25. kolo
12.02.2017 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - OGC Nice 2:2

Nice prohrávalo už o dvě branky. Nakonec se podařilo vybojovat alespoň remízu. Přesto se jedná o další ztrátu. Ve druhé polovině sezony už jich bylo dost, a tak svěřenci Luciena Favreho ztrácejí pět bodů na vedoucí Monaco a dva na druhé PSG.

Když inkasujete brzy první gól, bývá to veliká nepříjemnost. Giovanni Sio na pravé straně hřiště šikovně posunul balon do vápna na Morgana Amalfitana, jenž zvolil šikovné řešení spočívající v efektivním přelobování vyběhnuvšího gólmana Yoana Cardinala - 1:0. Obrana Nice tak inkasovala podevatenácté v sezoně.

Ve 21. minutě už byl náskok Rennes dvoubrankový. Nepřesvědčivé odklizení míče po rohovém kopu znamenalo, že jej sebral vně pokutového území Sanjin Prcić, načež vystřelil. Jeho pokus ovšem zblokoval Paul Baysse tak, že tím ideálně nabil Giovannimu Siovi, který z první překonal brankáře hostujícího týmu - 2:0.

Na trávníku se vedly diskuze o tom, jestli se nejednalo o ofsajd, protože pomezní rozhodčí zvedl praporek, nicméně hlavní sudí, pan Johan Hamel, následně celou situaci posoudil tak, že nedošlo k žádnému prohřešku proti pravidlům. A nutno dodat, že to bylo rozhodnutí správné, jak potvrdily opakované záběry.

Když musel těsně před pauzou nuceně střídat prozatímní nejlepší střelec Les Aiglons Alassane Pléa, rozhodně to nevypadalo, že by jeho tým uhrál byť i ten jeden bod. Jenže to byl právě jeho náhradník Anastasios Donis, který v 59. minutě snížil na 2:1. Valentin Eysseric mu poslal za obranu pobídku, jež měla oči, a tedy mohl mladý Řek po zemi překonat Benoita Costila.

Nutno ještě podotkout, že při této akci v podstatě dva hráči Nice úplně vyšachovali šest borců v dresu Rennes. Vyrovnávací branku obstaral Eysseric sám, když si naběhnul na parádní Seriho centr za obranu. Ze středového kruhu se pak řítil na domácí jedničku. Nebyl ovšem zcela osamocen, neboť spolu s ním běžel Younés Belhanda, jenž by případně zasouval do prázdné. Nebylo třeba, protože Eysseric se nakonec prosadil střelou k levé tyči - 2:2. Ve zbývající desetiminutovce už ale Orli nic nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jdu proti book z Fortuny tip 2 popř 0- ta by mě potěšila víc .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele