25. kolo
12.02.2017 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Marseille 3:2

Ani další dva góly Bafétimbiho Gomise (celkově jich v této sezoně nastřádal už 16) na body nestačily. Nantes totiž pod vedením Sergia Conceicaa zase zažilo vítězný duel.

První branka přišla na pořad večera ve 12. minutě. Po rohovém kopu se míč dostal ke Guillaume Gilletovi, jenž poprvé nastřelil obránce a podruhé brankáře Pelého. Úspěšný nebyl ani dorážející Adrien Thomasson, nicméně jeho zblokovaný pokus se odrazil k Diegovi Costovi a ten mohl uklízet do sítě - 1:0.

Druhá trefa pro Nantes se datuje do 20. minuty. Lucas Lima centroval do vápna na Mariusze Stepińskiho, který si balon výborně zpracoval na hrudi, pak si jej lehce přiťuknul a koníčkem překonal brankáře Marseille. Fanni, Evra a Rolando nevěděli, co se děje. První poločas tedy dopadl pro Les Canaris úplně výborně.

V šatně OM se Rudi García určitě nedržel zpátky a po pauze jeho svěřenci hned udeřili. Dimitri Payet centroval na Hirokiho Sakaie, jenž přihrál do středu šestnáctky na lépe postaveného Gomise a ten střelou z první - i díky spolupráci s levou tyčí - snížil na 2:1. Už za nějakých šedesát sekund bylo všechno zase jinak.

Stepiński nahrál Leovi Duboisovi, který si všimnul, že před bránu si nabíhá Adrien Thomasson. Třidvacetiletý fotbalista byl v pravý čas na správném místě, takže mohl zblízka zaznamenat třetí gól Nantes a svůj první v sezoně. Mužstvo Marseille stihlo už jenom snížit. Po hodině hry centroval Morgan Sanson a Bafétimbi Gomis se prosadil přesnou hlavičkou - 3:2.

Tenhle duel ukázal, že na jihu Francie mají stále důvody k zamyšlení. Příště na Stade Vélodrome přijíždí celek z Rennes, což rozhodně nebude snadné střetnutí. FC Nantes zase připisuje osmou výhru, přičemž má k dobru ještě zápas s Bastií a před sebou cestu do Met, který má oplácet jasnou porážku z prvního vzájemného klání.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele