25. kolo
11.02.2017 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - Angers SCO 1:2

Angers zvládlo důležitý záchranářský souboj na půdě konkurenčního Lille a nakonec zaznamenalo velmi cenné vítězství po výsledku 2:1. V tabulce se prozatím posunulo na čtrnácté místo se sedmadvaceti body, domácí Lille po nečekané porážce kleslo na sedmnáctou pozici a doposud posbíralo o jeden bod méně než sobotní soupeř. Vítězství hostů zařídil po necelé hodině hry Romain Thomas, který zaznamenal svůj premiérový gól v letošní sezóně.

Domácí přitom vstoupili do zápasu lépe a už po třech minutách byli blízko vedoucí brance. Na pravém křídle unikl El Ghazi a svou přihrávku nasměroval k zadní tyči. Tam si naběhl de Préville, jenže ve skluzu napálil pouze bližší tyčku a po následném odrazu předvedl na brankové čáře skvělý obranný zákrok Ismaël Traoré. SCO využil hned svou první větší příležitost a do vedení se dostal po dvaceti minutách hry.

Po nádherném pasu Manganiho z levé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Pierrick Capelle a pohotovou hlavičkou usměrnil balón k levé tyči, brankář Enyeama se nestačil včas přesunout. Lille na sebe nenechalo s odpovědí dlouho čekat, za dalších sedm minut vyrovnal Yves Bissouma. Ten se odhodlal ke střele z více jak třiceti metrů a jeho unikátní kroucený pokus zapadl ke vzdálenější tyči za záda zkorpnělého gólmana Michela.

Domácí výběr po této skvostné brance ožil a stále častěji se tlačil do zakončení, jenomže Angers znovu skvěle prorazilo v 59. minutě. Diedhiou si výtečně poradil na pravé straně pokutového území a pak adresoval centr na zadní tyč. Enyeama vysoký balón trestuhodně podskočil a hlavičkující Thomas už měl snadnou práci, ze tří metrů dopravil balón do sítě. OSC si ještě více zkomplikoval situaci v 83. minutě po vyloučení Bissoumy.

Ten totiž hodně nevybíravým způsobem zasáhl odkopávajícího Santamaríu a rozhodčí Varela neváhal ani vteřinu, dvacetiletého rodáka z Mali poslal po přímé červené kartě rovnou do útrob stadionu. Oslabené Lille se na žádný nápor nezmohlo a Michela ani jednou neohrozilo. V příštím kole se pokusí napravit toto zaváhání na půdě Caen a opět tedy sehraje důležitý souboj o záchranu, Angers přivítá jiného konkurenta z Nancy.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To by měli udělat za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele