25. kolo
11.02.2017 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Lyon 2:1

Jen pár dní před prvním zápasem Evropské ligy na půdě Alkmaaru potvrdil Lyon svou hodně nevalnou formu. Poté, co ve vloženém kole skolil snadno Nancy, měl ve zlepšujících se výsledcích pokračovat i v Guingampu. Trápící se soupeř však překvapivě získal vůbec své první vítězství v roce 2017 a porazil Les Gones už potřetí v řadě.

Mužstvo kouče Antoina Kombouarého po vánočních svátcích zvítězilo jen v rámci Coupe de France, v Ligue 1 však čekalo na tříbodový výsledek už šest kol v řadě. Když svou dvacátou trefu v nejvyšší soutěži zaznamenal Alexandre Lacazette, zdálo se, že jeho bídná série bude pokračovat i nadále. Nicméně Mustapha Diallo a Nicolas Benezet stačili zareagovat.

Hosté vstoupili do tohoto utkání velmi dobře, po kombinaci Fekira s Morelem napřáhl na hranici pokutového území Lacazette a krásným táhlým pokusem ke vzdálenější tyči načal účet. O dvacet minut později bylo ovšem srovnáno. Benezetova přihrávka z levé strany doletěla až na zadní tyčku, odkud Mustapha Diallo pohotově zakončoval.

Jen o čtyři minuty později rozhodl o osudu střetnutí Benezet, který vůbec poprvé od dubna minulého roku nastoupil v základní sestavě po dlouhém zranění třísel a hned byl vyhlášený mužem utkání. Dobře si naběhl na jemný oblouček Salibura, a protože k němu nepřistoupili oba stopeři Yanga M'Biwa ani Diakhaby, mohl snadno zacílit za záda gólmana Lopese.

OL se v Bretani na nějaký zvrat jednoduše nezmohl. V 54. minutě se objevil v šanci Gonalons, poté dvakrát zahrozil rovněž střídající Depay a čtvrthodinu před koncem mohl vyrovnat Diakhaby, nicméně ani v jednom případě se změna skóre nekonala. V nastavení pak naopak tři body odmítl pojistit Briand.

Jen slabou útěchou byl pak pro Lacazetteho fakt, že se stal teprve třetím hráčem, který v Ligue 1 po tři sezóny v řadě skóroval minimálně dvacetkrát. V roce 2003 si takto vedl Pedro Pauleta, jako první v roce 1992 Jean-Pierre Papin. Olympique totiž znovu oslabil svou čtvrtou pozici a zároveň prohloubil ztrátu na vedoucí trojici.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nikdo nedonutí Lyon hrát naplno .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele