
.13

Dolezite vitazstvo, Marci Paris!

A teraz sup na LM, ani neviem komu fandit, skoda, ze sa stretli s Barcou uz teraz, tak nech kto vyhra, to vyhra cele

Reagovat
.13

Inak k tomu ako na zaciatku Edi palil sance tak teraz ma 31zapasov a 33golov. V L1 22/25. A ten jeho druhy gol co dal dnes bol skvely

Nech mu to takto sype dalej, skvely utocnik. Aj ked z tienu Ibru sa asi nevyhrabe.

Reagovat
Israha

Čísla má monstrózní, jen je otázka, jakou důležitost nakonec budou mít. Ibra dával tuny gólů, a plno z nich byly góly klíčové...tu schopnost lámat těžké zápasy Cavani podle mě až tak nemá. Na konci sezony budeme moudřejší.

Reagovat
.13

Tak jasne, ale vcera to lahky zapas nebol a on ho dvoma bananmi rozhodol. Ako aj pisem, na zaciatku sezony bol nerozohrany, velky tlak po odchode Zlatana a to co spalil bolo nemozne. Proste vela otazok, ze ci ma na to byt jednotla v Parizi. Myslim, ze po polke sezony celkom dost ludi umlcal (musim uznat, ze aj ja som bol skepticky ).

Caka nas este druha polovica sezony a s tym vela tazkych zapasov, jeden uz v utorok, tak sa moze predviest, aj ked sam neviem, koho by som chcel aby postupil

Taka osobna otazka, komu by si ty prial postup ak by hralo OM-Real osemfinale LM? A dajme tomu, ze by OM bolo v stave ako teraz Pariz

Reagovat
Israha

Určitě na to má, podle mě jeden z nejlepších hroťáků na světě. Ale prostě není taková osobnost...nemá tu auru, kterou měl Ibra, s nímž na hřišti týmu hned vzrostla vítězná mentalita a daleko víc si věřili. Což se právě v těch největších zápasech může projevit...že svým přístupem a výkonem ten tým tolik nestrhne (a proto třeba nebude v tolika šancích a nedá pak ty góly). Říkám, na konci téhle sezony budeme moudřejší...sám osobně nedokážu odhadnout, jestli to zvládne nebo ne.

A odpověď na otázku: určitě Realu. Jim fandím od ME 96, kdy jsem coby osmiletý fracek poprvé zaznamenal Fernanda Hierra (ten mě k nim přivedl). OM fandím asi o deset let kratší dobu, zhruba někdy od doby, kdy vyletěl nahoru Ribéry. Takže volba jasná. Jenom tady na EF se věnuju spíš francouzské sekci, protože ta diskuse pod La Ligou mě mírně řečeno...nebaví .

Reagovat
.13

Tak taku auru ma malokto, ze to z neho priam vyzaruje. Ale napriklad zober si, ze minuly rok on bol ten rozhodujuci faktor s City v LM, co ked trochu ostrejsie poviem, nas proste zarezal. Zahodena penalta a potom sa prechadzal. Ano je jedinecny, ale niekedy nas tahal aj dolu, to si tiez treba priznat.

Urcite tych pozitiv bolo viac ako negativ, ale kedze na domacej scene sme uz viac dosiahnut nemohli a cakalo sa na vyraznejsi uspech v Europe (v ere krala Zlatana) a on ma na tom dost podiel, ze sa to nepodarilo. Vsetko musel proste spravit on. A o tom, ze tragickejsieho supera nez minulorocne City v tak pokrocilej faze LM by sa tazko hladalo. No som zvedavi na ten utorok, jeden favorit/ top favorit bude z kola vol

Tak to mame podobne, tam sa absolutne nezapajam, teda nechcem byt toho sucastou

Ja to mam podobne s Barcelonou, kedze som ich mal rad uz od Rivalda a Ronaldinho to je u mna uplne ina kapitola, proste srdcovka

Aj PSG mam rad koli R10(od MS2002 moj oblubeny hrac) a Pauletovi, ale tak intenzivnejsie to bude asi 10 rokov aj

Reagovat
.13

zvedavy*

Reagovat
Israha

Mám z něj pocit, že ještě není úplně zvyklý na roli hlavního střelce na top úrovni. V Neapoli sice byl klíčový, ale tehdejší Neapol a současné PSG, to jsou úplně jiné ambice. V repre mi přišel vždy ve stínu Forlána a pak Suáreze, u vás zas ve stínu Ibry. Teď má v podstatě poprvé šanci dokázat, že zvládne gólově táhnout klub užší světové špičky. Fotbalově na to má, psychika je otázkou, no...

Reagovat
.13

Tak urcite,som zvedavy ako si s tym poradi

Ani neviem koho miesto neho ak by mu dosiel dych, ale taky Griez by bol snad sen

Reagovat
Israha

No jestli odejde Simeone, tak Atlético půjde celkem určitě výsledkově dolů...pak by pro něho ten přesun mohl být zajímavý. Ale stejně si myslím, že skončí spíš v Anglii. Sportovně je to přece jen asi větší výzva .

Reagovat
.13

Vidim to podobne, ale rad by som ho videl v Parizi, mohol by tu byt uplna ikona. V PL by to mal tazsie, este viac u United, predsa len Cantona tam zanechal nejaku stopu, naviac 7....

Reagovat
smazaný uživatel

skutočná skúška ho čaká v utorok. Tam musí ukázať aký je útočník a premeniť každú šancu čo mu tím pripraví

Reagovat
.13

Tak to je snad jasne, ze to je dost na nom. Ale tak formu nacasoval slusne, takze by mu tam mohlo nieco padnut. Uvidime co na to MSN

Reagovat
.13

Tak co hovoris na PSG?

Reagovat
Israha

Výhru jsem čekal, no takovouhle teda ne . Musím říct, že jsem už hodně dlouho neviděl lepší týmový výkon, než co PSG předvedlo dneska...

Reagovat
.13

bol to jeden z najlepsich vykonov PSG co som videl

Proste krasa, cakal som, ze to bude mat Barca tazke, ale takyto vyklep som necakal

Reagovat
Israha

Emery je v tomhle skvělý. S ním ty týmy občas maj problémy se namotivovat na "nudné" ligové mače se středem tabulky, ale velké zápasy (a hlavně ty pohárové) zvládá dokonale. V Seville ho trochu limitovala kvalita kádru, tady už ne...jestli tohle bude schopen zopakovat, a jestli Monaco udrží ligovou fazonu i v LM, můžeme mít klidně francouzské finále.

Reagovat
.13

Znie to sice dost odvazne, ale bola by to celkom pekna zmena po Reale, Atletoch a Barce dookola. Tiez som si to s tou motivaciou a sirkou kadru hovoril. V Parizi sa nema na co vyhovorit

Dnes by to Neapol mohol napodobit

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona hned sa trasie snad postupi PSG,cim menej timov sranda ligy v stvrtfinale LM, tym lepsie...

Reagovat
smazaný uživatel

tym menej simulantov a vyhováračov na rozhodcov

Reagovat
smazaný uživatel

cim menej klaunov,tym lepsie

Reagovat
Langi

Ten Genesio do konce roku nevydrzi...az se vypadne s Alkmaarem tak to ma spocitany

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo vysvětlit ten Gonalonsův poklus u prvního gólu??? No to by se jeden posral... Fakt otřesný se na to poslední dobou dívat...

Reagovat
Langi

Tam je sranda, ze ti tym jako Guingamp dokaze za 4 minuty otocit z 0-1 jak nic...ja sem Lyon nevidel otocit zapas snad pul stoleti s kymkoliv

Reagovat
smazaný uživatel

A kto by bol vhodna nahrada?Tohto roku uz CL velmi tazko zial spravite, jedine cez tu EL a tam ostava stale mnozstvo timov na vasej ci este vyssej urovni.Mna napada Blanc, len si nie som velmi isty ci by siel trenovat OL...

Reagovat
Langi

Blanc, jinak to nema vyznam resit...svetovy kouc se ve Francii nenajde...max kdyby Faure chtel rychle zdrhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Tak isto si myslim ze najlepsie a jedine riesenie ...on vas dostane do boja o titul pokojne. Pochybujem ze Favre bude chciet zdrhnut,naviac ked zrovna v tejto sezone este stale moze titul spravit s OGC a co tak Remy Garde, Rafa Benitez? Ci Benitez len tak skoro zo ShitCastlu nepojde?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

Mapou, Diakhaby a Morel obrana roku. A Genesio na hrad!!!! Neskutečný co se děje v tom týmu. Ten Aulas to snad řídí jen z kanceláře ne? Genesio byl měl být důstojný a sám rezignovat, dement zasranej. O obraně raději nemluvím, to je humus. Už aby tahle sezona byla u konce, protože tohle je ostuda.

Lacazette v létě bude chtít utéct co nejrychleji, protože hrát se senilním trenérem a autistickou obranou je za trest. A po odchodu Alexe může Lyon maximálně bojovat o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

No ten druhý gol Guingampu byl asi trochu k zamyšlení když 5 hraču lyonu ve vápně není schopný ubranit 2 hrače Guingampu

Reagovat
Langi

Sranda neni ani tolik to, ze ta obrana neubrani Guingamp, ale spis to, ze ta ofenzivni skvadra cita pomalu 5 hracu z 10 v poli a my uz v nekolikatem zapase dame jeden usmudlany gol...ja si predstavuju, ze s touhle tragickou obranou a naopak silou v utoku budeme hrat 3-3, 3-2 a podobne...a my sme posledni zapasy krom Nancy radi ze v tomhle rozestaveni vubec dame gol

Reagovat
JackDaniels.

Cavani má v lige 25 gólov

Reagovat
.13

a to este polku ligy spalil tak 2 tutovky na zapas

Reagovat
Pyroman

Ta Bastia Cahuzac už by s těma kartama mohl útočit na nějaký rekord. Snad spadnou, jediný zajímavý hráč tam je Saint-Maximin, který stejně půjde po sezóně zpátky do Monaca. Jinak Mbappe zase fantastický, neskutečný, jak v 18 hraje... Jestli z něho nebude za pár let jeden z nejlepších útočníků světa, tak už nevím z koho.

Reagovat
Israha

Přesně, pryč s Bastiou a korsickým fotbalem v Ligue 1 obecně.

Reagovat
Godwinson

To píšu už jak dlouho, snad se to letos povede.

Reagovat
REPLIKATOR

Pokorný s nulou vzadu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Wow, ten Mbenza nakonec k něčemu bude Že by zase Lou jednou trefil do černýho? Doslova.

Jinak Lille, tam nový a bohatý majitel už asi teď lituje

Reagovat
Langi

Lille uz pomalu sestupuje...takze pristi kolo zas necekane vyhrajou venku

Reagovat
Spalovač šancí

ASM průměr 3 vstřelené góly na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Gomis ma snad rekordnu sezonu ci?

Reagovat
Langi

Gomisovi to sedlo jako blazen...jen at se mu dari...zrovna v Marseille mi nevadi

Reagovat
Israha

Hm, tak za druhý poločas velká pochvala...tam ještě byla šance něco uhrát, to by ale kurvy nanteské nesměly zranit Gomise. No ale tohle je každopádně nejtrapnější prohra sezony. Jako dostat od Monaca, Lyonu nebo Nice...fajn, to jsou aktuálně silnější kluby. Ale tohle? S Bastiou snad nejhorší manšaft v lize, ale při sledování první půle by si člověk myslel, že si snad vyměnili dresy. Neakceptovatelný výsledek. Snaha v druhé půli sice chvályhodná, ale co z toho...a jestli má Gomis v hajzlu koleno, tak vítejme v boji o záchranu.

Reagovat
Biozdenda

Dneska jsem se chtěl podívat, jak to jde Marseille pod Garciou a chtěl jsem ať vyhrajou. Ale Po zápase musím říct, že Nantes podalo výkon, jaký jsem už dlouho neviděl. Naprosto parádní zápas a zasloužená výhra Nantes. Rozhodčí to možná s tím pouštěním trochu přeháněl, ale je fakt, že to mělo šťávu jak hajzl.

Reagovat
Israha

A jako dost by mě zajímalo, kam se ještě může propadat ta kvalita na levém beku. Sezonu tam začal Bedimo, ten byl tak průměrný...pak se tam střídali Hubočan s Rekikem, lehký podprůměr...pak tam skončil Dória, což už bylo dost špatné...a Evra dokázal být ještě horší. Ten pocit, když Sakai je nakonec nejlepším krajním obráncem v týmu...jde jít níž?

Reagovat
Israha

Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale...Morele, kde jsi?

Reagovat
Langi

par nasich fans by vam ho snad i vratili, ale ve finale v sobotu prihraval na jedinej gol

Reagovat
Israha

Aktuálně by byl absolutně nejlepší krajní bek v týmu, a to i s výkonností, co měl před odchodem...teď u vás bych řekl, že hraje ještě o cosi lépe.

Reagovat
hona.kub

Diego Costa si z Burnley zaletěl do Nantes, aby dal gól, král

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele