25. kolo
11.02.2017 20:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Metz 5:0

Pakliže někdo straší fotbalisty Mét v jejích snech, jsou to rozhodně fotbalisté Monaka. Ti v této sezóně nasázeli svému soupeři dohromady neuvěřitelných dvanáct branek a po pětigólovém vítězství před vlastními fanoušky navrátili tříbodový náskok na svou stranu. Hattrickem se přitom prezentoval teprve osmnáctiletý Kylian Mbappé.

Srovnávání mladého Mbappého s legendárním Thierrym Henrym bylo po tomto střetnutí bezpochyby na místě. Dokonce i sám francouzský fotbalový velikán se v rozhovoru pro rozhlas vyjádřil, že monacký forvard v sobě má něco zvláštního. V některých pasážích své hry opravdu připomíná kousky někdejší hvězdu Arsenalu či Barcelony.

V osmnácti letech a dvou měsících se Mbappé od roku 2005 stal nejmladším autorem hattricku. Tehdy totiž v dresu Sochaux zaznamenal tři branky v jednom utkání Jérémy Ménez, kterému bylo dokonce o rok méně. Abychom však nevyzdvihovali do nebes jenom jeho, dodejme, že dvakrát se trefil také rozjetý Falcao.

Domácí potřebovali odpovědět na páteční vítězství PSG a stačilo jim pouhých sedm minut, aby načali účet utkání. Joao Moutinho poslal centr dopředu, kde ho Falcao sklepl pro svého spoluhráče, a ten se z vyložené pozice nemohl zmýlit. Jen o tři minuty později pak navýšil náskok sám Falcao po dlouhé přihrávce Tourého na bližší tyčce.

Méty se hroutily jako hodně špatně postavený domeček z karet i nadále a po dvacet minutách bylo definitivně vymalováno. Právě v tomto momentu se Mbappé podobal svým přesným zakončením Henrymu. Vyzrál na ofsajdovou past, pronikl do šestnáctky a střelou kolem obránce Guida Milána zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Hattrick nadějný francouzský talent pečetil pět minut po obrátce, když z blízkosti neměl problém překonat brankáře Didillona. V 55. minutě ještě jednou skóroval Falcao, který ve skluzu pohotově zužitkoval pas z levé strany od Mendyho. Méty byly i nadále pod obrovským tlakem, ASM však už další zásah nepřidal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdyby někdo chtěl zde kurz z Fortuny 1,25-6,1-9.Opět jedna zajímavost.Poslední 3 kola doma vyhrál , přestože měl dle kurzu booka z tipu silnějšího soupeře. Tady se snad nechystá žádné divadlo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele