25. kolo
12.02.2017 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Lorient 4:0

ASSE s přehledem porazilo Lorient a dodalo si sebevědomí před cestou na Old Trafford, kde čeká svěřence Christopha Galtier utkání Evropské ligy s Manchesterem United. Na svůj debut v dresu francouzského celku bude rozhodně v dobrém vzpomínat jednadvacetiletý Portugalec Jorginho.

První gól stylově obstaral kapitán Loïc Perrin. Nový muž Jorginho (aka Jorge Fernando Barbosa Intima) z pravé strany centroval do vápna, kde balon propadnul až k jednatřicetiletému rodákovi ze Saint-Étienne. A trefit de facto prázdnou bránu z hranice malého čtverce ... to opravdu pro takto zkušeného borce není vůbec žádný problém - 1:0.

Další pohroma se pro Les Merlus přiřítila v podstatě okamžitě, z následující akce. Míč se po odrazu dostal mimo pokutové území, kde se do něj opřel Jordan Veretout. A dobře udělal, jelikož díky teči bránících hráčů nemohl Benjamin Lecomte vůbec nic dělat - 2:0. Tým Bernarda Casoniho byl v útoku prakticky neškodný.

A v 58. minutě potřetí inkasoval. Kévin Monnet-Paquet z levé strany šestnáctky vrátil pod sebe na Romaina Hamoumu, který skóroval levačkou na vzdálenější tyč - 3:0. Kouč Galtier si pak mohl dovolit stáhnout ze hry tři důležité hráče. A ničemu to nevadilo, jak potvrdila poslední minuta řádné hrací doby.

Klička Nolana Rouxe byla hodně předvídatelná, ale přesto účinná. Následná střela se zastavil o tyč a od zad Benjamina Lecomteho se balon šťastně odrazil před brankovou čáru, za níž ho dopravil právě Jorginho - 4:0. ASSE potvrdilo sílu na domácím stadionu a na rivaly z Lyonu nyní ztrácí v tabulce pouhý bodík.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co zase ta bukva z tipu zkouší. 1,45 by byl dostačující kurz .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele